Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

Ce este viata de apoi?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
254 replies to this topic

#19
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 10,000
  • Înscris: 14.04.2016

View PostSekene, on 11 mai 2019 - 01:35, said:

Ce este viata de apoi?
Cum este definita viata de apoi? Daca este o alta dimensiune, ce reguli se aplica in viata de apoi? Poate sa fie constatata viata de apoi? In cate dimensiuni este viata de apoi? Ce se afla in viata de apoi, oameni, copaci, animale, sau?
Viata de apoi e o dimensiune unde se duc spiritele dupa ce se defecteaza carcasele (mor oamenii).
Dimensiunea aia e asemanatoare cu dimensiunea atomilor, quantum entanglement etc.

#20
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

View PostBombalurina, on 11 mai 2019 - 01:44, said:

Nu exista asa ceva. Nu mai fiti tampiti.
Cum sa nu existe asa ceva ? Glumesti ?!

#21
JJackFLASH

JJackFLASH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,049
  • Înscris: 18.06.2010
Credința în viața după moarte este prezentă la oamenii preistorici.
Mortul era îngropat cu hrană și obiete de primă necesitate.
Epocile eneolitului, a bronzului și a fierului sunt foarte bine documentate.

Practic toate religiile de pe glob învață despre viața după moarte,
unele predică și reîncarnarea.

Dar viața după moarte nu este un fapt dovedit, nu este reală, ci o speranță deșartă.

#22
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
Ce intelegem prin moarte?

Prin moarte intelegem doua lucruri: moarte fizica, adica despartirea sufletului de trup, si moartea duhovniceasca, adica calcarea poruncilor lui Dumnezeu, care ucide si sufletul si trupul omului pacatos. Omul insa nu moare niciodata cu sufletul, ci numai cu trupul. Caci sufletul este creat de Dumnezeu nemuritor, fie ca ajunge in rai sau in iad, dupa faptele lui. Moarte sufletului este pacatul, dupa cuvantul: " Plata pacatului este moartea " (I Corinteni 15, 56; Iezechiel 18, 4, 20; Romani 1, 32; 6,16 etc.).


Ce intelegem prin judecata particulara si unde se aseaza sufletele oamenilor dupa moarte?

Sunt doua feluri de judecati ale oamenilor. Cea dintai este judecata numita particulara, adica personala, ce se va face indata dupa moarte, cand fiecare suflet trece prin infricosatele vami ale vazduhului si sta inaintea Dreptului Judecator, spre a i se hotari loc de odihna sau de osanda provizorie, dupa faptele lui, pana la a doua venire a lui Hristos. A doua este judecata de apoi sau generala, a tuturor oamenilor, care va avea loc la sfarsitul veacurilor, cand se vor alege cei buni de cei rai si vor merge cei buni intru imparatia lui Dumnezeu, " si asa pururea cu Domnul vor fi ", iar cei rai vor fi aruncati in focul cel vesnic (Matei 25, 31-46).
Cat despre locul unde se aseaza sufletele oamenilor dupa moarte, potrivit cu pilda bogatului nemilostiv si saracului Lazar (Luca 16,19-31), Sfanta Biserica ne invata asa: timp de doua zile dupa moarte sufletul este purtat de ingerul pazitor peste tot in lume, pe unde a trait si a facut fapte bune sau rele si isi aminteste de toate cele din pruncie pana in ceasul mortii. In a treia ei este dus la Dumnezeu, iar la 40 de zile i se randuieste loc de odihna sau osanda. In Pravila Mare de la Targoviste, capitolul 162, spune ca " sufletul, de multa dragoste a trupului (sau), caci s-a despartit de dansul, uneori merge la casa aceea unde a fost in viata, iar alteori la mormantul unde este trupul ingropat. Iar imbunatatitul si dreptul suflet merge pe la locurile unde avea obiceiul sa se roage pentru mantuirea lui si face doua zile pe pamant. Iar a treia zi merge sufletul impreuna cu ingerul sau la cer si sta inaintea groaznicutui scaun si se inchina inaintea lui Dumnezeu. Pentru aceea se face a treia zi Sfanta Liturghie si pomana pentru cel mort. Iar daca se inchina lui Dumnezeu merge cu ingerul de ii arata bogatele si frumoasele lacasuri ale sufletelor dreptilor si ale sfintilor care au facut voia lui Dumnezeu in lume. Toate acestea le vede sufletul atunci (de la a patra pana la a noua zi). Iar a noua zi merge iar de se inchina lui Dumnezeu. Pentru aceasta se face Litughie si pomenire la a noua zi. Apoi il duce ingerul si ii arata toate muncile cele de dedesubt (din iad)pana la 40 de zile, ( cand se inchina a treia oara Prea Sfintei Treimi). Pentru aceasta se fac liturghii si pomeniri (pentru cei morti)la 40 de zile. Iar de acum incolo, dupa lucrurile care le-a facut ii da lui de se odihneste, pana va veni Hristos sa judece lumea si sa-i dea sau sa-i plateasca fiecaruia dupa lucrurile lui ".
Aceasta este Traditia Bisericii si acesta este rolul slujbelor ce se fac pentru cei raposati.

Ce deosebire este intre rai si imparatia lui Dumnezeu?
Sfantul Ioan Damaschin, in Dogmatica sa, spune ca " raiul este material si spiritual si in el stau sfintii pana la sfarsitul lumii ". Dupa judecata de apoi dreptii vor intra impreuna cu Hristos intru imparatia cerurilor. In rai sfintii si dreptii nu se impartasesc direct de slava Prea Sfintei Treimi, ci numai in parte. Iar cand vor " intra intru slava Sa ", atunci " vor fi pururea cu Domnul ". In rai stau dreptii numai provizoriu, temporar, pana la infricosata judecata generala; iar in imparatia lui Dumnezeu petrec vesnic impreuna cu ingerii, in lumina cea neinserata a Prea Sfintei Treimi. In rai sufletele pot fi mutate dintr-o stare de fericire in alta, potrivit cu faptele facute pe pamant, care ajuta la mantuirea altora in vreme indelungata si potrivit cu rugaciunile si milosteniile ce se fac pentru ele; iar in imparatia lui Dumnezeu toate sunt desavarsite si vesnice. Raiul este o gradina dumnezeiasca, cu pomi, cu flori, cu pasari ceresti, cu fericire nedeplina, situata " in cer ". Iar imparatia lui Dumnezeu este insusi locul slavei, unde se afla scaunul Prea Sfintei Treimi, situata deasupra cerurilor, in " cerurile cerurilor, despre a carei slava nimeni nu poate vorbi; nici om, nici inger, nici insusi Sfantul Pavel, care a fost rapit pana la al treilea cer (II Corinteni 12, 3-4). Asadar, primul om a pierdut prin pacat raiul, o gradina cereasca, iar prin credinta in Iisus Hristos si prin sfintenie va dobandi, nu o gradina, nu raiul cel dintai, ci insasi imparatia slavei lui Dumnezeu.
Cuviosul Nicodim Aghioritul, in talcuirea Epistolei a doua catre Corinteni, spune ca " dupa slava, altul este cerul si altul este raiul. Iar dupa alegorie si analogie, poate este acelasi sau poate nu este acelasi... ". Sfantul Maxim Marturisitorul explica mistic cele trei ceruri la care poate ajunge omul indumnezeit. Intaiul cer este sfarsitul a toata fapta buna. Al doilea cer este inaltarea mintii si cunostintei la cele dumnezeiesti, atat simtite cat si gandite. Al treilea cer este teologia, prin care ajunge cel desavarsit, cu ajutorul darului Sfantului Duh, la starea de contemplatie, adica la rapirea mintii si la intelegerea tainelor lui Dumnezeu celor mai presus de cunostinta. Unii din Sfintii Parinti zic ca Apostolul Pavel a fost rapit in rai, adica la al treilea cer al cunoasterii dumnezeiesti, fiindca i s-au vestit cuvintele tainice si negraite despre rai, care si pana astazi sunt ascunse pentru noi. Adica, ce este pomul viietii cel din mijlocul raiului; ce este pomul cunostintei binelui si raului; ce au fost heruvimii si sabia de vapaie care pazea usa Edenului; ce au fost pomii din care a randuit Dumnezeu sa manance Adam, si altele pe care le-au talcuit Sfintii Parinti, insa nu asa cu amanuntul.
Raiul este loc foarte laudat pentru frumusetea lui. Acolo a fost rapit Sfantul Pavel si a auzit cantari " pe care nu este cu putinta omului a le vorbi " (II Corinteni 12, 4). Acolo sunt Enoh si Ilie; acolo este talharul de pe cruce; acolo este " sanul lui Avraam " in care a intrat Lazar si unde sunt asezate de catre ingeri toate sufletele dreptilor si sfintilor, in loc de odihna, pana la judecata cea viitoare, cand li se va da imparatia cerurilor (Kiriacodromion, Talcuirea evangheliei cu bogatul si saracul Lazar).

Care sunt insusirile sufletului dupa moarte?
Sufletul, dupa despartirea de trup, isi pastreaza insusirile sale date de Dumnezeu, ca: memoria, cugetarea, gandirea, intelegerea, vointa libera etc. In schimb unele facultati ca: placerea, mahnirea, frica, mania, imaginatia, activitatea si cele de acest fel, dincolo nu lucreaza ca aici, unde sufletul este in legatura cu trupul acesta patimas. Toate aceste facultati dupa moarte se induhovnicesc, asemenea trupurilor celor duhovnicesti, dupa cuvantul Sfantului Pavel care zice: " Seamana-se trup sufletesc, scula-se-va trup duhovnicesc " (I Corinteni 15, 44). Patru sunt insusirile trupului inviat din morti, dupa Sfantul Apostol Pavel: nestricaciunea, cinstea, puterea si duhovnicia (I Corinteni 15, 42-44). Iar insusirile sufletului sunt cele aratate mai sus, care raman vesnic cu el, fie ca sufletul este in rai sau in iad. In schimb, insusirile firesti ale trupului omenesc, precum puterea seminala, cea hranitoare si simtitoare, dupa moarte nu le mai are sufletul, deoarece trupurile duhovnicesti in rai nu mai au nevoie de mancare si bautura, cum spune Sfantul Pavel: " Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura, ci dreptate, pace si bucurie in Duhul Sfant " (Romani 14, 17).


Sufletele dreptilor se cunosc intre ele in rai? Dar ale pacatosilor din iad? Ce legatura este intre cei din rai cu cei din iad si cu cei de pe pamant?

Ca dreptii se cunosc in rai, despre aceasta nu poate fi nici o indoiala. Acest lucru il arata insusi Mantuitorul in pilda cu bogatul nemilostiv si saracul Lazar, unde spune: " Si in iad, ridicandu-si bogatul ochii sai, vede pe Avraam de departe si pe Lazar la sanurile lui " (Luca 16, 23). Dar nu numai ca se vad, ci intelegem din Sfanta Evanghelie ca se aud unii pe altii. Ca iata ce zice bogatul din iad catre Avraam: " Parinte Avraam, miluieste-ma si trimite pe Lazar... ". In Kiriacodromion scrie urmatoarele, la talcuirea acestei evanghelii: " Cei pacatosi vad pe cei drepti, nu numai pe cei cunoscuti ci si pe cei necunoscuti. Vad cei pacatosi si pe cei nedreptatiti de dansii, insa " de departe ". Ca foarte departe sunt ei de imparatia lui Dumnezeu si de fericirea cea vesnica. Vede bogatul cel nemilostiv, pe Avraam cel milostiv si iubitor de straini si pe Lazar cel nemiluit de dansul. Egipteanca cea inversunata (femeia lui Putifar)vede pe Suzana cea curata si pe Iosif pe care l-a suparat si napastuit. Izabela cea nedreapta vede pe Ilie cel drept si pe Navute pe care l-a nedreptatit. Iar Neron tiranul vede pe Constantin imparatul, cel intocmai cu Apostolii, pe Petru, pe Pavel si pe ceilalti sfinti pe care i-a omorat. Aceasta o adevereaza si cuvantul Domnului, care zice: " Vedea-vor pe Acela care L-au impuns " (Ioan 19, 37)". Iar aceasta mai pe larg o zice inteleptul Solomon, graind: " Atunci va sta dreptul cu indrazneala multa inaintea fetei celor ce l-au necajit pe el si a celor ce au lepadat ostenelile lui si vazand se vor tulbura cu frica groaznica si se vor minuna de vederea cea preaslavita " (Intelepciunea lui Solomon 5, 1-2).
Deci, legatura dintre cei din rai cu cei din iad aceasta este, ca se vad si se aud unii pe altii " de departe ", ca cei din iad se roaga si cer ajutor celor din rai ca sa fie scapati de osanda. Iar cei de pe pamant sunt in legatura duhovniceasca de dragoste cu toti cei raposati, indiferent unde ar fi si fac rugaciuni si milostenii pentru izbavirea lor din munci. Datorita acestora si mai ales Sfintei Liturghii si dezlegarilor ce se fac in Biserica pentru cei raposati, este posibila iesirea unor suflete din iad, spre a intra in rai, prin mila prea bunului nostru Dumnezeu. Dar numai pana la judecata cea de apoi, dupa care nimic nu se mai poate face pentru cei aruncati in muncile iadului. Cei din iad vad si pe cei de pe pamant si se cunosc intre ei, dar nu se pot ajuta cu nimic ( Luca 16, 28-31).

#23
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,897
  • Înscris: 27.01.2016

View PostSekene, on 11 mai 2019 - 01:48, said:

Nu cred in viata de apoi, insa incerc sa inteleg cum si-o explica cei care cred in ea.
N-ai altceva mai bun de facut cu timpul tau?

#24
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View PostSekene, on 11 mai 2019 - 01:48, said:

Nu cred in viata de apoi, insa incerc sa inteleg cum si-o explica cei care cred in ea.
Te schimba complet. Altfel traiesti cand ai aceasta credinta.
Am intalnit un pensionar care a fost de doua ori dus la urgenta medicala, motivul, a facut atac de panica de frica mortii.

View PostDaculScoril0, on 11 mai 2019 - 02:04, said:

ce contează ce prostii cred alții?
În afară că-ți bagă mâna în buzunar să finanțeze tâmpeniile lor? Că de, sunt proști, dar mulți.
Eu nu dau nici un ban religiilor, in schimb ajut pe cei nevoiasi. Isus nu a spus sa cotizati pentru buzunarul leprelor care isi zic preoti, in schimb a indemnat mereu la apararea celor slabi si napastuiti.

#25
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View PostSekene, on 11 mai 2019 - 01:35, said:

Cum este definita viata de apoi? Daca este o alta dimensiune, ce reguli se aplica in viata de apoi? Poate sa fie constatata viata de apoi? In cate dimensiuni este viata de apoi? Ce se afla in viata de apoi, oameni, copaci, animale, sau?

Viața de apoi este una cât se poate de materială, identică din punct de vedere fizic cu cea actuală (culori, sunet, etc), deosebirea este că nu va mai exista răul, suferința, nedreptatea, imoralitatea, etc!
Dacă îți poți imagina un paradis... atunci îți poți face o idee despre cum ar fi în viața de apoi! 😊

O grădină frumoasă, plină de vegetație luxuriantă, păsări multicolore, flori parfumate, lacuri, cascade, muzică nemaiauzită, o stare generală de fericire, etc... totul la superlativ... 😊

Aaa, și mai ceva... opusul este neantul, întunericul, inconștiența, somnul morții, etc! Însă nu știu dacă cineva va reuși să învingă dragostea lui Dumnezeu și să rămână veșnic în starea respectivă!

View Postleomagic44, on 11 mai 2019 - 05:17, said:

Prostii, dupa ce mori nu mai e nimic, pac s-a stins lumina, doar intuneric.
Mancati, beti, iubiti,  colindati lumea  si lasati minciunile inventate de toti sarlatanii.

De unde știi?! Ai vreo dovadă concretă că e așa cum zici matale?!

Edited by heart_of_ice, 11 May 2019 - 18:30.


#26
Bombalurina

Bombalurina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,288
  • Înscris: 08.11.2016

View Postheart_of_ice, on 11 mai 2019 - 18:26, said:

De unde știi?! Ai vreo dovadă concretă că e așa cum zici matale?!
Dar matale ai pentru aberatiile tale?

#27
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View PostFjell, on 11 mai 2019 - 06:12, said:

Mi-a placut filmul Miracles from Heaven. Nicio legatura cu Raiul, ci o experienta adevarata traita de o copila aflata intr-o faza terminala. Nu stiu cum se manifesta Viata de Apoi, dar nici frica nu imi este de ce va urma dupa ce nu voi mai fi ,si am o gramada de rahaturi facute-n viata asta...Posted Image

La ce fel de experiență te referi, în apropierea morții?!

View Postvladutgm, on 11 mai 2019 - 06:14, said:

O explicatie, asa, ca pentru copii, ar fi ca noi traim cat suntem vii, in doua lumi. In lumea pe care o percepem cu cele 5 simturi traim cand nu dormim. Cand dormim suntem mai mult in "cealalta lume" si functioneaza, preponderent, al saselea simt. De aceea unele vise nu pot fi explicate prin prisma functionarii creierului.
Cand murim - legatura cu lumea aceasta, materiala nu mai este si traim doar in "cealalta" lume.

Cei care sunt iluminati traiesc in mod constient in ambele lumi, restul traim constienti doar in lumea materiala.

Eu nu cred asemenea aberații, astea sunt otrăvuri spirituale marca new age!

View PostBombalurina, on 11 mai 2019 - 18:30, said:

Dar matale ai pentru aberatiile tale?

În primul rând trebuie să le dovedești ca fiind aberații! Lucrurile nu sunt așa de simple când vorbim despre viitorul, destinul omului...
Într-o altă ordine de idei, matale trebuie să-mi explici cum a apărut universul, viața și omul... p'ormă mai vedem... 😊

View Postsuper8, on 11 mai 2019 - 07:20, said:

Viata de apoi e o dimensiune unde se duc spiritele dupa ce se defecteaza carcasele (mor oamenii).
Dimensiunea aia e asemanatoare cu dimensiunea atomilor, quantum entanglement etc.

Eu consider că varianta biblică cu învierea este mai credibilă decât inepțiile debitate de agenții new age!

View PostJJackFLASH, on 11 mai 2019 - 07:46, said:

Credința Ăźn viața după moarte este prezentă la oamenii preistorici.
Mortul era Ăźngropat cu hrană și obiete de primă necesitate.
Epocile eneolitului, a bronzului și a fierului sunt foarte bine documentate.

Practic toate religiile de pe glob Ăźnvață despre viața după moarte,
unele predică și reĂźncarnarea.

Dar viața după moarte nu este un fapt dovedit, nu este reală, ci o speranță deșartă.

Nu poți să aduci ca argument niște obiceiuri și credințe a unor semi-sălbatici de acu' 'nșpe mii de ani!
Viața după moarte nu este un fapt dovedit, așa este, dar asta din cauză că nu a avut loc nici o înviere până în prezent (cu o excepție)! În viitor, lucrurile se vor așeza, și atunci nimeni nu va mai putea pune nimic la îndoială!
Simplu! 😊

#28
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,897
  • Înscris: 27.01.2016

View Postheart_of_ice, on 11 mai 2019 - 18:42, said:


În primul rând trebuie să le dovedești ca fiind aberații!
Demonstrația ar presupune sa poti accesa niveluri ale conștiinței care deocamdată iti sunt inaccesibile, pt ca daca n-ar fi, nici mai avea nevoie de nici o demonstrație.

#29
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011
@cristirg, nu te supăra, dar conceptul chinului veșnic (iadul), nu este deloc scriptural, și lovește în bunătatea, mila, îndurarea, iubirea, dreptatea și justiția lui Dumnezeu! Așa să știi!

Edited by heart_of_ice, 11 May 2019 - 18:52.


#30
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018
Daca infernul e cum l-a descris Dante, eu n-as avea ce sa caut acolo, dar pt mai multa siguranta, sper sa nu existe o "veata de apoi".

#31
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View PostTestosteron, on 11 mai 2019 - 18:50, said:

Demonstrația ar presupune sa poti accesa niveluri ale conștiinței care deocamdată iti sunt inaccesibile, pt ca daca n-ar fi, nici mai avea nevoie de nici o demonstrație.

Eu consider că, conștiința umană în stadiul actual al decăderii și imperfecțiunii, nu poate fi adusă ca argument sau zonă de studiu pentru aflarea unor informații legate de viitorul și destinul omului!
Cred că rațiunea, știința și anumite idei transmise înaintașilor noștri și păstrate sub forma unor artefacte sunt de ajuns!

Edited by heart_of_ice, 11 May 2019 - 19:05.


#32
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,897
  • Înscris: 27.01.2016

View Postheart_of_ice, on 11 mai 2019 - 18:57, said:



Eu consider că, conștiința umană în stadiul ăsta al decăderii și imperfecțiunii, nu poate fi adusă ca argument sau zonă de studiu pentru aflarea unor informații legate de viitorul și destinul omului!
Cred că rațiunea, știința și anumite idei transmise înaintașilor noștri și păstrate sub forma unor artefacte sunt de ajuns!
Păi și ratiunea, știința , etc nu tot din conștiința fac parte? Doar ca asa cum spuneam din pacate nu ai tu acces la ele. O constiinta individuala nu poate avea acces la totalitatea conștiinței,  dar dacă accesează măcar o parte cât mai semnificativa mai pricepe câte ceva, dacă nu, atunci crede în vieți de apoi, sfinți  și mantuitori , adica crede practic tot ce I se vara pe gat de către oricine.

#33
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View PostPaz, on 11 mai 2019 - 18:57, said:

Daca infernul e cum l-a descris Dante, eu n-as avea ce sa caut acolo, dar pt mai multa siguranta, sper sa nu existe o "veata de apoi".

Viața veșnică este un dar nemeritat din partea lui Dumnezeu! Nu știu dacă toți oamenii vor primi acest dar... dar eu cred/sper că cine îl va primi, va fi fericit! 😊

Nici vorbă despre chinuri veșnice sau alte aberații....

Edited by heart_of_ice, 11 May 2019 - 19:10.


#34
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View PostTestosteron, on 11 mai 2019 - 19:07, said:

Păi și ratiunea, știința , etc nu tot din conștiința fac parte? Doar ca asa cum spuneam din pacate nu ai tu acces la ele. O constiinta individuala nu poate avea acces la totalitatea conștiinței,  dar dacă accesează măcar o parte cât mai semnificativa mai pricepe câte ceva, dacă nu, atunci crede în vieți de apoi, sfinți  și mantuitori , adica crede practic tot ce I se vara pe gat de către oricine.

Nu știu ce să zic! Eu definesc conștiința, ca fiind partea conștientă a minții umane, a unui soft. Rațiunea este intrinsecă minții umane, o componentă la fel de importantă ca inteligența, însă ele aparțin eului/sinelui... acuma, dacă mă întrebi ce este eul/sinele, m-ai prins! 😊

Știința este un instrument al minții umane, prin care mintea încearcă să deslușească anumite aspecte ale realității.

În orice caz... studiile din zona neuroscience sunt într-adevăr formidabile, însă eu cred că mai trebuie să curgă multă apă pe Bega (cum spunem noi bănățenii), ca să poți să tragi o concluzie din zona respectivă!

Edited by heart_of_ice, 11 May 2019 - 19:26.


#35
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,897
  • Înscris: 27.01.2016

View Postheart_of_ice, on 11 mai 2019 - 19:26, said:



Nu știu ce să zic! Eu definesc conștiința, ca fiind partea conștientă a minții umane, a unui soft. Rațiunea este intrinsecă minții umane, o componentă la fel de importantă ca inteligența, însă ele aparțin eului/sinelui... acuma, dacă mă întrebi ce este eul/sinele, m-ai prins! 😊

Păi definiția ta este foarte buna doar ca eu spuneam ca această conștiință poate fi extinsa sau comprimata. Tu în care categorie vrei sa te regăsești?

#36
heart_of_ice

heart_of_ice

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,551
  • Înscris: 12.11.2011

View PostTestosteron, on 11 mai 2019 - 19:32, said:

Păi definiția ta este foarte buna doar ca eu spuneam ca această conștiință poate fi extinsa sau comprimata. Tu în care categorie vrei sa te regăsești?

În primul rând trebuie să stabilim împreună că, conștiința este de fapt mintea umană, ca să putem continua discuția...

Acuma, se pune întrebarea, ce este eul/sinele, mintea (softul) sau altceva?!
Dacă sinele este mintea, lucrurile se simplifică, dacă mintea aparține sinelui, atunci lucrurile se complică! 😊

Tu ce zici, mintea este sinele sau mintea aparține sinelui?! 😊

La ce fel de extindere și comprimare te referi, a informațiilor?!

Edited by heart_of_ice, 11 May 2019 - 20:03.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate