Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Poate fi Marte terraformat?

* - - - - 5 votes
  • Please log in to reply
108 replies to this topic

#55
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
cred ca ai mancat ceva stricat

#56
moftware

moftware

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,402
  • Înscris: 08.05.2008
Oare?
Oare mancarea poate fi stricata numai de bacterii din ecosistemul nostru?
Oare un nou ecosistem, pe o noua planeta, poate asigura toate micro-elementele necesare unei vieti sanatoase?
Oare lipsa unora n-ar afecta viata, sanatatea si gandirea unui organism atat de complicat ca al omului?
Noi nu stim nici macar de ce sufera albinele in ultima vreme.

#57
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postziwuka, on 18 mai 2019 - 16:03, said:

Cu ocazia lansarii expansionului  Green Planet pentru jocul Surviving Mars  un "expert" in astrobiologie si astrofizica a emis ipoteze despre cum ar putea fi Marte terraformat in urmatorii pasi:

1. crearea unui camp magnetic  prin construirea unor generatori de camp magnetic
2. cresterea temperaturii  prin poluare ca sa se creeze un efect de sera prin construirea a cat mai multor fabrici si reactoare
3. captarea unor asteroizi de gheata care sa se prabuseasca la locuri potrivite  sa formeze lacuri
4. crearea unei atmosfere respirabile

Si in cateva sute de ani Marte ar putea deveni verde si albastru precum Pamantul.

Marte poate fi teraformat incepand cu un oras inelar la sol pe perna magnetica, un fel de gogoasa cu diametrul de zeci de km, amplasata pe peretii unui crater.

A doua etapa ar fi realizarea unor statii automate de generare a unui gaz inteligent format din microbule flotante care ar servi drept scut magnetic cat si ca scut antiradiatii, ori strat atmosferic termoizolator cu efect de sera.

Nu stim daca Marte va elibera din sol si ceva nitrogen, dar plantele s-ar putea dezvolta, macar unele modificate genetic.

#58
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Nitrogen is an essential element for life. Specifically, fixed nitrogen (i.e. NH3, NH4+, NOx or N that is chemically bound to either inorganic or organic molecules and can be released by hydrolysis to form NH3 or NH4+) is useful to living organisms. Nitrogen on present-day Mars has been analysed only in the atmosphere. The inventory is a small fraction of the amount of nitrogen presumed to have been received by the planet during its accretion. Where is the missing nitrogen? Answering this question is crucial for understanding the probability of the origin and evolution of life on Mars, and for its future astrobiological exploration. The two main processes that could have removed nitrogen from the atmosphere include: (1) non-thermal escape of N atoms to space and (2) burial within the regolith as nitrates and ammonium salts. Nitrate would probably be stable in the highly oxidized surface soil of Mars and could have served as an NO3− sink. Such accumulations are observed in certain desert environments on Earth. Some NH4+ nitrogen may also be fixed and stabilized in the soil by inclusion as a structural cation in the crystal lattices of certain phyllosilicates replacing K+. Analysis of the Martian soil for traces of NO3− and NH4+ during future missions will provide important information regarding the nitrogen abundance on Mars. We hypothesize that Mars soil, as typical of extremely dry desert soils on Earth, is likely to contain at least some of the missing nitrogen as nitrate salts and some fixed ammonium bound to aluminosilicate minerals.



PS:

Marte are o densitate foarte mica fata de Mercur care este similar in densitate cu Venus si cu Pamantul, ceea ce inseamna ca Marte are cantitati uriase de substante volatile la interior, mult mai multe decat Pamantul si comparabile cu planetele exterioare.

Marte pare un desert uscat doar din cauza activitatii sale vulcanice foarte scazute, dar ruperea crustei Martiene in puncte cheie ar putea releva depozite glaciare de nivel planetar constand in apa, nitrati, amoniac, chiar si oxigen captiv in aceste gheturi.

Eu consider ca Valley Marinensis a fost un asemenea depozit planetar care a alimentat in trecut Marte cu oceane de apa si o atmosfera similara Pamantului.
Asemenea depozite de nivel planetar trebuie sa existe pe Marte in multe alte regiuni ale planetei doar ca ceva mai la adancime, de aceea nu s-au consumat in trecut. Este posibil ca intreaga structura interna a lui Marte sa fie intesata de masconi precum Luna, adica zone uriase, cavitati unde predomina substantele volatile, de unde si densitatea mica a lui Marte.

View Postchilly willy, on 20 mai 2019 - 09:19, said:

n-ai cum sa terraformezi venus pentru ca are o problema majora legata de durata rotatiei si e prea aproape de soare care se incalzeste tot mai tare. Marte are doar o problema serioasa care se poate rezolva cumva, e lipsa campului magnetic. Sigur ca e o sarcina extraordinara dar se poate face chiar si cu tehnologia actuala. Sincer nu vad o solutie mai buna decat saparea unui tunel circular cu un TBM la o adancime destul de mare si montarea unui inel superconductor. Pentru ca miezul planetei e intarit inseamna ca  temperatura nu e prea mare in adancime deci se poate sapa destul de adanc. Miezul probabil ca e din aceleasi metale ca si la terra adica fier si nichel deci practic se poate face un electromagnet gigantic. Restul se poate rezolva totul, poate chiar de la sine.
Cat despre posibilitatea ca niste fiinte sa ajunga pe alta planeta unde exista viata si sa fie atacati de virusuri locale e o prostie maxima. Virusurile alea nu pot exista fara o gazda compatibila cu omul. Cum isi poate imagina cineva ca niste agenti patogeni apar undeva si pot infecta o fiinta care nu exista pe planeta. Orice agent patogen se dezvolta tintit pentru a infecta o gazda, de preferat una care e cat mai usor de infectat si care e disponibila in numar cat mai mare. Chiar si presupunand o coincidenta remarcabila sa zicem ca un virus oarecare care infecteaza niste pasari sa zicem se potriveste sa infecteze omul nu e sigur ca produce o boala severa pentru ca el produce la pasarile alea un efect patogen care poate nu se potriveste cu fiziologia omului, si poate ar produce sa zicem doar o usoara gripa sau diaree. Chiar si pe pamant unde avem virusuri adaptate sa afecteze omul majoritatea produc doar afectiuni usoare vindecabile si chiar si virusurile care produc afectiuni severe nu omoara decat exceptional de rar toti infectatii pentru ca altfel nu se mai pot propaga. Moartea gazdelor duce si la moartea virusurilor.

Doar un mic inel superconductor din nikel, cam cat sa avem de lucru cateva miliarde de ani de acum incolo, ... o nimica toata!

Venus pe cand va dispune de un scut-gaz-hi tech, nici nu se va mai incalzii excesiv, nici nu va mai avea o noapte continua pe partea ascunsa soarelui, ci va exista un cer luminos prin difractie solara in aceasta cupola de micro-gaz inteligent, un efect de fluorescenta, dar oricum polii venusieni au lumina non-stop, deci ai unde sa locuiesti pe un Venus teraformat, ba chiar ai putea avea doua case, una in zona polara luminata si la cativa km distanta o casa aflata intr-o noapte continua, de fapt intr-o seara continua si toate acestea deoarece Venus nu are o inclinatie perceptibila pe propria axa si nici o miscare de rotatie perceptibila in jurul propriei axe, fiind similara din acest punct de vedere cu Luna.

De asemenea daca locuiesti in zona polara ai putea avea noapte chiar in dosul curtii intr-un crater venusian, deoarece razele solare cad paralel cu suprafata venusiana in zonele polare.

Edited by Infinitty, 21 May 2019 - 08:03.


#59
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Si in precambrian si pe dinosauri tot noi i-am distrus?!

#60
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006
nu am auzit de gaz inteligent, oricum un inel e mult mai usor de facut si nu necesita miliarde de ani mai ales daca facem comparatie cu abureli de tip oras inelar la sol pe perna magnetica, un fel de gogoasa cu diametrul de zeci de km, amplasata pe peretii unui crater. si alte aberatii gen gaz inteligent format din microbule flotante sau scut-gaz-hi tech. Cred ca denumirile astea le inventezi sub influenta unor substante psihoactive. Miliarde de ani ar putea necesita autostrazile din Romania la ritmul actual de constructie, altfel perimetrul planetei Marte e doar 21000 km. Nu e un proiect de 2-3 ani dar nici foarte lung. In orice caz nichelul nu e superconductor, daca stiai si altceva in afara de lozinci metalele feromagnetice nu prezinta superconductivitate. In schimb exista alte materiale mai banale cum ar fi hidrogenul sulfurat care in stare solidificata si la -70C e superconductor. E ceva mult mai usor de obtinut decat microbule and shit. Eu nu cred ca exista azot pe Marte decat in cantitati foarte mici. Azotul nu face compusi solizi sau lichizi in conditiile de pe Marte. Nici pe Terra nu exista compusi de azot decat ca urmare a activitatii biologice care produce amoniac si azotati sau ca urmare a fulgerelor intr-o atmosfera formata din azot si oxigen care produc oxizi de azot si prin asta azotati. Pe Marte nu exista nici una din conditii. Azotul care a fost in atmosfera s-a dus odata cu ea.

Edited by chilly willy, 25 May 2019 - 21:13.


#61
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,790
  • Înscris: 16.01.2017
Mars Terraforming Not Possible Using Present-Day Technology

A Giant Hole in the Martian Atmosphere Is Venting All Its Water into Space

Restul sunt doar povesti SF, speculatii si vise umede.

#62
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postchilly willy, on 25 mai 2019 - 21:04, said:

nu am auzit de gaz inteligent, oricum un inel e mult mai usor de facut si nu necesita miliarde de ani mai ales daca facem comparatie cu abureli de tip oras inelar la sol pe perna magnetica, un fel de gogoasa cu diametrul de zeci de km, amplasata pe peretii unui crater. si alte aberatii gen gaz inteligent format din microbule flotante sau scut-gaz-hi tech. Cred ca denumirile astea le inventezi sub influenta unor substante psihoactive. Miliarde de ani ar putea necesita autostrazile din Romania la ritmul actual de constructie, altfel perimetrul planetei Marte e doar 21000 km. Nu e un proiect de 2-3 ani dar nici foarte lung. In orice caz nichelul nu e superconductor, daca stiai si altceva in afara de lozinci metalele feromagnetice nu prezinta superconductivitate. In schimb exista alte materiale mai banale cum ar fi hidrogenul sulfurat care in stare solidificata si la -70C e superconductor. E ceva mult mai usor de obtinut decat microbule and shit. Eu nu cred ca exista azot pe Marte decat in cantitati foarte mici. Azotul nu face compusi solizi sau lichizi in conditiile de pe Marte. Nici pe Terra nu exista compusi de azot decat ca urmare a activitatii biologice care produce amoniac si azotati sau ca urmare a fulgerelor intr-o atmosfera formata din azot si oxigen care produc oxizi de azot si prin asta azotati. Pe Marte nu exista nici una din conditii. Azotul care a fost in atmosfera s-a dus odata cu ea.

Sigur ca da, ti-ar lua zeci de miliarde de ani sa construiesti inele peste Marte, sfere dyson si alte naivitati ale ratiunii!

Vad ca nu ai nici mobilitatea mentala necesara sa intelegi lucruri mai complexe despre Marte si vezi aceasta planeta ca fiind doar un Pamant mai mic si nimic mai mult.

Tu vrei sa infestezi atmosfera cu hidrogen sulfurat extrem de toxic si in plus il aduci de acasa de la tine bine-inteles?!

De marile depozite de nitriti si nitrati / azotati ai auzit? ... de sarea de azot din care faceau chinezii praful de pusca ... salpetru de Chile ...?!

De asemenea Marte este plina de gheata de amoniu din geneza, fiind o planeta cu densitate mica si destul de departe de soare pentru a semana cu planetele exterioare macar pe jumatate ori pe sfert, deci oricum destul de diferita in structura interna chmimica fata de planeta noastră, iar densitatea sa scazuta ar trebui sa-ti de-a de gandit la modul cel mai serios.




View PostRamuran, on 25 mai 2019 - 22:55, said:


Conteaza ce considera unii ori altii a fi tehnologii din prezent, deoarece exista multe tehnologii secretizate ori puse la naftalina inca de la inceputul sec. 20, chiar tehnologii mature care functionau pana in 1960 la scala planetara de pilda autoturismele pe SYNGAZ, ori pe ulei-diesel, ultimele revenind in cazul tractoarelor si combinelor.

Micro-bulele de gaz teraformant helionic sunt o tehnologie posibila dar care nu a avut aplicare practica pe Terra, deoarece nu avem nevoie de asa ceva pe Pamant, dar materiale similare au fost produse la nivel industrial cum ar fi diverse spume sintetice si siliconi.

Edited by Infinitty, 26 May 2019 - 08:52.


#63
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006

View PostInfinitty, on 26 mai 2019 - 08:31, said:

Micro-bulele de gaz teraformant helionic sunt o tehnologie posibila dar care nu a avut aplicare practica pe Terra, deoarece nu avem nevoie de asa ceva pe Pamant,

Haloperidolul in schimb se produce pe Terra si are aplicatii practice care te pot ajuta.

Edited by chilly willy, 28 May 2019 - 16:36.


#64
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postchilly willy, on 28 mai 2019 - 16:34, said:

Haloperidolul[/url] in schimb se produce pe Terra si are aplicatii practice care te pot ajuta.

Foloseste-l atunci, deoarece vad ca pana si pisica din avatar are spasme motorii si tremura, se balangane de o ia razna!

Am observat ca voi cunoasteti foarte bine medicatia specifica si nu cred ca sunteti toti specialisti in posologie precum Miron Cozma, deci presupun ca le cam folositi si credeti ca este bine sa dati tuturora ca sa nu se supere ceilalti, cam asa ca si cu bomboanele!

#65
skymoonx

skymoonx

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 30.05.2019
Cred ca nu vom putea trimite niciodata un om acolo.  
Realitatea crunta e ca alde Elon Musk  si  alti investitori si "astrofizicienii" lui peste prajit care ne baga in cap numai promisiuni mincinoase sunt niste sarlatani care traiesc din publicitate.
Iar NASA ne baga promisiuni tot pentru a atrage fonduri.

in realitate, totul depinde de autoritatile politice americane si numai ele ar putea autoriza misiuni pe alte planete.
Nicio companie privata nu si-ar asuma raspunderea pentru vietile unor astronauti trimisi la zeci de milioane de km in locuri unde nu pot interveni, mai ales daca astronautii au familii.
N-am putut nici Luna sa o colonizam ca daca era asa usor, o colonizam inca din anii 80'.  

Nu depinde nici de NASA, nici de SpaceX, si dupa cum se vede, politicienii americani au renuntat  definitiv   din 1972 in a mai trimite astronauti pe Luna sau pe Marte sau oricare alta planeta  din cauza costurilor si tehnologiei inapoiate, dar si a riscurilor imense.  
Este INUMAN sa  trimiti astronauti sa colonizeze alte planete cu tehnologia actuala.


Pe deasupra, Marte are foarte multe conditii vitrege pentru organismul uman, chiar si daca e bine echipat:
- nu se pot construi panouri solare, nici elice eoliene din cauza ca e mereu innorat si mai sunt furtuni de nisip. Singura sursa care ar putea furniza energie ar fi cea nucleara....acum sunt curios daca ar putea cineva sa cheltuiasca trilioane de dolari aiurea doar pentru a trimite astronauti pe Marte si transporta reactoare nucleare. E foarte costisitor si daca raman in pana de curent, sunt morti cu totii
-radiatiile sunt  foarte mari, astronautii nu vor putea nici macar bine echipati sa stea la suprafata si trebuiesc adapostiti in habitate care sa fie acoperite de gheata si roca martiana
-praful e toxic si ucigator pentru plamani
-cine stie ce bacterii inghetate/hibernate ar putea gasi si ar putea infecta tot echipajul
-hrana, oxigenul si apa ar putea fi foarte dificil de produs
-dar ultima chestie cea mai nasoala e gravitatia scazuta- nu putem face copii, dar mai duce si la distrugerea muschiilor, oaselor si inimii pe termen indelungat, asta daca astronautii rezista unei calatorii de 2 ani prin care sunt expusi la radiatii si sunt tinuti in stare de imponderabilitate pe durata lunga, chestii ce le-ar putea fi fatale

Parerea mea e ca nici secolul asta, nici secolul viitor, poate nici in 1000 de ani nu vom putea trimite astronauti nici pentru trei zile   pe Marte cu tehnologia actuala.  Concluzia e ca  nu vom putea pasi pe Marte decat in jocuri, simulatoare virtuale sau vizionand imagini prin intermediul robotilor.
Mai repede colonizam oceanele, desertul Sahara sau Antarctica decat Marte. Sau mai degraba vom disparea ca specie pana atunci.
Marte e prea SF pentru tehnologia actuala.


O spune bine clipul asta:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/uqKGREZs6-w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by skymoonx, 30 May 2019 - 00:45.


#66
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Ai dreptate, principala problema este distanta, apoi toate celelalte.

Mai degraba vor construi droizi si drone autonome pana atunci si vor reusii pe baza acestora o explorare extinsa prin foraje de adancime pe toate planetele sistemului solar, cu prioritate pe Luna, Marte, Ceres, Vesta, Palas, Europa, Enceladus, Titan, Miranda, Triton, Pluto-Charon, samd.

Edited by Infinitty, 30 May 2019 - 04:29.


#67
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,239
  • Înscris: 29.12.2006

View Postskymoonx, on 30 mai 2019 - 00:44, said:

Parerea mea e ca nici secolul asta, nici secolul viitor, poate nici in 1000 de ani nu vom putea trimite astronauti nici pentru trei zile   pe Marte cu tehnologia actuala.

Peste 1000 de ani e posibil să nici nu mai existe Homo sapiens, la viteza cu care se cercetează şi se aplică descoperirile în tehnologia maşinilor de calcul. Acestea vor deveni tot mai performante, şi poate tot mai autonome în "gândire", tinzând spre apariţia unei noi specii, sau poate chiar al unui nou regn pe de-a-ntregul: Maşinile inteligente. Doar acestea ar putea explora spaţiul exterior al Pământului, deoarece nu ar mai fi constituite din substanţe biologice, care nu se împacă deloc cu radiaţiile.

Însă, nici maşinile nu sunt eficiente în explorări galactice, darmite cosmice, luând în seamă distanţele colosale. Eu cred că nu explorarea existenţei cosmice "exterioare" va înflori în viitor, ci cea a "existenţei interioare". Adică, cea a dimensiunilor superioare.

Edited by lupini, 30 May 2019 - 15:37.


#68
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postlupini, on 30 mai 2019 - 15:31, said:

Peste 1000 de ani e posibil să nici nu mai existe Homo sapiens, la viteza cu care se cercetează şi se aplică descoperirile în tehnologia maşinilor de calcul. Acestea vor deveni tot mai performante, şi poate tot mai autonome în "gândire", tinzând spre apariţia unei noi specii, sau poate chiar al unui nou regn pe de-a-ntregul: Maşinile inteligente. Doar acestea ar putea explora spaţiul exterior al Pământului, deoarece nu ar mai fi constituite din substanţe biologice, care nu se împacă deloc cu radiaţiile.

Însă, nici maşinile nu sunt eficiente în explorări galactice, darmite cosmice, luând în seamă distanţele colosale. Eu cred că nu explorarea existenţei cosmice "exterioare" va înflori în viitor, ci cea a "existenţei interioare". Adică, cea a dimensiunilor superioare.

Deja a inceput.

Pasul doi vor fi ochelari in loc de telefoane mobile si tv, realitate virtuala si realitate augmentata, apoi o realitate ajustata de IA, astfel vom avea la picioare orice tip de simulare a unei realitati posibile.

Apoi vom avea telescoape trans-plutoniene care vor releva detalii mici de pe exoplanete prin efectul de lentila gravitationala, pe atunci sistemul solar va fi fost scanat de drone de la A la Z.

După ochelarii media va urma interfata neurala directa cu diferitele ei variante de conectare de la wi/fi la mufare prin cablu si pozitii diferite pe topografia corpului uman.

In cele din urma vom dispune de unitati electronico-neurale care vor fi extensii ale creierului nostru in spatiul electronic, discutam aici despre unitati plastice, despre extinderea mentalului si despre augmentarea neurală.

#69
skymoonx

skymoonx

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 30.05.2019
Si daca apar ochelarii neuronali  care simuleaza alte realitati virtuale si surse alternative de energie gratuita si nelimitata aici pe Pamant  , la ce rost sa mai exploram   alte planete?

Edited by skymoonx, 31 May 2019 - 17:43.


#70
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,790
  • Înscris: 16.01.2017
Pentru ca suprafata planetei e limitata si numarul de purtatori de "ochelari neuronali" (care de fapt nu sunt "ochelari" ci niste implanturi care asigura conexiunile neuronale) nu poate sa creasca oricat.

Edited by Ramuran, 31 May 2019 - 21:36.


#71
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postskymoonx, on 31 mai 2019 - 17:42, said:

Si daca apar ochelarii neuronali  care simuleaza alte realitati virtuale si surse alternative de energie gratuita si nelimitata aici pe Pamant  , la ce rost sa mai exploram   alte planete?


Vom avea o eternitate la dispozitie si resurse infinite, asa ca vom fi creatori.

#72
googleus

googleus

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 01.08.2019
Nu o sa ajungem niciodata pe Marte. Explorarea spatiala si colonizarea altor planete va ramane o fantezie.


Viitorul speciei umane  va fi mai degraba  SUBTERAN!
Nu spatial!

Edited by googleus, 02 August 2019 - 11:24.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate