Nivel taxare in UK-Londra

Posted 06 May 2019 - 10:32

Posted 06 May 2019 - 11:06

sistem de sanatate ok daca vrei? Iti spun ca se poate si aici. Nu la stat, evident. Din pacate am avut caz recent in familie, in jur de 5000 euro/ luna a dat pe tratamente, ani de zile, pe cand in vest orice asistat social are acces la ele pe baza asigurarii de sanatate. Edited by Karhu, 06 May 2019 - 11:06. |
Posted 06 May 2019 - 11:14

Daca BREXIT-ul se va intampla vreodata cu adevarat o sa mature zeci de mii de joburi din sectorul financiar si IT conex, sa vezi atunci cat de civilizata si confortabila o sa ti se mai para Londra cand traiesti din somaj si ajutor social. Decat sa te amagesti singur cu idei de genul asta, mai bine recunoaste ca esti prea comod sau ti-e frica de schimbare. Tu crezi ca joburile alea dispar pur si simplu? Nope, doar se muta: Frankfurt, Amsterdam, Paris ... De abia astept sa ma mut in oricare dintre ele.
Asa ca hai sa nu ne mai imbatam cu apa rece, totul este numai si numai despre bani. Daca esti sarac, unde o duci mai bine? In Romania? Iar cand banii nu mai sunt o problema, ce alegi? Romania? Banii sunt doar un factor, nu scop in sine. Eu aleg sa traiesc mai bine, nu sa castig mai mult. Daca acum mi s-ar oferi salariu mai mare sa vin in Bucuresti, as refuza. |
Posted 06 May 2019 - 11:17

Ofertele astea au prostul obicei sa curga atunci cand nu ai nevoie de ele, atunci cand economia e in expansiune si companiile cauta sa angajeze mai mult decat poate oferi piata de munca si nu numai aia beton de beton dar si ultimii tantalai au deja un loc de munca. Ce crezi ca se intampla atunci cand companiile nu numai ca nu mai deschid pozitii noi dar si incep sa inchida din cele existente?
Si ce te faci daca tu nu esti printre aia beton de beton, ca foarte multi nu pot si din aia care pot multi nu mai sunt dispusi sa tina pasul ca cere timp si neuroni, ambele resurse foarte prestioase de la o varsta incolo. Vezi tu, in IT e fix invers ca in medicina, ce ai invatat tu acum cinci ani e foarte probabil semi-irelevant astazi si in multe situatii experienta este deja o piatra de moara pentru ca tehnologia evolueaza si se schimba rapid si oricine are peste 40 de ani si nu a facut pasul spre management sau design/arhitectura deja este batran iar la 50 este un veritabil dinozaur. Nu ma astept sa intelegi de la mine dar citeste aici ce povesteste baiatul asta, de fapt citeste cand ai timp si restul articolelor, are un stil destul de brutal si neromantat dar ca se poate de pragmatic si real: https://www.georgebu...ta-experienta/. Edited by nnestor, 06 May 2019 - 11:17. |
Posted 06 May 2019 - 11:29

citeste aici ce povesteste baiatul asta, de fapt citeste cand ai timp si restul articolelor, Iar la partea cu medicina e asa cum am scris, te trimite privatul sa-ti cumperi medicamentele alea din Vest, ca in Ro nu sunt.... Edited by Karhu, 06 May 2019 - 11:34. |
Posted 06 May 2019 - 11:30

Ofertele astea au prostul obicei sa curga atunci cand nu ai nevoie de ele, atunci cand economia e in expansiune si companiile cauta sa angajeze mai mult decat poate oferi piata de munca si nu numai aia beton de beton dar si ultimii tantalai au deja un loc de munca. Ce crezi ca se intampla atunci cand companiile nu numai ca nu mai deschid pozitii noi dar si incep sa inchida din cele existente? Si ce te faci daca tu nu esti printre aia beton de beton, ca foarte multi nu pot si din aia care pot multi nu mai sunt dispusi sa tina pasul ca cere timp si neuroni, ambele resurse foarte prestioase de la o varsta incolo. Vezi tu, in IT e fix invers ca in medicina, ce ai invatat tu acum cinci ani e foarte probabil semi-irelevant astazi si in multe situatii experienta este deja o piatra de moara pentru ca tehnologia evolueaza si se schimba rapid si oricine are peste 40 de ani si nu a facut pasul spre management sau design/arhitectura deja este batran iar la 50 este un veritabil dinozaur. Da, in IT trebuie sa inveti mereu. Dar ce spui tu, oare nu se intampla peste tot, inclusiv in Romania? Edited by LukRo, 06 May 2019 - 11:31. |
Posted 06 May 2019 - 11:39

Decat sa te amagesti singur cu idei de genul asta, mai bine recunoaste ca esti prea comod sau ti-e frica de schimbare. Tu crezi ca joburile alea dispar pur si simplu? Nope, doar se muta: Frankfurt, Amsterdam, Paris ... De abia astept sa ma mut in oricare dintre ele. Daca esti sarac, unde o duci mai bine? In Romania? Iar cand banii nu mai sunt o problema, ce alegi? Romania? Banii sunt doar un factor, nu scop in sine. Eu aleg sa traiesc mai bine, nu sa castig mai mult. Daca acum mi s-ar oferi salariu mai mare sa vin in Bucuresti, as refuza. Cand esti sarac ti se schimba prioritatile in viata, cand nu ai alte satisfactii imi imaginez ca devine mult mai important pentru tine sa iti zambeasca functionarul la ghiseu, parcul devine mult mai important cand nu ai curte, sistemul public devine important atunci cand nu ai acces la cel privat, si asa mai departe. Cu siguranta milioanele de romani care au plecat din Romania nu au plecat de tampiti, doar ca nefiind in situatia respectiva pentru noi asta e cel mult un exercitiu de imaginatie si eventual de empatie.
Da, in IT trebuie sa inveti mereu. Dar ce spui tu, oare nu se intampla peste tot, inclusiv in Romania? Nu despre invatat era vorba aici ci despre calitatea vietii care este direct legata de venituri, venituri care azi pot fi maine pot sa nu mai fie din motive independente de tine si nelegat in nici un fel de valoarea ta ca om si persoana (asa cum sugera Karhu mai sus) ci doar de un context. Cand contextul asta se schimba nu mai conteaza ca esti in Romania sau UK sau oriunde in lumea asta, calitatea vietii tale se va deprecia masiv si degeaba va infoiati voi in statistici cu cat de bine traiesc asistatii si somerii si femeile de serviciu in Londra sau aiurea, eu zic ca mult mai probabil va fi sa reveniti pe plaiurile natale pe o pozitie similara decat sa intoarceti hamburgeri la Mickey D. Problema voastra si cateodata chiar a noastra, a tuturor, e ca nu sunteti capabili sa distingeti intre contextul personal pe care vi l-ati creat si ceea ce voi numiti mediu sau environment si pe care il percepeti extrem de idealizat si romantat. Edited by nnestor, 06 May 2019 - 11:45. |
Posted 06 May 2019 - 11:56

Cand contextul asta se schimba nu mai conteaza ca esti in Romania sau UK sau oriunde in lumea asta, calitatea vietii tale se va deprecia masiv si degeaba va infoiati voi in statistici cu cat de bine traiesc asistatii si somerii si femeile de serviciu in Londra sau aiurea, eu zic ca mult mai probabil va fi sa reveniti pe plaiurile natale pe o pozitie similara decat sa intoarceti hamburgeri la Mickey D. Nu faci sens. Daca se degradeaza calitatea vietii peste tot, cum gasesc o pozitie similara pe plaiurile natale? |
Posted 06 May 2019 - 12:02

eu zic ca mult mai probabil va fi sa reveniti pe plaiurile natale
Problema voastra si cateodata chiar a noastra, a tuturor, e ca nu sunteti capabili sa distingeti intre contextul personal pe care vi l-ati creat
Daca se degradeaza calitatea vietii peste tot, cum gasesc o pozitie similara pe plaiurile natale? ![]() |
Posted 06 May 2019 - 12:36

|
Posted 06 May 2019 - 12:45

... Crezi ca in RO nu se face scoala buna sau nu ai parte de sistem de sanatate ok daca vrei? ... ca să fiu pragmatic, io când compar două diplome luate în două instituții serioase - una din RO, una din UK mă uit la semnătura din josul paginii mă poți condamna că respect mai mult semnătura majestății sale? (exagerând un pic... ![]() (lăsând la o parte chestia cu experiența...) tot pragmatic: -Fac de calc din Buc: între 10 și 13 materii, dintre care nici jumate pe specialitate -Computer science, univ din Coventry: 5/6 materii, TOATE în ton cu specializarea!!! (să nu uităm că studiile superioare reprezintă o specializare - prin excelență - într-un anumit domeniu..., n-au ce căuta acolo: sport, istorie, lb străină...) știu că m-a înțeles, că ești om educat! cât despre sistemul de sănătate, io-s îngrozit că toate unitățile sanitare autorizate erau „obligate” (într-un fel sau altul) să cumpere dezinfectanți (inutili) de la hexi farma ![]() ...și atât! |
Posted 06 May 2019 - 12:46

De facut nu fac decat sex, e adevarat, dar ce am scris eu chiar are sens doar ca e complet diferit fata de ce ai inteles tu. Ai epuizat argumentele? Cand o sa public o carte, o sa am grija sa te consult in privinta gramaticii. Pana una alta, expresiile populare sunt uneori mai eficiente in vorbirea curenta (sau pe forum, in cazul de fata). Explica sensul ala diferit. Edited by LukRo, 06 May 2019 - 12:46. |
Posted 06 May 2019 - 13:33

Mizeria nu e in ochii privitorului. Mizeria e mizerie si faptul ca ne obisnuim cu ea zi de zi, ca devenim imuni la ea, e cel mai rau lucru care se intampla. Banii nu sunt o pavaza, asa cum credeti, ei pot veni pe mai multe cai, licite sau ilicite, cele doua lumi de care vorbiti nu sunt delimitate net, se intrepatrund, iar cei care cred ca banii sunt solutia gresesc.
|
Posted 06 May 2019 - 13:35

Posted 06 May 2019 - 14:55

Ai epuizat argumentele? Cand o sa public o carte, o sa am grija sa te consult in privinta gramaticii. Pana una alta, expresiile populare sunt uneori mai eficiente in vorbirea curenta (sau pe forum, in cazul de fata). Explica sensul ala diferit. Nu e gramatica, e romgleza adica engleza care inlocuieste romana pentru cei pentru care nu incap ambele simultan, stai linistit ca o aud zi de zi la munca, prin baruri si mai nou si pe strada. In mod normal ignor dar nu pot sa pierd ocazia atunci cand vine de la unii care altfel imi fac mie apologia culturii si educatiei, intelegi tu. Ce explicam mai sus nu e ca se degradeaza calitatea vietii simultan peste tot ci ca se degradeaza peste tot in aceesi masura atunci cand intervine un context nefavorabil, adica nu exista vreun loc in lumea asta in care se traieste la fel de bine indiferent de cat de multi bani ai sau nu ai. Desigur, putem compara somerii nostri cu somerii lor sau asistatii nostri cu asistatii lor dar cu siguranta nu exista vreun om cu o viata normala, familie, serviciu care sa renunte la tot doar pentru privilegiul de a trai ca asistat social din marinimia majestatii sale. Toate chestiunile astea cu rahatii de pe strada si casierii care iti zambesc si Cumberbatch care joaca la teatrul de vizavi si ceea ce numiti voi generic environment sunt cum ar spune romanul tichie de margaritar. Du-te la zecile de mii de romani care dorm inghesuiti prin suburbiile sarace ale Londrei si intreaba-i cat au contat toate astea in decizia de a se reloca tocmai acolo, cam care crezi ca o sa fie reactia? Cum ar fi sa plec de langa familie si prieteni si sa ma mut printre niste straini cu care nu am nimic cultural in comun, sa schimb colegii cu care pot sa glumesc despre orice pe lumea asta cu niste constipati fata de care trebuie sa fii atent la orice nimic spui ca te trezesti raportat la HR in secunda doi, sa renunt la casa si curtea mea pentru un apartament minuscul si inghesuit, sa imi calculez iesirile la resturant sau in oras in functie de buget si nu de cand ma suna cineva sa iesim, sa renunt la toate lucrurile astea care imi fac viata frumoasa zi de zi pentru ce, sa ma laud ca la sfarsit de luna trag linie si am disposable income mai mare si pot sa plec doua saptamani pe an in aceleasi locuri in care pot sa plec si acum si cel mai probabil am fost deja?
ca să fiu pragmatic, io când compar două diplome luate în două instituții serioase - una din RO, una din UK mă uit la semnătura din josul paginii mă poți condamna că respect mai mult semnătura majestății sale? (exagerând un pic... ![]() (lăsând la o parte chestia cu experiența...) tot pragmatic: -Fac de calc din Buc: între 10 și 13 materii, dintre care nici jumate pe specialitate -Computer science, univ din Coventry: 5/6 materii, TOATE în ton cu specializarea!!! (să nu uităm că studiile superioare reprezintă o specializare - prin excelență - într-un anumit domeniu..., n-au ce căuta acolo: sport, istorie, lb străină...) știu că m-a înțeles, că ești om educat! cât despre sistemul de sănătate, io-s îngrozit că toate unitățile sanitare autorizate erau „obligate” (într-un fel sau altul) să cumpere dezinfectanți (inutili) de la hexi farma ![]() ...și atât! Facultatea te specializeaza si aici diferenta intre Romania si vest este abisala in majoritatea cazurilor, doar ca pana la facultate sunt 12 ani in care se pun niste baze si care definesc de fapt nivelul cultural al unui om, poti sa faci tu orice facultate pe urma, MBA, doctorat si ce mai vrei tu, asta nu mai poti compensa vreodata. Iar in realitate cu o scoala si liceu obisnuite din vest ai zero sanse sa accezi la institutii universitare de top, scoala lor uniformizeaza si niveleaza si in medie e mai buna ca a noastra, dar punctual nu e, Romania inca are o scoala extrem de eficienta in a produce varfuri, cei care fac o scoala buna urmata de un liceu de top din Romania si apoi o facultate din afara vor avea un parcurs mult mai bun decat cineva care face totul acolo. Parerea mea, cum ar spune un clasic. Edited by nnestor, 06 May 2019 - 15:00. |
|
Posted 06 May 2019 - 16:48

Ce explicam mai sus nu e ca se degradeaza calitatea vietii simultan peste tot ci ca se degradeaza peste tot in aceesi masura atunci cand intervine un context nefavorabil, adica nu exista vreun loc in lumea asta in care se traieste la fel de bine indiferent de cat de multi bani ai sau nu ai. Desigur, putem compara somerii nostri cu somerii lor sau asistatii nostri cu asistatii lor dar cu siguranta nu exista vreun om cu o viata normala, familie, serviciu care sa renunte la tot doar pentru privilegiul de a trai ca asistat social din marinimia majestatii sale. Toate chestiunile astea cu rahatii de pe strada si casierii care iti zambesc si Cumberbatch care joaca la teatrul de vizavi si ceea ce numiti voi generic environment sunt cum ar spune romanul tichie de margaritar. Du-te la zecile de mii de romani care dorm inghesuiti prin suburbiile sarace ale Londrei si intreaba-i cat au contat toate astea in decizia de a se reloca tocmai acolo, cam care crezi ca o sa fie reactia? Cum ar fi sa plec de langa familie si prieteni si sa ma mut printre niste straini cu care nu am nimic cultural in comun, sa schimb colegii cu care pot sa glumesc despre orice pe lumea asta cu niste constipati fata de care trebuie sa fii atent la orice nimic spui ca te trezesti raportat la HR in secunda doi, sa renunt la casa si curtea mea pentru un apartament minuscul si inghesuit, sa imi calculez iesirile la resturant sau in oras in functie de buget si nu de cand ma suna cineva sa iesim, sa renunt la toate lucrurile astea care imi fac viata frumoasa zi de zi pentru ce, sa ma laud ca la sfarsit de luna trag linie si am disposable income mai mare si pot sa plec doua saptamani pe an in aceleasi locuri in care pot sa plec si acum si cel mai probabil am fost deja? Ai tendinta de a compara extremele bune din Romania (valabile doar in Bucuresti) cu extremele proaste din suburbiile Londrei. Casa mare cu teren vs apartament minuscul. Buget redus in Londra versus bani cu nemiluita in Romania. Hai sa lamurim o treaba: nu ai cum sa castigi in Bucuresti mai mult decat in Londra pentru aceeasi munca. As putea spune ca mai degraba in UK pui deoparte mai mult decat tot salariul tau din Romania. Apropo, daca e tichie de margaritar, tu de ce nu te duci sa traiesti in Slatina, de exemplu? Ca nu ai nevoie de Celine Dion. Cei plecati in strainatate se impart in doua mari categorii: cei care s-au dus la munca temporar, sa faca bani (si economisesc in acest scop) si cei care au emigrat cu familia pentru o noua viata. Daca vrei sa faci comparatii, foloseste aceeasi masura. |
Posted 06 May 2019 - 20:36

Hai sa te intreb altcumva: daca ai putea sa locuiesti oriunde in Europa si sa castigi banii pe care ii castigi acum, te-ai muta altundeva?
Edited by nnestor, 06 May 2019 - 20:41. |
Posted 06 May 2019 - 21:15

Daca as fi singur, as sta cate un an in fiecare tara. Pe de alta parte, Londra are un farmec aparte. Nu cred ca mi-ar place sa stau in alt oras din UK.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users