Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Stergere periodica mailuri yahoo

Inlocuire emblema Passat B8 cu di...

video portret in landscape

Am fost eu plecat multa vreme din...
 Laboratoare analize de sange - POLL

Ambrozia - un fenomen in Romania

Modem/router portabil

asistenta medicala
 Credeti ca se mananca bine in pop...

Cata siguranta au biciclistii tro...

Ce parere aveti: am gresit sau nu ?

Cu ce program este facut acest vi...
 Ziar din 5 sau 6 Ianuarie 1997

Conexiune 3 boxe in serie/paralel

Panou comanda pompa Grundfos CU 301

Talk to Me (2022)

amenda parcare Italia

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

Talkabout

Talkabout

Senior Member

• Grup: Senior Members

View Postslai, on 15 mai 2019 - 00:24, said:

https://paris.mae.ro/local-news/1031
Mai precis din 2015.
Vezi ca dacă ai plătit la anaf amenda de circulatie, ți-au luat de fapt taxa pe prostie, ca amenzile astea se platesc la taxe si impozite locale.
Ai si citit acel articol, sa vezi la ce tip de incalcari ale legii face referire directiva?

denky

denky

Senior Member

Aparent fara legatura cu topicul... si oricum e tardiv.
La ski in Austria, parchez pe jumatate de loc legal, jumatate nu, semnul de unde incepea restrictia era la jumatatea masinii. Pe o fundatura langa partie, nu ma gandeam ca incurc pe cineva, loc destul.
Gasesc amenda la finalul zilei de ski. Ma duc la postul de politie, sa platesc amenda, nu scria cuantumul pe foaie. Ii spun ofiterului ca am gasit jumatate de loc liber, am parcat, imi cer scuze ca am fortat regula vazand jumatate de loc liber. Il intreb cat e amenda si daca pot plati pe loc.
Intrebarea lui a fost urmatoarea: "cine considerati ca e vinovat in aceasta situatie?". Raspunsul meu: "evident eu, si imi cer scuze daca am incurcat traficul in vreun fel, nu am realizat". Mi-a intins actele, a rupt amenda si mi-a urat sejur placut.
Pe strada respectiva, au mai parcat, dupa mine, vreo 5 masini (toate pe stationare interzisa "plina", dar, repet, era o fundatura, se putea trece prin zona fara grija). Am vazut cu ochii mei cum unul dintre soferi a luat amenda si a aruncat-o la gunoi.
O fi fost, ulterior, in aceeasi situatie cu initiatorul? Intrebare retorica.

Paz

Paz

Kitzbühel

Tu n-ai primit amenda. Ai primit vreun avertisment.

spe_ripper

spe_ripper

Senior Member

Si cam cat costa ora de parcare? Si eu fost intr-o zona mai exclusivista, ceva 5-6 Euro pe 30 min de mi-au tremurat pizza si cafeaua pe masa. Dar asta e.... am platit.

NumbAnn

NumbAnn

Junior Member

• Grup: Members

View Postcspot, on 14 mai 2019 - 21:25, said:

Nu stiu cum sta treaba in Italia, dar in UK daca ai amenzi neplatite iti ridica masina.
Ti-o ridica la orice ora din zi si din noapte.
O ridica pe o platforma si o duc undeva...
Desigur, daca vrei masina inapoi platesti platforma, chirie pe cate zile "iti cazeaza masina" si amenzile respective.
In Belgia e la fel....am avut un proiect cu o firma romaneasca, aia au cumparat un VW Crafter nou....n-au platit la parcometru....si su saltat aia VW-ul:-)).

abac

abac

Senior Member

Interesant ca aia se mai milogesc de tine sa platesti amenda cand au datele credit cardului.

vasileraz

vasileraz

Member

O platesti si gata. Ce-i pentru tine 50 euro?

richi_e

richi_e

Senior Member

un amic are o vorba, la care subscriu:
,,Nu imi e rusine ca sunt roman, imi e rusine ca altii sunt romani!"

abac

abac

Senior Member

Mandria sau rusinea de natie sunt o idiotenie. Un norvegian nu are nciun merit ca s-a nascut norvegian. A fost educat si modelat de norvegieni. Asta e o mare diferenta. Un handicap pe care niciun roman din lumea asta, nascut si crescut in Romania nu are cum sa il recupereze. Sinapsele au fost conectate in mod gresit, asta e, se mai pot re-aranja timid unele, dar nimic fundamental.

Vezi romanii adoptati de mici din orfelinatele comuniste de americani. Nu mai au nicio legatura cu romanii. Sunt americani suta la suta in cuget si simtire.

jericho

jericho

Guru Member

o sa apara la noi la taxe si impozite... n-o platesti. n-o sa mai poti plati nimic din impozitele tale... apoi urmeaza poprirea pe conturi/venituri/salariu...
sper ca de poprirea aia sa afli exact cand esti la farmacie si vrei sa-ti cumperi ceva calmant pentru o durere de masea.

Edited by jericho, 15 May 2019 - 07:44.

mannyx92

mannyx92

Active Member

View PostTalkabout, on 14 mai 2019 - 22:43, said:

Am blocat de multisor cardul ala, pe motiv de pierdere Posted Image
Sa traga ce-or vrea, de unde-or vrea
Deci treaba a fost premeditata. Fiind o persoana ce inchiriaza masini, calatoreste etc. e clar ca stiai de regula ticket-ului; nu ai uitat de el.
Bullshit...asta e tipic romaneasca; gasesti scuze in loc sa-ti asumi ce ai facut. Tot speri ca se prescrie sau ca sunt aia tampiti si nu te cauta.

Edited by mannyx92, 15 May 2019 - 08:20.

Talkabout

Talkabout

Senior Member

View Postmannyx92, on 15 mai 2019 - 08:20, said:

Deci treaba a fost premeditata. Fiind o persoana ce inchiriaza masini, calatoreste etc. e clar ca stiai de regula ticket-ului; nu ai uitat de el.
Bullshit...asta e tipic romaneasca; gasesti scuze in loc sa-ti asumi ce ai facut. Tot speri ca se prescrie sau ca sunt aia tampiti si nu te cauta.
Ma tu n-auzi ca mi-am pierdut acel card? N-a fost nimic premeditat. Ce sa traga firma de inchirieri si pt ce? Imi trimit ei, la randul lor, instiintarea acasa urmand ca eu sa platesc amenda. O sa o platesc pana la urma.
In Italia acolo m-am grabit, si nici nu vazusem tonomatul ala de bilete. Am banuit ca e parcare gratis. 3 minute doar am lipsit si vezi doamne mi-au dat amenda

Edited by Talkabout, 15 May 2019 - 08:27.

Hider141

Hider141

trolling here since 2008

View Postabac, on 15 mai 2019 - 07:26, said:

Mandria sau rusinea de natie sunt o idiotenie. Un norvegian nu are nciun merit ca s-a nascut norvegian. A fost educat si modelat de norvegieni. Asta e o mare diferenta. Un handicap pe care niciun roman din lumea asta, nascut si crescut in Romania nu are cum sa il recupereze. Sinapsele au fost conectate in mod gresit, asta e, se mai pot re-aranja timid unele, dar nimic fundamental.
Asa-i.
Dar nu cred ca-ti pica bine cand intri in Ungaria intr-un restaurant si cand aud ca esti roman ti se serveste mancarea rece, cu o ora intarziere, sau cand stai in Berlin intr-o cafenea, iar cand incepi sa vorbesti in romana cu prietenii vezi cum vecinii de masa isi verifica imediat buzunarul in care au portofelul si isi iau repede telefonul de pe masa.

jericho

jericho

Guru Member

sau cand te duci in italia si vrei sa inchiriezi o masina si esti refuzat, pe motiv ca noi romanii nu ne platim amenzile :)

Talkabout

Talkabout

Senior Member

View Postjericho, on 15 mai 2019 - 14:15, said:

sau cand te duci in italia si vrei sa inchiriezi o masina si esti refuzat, pe motiv ca noi romanii nu ne platim amenzile :)
Hai nu zau. Las’, ca nici cu italienii nu mi-e rusine. Avem destule de zis si noi la adresa lor.

atupi

atupi

Senior Member

Threadul asta o da in diverse grav de tot. Initiatorul a spus ca a  facut o boacana si i-a venit amenda si se intreaba daca nu au trimis-o tarziu. Nu au trimis-o tarziu deloc, putea veni chiar si mai tarziu de 4 luni si trebuie platita.
Am prieteni in Germania care au primit amenzi si la 8-10 luni dupa concediul facut in Italia, stiau ca au calcat pe bec ptr ca i-au blitz-uit camerele radar. Au platit si gata.

Aaaa...daca te intereseaza ce se intampla daca nu o platesti, nimeni nu stie exact, probabil peste 1-2-3 ani o sa apara la impozite sau nu o sa se intample nimic.

Nasol este ca la platile din Ro spre afara comisioanele sunt cam mari, e bine sa rogi un cunoscut care sta in Italia sau in alta tara UE sa faca transferul.

Edited by atupi, 15 May 2019 - 15:45.

mariovrs

mariovrs

Senior Member

Daca ti-a ajuns acasa, a ajuns si la Anaf. O sa-ti puna poprire aia pe salariu sau conturi bancare. Stiu sigur. Am rude care lucreaza la executari persoane fizice si imi povesteau ca au multi cu amenzi din ''afara''..

biggie1976

biggie1976

Junior Member

View PostTalkabout, on 14 mai 2019 - 20:43, said:

Salutare,
Am luat o amenda in ianuarie anul asta in Cortina D’ampezzo (Italia) pentru o parcare. La modul ca am parcat intr-o parcare cu plata, insa n-am luat bon de la tonomat. Masina era inchiriata. Luna asta mi-a venit in posta amenda si ca am de plata 50€. Probabil amenda a ajuns la firma de inchirieri, care ei au verificat si mi-au trimis-o mie acasa.
Intrebarea e, in cat timp de la contraventie trebuia sa o primesc? Din 13.01 au trecut totusi 4 luni.
Se prescrie in cazul asta sau nu?

Mersi
In Italia termenul de notificare pentru cetatenii domiciliati in alte tari este de 360 zile. Masina fiind inchiriata, se mai adauga inca 90+60, pentru instiintarea firmei si pentru ca aceasta sa furnizeze datele contravenientului.
Dreptul de a recupera amenzile se prescrie în 5 ani, aidoma legislației românești. Acest termen se poate ”reînnoi”, decurgând ex novo la fiecare somație de plată notificată înainte de scadența sa.

Edited by biggie1976, 15 May 2019 - 22:15.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate