Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

S-a lansat Digi Mobil Ungaria

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
184 replies to this topic

#1
Nexxus2

Nexxus2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,593
  • Înscris: 16.08.2008
[ https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA3dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTkl/MkYwNSUyRjI3JTJGMTA3OTAxNl8xMDc5/MDE2X0RJR0ktbW9iaWwuanBnJnc9Nzgw/Jmg9NDQwJmhhc2g9NzRiYTllZTcxNjRjNGY1NThlMTAzNjc2OTJkNGI5OWY=.thumb.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Quote


DIGI Kft., filiala din Ungaria a DIGI Communications N.V. care deține în România grupul DIGI | RCS & RDS , lansează luni, 27 mai 2019, serviciile de comunicații mobile prin propria rețea, în urma unui amplu proces de investiții, planificare și implementare, derulat în ultimii 4 ani. Astfel, portofoliul de servicii al operatorului convergent fix-mobil va deveni similar ofertei din România, înglobând servicii de telecomunicații fixe (televiziune prin cablu, internet fix, telefonie fixă) și mobile (telefonie și date mobile), televiziune prin satelit (direct to home - DTH).
Rețeaua DIGI Mobil din Ungaria înglobează cele mai recente dezvoltări din domeniul comunicațiilor mobile, utilizând standardul 4G pentru telefoanele de ultimă generație. În același timp, rețeaua utilizează și standardul 2G, pentru compatibilitatea cu telefoanele existente, pentru serviciul de voce. Operatorul are în plan o evoluție rapidă către viitorul comunicațiilor mobile, intenționând să dezvolte și serviciile viitoare 5G.
Odată cu lansarea serviciului pe piața învecinată, DIGI Kft. introduce, în mod gratuit, două funcționalități 4G, disponibile și în rețeaua DIGI Mobil din România, și care aduc o calitate foarte bună pentru serviciul de voce, pe terminalele compatibile: VoLTE (voce peste 4G/LTE) și VoWiFi (voce peste WiFi).
Rețeaua DIGI Mobil din Ungaria este într-o dezvoltare continuă, acoperirea urmând să se extindă în mai multe etape. ”Suntem hotărâți să investim, să testăm și să lucrăm în continuare împreună cu clienții noștri, astfel încât în perioada următoare să îmbunătățim constant acoperirea, în mod prioritar în zonele importante pentru clienții care vor alege serviciul nostru mobil”, a declarat Dragoș Spătaru, Director General DIGI Kft. și Invitel Kft..
În această primă etapă de lansare a rețelei, DIGI Kft. propune o ofertă promoțională valabilă până la sfârșitul anului, destinată clienților persoane fizice DIGI / Invitel⃰ care dețin cel puțin un serviciu (de comunicații fixe sau televiziune prin satelit - DTH), fără alte condiționări. Oferta este disponibila pe site-ul digi.hu.
În plus față de oferta de servicii, operatorul pune la dispoziția clienților săi și o gamă de terminale selectate din portofoliile celor mai fiabile și renumite branduri de profil, acestea putând fi testate în majoritatea magazinelor DIGI. Încă de la lansarea serviciilor de telefonie mobilă pe această piață, DIGI va pune la dispoziția clienților săi și ai Invitel gama de telefoane mobile sub brandul propriu, DIGI C1, DIGI R1 și DIGI K1. Acestea au fost special dezvoltate pentru a răspunde nevoilor clienților atât din perspectiva calității, cât și din cea a prețului.
Despre DIGI Kft.
DIGI Kft. este filiala din Ungaria a companiei Digi Communications N.V., companie listată la Bursa de Valori București, cu operațiuni în Ungaria, România, Spania și Italia. DIGI Kft este unul din principalii operatori din Ungaria, fiind lider pe segmentul serviciilor de televiziune prin cablu și deținătorul uneia dintre cele mai moderne rețele de fibră optică. Prezent pe această piață din 1998, DIGI a pus la dispoziția clienților cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul serviciilor fixe, cât și, începând de azi, al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, în timp, într-un beneficiu pentru sute de mii de clienți, care au dobândit astfel un acces mai rapid și mai puțin costisitor la servicii de cea mai bună calitate. ⃰ În mai 2018, Digi Kft. a finalizat achiziționarea societății Invitel Technocom Távközlési Kft., operator cheie pe piața maghiară de telecomunicații.
Despre Grupul Digi Communications
Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de comunicații electronice, RCS & RDS, liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia. Înființată în urmă cu peste 25 de ani, compania deține aproape în integralitate cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, cu circa 7,8 milioane homes passed.
În oferta de conținuturi trans-media a grupului Digi figurează televiziunile Digi24, DigiSport 1, 2, 3, 4, FilmNow, Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel și Hit Music Channel, posturile Digi FM, ProFM, Dance FM, Chill FM și platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.


Sursa: https://www.digi24.r...ungaria-1138793

Acoperirea este deocamdata destul de slabuta: http://digi.hu/lefedettseg
[ https://img1.hvg.hu/image.aspx?id=a4abb98a-1a9b-439b-bef4-21485e12f0ba&view=b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Nexxus2, 27 May 2019 - 19:37.


#2
cristyz

cristyz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,987
  • Înscris: 28.08.2008
Ungaria o sa fie mai usor de acoperit cu semnal decat Romania.

#3
BortSimpson

BortSimpson

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 147
  • Înscris: 28.02.2019
Abonatii Digi RO vor avea vreo facilitate in roaming in Digi HU?
In ce benzi ofera servicii in Ungaria?

#4
Nexxus2

Nexxus2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,593
  • Înscris: 16.08.2008
Din cate stiu au doar 10 Mhz in 1800 mhz, si va fi folosit pt. 2G si 4G
GSM-1800 (GPRS, EDGE)
1800 MHz LTE

Proabil se pregatesc pt. 5G si licitatiile pentru banda 5G

#5
deathnite

deathnite

    Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,432
  • Înscris: 08.06.2005
Asa arata cartelele.

Attached File  SIM-Digi-HU.jpg   371.78K   141 downloadsAttached File  SIM-Digi-HU_.jpg   395.55K   139 downloads

Edited by deathnite, 27 May 2019 - 20:56.


#6
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,118
  • Înscris: 10.07.2013
La mai multe realizari Zoltan Teszari! Posted Image

#7
andreea82a

andreea82a

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 12.03.2019
Singura companie multinationala romaneasca!

#8
iRunaway

iRunaway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,794
  • Înscris: 10.10.2011
Asa se explica si de ce de azi pe iPhone numele retelei este “Digi.Mobil RO”, pe modelul Vodafone RO si al celorlati operatori prezenti in mai multe tari.

#9
Lieutenant

Lieutenant

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 555
  • Înscris: 13.07.2014

 BortSimpson, on 27 mai 2019 - 19:55, said:

In ce benzi ofera servicii in Ungaria?

Este vorba despre banda 3 1800 MHz cu o latime de banda simetrica de 5 MHz download si 5 MHz upload fiind FDD (si nu TDD): https://www.spectrum...encies/#Hungary

Din punctul meu de vedere, este foarte bine ca Digi se dezvolta pe infrastructura proprie si le doresc succes si in Ungaria.
Insa, nu stiu exact cum este piata din Ungaria, dar trecand prin Google Translate oferta de mobil de pe pagina lor https://translate.go...u/mobil-ajanlat reies urmatoarele puncte care nu mi se par foarte ok sau clare:

- "Viteza maximă de descărcare și încărcare a serviciului de Internet mobil este de 22,1 / 7,5 Mbps / s, cu viteze garantate de 0 / 0Mbit / s. Viteza maximă de descărcare și încărcare a datelor este de 256/256 kbit / s cu peste 50 GB de date pe lună". De aici deduc ca pentru 4G folosesc doar 3 MHz, iar restul de 2 MHz pe tehnologia 2G: http://anisimoff.org...calculator.html (cu Bandwith 3 MHz, Modulation 64 QAM, MIMO 2x2). Din pacate, este foarte putin mai ales in zonele in care vor fi congestii.

- "Facturarea apelurilor telefonice se efectuează pe minut." --> facturare pe minut?

- "Utilizarea serviciului DIGIMobil este condiționată de utilizarea cel puțin unui serviciu de la televiziunea prin cablu DIGI sau Invitel, prin internet și prin telefon și prin servicii prin satelit sau, în cazul în care Abonatul nu are încă un astfel de serviciu, să se aboneze la cel puțin un astfel de serviciu cu DIGI sau cu Invitelle." --> nu merge doar sa te abonezi sau sa ai prepay pentru a testa partea de mobil?

- "Serviciul DIGIMobil este disponibil numai abonaților individuali, în cazul în care abonatul are o adresă înregistrată într-una dintre așezările afișate pe pagina de acoperire ."

In fine, nu ma bazez 100% pe Google Translate, ar fi bine daca ne-ar lamuri cineva care stie maghiara.

Altfel, bravo lor ca au inceput din start cu VoLTE si VoWIFI si le doresc sa popularizeze aceste servicii pentru a putea renunta la 2G definitiv si sa se concentreze doar pe 4G+5G.

#10
deathnite

deathnite

    Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,432
  • Înscris: 08.06.2005
Deci pana la urma folosesc si 2G? Pe cellmapper asa apare, 2G + 4G. Inseamna ca in cazul acesta e voce si pe telefoanele ce nu sunt compatibile cu VoLTE Digi.
Am verificat pe site-ul Apple si Digi Mobil Ungaria (21603) nu are carrier bundle pentru iPhone, fara acel 2G ar merge doar datele.

Attached File  digi-hu-carrier-bundle.png   31.81K   20 downloads

Edited by deathnite, 28 May 2019 - 01:32.


#11
Lieutenant

Lieutenant

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 555
  • Înscris: 13.07.2014
Pe pagina pe care am tradus-o eu cu Google Translate apar și niște telefoane compatibile VoLTE & VoWifi. Pentru moment câteva modele de la Huawei și Samsung. Posibil ca neoficial să funcționeze și altele.

Cred că strategia lor este asemănătoare celei din România când au lansat rețeaua 3G. Pentru început, doar pentru abonații de servicii fixe ca un serviciu complementar. În funcție de dezvoltarea rețelei și achiziționarea de spectru suplimentar (sau poate roaming național cu alt operator), se va trece la o ofertă fără condiționări.

#12
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,508
  • Înscris: 16.12.2006
Topicul a fost deschis gresit pe aria de televiziune. Propun ca un moderator sa mute topicul pe aria Digi Mobil.

In alta ordine de idei acum avem 4 retele Digi Mobil. :D

2 retele fizice, Digi Mobil Romania si Digi Mobil Ungaria si 2 retele MVNO: Digi Mobil Spania si Digi Mobil Italia.

#13
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,508
  • Înscris: 16.12.2006
O sa existe si roaming intre Digi Mobil Romania si Digi Mobil Ungaria.

Roaming-ul va deveni activ chiar din aceasta saptamana.

#14
alexandrua42

alexandrua42

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 867
  • Înscris: 07.03.2008
cum spunea colegul nostru BortSimpson
Abonatii Digi RO vor avea vreo facilitate in roaming in Digi HU?

#15
ovtd

ovtd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 24.10.2016

 Nexxus2, on 27 mai 2019 - 20:22, said:

Din cate stiu au doar 10 Mhz in 1800 mhz, si va fi folosit pt. 2G si 4G
GSM-1800 (GPRS, EDGE)
1800 MHz LTE

Proabil se pregatesc pt. 5G si licitatiile pentru banda 5G

Interesant, stie cineva de ce au mai pornit 2G? In RO desi puteau face lafel in 900 au ales sa lanseze doar 3G.

#16
deathnite

deathnite

    Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,432
  • Înscris: 08.06.2005
2G pentru voce probabil, dupa cum am scris mai sus, altfel doar un numar limitat de terminale sunt compatibile cu VoLTE, mai ales la inceput.
Daca cineva se intreaba de ce 2G si nu 3G, asta din cauza benzii de 1800 MHz.

#17
Nexxus2

Nexxus2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,593
  • Înscris: 16.08.2008
Nu stiu daca e de bine sau de rau sa avem roaming pe Digi hu avand in vedere spectrul extrem de limitat pe care-l au... banuiesc, ca roamingul va fi disponibil si pe alte retele din Hu.

#18
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
E roaming de voce+date in HU cu Telenor HU si Digi HU. S-a actualizat si pe site.

E limitat spectrul. Pe de alta parte nu e nimeni in retea, deci cel mai probabil merge decent LTE-ul de 3MHz.

Edited by MembruAnonim, 28 May 2019 - 17:41.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate