Reteta miel
Last Updated: Apr 03 2021 19:51, Started by
jimi91
, Apr 26 2019 15:28
·
0
#19
Posted 27 April 2019 - 20:23
Deci
Eu las bucățile pentru friptură în baiț. Apă, sare, rozmarin, usturoi și puțin vin. Cam o zi. Dimineața șterg bine las să se zvânte și să ajungă la temperatura camerei și dau la cuptor, 140 de grade, fo 3 ore. Eventual mai spre final scot folia să prindă o culoare mai vie. |
#20
Posted 27 April 2019 - 20:29
iladi, on 27 aprilie 2019 - 20:23, said:
Eu las bucățile pentru friptură în baiț. Apă, sare, rozmarin, usturoi și puțin vin. Cam o zi. Dimineața șterg bine las să se zvânte și să ajungă la temperatura camerei și dau la cuptor, 140 de grade, fo 3 ore. Eventual mai spre final scot folia să prindă o culoare mai vie. Carnea ar fi bine sa stea la rece, in bait sau data cu condimente uscate, cel putin 3 sau 4 ore. Folia ajuta friptura sa se faca perfect, sa fie moale si sa nu se arda pe deasupra. |
#21
Posted 29 April 2019 - 08:20
Eu am gatit ieri o pulpa de miel din NZ slow cooked cu legume (2-3 tije telina apio, 2-3 morcovi, 2 cepe, 1 patrunjel sau pastarnac, nu mi.am dat seama ce era ) )
1. 650g pulpa de miel, asa cu grasime cu tot, nu am eliminat nimic. Doar am taiat cubulete carnea dupa forma grasimii interioare, sa ramana cuburile compacte la final. 2. 1-2 cepe taiate si calite intr-o cocota de fonta 3. 2-3 crengute de rozmarin peste ceapa, apoi carnea si calit putin pana carnea isi schimba culoarea. Combinatia miel+rozmarin mi se pare senzationala 4. pus legumele taiate mai mare , apoi apa suficienta si pus capacul la cocota. Avantajul ei e ca oricat a fierbe acolo nu se elimina deloc abur, tot lichidul ramane in oala. 5. dupa 3h de fiert la foc mic am intarit putin sosul cu smantana 6. a iesit ceva de vis |
#22
Posted 08 May 2019 - 13:40
sunt un mare fan al carnii de miel. In special cotlete la gratar, un deliciu. Pe langa asta mai bag din cand in cand si o bucata la cuptor.
Reteta mea este cam asa: Cu o zi inainte bag pulpa (prefer cu os, iese mai fraged) intr-o punga pentru frigider, torn ulei de masline, presez 3 bucati de usturoi, rozmarin, zeama de lamaie proaspat (fara sare si piper!). Inchid punga si las carnea 24 de ore in frigider. A doua zi o scot, sterg carnea si o arunc pe gratar pe toate partiile la 300 de grade cateva secunde pana se inchid porii si prinde arome de gratar, fum. Dupaia o pun intr-un vas pentru cuptor cu lichidul de la marinat, impreuna cu legume (morcov, ceapa rosie, telina, toate taiate cuburi mai mari) si adaug 2 degete de stock de legume si 1 deget de vin alb (prefer vinul alb mai mult decat pe cel rosu la carnea de miel). Lichidul sa nu depaseasca jumatate din inaltimea carnii, de preferat maxim un sfert. Arunc o foaie de dafin si niste piper, acopar cu staniol si il bag la cuptor la 160° ore intregi (2-4 ore in functie de marime). La sfarsit indepartez staniolul si arunc sare peste carne si legume, dau cuptorul la 250° si il mai las 10 minute. Carnea si legumele le indepartez din vas, si pastrez lichid-ul care il pun intr-un ibric si il fierb pe aragaz la foc mare, si adaug treptat unt ca se se lege, condimentez si la sfarsit avem si sos pentru carne. Cu piure este fenomenal. Edited by business11, 08 May 2019 - 13:42. |
#23
Posted 08 May 2019 - 21:49
Rozmarinul este condimentul pe care desi il am nu-l folosesc niciodata. Nu pot sa ma impac deloc cu aroma lui. Sunt mort dupa chimion, imi place asafoetida, dar la rozmarin zic pas.
|
#24
Posted 09 May 2019 - 10:21
asa e la mine cu chimion-ul, uneori il gasesc in paine neagra si trebuie sa o arunc, nu suport mirosul si gustul.
Rozmarin este ca si brad-ul, cu un gust si miros foarte intens. Am inteles de la un bucatar ca se foloseste in general la carnea cu un gust si un miros intens ca sa mai reduca din gust si miros, cum este carnea de oaie, miel, etc. La miel imi place la nebunie, in combinatie cu alte tipuri de carne nu prea. Referitor la reteta mea de mai sus am uitat sa mentionez faptul ca si la cotlete pentru gratar poate fi folosita marinarea carnii cu aceleasi ingrediente. Carnea bagata 24 de ore la frigider cu zeama de lamaie, ulei de masline, rozmarin si usturoi presat, si dupaia pus direct pe gratar a doua zi, sarat si piperat, et voila. |
#25
Posted 09 May 2019 - 16:36
Zeama de lămâie (de fapt orice ingredient acid) in marinade, întărește cărnurile slabe. Cotletul e un muschi, fin și catifelat. Nu are nevoie de marinare. Se pot folosi diverse cruste, diverse sosuri pentru el, dar e chiar păcat sa îl marinezi. Eu le las de pe o zi pe alta, cu sare și piper....dar nu le tai in portii individuale, ci le gătesc rack.
|
#26
Posted 09 May 2019 - 16:45
richelieu, on 09 mai 2019 - 16:36, said:
Zeama de lămâie (de fapt orice ingredient acid) in marinade, întărește cărnurile slabe. Cotletul e un muschi, fin și catifelat. Nu are nevoie de marinare. Se pot folosi diverse cruste, diverse sosuri pentru el, dar e chiar păcat sa îl marinezi. Eu le las de pe o zi pe alta, cu sare și piper....dar nu le tai in portii individuale, ci le gătesc rack. daca erai femeie, uff...perfectiunea intruchipata ) |
#27
Posted 09 May 2019 - 17:05
richelieu, on 09 mai 2019 - 16:36, said:
Zeama de lămâie (de fapt orice ingredient acid) in marinade, întărește cărnurile slabe. Cotletul e un muschi, fin și catifelat. Nu are nevoie de marinare. Se pot folosi diverse cruste, diverse sosuri pentru el, dar e chiar păcat sa îl marinezi. Eu le las de pe o zi pe alta, cu sare și piper....dar nu le tai in portii individuale, ci le gătesc rack. gresit, zeama de lamaie este folositoare in marinada carnii deoarece "ataca" doar proteinele din carne, daca ti carnea 24 de ore in lamaie, atunci proteinele se desfac si la gatirea carnea este chiar mai frageda. De exemplu portughezii au un preparat foarte cunoscut "febras de porco" care este o bucata de carne de porc (slaba) bagata intr-o marinada de lamaie, usturoi si patrunjel, lasata ore intregi (24-48) si dupaia aruncata pe gratar. Este senzationala. In schimb nu recomand sarea pe bucata de carne (doar daca faci dry-aged) deoarece carnea transpira, elimina din apa si dupaia nu mai este frageda. Piper este ok. |
#29
Posted 09 May 2019 - 18:09
din ciclul rateuri din tinerete, si nu numai: sa marinez si eu ceva, parca era curcan, pulpe. In ce? Pai, vin rosu, ca asa vezi in filme ). A iesit ceva necomestibil, mai atos rar mi-a fost dat sa rod. Sigur le-am nenorocitt si la cuptor, le-oi fi uscat, dar imi aduc aminte de ele si acum, dupa 20+ de ani.
Azi nujt ce am avut, adica stiu, mi-era foame ) si brocoli nu ma rezolva, asa ca am bagat intr-o inconstienta constienta 2 pungi mici de ceva nici chips, nici pufulete, intre astea 2. Acum am o pizza de cumparat la cuptor si o bere la frigider. Pffff ))), ioi, istenem etc LE: am uitat ca sunt pe topic de Mielutz, scuze de off Edited by irina2014, 09 May 2019 - 18:11. |
#30
Posted 09 May 2019 - 18:40
#31
Posted 09 May 2019 - 18:43
Nu e miel dar e din familie , am luat cateva caserole de pastrama din Auchan, le-am tinut in apa doua ore la desarat, cateva ore intr-o tava la cuptor la 120 de grade si acum e numai buna pentru ars cateva minute pe gratar.
|
#32
Posted 02 April 2021 - 21:58
Paștele vine la mine mai repede, peste două zile, așa că am cumpărat deja un muschi stil provensal (origine Noua Zeelandă) și o pulpă (origine Finlanda), ambele pregătite cu de toate, gata de gătit.
Mâine vor fi pregătite, la cuptor... Attached Files |
#33
Posted 03 April 2021 - 19:51
Pai... Paște cu liniste si bucurii! Inteleg ca tre sa iti mai zic si la sfirsitul lunii..
Aaaaa, si sa va iasa friptura gustoasa, te astept cu feedback. |
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users