Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Retete "de familie"
Last Updated: Oct 16 2020 17:58, Started by
irina2014
, May 29 2019 08:55
·
0
#1
Posted 29 May 2019 - 08:55
Hello!
Tocmai mi-a venit ideea, ce ziceti sa facem schimb de niste retete favorite, pe care le facem in familie? De ex: bunica-mea facea un ostropel, asa ii zicea ea (si noi): felii de carne de vita, sare si piper, date prin faina, prajite in ulei, adaugat usturoi, stins cu apa calduta (sau vreun rest de supa, daca se nimerea), si lasat sa fiarba acolo. Rezulta un sos groscior, usturoiat, cu felii de carne fragede. Ulterior, am aflat ca, facand abstractie de usturoi, erau, de fapt, snitele natur |
#2
Posted 29 May 2019 - 09:02
taci si inghite = mamaliga cu branza si smantana
Reteta : faci mamaliga, pui branza si adaugi smantana Edited by jimi91, 29 May 2019 - 09:02. |
#3
Posted 29 May 2019 - 09:06
Numai pe la maica-mea am vazut sa gateasca mincare de marar si mincare de castraveti acri. La ambele merge cam orice fel de carne.
Ia, sa o rog sa imi povesteasca how it's made. |
#4
Posted 29 May 2019 - 09:08
jimi91, on 29 mai 2019 - 09:02, said:
taci si inghite = mamaliga cu branza si smantana Reteta : faci mamaliga, pui branza si adaugi smantana si cu o mica modificare: pui mamaliga si branza in straturi, niste bacon pe deasupra si data la cuptor vreo 10-15 min. merge si cu jumari pt cine e fan asa ceva. taci si inghite parca era ceva cu oua. Edited by _-livio-_, 29 May 2019 - 09:09. |
#5
Posted 29 May 2019 - 09:11
#6
Posted 29 May 2019 - 09:14
_-livio-_, on 29 mai 2019 - 09:08, said:
taci si inghite parca era ceva cu oua. Carnatul nu trebuie sa lipseasca la taci si inghite. On: Supa de pui clasica, in care se pun cubulete de telemea. Supa trebuie sa fie firbinte. Delicios! Cand am auzit prima oara, n-am crezut ca poate sa fie atat de buna. Edited by claz, 29 May 2019 - 09:18. |
#7
Posted 29 May 2019 - 09:21
_-livio-_, on 29 mai 2019 - 09:08, said:
si cu o mica modificare: pui mamaliga si branza in straturi, niste bacon pe deasupra si data la cuptor vreo 10-15 min. merge si cu jumari pt cine e fan asa ceva. taci si inghite parca era ceva cu oua. mie nu-mi placea cu oua...doar branza de burduf si smantana.. Dar cum ati auzit de ea ? a gatit bunicul meu si pentru voi sau cum ? |
#8
Posted 29 May 2019 - 09:30
cred ca toata lumea stie o versiune de taci si inghite
e ca sarmalele |
#9
Posted 29 May 2019 - 09:39
Taci și înghite e o rețeta clasica in Ardeal.
Se face cu brânza de burduf, smântâna și slănina. irina2014, on 29 mai 2019 - 08:55, said:
Hello! Tocmai mi-a venit ideea, ce ziceti sa facem schimb de niste retete favorite, pe care le facem in familie? De ex: bunica-mea facea un ostropel, asa ii zicea ea (si noi): felii de carne de vita, sare si piper, date prin faina, prajite in ulei, adaugat usturoi, stins cu apa calduta (sau vreun rest de supa, daca se nimerea), si lasat sa fiarba acolo. Rezulta un sos groscior, usturoiat, cu felii de carne fragede. Ulterior, am aflat ca, facand abstractie de usturoi, erau, de fapt, snitele natur Supa de pasare de curte, cu tăieței de casa Chifteluțele de dovlecei, cu brânza. Și ciorba asta de salata pe care o fac atât de des in sezon |
#10
Posted 29 May 2019 - 09:39
|
#11
Posted 29 May 2019 - 09:39
#12
Posted 29 May 2019 - 09:48
Buna idee!
Ostropelul se poate face cu orice fel de carne si era un fel de mancare de vara. irina2014, on 29 mai 2019 - 09:11, said:
am mancat si eu, mi-a placut, cere-i reteta |
#13
Posted 29 May 2019 - 09:51
Aaaa și sa nu uit: clătitele cu urda de oaie și mărar. Dulci
|
#14
Posted 29 May 2019 - 09:56
Plăcinte ardelenești cu brânză de burduf și care se fac în tigaie, în loc de unt sau ulei se prăjesc în untură.
02-placinte.jpg 305K 10 downloads Vis. Se pot face și cu mărar dar mie nu-mi plac. Sau varianta dulce cu silvoiță. Quote Silvoița (denumită și lictar) este un soi de magiun sau marmeladă păstoasă făcută din prune, fierte în ceaun sau căldare.[1] Silvoița sau „mierea prunelor” este un produs 100% natural, obținut exclusiv din prune, fără adaus de conservanți, zahăr sau altfel de îndulcitori.[2] Fierberea sa face la foc de lemne, în răcoarea nopții de toamnă și se amestecă continuu, cu ajutorul unui „mestecălău” de lemn sau a unui mecanism, pentru ca prunele să nu se prindă de fundul ceaunului. Se fierbe foarte mult, astfel ca, în final, din 6 găleți de prune fără sâmburi, prin fierbere, să rămână aproximativ una de silvoiță, denumită și silvoiz.[3] Rețeta de silvoiță își are originea în zona Ardealului. Sau ciorba de ou. Edited by waterman, 29 May 2019 - 09:57. |
#16
Posted 29 May 2019 - 10:00
Am mâncat la mama acasă ciorbă de ou acum 2 săptămâni.
Dacă pui mujdei în ea, are gust de ciorbă de burtă. Sau tortul ăla din mămăligă mai moale, un strat de mămăligă, untură topită, jumări, zdrențe de ou, iar mămăligă, iar untură, jumări, și tot așa, pe deasupra brânză de burduf presărată. gen 656x440_tort-de-mamaliga-282069.jpg 58.23K 20 downloads 656x440_mamaliguta-cu-branza-si-slanina-133673.jpg 48.21K 21 downloads Edited by waterman, 29 May 2019 - 10:02. |
#17
Posted 29 May 2019 - 10:28
prajitura cu mere/branza dulce si stafide/nuci/mac, 2 foi de aluat fraged cu untura si smantana, cu astfel de umplutura intre.
fac destul de rar, dar tare bune's |
#18
Posted 29 May 2019 - 10:50
In urma cu peste 60 de ani nu erau frigidere asa ca de cand incepea caldura trebuia sa gatesti zilnic. De asemenea nu gaseai la vanzare pasari in pielea goala, le cumparai vii, le taiai, le opareai, le curatai de pene si intestine si apoi vedeai ce gateai din ele. Pe de alta parte inspiratia venea din necesitatea de a consuma legumele si fructele de sezon.
Din perioada copilariei au cam pierit din meniuri: mancaruri cu carne de vita: de marar, de castraveti acri; mancaruri de post: de gutui, de prune afumate; din deserturi: placinta cu orez, laptele de pasare, crema de zahar ars. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users