Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

Retete "de familie"

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#19
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004

View Postcioclopica, on 29 mai 2019 - 09:48, said:

Mancarea de marar se face cu carne de vita. Reteta veche este: carne de vita taiata cuburi (ca de gulas) calita in foarte putin ulei (sa se sigileze) fiarta pana se inmoaie, se adauga la final pasta de rosii, marar (ciraca 10 legaturi) si tarhon (2-3 legaturi), se sareaza si se da intr-un ultim clocot. Reteta moderna are o cutie de carne de vita in suc propriu plus restul.

te asigur ca iese super buna si cu pulpe de pui

#20
cioclopica

cioclopica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 07.05.2006

View PostTaxon, on 29 mai 2019 - 10:51, said:

te asigur ca iese super buna si cu pulpe de pui
Voi incerca, nu am mancat pana acum cu pui. Cortexul meu o asociaza cu vita.

#21
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
Papilele mele gustative suporta mararul in doar trei mâncăruri: clătitele cu urda, sau alte forme de placinta cu brânza dulce, mâncarea de Mazăre și gravlax de somon.


#22
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 03.08.2004
Supa gulas mexicana, reteta proprie plecata de la o supa mancata intr-un restaurant mexican in Antwerpen. Cam o data la doua saptamani este ceruta de familion.

#23
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
Zi-ne :)

#24
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 03.08.2004

View Postrichelieu, on 29 mai 2019 - 11:20, said:

Papilele mele gustative suporta mararul in doar trei mâncăruri: clătitele cu urda, sau alte forme de placinta cu brânza dulce, mâncarea de Mazăre și gravlax de somon.
Apropo de marar, cartofi prajiti cu usturoi si marar, marca inregistrata. De cand apare mararul primavara numai asa se consuma  cartofii prajiti in familie.

View Postirina2014, on 29 mai 2019 - 11:30, said:

Zi-ne Posted Image
diseara ca acum sunt la birou.

#25
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,838
  • Înscris: 13.07.2011
ati uitat mancarea de fasole cu afumatura? odata pe luna este obligatoriu ceruta de mine, cu muraturi este senzationala.

#26
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View Postbusiness11, on 29 mai 2019 - 11:37, said:

ati uitat mancarea de fasole cu afumatura? odata pe luna este obligatoriu ceruta de mine, cu muraturi este senzationala.

iahnie de fasole ? sau e alta ? :))

View Postdestrug, on 29 mai 2019 - 11:30, said:

Apropo de marar, cartofi prajiti cu usturoi si marar, marca inregistrata. De cand apare mararul primavara numai asa se consuma  cartofii prajiti in familie.



cartofi prajiti cu branza rasa, un ou prajit, cateva copane de pui, usturoi prajit....asa da :)..

#27
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 03.08.2004
Cu branza rasa mancam si eu pana mi-a venit ideea cu mararul...

#28
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
Nu se incadreaza aici, dar cand eram mai mic, cel mai mult mi-a placut muschiul de porc facut la jar (avem plita ), in  doua minute era gata...iesea extraordinar. Cea mai buna carne de porc e cea de la coloana vertebrala....cred ca asta era numit si muschiul macelarului....

#29
cioclopica

cioclopica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 07.05.2006

View Postjimi91, on 29 mai 2019 - 12:22, said:

cred ca asta era numit si muschiul macelarului....
Muschiul macelarului este maseterul. Tot ale lui sunt si pizdulicile. Aceia se numesc muschiuleti si sunt cea mai scumpa piesa a porcului. In functie de greutatea lor si greutatea porcului se face raportul de pret/kg. de carne.

Edited by cioclopica, 29 May 2019 - 12:36.


#30
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

View Postjimi91, on 29 mai 2019 - 12:22, said:

Nu se incadreaza aici, dar cand eram mai mic, cel mai mult mi-a placut muschiul de porc facut la jar (avem plita ), in  doua minute era gata...iesea extraordinar. Cea mai buna carne de porc e cea de la coloana vertebrala....cred ca asta era numit si muschiul macelarului....

am uitat sa spun ca era afumata carnea :)...cea mai buna

View Postcioclopica, on 29 mai 2019 - 12:33, said:

Muschiul macelarului este maseterul. Tot ale lui sunt si pizdulicile. Aceia se numesc muschiuleti si sunt cea mai scumpa piesa a porcului. In functie de greutatea lor si greutatea porcului se face raportul de pret/kg. de carne.

muschiul de la maxilar ?...da, intr-adevar cea mai buna bucata de carne de la porc...dar cam putina :|

#31
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 03.08.2004

View Postirina2014, on 29 mai 2019 - 11:30, said:

Zi-ne Posted Image
Pulpa de vita taiata cubulete se caleste intr-o lingura de unt pana scade toata apa pe care o lasa si se rumeneste putin. Se toarna apa si se pune la fiert.
Separat se calesc morcovi, ardei gras rosu si porumb  in unt cu ulei (1/2 fiecare). Cand s-a rumenit putin porumbul se adauga paprika dulce din belsug (una de calitate, eu de obicei iau bio de la mega), un varf de lingurita de boia afumata si se mai lasa pe foc 30 de secunde. Cand carnea este fiarta se adauga legumele, se potriveste de sare si se mai fierbe 10-15 minute. Se pot pune si cubulete de cartofi, eu prefer fara. Cu 3 minute inainte de a opri focul adaug o sticla de salsa de la Lidl. Nu dati cu pietre, am incercat de vreo 5-6 ori sa fac in casa dar nu am reusit sa reproduc gustul asa ca atunci cand este  saptamana mexicana imi fac stoc de salsa. Merge si cu smantana adaugata in farfurie.
Era sa uit, un varf de lingurita de chimion, cine nu suporta gustul se poate si fara.

Edited by destrug, 29 May 2019 - 15:52.


#32
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
Notat! Chimion si coriandru

#33
un huligan

un huligan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,072
  • Înscris: 11.09.2006
Chimion sau chimen?

#34
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014

View Postun huligan, on 29 mai 2019 - 19:35, said:

Chimion sau chimen?
chimion

#35
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018

View Postrichelieu, on 29 mai 2019 - 09:39, said:

Chifteluțele de dovlecei, cu brânza.
Și ciorba asta de salata pe care o fac atât de des in sezon Posted Image

Retete, silvuple ;)?

View Postwaterman, on 29 mai 2019 - 09:56, said:

Sau ciorba de ou.
?

#36
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
N-am poze cu aia de-acasă, dar e cam așa ciorba de ou.

https://www.haisagat...rba-de-oua.html

A mamei arată mai bine. Are mai mult ou.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate