Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Retete "de familie"
Last Updated: Oct 16 2020 17:58, Started by
irina2014
, May 29 2019 08:55
·
0
#37
Posted 29 May 2019 - 21:00
#38
Posted 29 May 2019 - 21:16
Se piseaza usturoi (trebuie apreciat cat trebuie pentru cantitatea de cartofi pe care o ai) si se freaca cu sare. Dupa ce se face paste sa adauga marar taiat marunt. Eu la o capatana maricica de usturoi pun 2-3 legaturi de marar. Se freaca bine pana se incorporeaza in usturoi. Optional se poate pune o lingura din uleiul fierbinte in care se prajesc cartofi (se inmoaie mararul si se amesteca mai usor. Se pune mujdeiul asta peste cartofi imediat ce au fost scosi si se amesteca bine. Eu am doua boluri din inox, unul il pun capac si iau la scuturat.
|
#39
Posted 29 May 2019 - 22:32
Nu stiu daca ati mancat vreodata mancare de leurda. Asta e o buruiana (in sensul ca creste pe campii, nu e cultivata) asemanatoare cu usturoiul. Se face cam la fel ca aia de marar: se caleste carnea (orice carne, dar sa nu fie bucati prea mari) cu putina ceapa, se pune apa si se lasa sa fiarba carnea, cand e aproape gata se pune leurda tocata, se lasa sa fiarba si ea, apoi se pune putin bulion si condimente dupa gust. Ioi, ce pofta mi-ati facut!
|
#40
Posted 29 May 2019 - 23:20
Leurda este usturoi salbatic. Nu creste chiar pe campii, ci mai degraba pe dealuri sau la margine de padure.
Am mai scris pe SP cred reteta cea mai simpla cu leurda. Ciuperci champignon bine spalate, feliate, peste care se pune ulei de masline si zeama de lamaie. Se adauga leurda taiata foarte subtire. Totul este crud, nu se gateste nimic, dar ciupercile au nevoie de vreo 10 minute pentru a se marina in zeama de lamaie. Merge cu succes ca garnitura la gratar, dar nu se mai mananca paine! Ca retete pe care le gatesc periodic: - ciorba de burta (cand e post inlocuiesc flausatii cu pleurotus) - ciorba de fasole cu afumatura si tarhon (neaparat alaturi trebuie sa sada o ceapa medie taiata cat se poate de subtire si cu mult ulei si sare) - stifado (usor adaptat la gusturile noastre) - luscos - ciorba alba de cartofi cu afumatura - mancare de gutui (simpla sau cu ceva carne de pui) - mancare de visine (pe-asta o fac mai rar, nu ca nu e buna, dar nu iese gustoasa decat cu visine proaspete) Daca imi mai aduc aminte, mai completez. |
#42
Posted 30 May 2019 - 07:44
Nu cred ca se asorteaza cu sosul de mere.
Luscos este ciorba de varza cu afumatura si marar. Edited by claz, 30 May 2019 - 07:44. |
#43
Posted 30 May 2019 - 07:48
nu, nu impreuna
erau enumerate, fara legatura cu sosul de mere LE: snitel cu piure de cartofi si sos de mere, dulceag si aromat de la cuisoare si scortisoara Edited by irina2014, 30 May 2019 - 07:57. |
#44
Posted 30 May 2019 - 08:08
Ce-am uitat...
Vinete trase la tigaie in ulei de masline, cu putina ceapa, cu ardei, cu oregano si putin piper. Lasate pana se caramelizeaza. Foarte gustos. Se gateste repede, o fac cam de doua ori pe saptamana. |
#45
Posted 30 May 2019 - 08:09
claz, on 29 mai 2019 - 23:20, said:
... - ciorba de fasole cu afumatura si tarhon (neaparat alaturi trebuie sa sada o ceapa medie taiata cat se poate de subtire si cu mult ulei si sare) -... Merge si cum spui tu dar eu adaug sumac. Edited by destrug, 30 May 2019 - 08:12. |
#46
Posted 30 May 2019 - 10:21
Piscopescu, on 29 mai 2019 - 20:45, said:
Retete, silvuple ? Se dau prin faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se pot consuma ori fierbinti, ori reci...sunt mai bune fierbinti. Ciorba de salata, am pus reteta pe "Ce am mancat azi" |
|
#47
Posted 30 May 2019 - 10:47
Ca mi-ai adus aminte de chiftelute, dau un mod de preparare mai sanatos. Eu il aplic pentru chiftelutele din carne de pui, nu stiu cum ar merge la cele din dovlecei.
Compozitia se prepara normal, cu ingredientele preferate de fiecare. Si acum vine pontul care face diferenta. Tapetez o tava cu faina sau pun hartie de copt, dupa care intind toata compozitia. Se intinde uniform, dupa care se portioneaza in asa fel incat sa rezulte patratele cam de 4x4 sau 5x5 cm. Eu folosesc o spatula de lemn sau o rola pentru taiat pizza, data des prin apa sa nu se lipeasca. Dau la cuptor la 175 de grade pana se rumenesc. Cam 40 de minute. In felul acesta chiftelutele se coc, nu se prajesc in ulei care se arde si devine toxic, si sunt mult mai gustoase! Datorita portionarii inainte de a ajunge la cuptor, chiftelutele se desfac foarte usor. Daca vi se pare prea slaba carnea, se mai adauga o lingura de ulei de masline. Cand fac chiftelute din astea (cam de doua ori pe luna), neaparat fac si un sos marinat cu rosii si foi de dafin. Le mai combin si cu paste cu un sos cu ciupercute si ardei. |
#48
Posted 30 May 2019 - 11:53
Mai sanatoase sigur, despre partea cu mai gustoase depinde de asteptari. Am facut si eu o data doar ca le formasem mingiute. Nu mai fac, poate doar cand o sa incep sa mananc sanatos. Pentru moment primeaza gustul. Oricum le fac destul de rar. Ma gandesc ca asa intinsa in toata tava, compozitia pierde rapid apa si devin seci, mai seci decat alea formate.
Chiftelute de dovlecei face taica-miu doar ca ale lui sunt dulci. F bune doar ca absorb cam mult ulei. O salata dementiala de dovlecei face sotia. O sa pun reteta. Edited by destrug, 30 May 2019 - 11:56. |
#49
Posted 30 May 2019 - 13:48
claz, on 30 mai 2019 - 10:47, said:
Ca mi-ai adus aminte de chiftelute, dau un mod de preparare mai sanatos. Eu il aplic pentru chiftelutele din carne de pui, nu stiu cum ar merge la cele din dovlecei. Compozitia se prepara normal, cu ingredientele preferate de fiecare. Si acum vine pontul care face diferenta. Tapetez o tava cu faina sau pun hartie de copt, dupa care intind toata compozitia. Se intinde uniform, dupa care se portioneaza in asa fel incat sa rezulte patratele cam de 4x4 sau 5x5 cm. Eu folosesc o spatula de lemn sau o rola pentru taiat pizza, data des prin apa sa nu se lipeasca. Dau la cuptor la 175 de grade pana se rumenesc. Cam 40 de minute. In felul acesta chiftelutele se coc, nu se prajesc in ulei care se arde si devine toxic, si sunt mult mai gustoase! Datorita portionarii inainte de a ajunge la cuptor, chiftelutele se desfac foarte usor. Daca vi se pare prea slaba carnea, se mai adauga o lingura de ulei de masline. Cand fac chiftelute din astea (cam de doua ori pe luna), neaparat fac si un sos marinat cu rosii si foi de dafin. Le mai combin si cu paste cu un sos cu ciupercute si ardei. Deci singurul avantaj al coacerii in cuptor, ar fi un aport caloric mai redus, ținând cont ca o lingurița de ulei are calorii multe. In rest e ok. Și mult mai gustos. |
#50
Posted 30 May 2019 - 14:32
richelieu, on 30 mai 2019 - 13:48, said:
Nu vreau sa isc o polemica referitoare la prăjire, însă dacă o faci corect, uleiul NU se arde, iar alimentele NU absorb atât de mult ulei cât se crede. Deci singurul avantaj al coacerii in cuptor, ar fi un aport caloric mai redus, ținând cont ca o lingurița de ulei are calorii multe. In rest e ok. Și mult mai gustos. Eu as vrea o reteta pentru coca de pizza |
#51
Posted 30 May 2019 - 14:44
Vezi ca e un topic special. S-au prezentat mai multe variante.
|
|
#52
Posted 30 May 2019 - 15:54
richelieu, on 30 mai 2019 - 13:48, said:
Nu vreau sa isc o polemica referitoare la prăjire, însă dacă o faci corect, uleiul NU se arde, iar alimentele NU absorb atât de mult ulei cât se crede. Deci singurul avantaj al coacerii in cuptor, ar fi un aport caloric mai redus, ținând cont ca o lingurița de ulei are calorii multe. In rest e ok. Și mult mai gustos. Dar asa e, fiecare face cum ii place, chestie de gust si de obisnuinta. |
#53
Posted 01 June 2019 - 13:51
Facea bunica-mea vara o mancare de dovlecei pe care mult timp nu am reusit sa o reproduc, lipsea ceva (otetul), pana am gasit reteta aici: https://savoriurbane...spais-ciuspais/
Maica-mea are o versiune la fel de buna, mai simpla, cu telemea de oi. Maine bag versiunea bunica-mii. |
#54
Posted 03 June 2019 - 19:55
Tocmai am terminat de confectionat un luscos ardelenesc cu ciolan afumat si costite afumate.
Iar l-am gresit bun... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users