![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Interpretare statistică
Last Updated: May 10 2019 09:45, Started by
maluca
, May 06 2019 16:44
·
0

Posted 06 May 2019 - 16:44

Salut!
Am o ipoteză legată de procentul de seriale de genul X, din totalul serialelor unui canal de desene animate. Pentru perioada analizata (8 luni) am un procent lunar între 50% și 67% (cu o medie de 57%). Cum pot arăta ca acest procent este unul semnificativ statistic (știind că situația ideală ar fi 0%), ce test pot să folosesc? Mulțumesc! |
Posted 06 May 2019 - 16:55

Programul zilnic al canalului, sortarea dupa genuri si calcularea procentajului zilnic, dupa care median.
|
Posted 06 May 2019 - 17:25

fa cum ti-am spus eu, dovezi, statistica, formulate frumos, dupa care expertize medicale si psihologice si ii dai in judecata.
|
Posted 06 May 2019 - 17:39

Imi trebuie pentru o cercetare, incerc sa demonstrez ca pe un anumit canal se difuzeaza (intr-un procent mare) desene cu impact negativ. Procentele sunt calculate deja, mi-ar fi de ajutor procesarea statistica a datelor (ma gandeam ca stie cineva daca exista un instrument, o formula in SPSS, in JASP sau in Excel.
|
Posted 06 May 2019 - 18:21

La modul cum ai pus problema nu ai ce procesare statistică să faci. Nu ai cules suficiente date.
Tu ar trebui să ai 2 seturi de date: Set 1: % de desene animate de genul x difuzate în fiecare săptămână/zi/un interval de timp ales de tine timp de 8 luni. Set 2: Efectele negative asupra comportamentului măsurate în fiecare săptămână/zi/interval de timp timp de 8 luni. Abia apoi poți să faci niște procesări statistice să demonstrezi lucruri. |
Posted 06 May 2019 - 19:21

Hm, se pare ca vrei un test statistic de ipoteza. Singurul care imi vine in minte e testul Kolmogorov–Smirnov, dar nu e prea potrivit pt. ca tu ai o distributie cu 2 valori (e / nu e X).
Ma gindesc ca poate ar fi mai bun un interval de incredere pentru proportie / probabilitate. De ex. intervalul pt. proportie binomiala si derivate. Acolo e vorba si de un pachet in R pt. asa ceva. |
Posted 09 May 2019 - 21:19

maluca, on 06 mai 2019 - 16:44, said:
Salut! Am o ipoteză legată de procentul de seriale de genul X, din totalul serialelor unui canal de desene animate. Pentru perioada analizata (8 luni) am un procent lunar între 50% și 67% (cu o medie de 57%). Cum pot arăta ca acest procent este unul semnificativ statistic (știind că situația ideală ar fi 0%), ce test pot să folosesc? Mulțumesc! Trebuie sa formulezi o ipoteza. pe care o accepti tu ca fiind adevarata, pe baza statisticii. Adica formulezi ceea ce vrei sa evidentiezi. O ptopozitie logica. Se calculeaza apoi raportul dintre ipoteza formulata de tine versus ipoteza altrnativa, pe baza datelor statistice. Ipoteza nula versus alternativa. Ai mare grija cum formulezi ipoteza. Pentru a formula o legatura de corelatie intre comportament si tipul X de emisiuni, iti mai trebuie niste date. Ce ai adunat tu acolo e doar o simpla frecventa a unui tip de emisiune. Adica ai o probabilitate estimata si.. cam atat. Te-as ajuta, dar nu stiu ce ipoteza vrei sa formulezi. |
|
Posted 10 May 2019 - 09:45

Multumesc pentru raspuns!
Ipoteza mea este: Tema vinovăției neconstructive se regăsește în cel puțin 30% din serialele animate ale canalului X. Nu caut sa demonstrez corelatii sau cauzalitate, vreau sa arat importanta studierii temei, ca parte premergatoare pentru partea a doua a lucrarii. O dna profesor mi-a sugerat sa reformulez ipoteza de genul: Tema vinovăției neconstructive se regăsește într-un procent statistic semnificativ din serialele animate ale canalului X. Am datele culese, nu stiu cum (sau daca) pot arata ca procentele mele au semnificatie statistica. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users