Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Atmosfera toxica in familie-posibil abuz emotional

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#37
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

View PostGbr_smt, on 02 mai 2019 - 12:14, said:

Imi pare rau sa aud prin ce treci si te inteleg pentru ca am trecut prin ceva asemanator, poate nu chiar de "aceleasi proportii".
Imi cer scuze in avans pentru ceea ce urmeaza sa-ti spun, dar ti-o zic din proprie experienta: cel putin in cazul meu nu s-a rezolvat nimic cu vorba buna. Dupa ani de zile in care am incercat sa rezolv diplomat, cu vorba buna situatia, am schimbat abordarea. Incepea show-ul, plecam trantind usa, nu dadeam o perioada pe acolo. Si am observat ca o data cu trecerea timpului show-urile incepeau sa fie din ce in ce mai rare pentru ca stia ca daca incepe sa ma enerveze ma ridic si plec.
Te cred ca iti este greu, dar sfatul meu este sa iti vezi de viata ta si sa te concentrezi sa duci o viata implinita si fericita. Nu lasa pe nimeni sa-ti amarasca cei mai frumosi ani. Incearca sa fii alaturi de parintii tai, ajuta-i, respecta-i, dar sa stii ca si distanta este foarte buna cateodata.
Eh, asa te-ai crezut tu diplomat, dar aialalti ce-au spus? Tot ca "lupu´e de vina ca proasta de capra si-a lasat copii singuri in casa"?

View Postspider8, on 02 mai 2019 - 09:36, said:

Este complicat de spus ce se întâmplă.
Pot fi niște frustrări cauzate de diverse chestii - bătrânețe, boală, faptul că simte cum este mai neputincioasă față de acum 10 - 20 de ani, dacă atunci când lucra era pe o funcție de conducere sau autoritate poate fi frustatrată de faptul că nu mai are acea autoritate și atunci o exercită pe cine mai poate, adică pe voi etc.
Astea ar putea să treacă mai ușor, fie să conștientizeze problema și să se comporte mai normal, fie să meargă la un psiholog care să o ajute să o conștientizeze.

La fel de bine pot fi însă simptomele unui început de boală psihică, cum ar fi de ex. schizofrenia (deși din câte am înțeles boala asta nu se face la bătrânețe, ci până pe la vreo 40 de ani), tulburarea delirantă, tulburarea schizoafectivă etc. caz în care treaba este mult mai dificilă deoarece în general bolnavii care au astfel de boli nu își acceptă boala și problemele, ci își crează un fel de lume a lor în care totul este interpretat doar în funcție de toanele și ideile lor.
Oamenii de acest tip sunt extraordinar de dificili, nu au cum să înțeleagă că nu au dreptate, pentru efectiv nu pot să mai înțeleagă deoarece sunt bolnavi iar sfaturile date de unii precum că se va rezolva dacă discuți, lași de la tine, te înțelegi etc. sunt în mod evident sfaturi date de oameni care nu au avut bolnavi psihici în familie și cred că boala psihică este un fel de toană, bolnavul psihic înțelege când vorbești cu el și cu asta basta, se comportă normal - tocmai că dacă ar înțelege nu ar mai fi bolnav psihic.
Ceea ce trebuie să înțelegi este că dacă este o boală psihică nu va trece de la sine, în cel mai bun caz va rămâne așa cum este, iar în cel mai rău caz se va agrava.

Sfatul pe care pot să ți-l dau este să mergi tu singură la o consulatție la un psihiatru căruia să îi spui simptomele mamei tale și vezi ce e de făcut.
Opinia unui (nu pot sa scriu dobitoc , ca-mi iau puncte!) nestiutor, care habar nu are ce inseamna  (dar ii doresc din toata inima sa ajunga la varsta cand va intelege pe propria piele) sa ai o anumita varsta, experienta de viata,nivel de cultura, si asa mai departe. Si sa apara un putoi doct de sub 20 de ani, care sa te invete ce inseamna 60 de ani de viata.
@daniela, lasa-i pe astia in ploile lor, vezi-ti tu de viata ta, asa cum o intelegi tu,cea care esti acolo, in mijlocul evenimentelor. Nu esti prima, nu esti singura si nici nu vei fi ultima care ia cunostinta de dezacordul dintre generatii. Ca forma in care se manifesta acest dezacord poate diferi de la caz la caz, nu are importanta, subiectul este acelasi. Ai o viata in fata, organizeazati-o asa cum crezi tu de cuviinta si cu ajutorul cunostintelor despre viata pe care le-ai dobandit pana acuma.Restul, vine pe parcurs.

Edited by myshyk, 02 May 2019 - 13:59.


#38
Gbr_smt

Gbr_smt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,330
  • Înscris: 29.09.2011

View Postmyshyk, on 02 mai 2019 - 13:53, said:

Eh, asa te-ai crezut tu diplomat, dar aialalti ce-au spus? Tot ca "lupu´e de vina ca proasta de capra si-a lasat copii singuri in casa"?
As vrea sa iti raspund, dar in primul rand ca nu inteleg ceea ce ai spus, iar in al doilea rand ceva imi spune ca discutia dintre noi doi nu o ajuta pe ea in niciun fel.
Nu ma cred diplomat, i-am spus o simpla parere. O asculta, o urmeaza, o arunca la ghena, life goes on pentru mine in acelasi fel ca si pana acum. Eu am incercat sa ii dau un sfat si nimic mai mult.
Asa ca in loc sa arunci ironii catre parerile altora mai bine da-i ei un sfat care sa o ajute ca despre asta este vorba aici, nu ca sa arati ce destept esti si ce prosti sunt altii.

#39
-Daniela-

-Daniela-

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 01.05.2019

View Postlaffin, on 02 mai 2019 - 08:26, said:

daca iti zic ca este vina tatalui tau ca a lasat-o sa ajunga in situatia asta, te superi si imi spui ca sunt rau. Posted Image

a lasat mereu de la el, cand trebuia sa puna piciorul in prag... sau boxul pe mana.
Posibil sa ai dreptate...Mai putin cu partea pe care am bolduit-o.Posted Image La noi nu au fost violente in familie (de fapt daca stau sa ma gandesc, cand eram mica mi-am luat cateva palme de la maica-mea si atat). Caz fericit daca e sa comparam cu altele. Taică-meu niciodata nu a fost violent, nu a ridicat mana asupra mea si a mamei. Am o prietena pe care taica-su o batea cu cureaua cand era mica, mi-a povestit ca si-a luat niste batai nasoale.

View Postmykero, on 02 mai 2019 - 13:12, said:

Daniela,

Din pacate, boala mamei tale este cea mai cunoscuta boala din Romania: este alcoolica. Stiu ca este greu de acceptat, insa ma gasesc fix in aceiasi situatie si iti pot spune ca manifestarile imi sunt foarte cunoscute.
Primul pas este sa recunoasca ca exista o problema. Restul sfaturilor le poti gasi in sectiunea pentru alcoolici.
Fara "Mie nu mi se poate intampla asta, parintii mei sunt perfecti!".
Cu cat mai repede se iau niste masuri, cu atat sunt mai mari sansele de reusita. Insa este o boala care nu are leac; si pentru acest lucru trebuie sa fii sufleteste pregatita.
Am putea discuta mai multe in privat? Cu cine din familie intampini o situație asemănătoare?

Astazi, mama este total schimbata. Parca nici nu a avut loc circul de aseară. S-a trezit si mai devreme, ne-a chemat pe mine si pe tata la micul dejun, m-am oferit sa fac cafeaua, dar a zis ca o face ea. N-a adus nimeni vorba de seara trecuta. Mai stau 2 zile si dupa ma intorc in București. Sper sa avem parte de zile linistite. Nu apuc sa ii vad foarte des irl, doar pe Skype ce ne vedem (l-am invatat pe tata cum sa il foloseasca).

Multumesc celor care si-au facut timp sa imi citeasca povestea si au asternut cateva ganduri pe aici! Posted Image

#40
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,128
  • Înscris: 19.09.2005
ea se descarca pe nervii vostri

in locul tau as face eu o criza, cu 5 min inainte sa inceapa ea.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/um7FokPtuxQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

pisici daca e bal macar sa dansam toti...

Edited by arg, 02 May 2019 - 14:09.


#41
-Daniela-

-Daniela-

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 01.05.2019
Hai ma, nici asa.. :))

Edited by -Daniela-, 02 May 2019 - 14:12.


#42
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,128
  • Înscris: 19.09.2005
ei nu.
sti ce funy e, doar sa nu prinzi gustul.

Edited by arg, 02 May 2019 - 14:12.


#43
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,493
  • Înscris: 20.10.2015

View Post-Daniela-, on 02 mai 2019 - 14:11, said:

Hai ma, nici asa.. Posted Image)

Mai citeste o data postul meu, o sa vezi viata cu alti ochi

https://forum.softpe.../#entry24618411

La un moment dat o sa-ti lipseasca.

#44
takillya

takillya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,090
  • Înscris: 03.12.2005
poate ca e vremea sa-i spui pa-pa mamei si sa iti vezi de viata.
de taica-tau imi pare rau, poate ca e om bun,  dar fiecare trebuie sa-si duca crucea pe care si-a pregatit-o

#45
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Daniela, parintii nu ti-i alegi ci te trezesti cu ei pe cap. Si nici de schimbat cu altii, nu poti. Asa ca, lasa-i pe ei in treaba lor, tu vezi-ti de visele si nazuintele tale, fii sigura ca vei avea momente cand iti va parea rau ca nu mai are cine sa te supere sau sa te mangaie.
Poate ca nu-ti sunt cei mai buni si intelegatori prieteni, dar in nici un caz, nu-ti sunt dusmani.Sa fii convinsa de asta.

Edited by myshyk, 02 May 2019 - 19:37.


#46
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,128
  • Înscris: 19.09.2005
mda, ce sa zic.
fereste-ma doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc singur.

#47
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006

View Postmyshyk, on 02 mai 2019 - 13:53, said:

.....Opinia unui (nu pot sa scriu dobitoc , ca-mi iau puncte!) nestiutor, care habar nu are ce inseamna  (dar ii doresc din toata inima sa ajunga la varsta cand va intelege pe propria piele) sa ai o anumita varsta, experienta de viata,nivel de cultura, si asa mai departe. Si sa apara un putoi doct de sub 20 de ani, care sa te invete ce inseamna 60 de ani de viata.  .........

Nu vorbeam cu tine, nu îți răspundeam ție, răspunsul meu nu te-a afectat în niciun fel, dar cu toate acestea ai ținut să mă jignești absolut gratuit.
Ce să îți zic, dacă tu ai 60 de ani este cam nasol, la vărsta aia se presupune că ai experiență, calm, diplomație, poți să dai sfaturi înțelepte dar tu în mod evident nu poți să faci nimic din toate astea, deci nu este de mirare că unii de 20 de ani îți dau sfaturi, o fac pentru că îți vor binele.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate