Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur

Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...
 Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni
 Dalți gravare lemn

Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...
 Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...
 

Casa mea

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
leirgab1981

leirgab1981

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 09.01.2019
Vă salut dragilor și bine v-am găsit. Pentru început vreau să mă prezint și să vă cer sfatul în proiectul pe care vreau să îl dezvolt. Sunt Gabi, locuiesc în Galați și de curând am devenit proprietarul unui teren de 19.5 x 18 m (în apropiere de Galați).
După ce am locuit mulți ani la casă, în anul 2006 am fost nevoit să mă mut la bloc (m-am căsătorit și nu am avut lichidități pentru achiziționarea/ construirea unei case). Dar anul trecut m-am ambiționat, am strâns oleacă din b#c! și am luat terenul de care v-am spus (350mp).
Din punctul meu de vedere, terenul este foarte mare, nu fac agricultură, nu vreau să vin de la muncă să strâng hectare de frunze căzute la pământ sau să tai km de gazon, NU. Vreau să vin de la muncă și să beau un șpriț în foișor.
După ce am studiat site-uri, părerea unor apropiați care și-au construit case, ingineri constructori  (neamuri/ rude ale mele) vă spun sincer că sunt mai confuz/ nelămurit referitor la construirea casei.
Aaaaa ... am uitat să vă spun, mi-au furat gardul care împrejmuia terenul, dar la presiunea unui prieten, a apărut la loc.  Continuăm  ... 😁 ... mulți  laudă cărămida roșie cu găurele/ fără găurele, alții vor polistiren de 10 cm pe exterior, alții spun că cea mai bună este vata de sticlă/ minerală/ bazaltică sau că trebuie doar o clasică tencuială. Pe interior, ba tencuit, ba polistiren extrudat de 3, ba rigips aplicat în  smacuri, ba, ba, ba ... multe păreri și opinii. Nu sunt constructor de meserie, dar nici nu îmi este frică să dau cu var, să gletuiesc, să tencuiesc sau să zidesc un perete.
Înainte de a ajunge la proiectant vreau să am lămurire câteva aspecte referitoare la construirea unei case.
De aceea am scris aceste rânduri pe forum.
Vreau să construiec cu o amprentă la sol de aproximativ 10 x 10 m. La parter vreau un garaj (24 mp), un dormitor matrimonial cu dresing și baie (aprox. 22 mp), sfragerie + bucătărie + dresing intrare + wc tehnic + casa scării  (aprox 40 mp). La etaj două dormitoare, o baie, un birou și un hol mare, iar podul vreau să îl fac înălțat  (să pot sta în picioare, gen mansardă), iar sub garaj vreau un beci de 24 mp. Casa vreau să o construiesc eu, cu ajutorul tatălui meu, echipă de muncitori voi angaja doar la acoperiș ( cu contract). Pereții am de gând să îi fac din BCA de 30, izolate exterioară de 10 cm expandat iar la interior rigips, stâlpi, grinzi și placă între etaje din beton. Voi mai luat 1 - 2 persoane la cofrat/ turnat betonul peste armătură (regim propriu betonul, nu am bani de cifarom).
Este cineva care are experiența necesară să mă îndrume către alegerea materialelor pentru construcție la un raport calitate - preț corect?

#2
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,533
  • Înscris: 03.04.2013
.

#3
andone19

andone19

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 767
  • Înscris: 28.12.2018
Dormitor matrimonial cu dresing si baie de 22 mp?
Cum vine asta, ca mie imi da ca mai mult de un pat nu o sa iti incapa in spatiul ce ramane dupa ce scazi mp necesari pentru baie si dresing. Adica o sa fie un fel de dormitorul mic dintr-un apartament confort 2.

 leirgab1981, on 19 mai 2019 - 16:50, said:

Vreau să construiec cu o amprentă la sol de aproximativ 10 x 10 m. La parter vreau un garaj (24 mp), un dormitor matrimonial cu dresing și baie (aprox. 22 mp), sfragerie + bucătărie + dresing intrare + wc tehnic + casa scării  (aprox 40 mp).

In ce zona din judetul Galati este?

Edited by andone19, 19 May 2019 - 17:08.


#4
leirgab1981

leirgab1981

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 09.01.2019
Bună seara, merg pe următorul considerent: acum am un dormitor de 12 mp și o baie de 1.7 x 2 (3.4 mp). Consider că este spațiu suficient în 22 mp pentru un dormitor, baie și dresing (care va fi folosit ca hol ce va face legătură între baie și dormitor).

#5
mariovrs

mariovrs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,393
  • Înscris: 27.09.2013
O sa dureze ceva timp sa faci casa doar tu cu batranul si ocazilonal zilieri..
La gata cu dimensiunile date fara un 50.000(cam optimist ) de coco pentru materiale nu reusesti. Cu finisaje modeste nu medii..
Apoi urmeaza tras gaz,apa,curent= 3000 de euro minim. Autorizatii,proiect,diriginte santier...alti bani.

Nu stiu la ce curte ai stat de 350 m2 ti se par multi. Asa..poti ramane la bloc,ca nu-i mare diferenta. Adica...iesi din casa in strada.
Daca faci si garajul ala langa casa, o sa umpli curtea..

Ce buget ai?

Edited by mariovrs, 19 May 2019 - 18:25.


#6
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,372
  • Înscris: 24.09.2017
de obicei nu stau sa critic preferintele oamenilor. dar parca e naspa sa ai o viata naspa.
tu nu ai bani de cifa si vrei sa-ti faci o casa care e intr-un fel maricica.
cam toata lumea o sa-ti spuna ca 30 cu 10 polistiren nu e ceva wow, baga 15 mai ales ca o sa ai ditamai casoiul.
ar trebui sa ai macar la cota 0 un 10 de extrudat, dar poti pune si expandat.
in pod probabil 40 de vata.
bca+rigips nu mi se pare cea mai buna combinatie daca nu o sa aerisesti. mai ales ca la bca o sa-ti iasa peretii destul de drepti. dar am inteles, e mai usor fara tencuiala.
mi se pare ok pentru dormitor cu baie.
40 pentru restul. hai sa zicem okish. si eu chiar sunt genul de tip care prefera sa taie din metrii patrati:)
nu stiu ce intelegi tu prin materiale si raport/calitate si pret corect. bca ori folosesti ytong, daca ai bani, ori elpreco. ciment, daca ai zis ca il faci singur, putin conteaza. probabil pui tabla, deci cam toate-s la fel.
dupa parerea mea garaj iti faci daca ai masina de peste 30.000-50.000 euro.
beci, o sa fie scump.
balcoane probabil o sa fie si alea. si o sa fie punti termice. si nu stiu daca-l folosesti. ai mei au 3 balcoane, nu le-au folosit pana acum mai mult de o ora cred. la fel si garajul. defapt au renuntat si acum e depozitare.
sunt adeptul si fanul oamenilor care-si fac singuri lucruri. dar sunt si adeptul folosirii timpului cu folos. si am mai vazut scenariu asta, se numeste proiect pe 15 ani si mult stress. dar na, tu stii mai bine.

Edited by bobitad, 19 May 2019 - 18:26.


#7
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
1. Mai bine renunta la garaj si cumpara beton de "cifarom".

2. Conform normativelor in vigoare, Galati este in zona seismica cu ag=0.30, adica la fel ca si Bucurestiul.
In aceasta zona, pereti de BCA sunt permisi doar la constructii din cadre de beton armat. Adica toata casa sa se poata sprijini doar pe elementele de beton, iar zidaria este doar sa te apere de vant si ploaie. Stalpii si grinzile trebuie dimensionate in asa fel incat sa poata sustine singure toata greutatea casei, atat in regim static cat si in regim de cutremur.

Tu ai habar ce inseamna dpdv al cantitatii de fier o structura in cadre? Eu cred ca nu...

Teoretic, in zona asta seismica se poate face constructie cu ziduri portante din anumite modele de caramida cu goluri. Aici, elementele de beton sunt mai subtirele, pentru ca se permite ca si zidurile de caramida portanta (NU BCA) sa contribuie la rezistenta casei. Insa, cerintele sunt foarte stricte, trebuie o intreaga padure de stalpi (stalpisori) la colturi, trebuie bordate toate golurile cu suprafata mai mare de 1.5 mp (deci fiecare gol de usa sau gol de geam trebuie incadrat intre doi stalpi de beton).

Edited by kolfleading, 19 May 2019 - 18:48.


#8
ionut27

ionut27

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,962
  • Înscris: 30.11.2008
@leirgab1981, la fel ca tine, am inceput constructia casei anul trecut. Singur singurel. De cateva ori, la turnare am avut ajutorul unui vecin. Daca esti o persoana cu rezistenta psihica buna, apuca-te de treaba, daca nu, ramai la bloc. Inainte de inceperea constructiei citeste cateva jurnale, asa vei vedea problemele cu care te vei confrunta. Calculeaza bine bugetul. Daca nu ai suficienti bani, mai stai un an, timp in care te documentezi mai bine. Nu face economie la proiectele de structura, arhitectura si instalatii. Fa-le cat mai detaliate, lucreaza cu profesionisti, sunt si aici cativa foarte buni pe forum. Vei culege mai tarziu beneficiile. Casa este prea mare, gandeste bine fiecare spatiu, ia in calcul ca fiecare metru patrat inutil te costa minim 300 euro la gata. Beciul, daca este facut ca la carte, cu impermeabilizant in masa betonului, cu membrane si armatura necesara te va costa destul de mult. Eu am 12 mp de beci care, organizat cum trebuie, este mai mult decat suficient pentru o familie normala. Legat de materiale de calitate. Cauta fier romanesc. A intrat pe piata acest BST in mare parte moldovenesc. Are mult carbon, rezista mai mult la tractiune insa este mai casant. Oricum structuristul daca este unul care isi da interesul iti va spune ce sa cumperi. Zidarie din caramida, grosime 25 cm la care adaugi mai multa izolatie. Daca faci peretele de 30 cm, elevatia o vei face mai lata si implicit costuri mai mari la ciment. Pentru turnari mari gen fundatie, placi cumpara beton de la statie. Nu merita sa il faci acasa. Nu faci economii mari care sa merite efortul. Stalpi, scari, centuri poti turna fara probleme la betoniera, asa cum fac si eu acum. Ca ciment am folosit Structo de la Holcim. Mi se pare cel mai ok dintre toate pe care le-am incercat. Sacul la 20 kg este ideal pentru manevrabilitate si dozaj. Mare grija cu paza santierului! Bafta!

Edited by ionut27, 19 May 2019 - 21:00.


#9
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,533
  • Înscris: 03.04.2013
Garaj la parter?
Colegu', pe ce lume traiesti? La bugetul tau, uita de cuvintul "sprit".
Daca vrei sa apuci sa te bucuri de casa aia, planifica un garaj din 6 stilpi de teava patrata, pereti din siding pe osb si acoperis onduline dupa ce te muti.

#10
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
Ce optimist esti ! Imi place cum te-ai " organizat " .
Hai sa-ti zic si eu ceva
Intai si intai 10x10x2+24 mp = 224mp desfasurati , din capul locului nu te vei incadra in CUT si POT . Deci refa " proiectul " !

Apoi , garaj in casa e cea mai proasta solutie la o amprenta de 10/10m ; daca aveai o amprenta de 10/20 mai ziceam ca e ok .
Birou la etaj si dormitor matrimonial la parter Posted Image ? Zi-mi ca nu te-ai gandit  la chestia asta dupa un spritz ....
Banuiesc ca vei construi pe cadre data fiind zona . Parerea mea este ca sa alegi ytong de 50cm si sa nu mai faci nici o termoizolatie le pereti si nici placi de gips-carton la interior ( o tencuiala pe baza de ciment int/ext de max 1 cm iti e suficient ) . Termoizolatia o faci doar la stalpi si buiandrugi ( in cofrag direct inainte de turnare ) .
Bafta !

#11
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,054
  • Înscris: 17.01.2012

 leirgab1981, on 19 mai 2019 - 17:56, said:

...acum am un dormitor de 12 mp și o baie de 1.7 x 2 (3.4 mp). Consider că este spațiu suficient în ...

-deci v-ați hotărât să treceți la un nou nivel: mai mult decât exagerat!
-chiar dacă ești noul câștigător la loto din GL, știi câtă căldură va cere casa?

-pune și tu o schiță acilea, să mai cârcotim un pic
-lasă naibii BCA-ul, GL e seismic total!!!

-poți face casa în doi, dar te va-ntinde pe 3 ani, ceea ce nu-i rău - de abia are timp betonul să se maturizeze, casa la roșu să se așeze, un pic
(că mulți o ridică-n 3 luni și apoi se-ntreabă de ce drakku crapă toată tencuiala prin casă

-subscriu: garajul să se numească „spațiu tehnic/magazie”; mi-a plăcut cum a scris un coleg, după ce s-a mutat la casă: ”...nu am crezut că-mi vor trebui CHIAR toate sculele de la dedeman!!!”
-o idee bună cărămida de 25 și izolație de 15cm (ba chiar 20 și atunci vă-călziți la țigară!)
(zic așa pt că suprafața terenului e destul de mică...)

-când comanzi beton (cifă) să ceri MEREU calitatea imediat superioară necesarului; diferența de preț e mică, dar calitatea primează!

cam așa vor arăta pauzele tale:

Attached Files



#12
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017

 gushpi, on 20 mai 2019 - 12:47, said:


-lasă naibii BCA-ul, GL e seismic total!!!


Ai citit si partea cu " cadre " si n-ai inteles ce inseamna ?

#13
leirgab1981

leirgab1981

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 09.01.2019
Vă salut și vă mulțumesc pentru atenția și ajutorul care mi le acordați. În viață merg pe pricipiul "un șut în fund, un pas înainte ", de aceea am avut ambiția de a cere sprijin/ păreri/ ajutor pe acest forum. Așa cum am menționat, momentan sunt în etapa de culerere și analiză a informațiilor referitoare la construirea unei case, așa că orice părere este binevenită.  
Garajul îl fac așa se mare (6x4) pentru că până la finalizarea casei va funcționa pe post de atelier. Beciul am zis să fie cât garajul de mare, pentru că va fi sub garaj, dar nu este musai să fie așa de mare. Parterul, la o primă analiză va avea undeva maxim 100 mp, etajul în jur de 60 - 65 mp, iar podul cât o ieși (voi pune și o schița). În Certificatul de urbanism scrie că:
Regimul de construire ..... POT ..... CUT
  Înșiruit (150 mp)         30 %      0.9
  Cuplat   (200 mp)         30 %      0.9
  Izolat   (250 mp)         30 %      0.9
Din câte înțeleg eu, amprenta la sol a clădirii (POT) nu trebuie să depășească 350 x 30% = 105 mp, iar (CUT) suprafața totala construită(parter + etaj + pod înălțat) 350 mp × 0.9 = 315 mp. Din un calcul simplu rezultă că mă încadrez în dimensiunile pe care sper să la obțin. Retragerea față de lățimea posterioară a parcelei este de 5m, iar lateral este de 3m.
Casa o fac pentru familia mea, iar dimensiunile consider că sunt suficient de generoase pentru o familie de 4 persoane. Terenul deasemeni consider că este destul (părinții mei au 375 mp în care ai solar, grădina de zarzavat, pomi fructiferi, foișor, grătar, afumătoare, plus casa cu o amprentă la sol de 10 x 13 m), așa că știu ce înseamnă  o suprafață de teren bine gestionată.
Casa nu am se gând să o termin în un an, exclus forța asta financiară, am plan pentru 3 - 4 ani. Ca buget am apriximativ 8000 euru plus un apartament cu 2 camere pe care sper să iau un 30000 euro. Anual pot pune deoparte în jur de 20000 lei pentru materialele necesare. În plus de toate acestea am mult curaj și ambiție.
Am prieteni care au case construite cu foarte mulți bani, gen 170000 euro, 80000 euro sau 60000 euro), cu echipe de lucru care mai de care mai scumpe. Vreau să vă spun că nu m-a dat niciuna pe spate , imperfecțiuni se găsesc peste tot, ba scara are treptele prea scurte și este prea abruptă, ba finisajul nu este perfect și se văd urme, etc.
Nu înțeleg de ce garajul în ansamblul casei ar fi o soluție proastă, atâta timo cât dacă afară plouă pot coborî în beci liniștit și să iau un borcan de castraveți!?
Eu m-am gândit la BCA de 30 (de la YTONG) pentru că dacă voi zidi eu îmi va fi mai ușor de modelat, iar atâta timp cât casa va beneficia de fundație, elevație armată, stâlpi armați, centuri armate, placă armată rolul BCA, cărămizii, bolțarilor de beton este acela de umplutiră, consider că cu BCA-ul ies mai ieftin.
Vii reveni cu o schiță (pe etaje) cu costurile pe care eu le am în vedere.

#14
leirgab1981

leirgab1981

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 09.01.2019

 gushpi, on 20 mai 2019 - 12:47, said:



-deci v-ați hotărât să treceți la un nou nivel: mai mult decât exagerat!
-chiar dacă ești noul câștigător la loto din GL, știi câtă căldură va cere casa?

-pune și tu o schiță acilea, să mai cârcotim un pic
-lasă naibii BCA-ul, GL e seismic total!!!

-poți face casa Ă®n doi, dar te va-ntinde pe 3 ani, ceea ce nu-i rău - de abia are timp betonul să se maturizeze, casa la roșu să se așeze, un pic
(că mulți o ridică-n 3 luni și apoi se-ntreabă de ce drakku crapă toată tencuiala prin casă

-subscriu: garajul să se numească „spațiu tehnic/magazie”; mi-a plăcut cum a scris un coleg, după ce s-a mutat la casă: ”...nu am crezut că-mi vor trebui CHIAR toate sculele de la dedeman!!!”
-o idee bună cărămida de 25 și izolație de 15cm (ba chiar 20 și atunci vă-călziți la țigară!)
(zic așa pt că suprafața terenului e destul de mică...)

-când comanzi beton (cifă) să ceri MEREU calitatea imediat superioară necesarului; diferența de preț e mică, dar calitatea primează!

cam așa vor arăta pauzele tale:


Criminal cetățeanu din poză  ... 🤣

Edited by leirgab1981, 20 May 2019 - 19:05.


#15
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

 Baxon, on 20 mai 2019 - 13:27, said:

Ai citit si partea cu " cadre " si n-ai inteles ce inseamna ?
@Da, da...structura in cadre cu beton facut la betoniera. Posted Image
@Initiator, vad ca insiti pe BCA. Asta obligatoriu presupune structura in cadre. Intereseaza-te mai intai ce inseamna structura in cadre si cum arata armatura la o grinda pentru o structura in cadre si cate kile de fier intra intr-o grinda de 6 m la o structura in cadre la o casa P + 1E in Galati.

Edited by kolfleading, 20 May 2019 - 21:12.


#16
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,054
  • Înscris: 17.01.2012
mey oameni buni, la o mișcare seismică, care nu ne-omoară, casa se reașează milimetru cu milimetru
BCA -ul, știți foarte bine, dacă-l scuipi de la un metru - faci gaură-n el...
o fi el ușor, poate ușor de pus în operă, dar la fel de ușor crapă sau se fărâmițează
cărămida are proprietăți mecanice net superioare...

o fi structura pe cadre, dar în goluri băgăm vată? (chiar și minerală?)

#17
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

 gushpi, on 21 mai 2019 - 11:37, said:

o fi structura pe cadre, dar în goluri băgăm vată? (chiar și minerală?)
Minerala nu, dar bazaltica ai putea sa bagi...Posted Image

Intre cadrele de beton faci o structura metalica din profile de rigips, la exterior o acoperi cu niste panouri din fibrociment, umpli golul cu 30 cm vata bazaltica, folie bariera de vapori si rigips ca strat final interior. :P

#18
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,054
  • Înscris: 17.01.2012
100 cm?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate