Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Peste 1 miliard de anvelope arunc...

Recomandare pardoseala

Copii din parc si parintii

Cum comand medicamentul lenalidom...
 Instaleaza TBS-5580 in Linux

Recomandare supraveghere video

Merita sa cumpar masina cu daune?

Folosirea subconstientului (pt a-...
 Problema panou disjunctoare

Sfat achiziție sacou barba&#...

Alternativa la incalzirea cu gaz

Ai in casa un termometru cu Mercu...
 Card pentru plati facturi si cump...

Acte dupa casatorie

Pauza inclusa in program

Cum se calculeaza salariul minim ...

Taxa auto olanda

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

abac

abac

Senior Member

• Grup: Senior Members
Fara rezidenta nu trebuie/nu poti sa inmatriculezi masina in alta tara.

Cu taxa de poluare eu stiu ca trebuie platita de toti soferii indiferent de tara de inmatriculare. Se plateste online cu cardul. Eu zic sa te interesezi.

tibi_filip

tibi_filip

Member

• Grup: Members
Cand ai masina inscrisa in Olanda, platesti doua chestii (inscrierea masinii costa 10 euro si dureaza 5 minute, iar masina se poate conduce imediat, daca e si asigurata):

-motorrijtuigenbelasting (lunar, la trei luni, anual) si care face o diferenta mare intre diesel si benzina si se plateste doar daca ai masina inscrisa in Olanda
-asigurare

Acum, tu zici ca ai contract pe trei luni. Probabil e ok, dar daca treci de cele 4 luni in care poti sta fara sa te inregistrezi la primarie, se considera ca stai ilegal in tara. Bineinteles, poti sta, dar probabil la vreun control iti iei ceva sute de euro amenda.

Despre masina:

-nu poti inscrie masina(indiferent ca e din Romania sau din Olanda) daca nu ai adresa (te inregistrezi la primarie cu buletin, contract de inchiriere)

Chiar daca ai BSN si adresa, dar vrei sa-ti folosesti masina cu nr. de Romania, nu vei putea face asta(adica o poti face linistit, cu asumarea unor riscuri). Va trebui sa o inscrii pe Olanda in termen de doua saptamani dupa ce te-ai inregistrat la primarie, altfel vei plati BPM, taxa aia ridicola.

Probabil ca e ok pentru ca esti in termen. Ai grija la date si daca vrei sa ramai sau ti se prelungeste contractul, neaparat sa te inregistrezi. Inregistrarea la primarie are si beneficii, Gemente iti deconteaza o parte din asigurarea de sanatate care stii ca e vreo 100-100 si ceva pe luna. Tot acolo poti fi luat in evidenta pentru o chirie mai buna si multe altele.

Edited by tibi_filip, 12 May 2019 - 19:18.

Robiacs

Robiacs

Senior Member

Ai putea sa o tii in Olanda daca masina nu este pe numele tau. Am prieteni in anul 4 la facultate care au venit cu masinile de la inceput si nu au avut nicio problema ( desi munceau in timpul facultatii ), dar au masinile inscrise pe numele parintilor. Acelasi lucru il fac si eu, am masina adusa din septembrie si nu m-a intrebat cineva de sanatate pana acum. Singura amenda luata a fost de viteza, la asta ar trebui sa ai foarte mare grija pe aici, e plin de radare. Eu am luat pt 76km/h in limita de 70, 49e amenda, venita la adresa parintilor din Romania in cam 2 saptamani.

Dev

Dev

Senior Member

Sau ai putea sa faci ce trebuie Posted Image si sa 1. iti inmatriculezi masina daca stai suficient, 2. cumperi aici masina SH daca chiar ai nevoie de una, 3. mergi cu bicicleta, autobuzul si trenul. De altfel, e fain sa ai autostrada cu n-spe benzi da' daca se poate sa nu platesti nimic (sau ma rog, aprope nimic, ca sunt taxe si in pretul de la benzina Posted Image).

Edited by Dev, 29 May 2019 - 08:57.

cezar_unirii

cezar_unirii

New Member

Buna ziua ,
Poate cineva sa detalieze procedura de radiere pentru export a unei masini din Olanda  dupa cumparare ? Asigurare ,acte ce trebuiesc primite si unde se merge pentru formalitati .

Multumesc anticipat!

hebeanflorin

hebeanflorin

New Member

tibi_filip, on 12 mai 2019 - 19:16, said:

Cand ai masina inscrisa in Olanda, platesti doua chestii (inscrierea masinii costa 10 euro si dureaza 5 minute, iar masina se poate conduce imediat, daca e si asigurata):

-motorrijtuigenbelasting (lunar, la trei luni, anual) si care face o diferenta mare intre diesel si benzina si se plateste doar daca ai masina inscrisa in Olanda
-asigurare

Acum, tu zici ca ai contract pe trei luni. Probabil e ok, dar daca treci de cele 4 luni in care poti sta fara sa te inregistrezi la primarie, se considera ca stai ilegal in tara. Bineinteles, poti sta, dar probabil la vreun control iti iei ceva sute de euro amenda.

Despre masina:

-nu poti inscrie masina(indiferent ca e din Romania sau din Olanda) daca nu ai adresa (te inregistrezi la primarie cu buletin, contract de inchiriere)

Chiar daca ai BSN si adresa, dar vrei sa-ti folosesti masina cu nr. de Romania, nu vei putea face asta(adica o poti face linistit, cu asumarea unor riscuri). Va trebui sa o inscrii pe Olanda in termen de doua saptamani dupa ce te-ai inregistrat la primarie, altfel vei plati BPM, taxa aia ridicola.

Probabil ca e ok pentru ca esti in termen. Ai grija la date si daca vrei sa ramai sau ti se prelungeste contractul, neaparat sa te inregistrezi. Inregistrarea la primarie are si beneficii, Gemente iti deconteaza o parte din asigurarea de sanatate care stii ca e vreo 100-100 si ceva pe luna. Tot acolo poti fi luat in evidenta pentru o chirie mai buna si multe altele.
Salut! Sunt si eu interesat de acest topic, mai precis am o Skoda Octavia 3 (marea problema e ca e Diesel) si, din cate am calculat nu renteaza sa o iau in NL deoarece taxa de drum pe an depaseste 2000E. Mai mult ca sigur o sa o vand si o sa iau alta masina cand ajung in NL.
Ce imi recomanzi sau cum e mai avantajos, sa iau o masina din Germania si sa o inscriu in Olanda sau sa iau direct masina din Olanda (din cate am vazut, pentru aceeasi masina diferenta de pret este mare intre Germania si Olanda).
Cat ar fi taxa de inmatriculare?
Merci!

Dev

Dev

Senior Member

Clar nu veni cu Diesel :lol:.
Da, ai sanse sa iesi putin mai ieftin daca o cumperi din Germania dar nu cu mult (taxa difera deci e foarte generala intrebarea ta). Eu nu m-as complica, dar se poate.

alexandrumihalache

alexandrumihalache

Junior Member

• Grup: Junior Members
Dacă cumpăr mașina din Olanda și o înmatriculez iN România, mai trebuie achitata taxa BPM?

DlDaniel

DlDaniel

New Member

• Grup: Candidate Members
Salut!

Caut de ceva timp informatii online pe acest subiect si gasesc constant date care se bat cap in cap. Ma poate lamuri cineva, de preferinta din experienta proprie, cat timp am voie sa circul cu o masina cu numere romanesti in Olanda? Mentionez ca sunt deja inregistrat ca rezident aici.

Multumesc!

DlDaniel

DlDaniel

New Member

• Grup: Candidate Members

N62B44, on 07 mai 2019 - 20:53, said:

Chestia asta se aplica si daca aduci din alta tara o masina electrica, pentru care oricum nu ai plati taxe, chiar daca ai inregistra-o in NL?

Robiacs, on 27 mai 2019 - 22:41, said:

Salut! Intre timp s-a mai schimbat ceva? Ai avut vreo problema in acest sens? Tu sau cunostintele tale cu masini cu numere de RO...
Ma aflu intr-o situatie asemanatoare, nu am adus inca masina, dar sunt curios daca ma expun in vreun fel sau nu. Si mi se pare un pic ciudat ca nu au gasit olandezii o metoda sa interzica sau sa controleze si treaba asta cu condusul masinii altcuiva.

Edited by Dany_Darke, 07 November 2021 - 16:33.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate