Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

Pareri despre Virgiliu Stroescu

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#55
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,522
  • Înscris: 18.10.2011
Hai sa mai luam un pasaj, ca nu-s greu de gasit, precum ziceam: https://youtu.be/6cvuYV5amyY?t=5603

Ia uitati ce sustine dr Stroescu: "ca produsele lactate nu sunt facute pentru adulti"; ca - (https://youtu.be/6cvuYV5amyY?t=5633):

"Harvardul a spus foarte clar: produsele lactate nu sunt sanatoase pentru oameni, favorizeaza cancerul de prostata la barbati si cancerul de san la doamne"

Unde a sustinut asa ceva Harvardul oameni buni? Poftim?

Hai sa vedem ce spune chiar Harvardul pe pagina sa de popularizare a stiintei despre lactate, calciu etc - https://www.hsph.har...lcium-and-milk/ Sustine asa, fata d ecea spunea dr Stroescu:

Quote

While calcium and dairy can lower the risk of osteoporosis and colon cancer, high intake can increase the risk of prostate cancer and possibly ovarian cancer.

Observati minciuna crasa, da?

Pe pagina Harvardului, nu se interzice, nu se contrarecomanda consumul de lactate!!! Discursul este echilibrat, ti se expun plusurile si minusurile. Se fac niste observatii: ca nu e singura sursa de calciu, si ca poate nici cea mai buna. Ca poate creste riscul pentru anumite cancere. Dar se expun si partile bune. Observati nuantarile. Ideile sunt echilibrate. Si in orice caz, nu spune ca e sunt contraindicate lactatele.

E diferenta mare fata de discursul dr Stroescu! Sau nu?

#56
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 aaaa4567, on 08 mai 2019 - 21:51, said:

- oul are energie, din care iese unhj pui - ce treaba are cu calitatile nutritive ale oului?
deci ce nu intelegi, l-a laudat pt calitatile nutritionale, dar deja ti-am mai scris si asta mai sus, si te faci ca nu pricepi... incredibil dar adevarat

 aaaa4567, on 08 mai 2019 - 21:51, said:

Nu o spune clar
hai nene ca pana acum ai zis ca e extremist, acum ca nu zice clar... ti-am zis ca interpretezi tu cum vrei

 aaaa4567, on 08 mai 2019 - 21:59, said:

ba fix asta sustine. Gainile or fi pline de hormoni (e o discutie aici), insa asta nu contraindica oul.
ma colegul, ce naiba faci, iti bati joc de noi? nici nu a facut legatura intre ou si hormonii din gaina, in acea discutie.
A vorbit dupa oua, de gaina, separat, nu a zis nimic ca ar fi rau oul ca e gaina cu hormoni, desi asta o stim si noi, ca am testat si eu acasa personal, am pus in tigaie ou de casa si u din comert, nu au nici o legatura, ca aspect, culoare, gust, miros.

Am vazut si documentar despre oua la BBC, cu studii etc, si spuneau si ei ca ouale din comert sint groaznice din cauza hranei date gainilor si modului de viata, dar stroescu nu a discutat de asta, inventezi tu

 aaaa4567, on 08 mai 2019 - 21:59, said:

Poate reusim sa lamurim problema: si anume: e rezonabil ce sustine Stroescu, e OK ca discurs, sau nu?
eu sint lamurit, nu cred ca ma lamuresti tu tinand cont de argumentele slabe de pana acum si de dezinformarile si manipularile tale de pana acum.
E f ok ca discurs. Are sarm, e glumet, asta fiind o problema cu tine, ca tu ai crezut ca omul chiar a zis ca oul e un pui cu pene :)

 SharonCollins, on 08 mai 2019 - 22:09, said:

L- am vazut la Pro. Era anul trecut in cateva dati invitat  la emisiunea de dimineata. O tinea intr -una ca doar vegetalele sunt bune , ca produsele animale sunt  otrava, bla bla. Au avut f multe comentarii negative pe Fb emisiunii si nu l- au mai chemat. Se straduia Cove sa il mai echilibreze, nu ii iesea.
L-am vazut la Cove saptamani la rand, de fapt si tu ai spus "cateva dati". Daca era sa nu il mai cheme din cauza comentariilor, renuntau din prima.

Nu crezi ca poate nu l-a mai chemat pt ca a fost chemat destul? Nu are nici un invitat permanent Cove, stii asta, nu? Pe Stroescu l-au chemat deci mai des ca pe oricare.

Omul are un stil glumet de a vorbi, si daca nu provoci un pic, nu sustii interesul spectatorilor. Ca unii din voi nu pricep ca la tv se cere si se face un pic de show, asta e...

Exprimari stiintifice le gasiti in lucrarile lui, am pus si linkul mai sus. La tv facem show!

#57
SharonCollins

SharonCollins

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 07.04.2017
Nu era prezent saptamani  , era doar miercurea:) deci cateva dati.  Nu agreez stilul tau de jigni voalat, " ca unii din voi nu pricep" bla bla. Ce sa zic, e parerea ta ca omul e detinatorul adevarului suprem , foarte bine. Lasa - i si pe altii sa aiba parerea lor, diferita de a ta. Face show cu tampenii si spalari pe creier, oau!

Edited by SharonCollins, 08 May 2019 - 22:35.


#58
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 aaaa4567, on 08 mai 2019 - 22:16, said:

E diferenta mare fata de discursul dr Stroescu! Sau nu?
care discurs? Eu ti-am postat unul in care zice clar ca el mananca iaurt.
repet, daca vrei exprimari perfecte, stiintifice, citeste lucrarile lui, nu te uita la ce zice la tv.

si daca ii gasesti o greseala in zecile de interventii, nu inseamna ca tot restul e gresit.

#59
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,522
  • Înscris: 18.10.2011

 unbrutus, on 08 mai 2019 - 22:15, said:

ma cam ingrijorezi... deci omul a zis ca a baut el iaurturi cand a avut deficit de nu stiu ce si tu o dai cu hrana animala nesanatoasa...

si nu mai rupe din context... de ce nu rupi din context "hrana vegetala e cea mai sanatoasa"... cea mai... ceea ce zice si imaginea aia de la harvard, hai sa fim seriosi.

undeva la final e mentionata si carnea de peste si de pui Posted Image dar puiul e ala cu hormonii si antibioticele...


exista nuante multe la el, la tine nu prea... daca ti-am zis deja sigur de 3 ori chestia cu friptura, tu inca mai zici ca nu nuanteaza?
Dar ce e cu tine, nu reusesti sa intelegi o propozitie simpla?


prietene, deci da, adica esti de acord ca asa a fost?

vezi ca lactatele nu e tot una cu laptele, mai colegul medic cu licenta. Mancam lactate in exces, da-o naiba, incepem cu lapte dimineata, cascaval, continuam cu cornuri cu branza, gogosi cu branza, pizza cu cascaval, sa continui? In cele mai multe cazuri, avem lactate la absolut fiecare masa!


are lucrari peer-reviewed colegu, am pus eu niste linkuri, mai sus. stii ce inseamna peer-reviewed?
Depasesti anumite ale bunului simt. Negi o realitatea suficient de evidenta: anume ca Stroescu infiereaza mai tot ce tine de hrana animala. Ti-am aratat faptul ca dr Stroescu sustine un neadevar pe fata, si implicit, si explicit: "hrana animale nu e sanatoasa"

Ti-am aratat argumentatia falsa cu ouala, nu o recunosti. Intre timp, ti-am gasit si argumentatia dansului impotriva consumului de lapte /lactate. Din nou o argumentatia falsa (cu faulturi logice) si o concluzie falsa, anume ca "consumul de lactate nu este sanatos pentru oameni", ba o mai si atribuie in mod fals unei institutii de renume. Deci, multe lucruri false. Cam multe pentru a fi doar scapari, nu? Cand spui asemenea lucruri categorice, ar trebui sa fii sigur. Daca nu, atunci nuantezi.

E o diferenta itre un posibil exces de lactate (foarte discutabil ce zici: cornurile ales unt cu niste substituenti etc etc) si ceea ce sustine dr Stroescu, anume ca lactate nu sunt recomandate pentru adulti.

Hai sa mai luam alta pagina a unei institutii oficiale (NHS), pentru popscience: scurt si sa inteleaga lumea: https://www.nhs.uk/l...airy-nutrition/, unde se spune ca:

"Milk and dairy products, such as cheese and yoghurt, are great sources of protein and calcium. They can form part of a healthy, balanced diet."

Cred ca e suficient de clar. Nu spune ca nu ar trebui consumate de adulti etc etc.

Ti-am dat asadar doua surse (pagina Harvardului si cea a NHSului) - surse suficient de credibile, zic eu - care contraic clar si explicit ceea ce sustine dr Stroescu, anume ca lactatele nu sunt pentru adulti. Din contra, paginile spun clar ca putem consuma lactate si ca au destule beneficii pentru organism.

Cateva lucrari peer reviewed nu te fac o autoritate in domeniu. Poti fi stralucit in anumite domenii si sa sustii aberatii intr-altele. Ma indoiesc ca are lucrari in care sustine asemenea lucruri (ca cele prezentate).

Pana la urma care e calificarea ta? Stalcirea nicknameului a fost fara intentie, sorry. Tonul tau este unul ca si cum vrei sa ma iei de sus (patronizing), si nu ai motive. Nu suntem prieteni. Pastreaza asemenea atitudine pentru cunoscuti. Discutia cu tine se incheie aici. O putem deschide doar daca ai argumente sau daca vii cu un medic. Insa nu ma oblig sa continui.

O sa il invit si pe Karhu sa isi spuna parerea (un punct de vedere profesional) fata de afirmatiile lui Stroescu despre lapte si oua.

Edited by aaaa4567, 08 May 2019 - 22:47.


#60
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,352
  • Înscris: 22.10.2007

 unbrutus, on 08 mai 2019 - 22:34, said:

care discurs? Eu ti-am postat unul in care zice clar ca el mananca iaurt.
repet, daca vrei exprimari perfecte, stiintifice, citeste lucrarile lui, nu te uita la ce zice la tv.
si daca ii gasesti o greseala in zecile de interventii, nu inseamna ca tot restul e gresit.
nu inteleg de ce-l aperi atata, e clar ca omul abereaza si e prieten cu Hincu, ala cu cutremurele.

Edited by _-livio-_, 08 May 2019 - 22:37.


#61
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 SharonCollins, on 08 mai 2019 - 22:34, said:

Nu era prezent saptamani  , era doar miercurea:) deci cateva dati.  Nu agreez stilul tau de jigni voalat, " ca unii din voi nu pricep" bla bla. Ce sa zic, e parerea ta ca omul e detinatorul adevarului suprem , foarte bine. Lasa - i si pe altii sa aiba parerea lor, diferita de a ta. Face show cu tampenii si spalari pe creier, oau!
nu mai retin, si nu te pot contrazice, poate ca era doar miercurea, eu l-am vazut de mai multe ori, oricum, mai des decat orice alt invitat la Cove.
Imi mentin exprimarea cu "unii nu pricep", de ex tu nu pricepi ca nu a zis nici el nici eu ca ar detine adevarul suprem

In schimb, daca te uiti de unde am pornit, unii sustin ca EI detin adevarul absolut si ca omul sustine "numai tampenii". Intelegi cine duce lucrurile la extrem?

eu doar am punctat cand a fost dezinformare... ca nu a publicat nimic, ca nu e medic, ca nu stiu ce...

Face show cu sfaturi gen fumatul si alcoolul e rau, cafelele pot fi inlocuite cu cafele mai sanatoase din plante, mancati friptura mai putina (cum zice si Harvardul, da?) si cu salata alaturi, ba chiar zice la un moment dat ca daca pui in farfurie salata, ai mai putin loc pt friptura, deci te ajuta sa scazi cantitatile, si mai zice iar ce zice si la harvard, sa mancam cat mai multe legume si cat mai variate

sigur, putem rupe din context cate un cuvant si sa facem show pe forum...

La TV te cheama sa faci show, nu sa faci expozeuri stiintifice la matinal, nu crezi? Cove are un anumit format si e bazat pe glume si show

#62
SharonCollins

SharonCollins

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,194
  • Înscris: 07.04.2017
Ultima data cand iti raspund. Omul a spus clar si raspicat ca el nu recomanda produse animale. Si era vehement.  Stii vorba aia, ce e mult, strica? Asa si veterinarul tau preferat, prea recomanda o singura chestie, vegetale in sus si in jos. Seara buna!

#63
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 aaaa4567, on 08 mai 2019 - 22:36, said:

Depasesti anumite ale bunului simt. Negi o realitatea suficient de evidenta: anume ca Stroescu infiereaza mai tot ce tine de hrana animala. Ti-am aratat faptul ca dr Stroescu sustine un neadevar pe fata, si implicit, si explicit: "hrana animale nu e sanatoasa"
si eu ti-am aratat ca manipulezi si dezinformezi, scoti din context sau pur si simplu unele chestii nu le intelegi, cum a fost metafora cu oul si puiul cu pene :)

ti-am aratat si ca zice ca bea iaurt cand vrea nu stiu ce ii lipseste

ti-am aratat si ca zice de friptura... si ca zice "dati-i ou, dati-i proteina"...

 aaaa4567, on 08 mai 2019 - 22:36, said:

E o diferenta itre un posibil exces de lactate (foarte discutabil ce zici: cornurile ales unt cu niste substituenti etc etc) si ceea ce sustine dr Stroescu, anume ca lactate nu sunt recomandate pentru adulti.
multumesc ca mi-ai amintit si untul, pe ala nu l-am enumerat, deci esti de acord ca avem lactate in aproape fiecare masa de zi cu zi ani de zile toata viata practic?
faptul ca untul din corn nu e unt din lapte nu te ajuta, sa stii... daca ar fi cum trebuie sa fie, ar fi din lapte, ramane  discutia valabila.

 aaaa4567, on 08 mai 2019 - 22:36, said:

O sa il invit si pe Karhu sa isi spuna parerea (un punct de vedere profesional) fata de afirmatiile lui Stroescu despre lapte si oua.
e cel putin aiurea sa tot ameninti ca il inviti si pe nu stiu cine... efectiv o postezi ca o amenintare ca ii stii deja opinia probabil, sau atitudinea.

Si daca tot spui ca nu sintem prieteni, de ce imi dai mesaje private??

nu te-am luat de sus, nu am fost patronizing, dar daca nu reusesti decat sa manipulezi niste cuvinte scoase din context, e cam aiurea... chiar sa ne spui noua ca omul a zis ca oul e un pui si ca de aia nu se mananca... cand de fapt omul a zis ca oul are calitati nutritionale exceptionale pt ca are in el tot ce e necesar pt dezvoltarea unui pui, cu schelet si pene... lucru care e chiar uimitor, e cel mai complet aliment...

ai rastalmacit unele lucruri fix pe dos...

 SharonCollins, on 08 mai 2019 - 22:46, said:

Ultima data cand iti raspund. Omul a spus clar si raspicat ca el nu recomanda produse animale. Si era vehement.  Stii vorba aia, ce e mult, strica? Asa si veterinarul tau preferat, prea recomanda o singura chestie, vegetale in sus si in jos. Seara buna!
ce veterinar prietene? tu daca ai lucrat la Glovo si ai livrat pizza in tinerete, esti pizzar?

#64
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,917
  • Înscris: 25.06.2007
Nu are rost sa va certati, ideea e ca regimul alimentar optim poate sa fie foarte diferit de la o persoana la alta in functie de mediul in care traieste, stilul de viata si efortul fizic depus, predispozitiile genetice etc etc.
De aceea exista nutritionisti care trateaza fiecare caz individualizat. Altfel nu ar fi nevoie de ei, ne-am lua toti dupa o schema standard...

#65
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,522
  • Înscris: 18.10.2011
Ca regimul alimentar poate fi personalizat este adevarat, aici insa e vorba de altceva. Eu aici pun in discutie veridicitatea celor sustinute de dr Stroescu.

Spune, te rog, Karhu, cine are dreptate, care e adevarul stiintific /medical intre (e numai un exemplu):

A. Dr Stroescu - http://youtu.be/6cvuYV5amyY?t=5603

Quote

"Produsele lactate nu-s facute pentru adulti"

Quote

"Produsele lactate nu sunt sanatoase pentru oameni, favorizeaza cancerul de prostata la barbat si cancerul de san la doamne"

versus:

B. Harvard: https://www.hsph.har...lcium-and-milk/ sau https://www.hsph.har...-eating-plate/:

Quote

While calcium and dairy can lower the risk of osteoporosis and colon cancer, high intake can increase the risk of prostate cancer and possibly ovarian cancer.

sau NHS (UK): https://www.nhs.uk/l...iry-nutrition/:

Quote

Milk and dairy products, such as cheese and yoghurt, are great sources of protein and calcium. They can form part of a healthy, balanced diet.


Eu vad doua puncte de vedere mult, ba chiar foarte diferite. Stroescu sustine ca lactatele nu-s pentru adulti si ne sugereaza sa nu le consumam, paginile NHS si Harvard spune ca sunt sanatoase, dar trebuie consumate cu moderatie. Unde e adevarul? Esti medic, esti parte terta in discutie, de accea te-am invitat la un punct de vedere.

Inca ceva: in Finlanda, de exemplu, unui medic practicant, cu licenta etc ii este permis sa dea sfaturi care contravin realitatilor acceptate de comunitatea stiintifica medicala? Caci eu asta inteleg ca face Dr Stroescu (vezi mai sus, si mai sunt). Eu cred ca nu are voie, dar as dori sa stiu parerea ta. Daca e doar o parere, de ce nu precizeaza? Daca lucrurile sunt inca neclare, daca doar unii recomanda dieta vegetariana, de ce nu precizeaza? (in lumea medicala exista asa numitele "clase de evidenta" etc). Dansul, in schimb, este suficient de categoric, ca si cum ar enunta un adevar cvasiunanim acceptat; citeaza si ceea ce chipurile spune un studiu, cand de fapt Harvardul nu a spus asa ceva. Mie nu mi se pare OK dpdv al deontologiei profesionale, dar ma rog...

Inca o mostra de discurs: ce e bun vs ce e rau:

https://youtu.be/6cvuYV5amyY?t=1434

Edited by aaaa4567, 10 May 2019 - 03:29.


#66
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

 aaaa4567, on 10 mai 2019 - 03:40, said:

Ca regimul alimentar poate fi personalizat este adevarat, aici insa e vorba de altceva. Eu aici pun in discutie veridicitatea celor sustinute de dr Stroescu.
ti-am zis eu ca nu te vei retrage de fapt si vei continua razboiul aici...

nu mai rupe declaratiile omului din context... ti-am mai zis ca a spus ca bea iaurt... el insusi.

Adevarul stiintific nu e detinut de nimeni, nici macar de harvard. Sint doar rezultate ale unor studii, care nu au pretentia sa fie exhaustive

#67
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 dana_1, on 09 ianuarie 2020 - 12:24, said:



Ai topic aici sa discuti

#68
dana_1

dana_1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 434
  • Înscris: 31.01.2014
Ti-am raspuns pe topicul meu ca din 2017 este permis sa deschidem topicuri asemanatoare.

Imi spui ca nu am citit, dar eu cred ca tu nu ai citit. Vezi prima postare de aici : https://forum.softpe...a-de-ce-si-cum/

#69
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 dana_1, on 09 ianuarie 2020 - 14:35, said:

Ti-am raspuns pe topicul meu ca din 2017 este permis sa deschidem topicuri asemanatoare.

Imi spui ca nu am citit, dar eu cred ca tu nu ai citit. Vezi prima postare de aici : https://forum.softpe...a-de-ce-si-cum/

Nu ai inteles la ce se refera regulamentul. De exemplu exista topic pt samsung s10 (general). Insa poti deschide topic separat "inlocuire ecran s10". Da, poti deschide topicul ala chiar daca se vorbeste de sa,sung s10.
Insa topicul tau are ca subiect "pareri Virgil Stroescu". Subiect identic cu alt topic care are ca tema "Pareri Virgil Stroescu".

Edited by MembruAnonim, 09 January 2020 - 14:40.


#70
dana_1

dana_1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 434
  • Înscris: 31.01.2014
Eu cred totusi ca tu nu ai inteles. S-a dat doar un exemplu in acea postare.
Dar vedem daca moderatorii vor considera sa inchida topicul meu, ca inteleg ca asta ti-ai dori.

#71
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Eu nu imi doresc nimic, dar este greu sa urmaresti n topicuri care merg pe fix aceeasi idee. Ce ar fi sa deschidem fiecare topic intitulat "Zvonuri Samsung S11". Ai 20 de topicuri care vorbesc de zvonurile Samsung S11. S-ar crea haos, nu ai stii ce sa urmaresti. Ar fi ok sa ai bun simt fata de colegii de aici.

#72
dana_1

dana_1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 434
  • Înscris: 31.01.2014
Cu Samsung sau fara Samsung, eu nu particip la imbunatatirea / inrautatirea regulamentelor pe forumul Softpedia si nici nu imi bag nasul unde nu e treaba mea, cum ai facut tu.
Desi nu imi mai aminteam bine topicul tau, citit candva, acum realizez ca puteam sa scriu pe el, insa s-a umplut si cu multe ”balarii”, polemici inutile, deci nu se pune problema de bun simt. Eu pe acest topic nu scrisesem nimic.
Speram ca macar pe noul topic sa nu poluezi (din bun simt) si sa se poata discuta pe subiect.

Edited by dana_1, 09 January 2020 - 15:24.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate