Reteta miel
Last Updated: Apr 03 2021 19:51, Started by
jimi91
, Apr 26 2019 15:28
·
0
#1
Posted 26 April 2019 - 15:28
Cum preparati mielul, eu recunosc ca nu sunt mare fan...mereu am gustat mielul, dar nu pot sa zic ca mi-a placut. De regula noi il facem la cuptor ...dar nu stiu, ori nu-l facem noi bine, ori asa e mielul si nu-mi place mie ...As fi recunoscator daca ati posta cateva retete . Ne mai inspiram si noi
|
#2
Posted 26 April 2019 - 15:30
Eu as incerca reteta asta , doar cu miel in loc de iepure.
https://forum.softpe...2#entry24528005 Am mancat in weekend pentru prima data iepure gatit de mine (mai mancasem doar o data la restaurant). Am folosit asa: - 2 parti superioare de iepure : pulpe + parte de piept (total ca.500g) - o ceapa - ierburi uscate: rozmarin, salvie, oregao - 2 frunze de dafin - 400ml supa concentrata de legume - pasta de rosii (vreo 400g - eu am pus pasta f concentrata pe care am dilut-o cu apa) - ulei de masline - sare, piper - usturoi Am pus ceapa la calit, apoi cand devine galbena am pus usturoi , salvie, rosmarin si oregano (ar merge si ardei iute). Le-am lasat cateva min sa se intrepatrunda aromele si am pus iepurele, l-am intors pe parti sa se caleasca putin si sa ia din arome ramanand atent sa nu se arda condimentele si ceapa. Apoi am pus pasta de rosii, si am amestecat sa se omogenizeze. Apoi am lasat sa dea in clcoot si am adaugat supa concentrata . Am acoperit oala si am lasat la fiert ca. 45min - 1h, nu mai stiu exact.....m-am uitat sa fie iepurele moale sa se ia carnea de pe os usor. La final am pus niste masline verzi taiate mai marunt (rondele), poate ar fi mers si capere dar am considerat ca sunt suficiente aromele. N-am mai pus sare pt ca a fost supa de legume suficient de sarata. Ca garnitura, niste broccoli sotat si pastai de fasole blansate. A iesit extrem de bine, am ramas chiar surprins. Surplusul de sos l-am mancat ieri cu niste paste Posted Image Nu arata asa bine poza, dar de buna a fost buna ) Attached Thumbnails |
#3
Posted 26 April 2019 - 15:31
Mielul de azi nu mai are goût, nici nu zici ca mananci carne de miel. Cumpara si tu berbecut --- iei o pulpa de berbecut, esti mai castigat decat sa iei un sfert de miel.
|
#4
Posted 26 April 2019 - 15:43
Rar spre deloc material bun de baza. Daca aveti ocazia cumparati pulpa spate miei rasa de carne. Cand prind oferte fac stoc,in rest cuptor+piper+usturoi(taiati in 2)+caperi+2,3 frunze dafin. Sau gratar-sare si piper.
|
#5
Posted 26 April 2019 - 15:48
#7
Posted 26 April 2019 - 16:36
jimi91, on 26 aprilie 2019 - 15:28, said:
Cum preparati mielul, eu recunosc ca nu sunt mare fan...mereu am gustat mielul, dar nu pot sa zic ca mi-a placut. De regula noi il facem la cuptor ...dar nu stiu, ori nu-l facem noi bine, ori asa e mielul si nu-mi place mie ...As fi recunoscator daca ati posta cateva retete . Ne mai inspiram si noi Nu tuturor le place carnea de miel. |
#8
Posted 26 April 2019 - 16:48
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/_pHsF3qiE0w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#9
Posted 26 April 2019 - 16:51
Băi frate!!!
Voi în ce țări preparați haleala??? Pe aici dacă nu pui vin alb acru la cuptor...nu te mai apuci...faci omletă.... |
#11
Posted 26 April 2019 - 19:25
Un bors de miel si apoi o portie de stufat sau de pulpa la gratar sunt delicatese! Mai ales daca inainte iei un o "horinca" iar mai tirziu cind treci de-al doilea preparat tragi doua,trei pahare de PinoGris sau Busuioaca.
|
#12
Posted 26 April 2019 - 19:25
#13
Posted 26 April 2019 - 23:23
Mieii din rasa cu cornite nu prea sunt gustoși avand o carne mai fibroasă, cu o culoare mai închisă decat cei fara cornite plus ca au un miros pregnant de oaie. Mieii de Dobrogea sunt cei mai buni, sunt mai rotofei, au o carne de culoare deschisă iar la gust sunt sunt mai buni decat mult laudatii miei de Noua Zeelanda. Eu am un prieten care printre alte afaceri, crestea si oi si intr-un an am cumparat de la el. I-am zis ca vreau miel fara coarne si ce credeți ca a facut: mi-a adus un miel cu coarnele tăiate.
|
#14
Posted 27 April 2019 - 04:30
sarac.lipit, on 26 aprilie 2019 - 16:51, said:
Băi frate!!! Voi Ăźn ce țări preparați haleala??? Pe aici dacă nu pui vin alb acru la cuptor...nu te mai apuci...faci omletă.... jimi91, on 26 aprilie 2019 - 15:28, said:
Cum preparati mielul, eu recunosc ca nu sunt mare fan...mereu am gustat mielul, dar nu pot sa zic ca mi-a placut. De regula noi il facem la cuptor ...dar nu stiu, ori nu-l facem noi bine, ori asa e mielul si nu-mi place mie ...As fi recunoscator daca ati posta cateva retete . Ne mai inspiram si noi Retete sunt o grămada, cea a lui Jamie de mai sus, e una foarte ok. Eu îl fac oarecum in aceeași maniera, însă slow cooked și cu mai multă leguma.. |
#15
Posted 27 April 2019 - 07:04
Cat de incet il gatesti? Cat timp si la ce temperatura? Nu se usuca prea tare?
|
|
#16
Posted 27 April 2019 - 07:35
M-am răzgândit, îl fac cumva între friptura clasica și slow cook. Adică 1:30h la 120 grade și 1h la 180.
Nu se usucă in slow cooked, pentru ca se face acoperit cu folie Inițial ma gândeam la 4-6 ore la 100 grade. |
#17
Posted 27 April 2019 - 07:57
Freddy12, on 26 aprilie 2019 - 23:23, said:
Mieii de Dobrogea sunt cei mai buni, sunt mai rotofei, au o carne de culoare deschisă iar la gust sunt sunt mai buni decat mult laudatii miei de Noua Zeelanda Am cumparat anul asta "miel de Sibiu" (asa scria la toti macelarii, asta-i acum miezu marketingului) ---- s-a facut la cuptor o pulpa spate, a iesit foarte buna friptura, dar n-are deloc gust de miel. D'aia am zis anterior de berbecut --- imi pare rau acum ca n-am cumparat o pulpa babana de berbecut. Edited by Bibulus, 27 April 2019 - 07:58. |
#18
Posted 27 April 2019 - 19:35
jimi91, on 26 aprilie 2019 - 15:28, said:
Cum preparati mielul, eu recunosc ca nu sunt mare fan...mereu am gustat mielul, dar nu pot sa zic ca mi-a placut. De regula noi il facem la cuptor ...dar nu stiu, ori nu-l facem noi bine, ori asa e mielul si nu-mi place mie ...As fi recunoscator daca ati posta cateva retete . Ne mai inspiram si noi Cine sunteti astia noi la care faci referire? |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users