Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Despagubiri incalcare drept de proprietate

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#55
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019

 crstn, on 26 aprilie 2019 - 14:56, said:

Hai sa ma bag si eu in seama cu cateva idei:

1. Faptul ca nu te lasa sa intri acolo, s-ar incadra la tulburare de posesie,  dar ca sa fie si conform codului penal, ar mai trebui sa poti dovedi ca e facuta cu violenta sau amenintare.

2. Faptul ca nu poti dovedi ca iti exerciti posesia pe acolo nu e in avantajul tau, fiindca dupa 30 ani de posesie netulburata, poate sa ceara legal sa obtina intreaga suprafata. Zicea cineva inainte de uzucapiune. Cauta sa vezi ce inseamna si cum se poate folosi verisoara de ea. Asa ca ar fi bine sa incerci sa te duci sa plantezi o panseluta, sa prasesti ceva prin curte, sa aerisesti camerele... etc. Chestie pe care s-o poti dovedi cand e cazul.
Nu cred ca poate cere drept de uzucapiune avand in vedere ce am scris in postul anterior. Cat despre felul in care ne incalca dreptul de proprietate - nu se manifesta cu violenta atata timp cat nu se incing spiritele dar cu ostilitate in mod evident, nu raspunde la poarta si nici la telefon, sau daca raspunde zice ca nu e acasa sau gaseste diverse motive. Ultima oara cand am incercat a invocat motiv faptul ca facea baie. Daca ar fi fost de buna voiinta ar fi trebuit sa ne dea si noua o cheie sa putem intra ceea ce nu s-a intamplat. Mi-a zis sora ca acum cateva luni i-a cerut verisoarei o factura de utilitati care ii trebuia pentru a face dovada domiciliului la schimbarea abonamentului telefonic si aceasta nu i-a mai raspuns pe facebook. Atunci i-am dat eu print screen dupa chitanta de impozit sperand ca va fi ok. Sora si-a putut face abonamentul pana la urma.

 crstn, on 26 aprilie 2019 - 14:56, said:

3. Tu si sora ta sunteti proprietare deocamdata pe jumatate din toata proprietatea, nu doar pe cele doua camere lasate in paragina. Faptul ca verisoara sta acolo, este si prin bunavointa voastra. Ca a avut grija de jumatate din casa, este laudabil, dar in acelasi timp a stat acolo fara sa va plateasca nimic.

Cel mai bine este, asa cum au zis-o altii inainte, sa va intelegeti de buna voie. Dar daca nu se poate, e bine sa te pregatesti tinand cont de cele de mai sus.
Tine cont ca timpul nu curge in favoarea ta si a surorii tale.

In legatura de "cat face" jumatate din toata afacerea... doar tu poti sa spui. Si mie mi se pare extrem de putin 4.000 si cam pare o prosteala pe fata, si eu n-as accepta-o.
Ca tema de meditatie, daca te pui in partea cealalta, tu ai da 4000 pentru jumatatea unchiului? Iar daca ai da 4.000, unde ar fi limita pe care n-ai mai da-o.... 10.000? ... 20.000? .....50.000?
Da, as cumpara partea unchiului si as da minim 10 mii de euro dar nu cred ca vor sa ne vanda noua. Ei vor partea noastra pe nimic. Asta vor.

Edited by Moazela, 26 April 2019 - 16:54.


#56
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
As vrea sa stiu daca nu cumva notarul m-a indrumat gresit spunandu-mi ca ultima etapa si anume iesirea din indiviziune trebuie sa o facem la tribunal. Nu imi este foarte clar motivul pentru care nu s-a putut face iesirea din indiviziune la notarul respectiv unde am facut intabularea dreptului de proprietate acum 12 ani. A fost motiv valid si legal faptul ca loturile nu vor mai fi construibile dupa iesirea din indiviziune pentru ca notarul sa refuze sa ne faca iesirea din indiviziune? Ar trebui sa incerc la alt notar fara sa le spun lor inainte sa ma apuc sa deschid proces in instanta?

#57
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,757
  • Înscris: 18.04.2007
Întreabă și alt notar. Nu văd de ce susține că suprafețele rezultate (prea mici pentru eventuale viitoare construcții) împiedică ieșirea din indiviziune la notar. Poate nu vrea nimeni să construiască. Dar să vă înțelegeți între voi în prealabil e necesar.

#58
ccristyan

ccristyan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,032
  • Înscris: 17.03.2014
Intr-o situatie asemanatoare am fost si eu (inca sunt dar am ajung la o intelegere favorabila)

Notarul te-a indrumat bine, din ceea ce retin, la notariat nu se pot dezmembra loturi in suprafata mai mica de 250mp (imi este lene acum sa caut, deci informatiile nu sunt exacte). La mine se face dezmembrarea in 3 loturi egale, pentru acest lucru este nevoie de aprobarea primariei, pentru a scapa de aceasta aprobare se va face iesirea din indiviziune de 2 ori (fiecare mostenitor pe rand), va fi dezmembrat terenul in 2 loturi iar ulterior un lot va fi dezmembrat in inca 2 loturi.

La tine singura varianta este sa renunti la proprietate in schimbul unei sume de bani

A punctat foarte bine crstn, cred ca este singurul sfat important de aici pe care il poti luat in serios.

 crstn, on 26 aprilie 2019 - 14:56, said:

1. Faptul ca nu te lasa sa intri acolo, s-ar incadra la tulburare de posesie,  dar ca sa fie si conform codului penal, ar mai trebui sa poti dovedi ca e facuta cu violenta sau amenintare.

Foloseste-te de ceea ce a spus crstn la punctul 1.
In acea proprietate verisoara ta (unchiul) nu detine 2 camere iar tu nu detii 2 camere, fiecare dintre voi detineti o cota din intreaga proprietate. Toti detineti totul, verisoare ta(unchiul) poate utiliza toata proprietatea dupa bunul plac, insa si tu poti face acest lucru pentru ca toata properietatea iti apartine si tie.

Primul pas important este sa redobandesti posesia proprietatii si tine minte, tu poti intra oricand doresti pe acea proprietate.
- mergi la proprietate cu cel putin 2 martori care nu iti sunt rude, de preferat unul care sa filmeze.
- daca iti este interzis accesul,nu lua in seama acest lucru si continua sa intri pe proprietate fara violenta din partea ta.
- daca esti agresa sau amenintata cu agresiunea, suni la 112 si anunti acest lucru, la sosirea echipajului le spui ca esti proprietarul si ca esti impiedicata sa iti folosesti proprietatea prin agresiune, le spui de asemenea ca doresti sa depui plangere penala pentru tulburare de posesie.
- faci plangere penala.
- repeti acest lucru de mai multe ori.
Daca urmezi acesti pasi, este imposibil sa nu ai acces la proprietate.

Ii vei aduce la cunostinta verisoarei ca vei incepe sa iti folosesti proprietatea daca nu este deschisa pentru a ajunge la o intelegere, fii sigura ca intelege ca utilizarea proprietatii inseamna ca te vei muta acolo, ca iti vei depozita bagaje, caini, pisici si ce mai vrei tu.

Eu am avut noroc, dupa ce i-am insitiintat ca voi incepe sa imi folosesc proprietatea incepand cu data de x daca nu ajungem la o intelegere, mi-au facut o contraoferta pe care am considerat-o "ok".

Edited by ccristyan, 27 April 2019 - 21:13.


#59
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Inițiatoare - Parcă vroiai și niște despăgubiri, așa e titlul topicului. Vezi că nu obții nici o despăgubire în tribunal și s-ar putea să plătiți voi.

Edited by MARlNMembruAnonim, 28 April 2019 - 08:23.


#60
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Da - voiam despagubiri dar credeam ca le pot cere pur si simplu, nu credeam ca imi trebuie dovezi pentru asta. Tocmai din acest motiv am si deschis acest topic - ca sa ma lamuresc. Am aflat niste chestiuni interesante pe care nu le stiam inainte de deschiderea acestui topic si anume faptul ca acea schita cu propunerea de dezmembrare este doar o schita si nu are practic nici o valoare legala precum si faptul ca toti cei trei proprietari detinem totul in indiviziune si teoretic putem folosi proprietatea dupa bunul plac deci faptul ca ne incalca dreptul de proprietate e cu dus si intors, greu de dovedit. Lor le convine sa ramana in indiviziune ca se pot folosi de toata proprietatea, in toti anii astia nu si-au exprimat dorinta de a clarifica situatia din punct de vedere legal, doar ne-au facut oferte pe sume derizorii.
Dupa ce vom iesi din indiviziune din punct de vedere legal, daca situatia continua ca si in prezent, vom putea spune ca ne incalca dreptul la proprietate in mod oficial. De platit voi plati oricum taxa de timbru, cheltuieli de judecata, onorariu pentru avocat si ce o mai fi de plata. De vandut nu le vindem daca nu ne fac o oferta decenta, nu ma intereseaza ca este mahala sau alte asemenea motive. La urma urmei ei vor sa cumpere, noi nu vrem neaparat sa le vindem. Putem la fel de bine sa imprejmuim partea noastra printr-un gard de vreo 2 metri inaltime ca sa nu mai aiba acces acolo si sa montam camere de supraveghere.

Edited by Moazela, 28 April 2019 - 11:17.


#61
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Mai am o nelamurire: Pe parcela obtinuta dupa iesirea din indiviziune stiu ca nu voi putea obtine autorizatie de constructie, dar oare pot obtine autorizatie de demolare? Sa tin pur si simplu spatiul gol si imprejmuit? Pe strada respectiva mai este un spatiu gol si imprejmuit banuiesc ca tot ca rezultat al unei succesiuni unde nu a existat intelegere intre parti. Si in zona in care locuiesc eu am vazut cateva spatii goale si imprejmuite cu gard printre vile. Ma gandesc ca am putea sa procedam si noi asa daca nu cadem la intelegere cu ei sa ne ofere o suma decenta.


Attached File  spatiu_toboc.jpg   233.28K   28 downloads


Edited by Moazela, 28 April 2019 - 11:46.


#62
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Inițiatoare - Dacă faceți ieșirea din indiviziune terenul ăla este mort. Acum că ai înțeles că ești proprietară exact ca unchiul, dacă totuși vreți să rămâneți în curtea aia mergi și discută cu unchiul (nu cu verișoara) cum să folosiți casa și curtea în comun.

Nu știu ce vârstă are unchiul dar după ce moare el acolo vor moșteni cele 3 fete ale lui plus mătușa ta ca soție supraviețuitoare partea lui și - ATENȚIE - veți fi 6 (ȘASE) moștenitori în total în curtea aia. Este prea MICĂ curtea aia pentru toți.

Trebuie să ajungeți la o înțelegere ori să folosiți în bună înțelegere proprietatea ori să primiți o sumă de bani care să vă mulțumească. Nu te sfătuiesc să faci ieșirea din indiviziune până nu aveți o discuție SERIOASĂ și să înțeleagă toată lumea care sunt urmările ieșiri din indiviziune.

PAȘTE FERICIT și sărbători frumoase.

Edited by MARlNMembruAnonim, 28 April 2019 - 22:00.


#63
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Avand in vedere situatia descrisa in acest topic - ma poate lamuri cineva de ce unchiul ne-a mai bagat in actele de succesiune pe mine si pe sora? Oare a fost obligat din punct de vedere legal? Ca de lasat sa locuim acolo nu ne-a lasat, de dat vrea sa ne dea o suma infima - e clar ca asta nu e atitudinea unui om caruia i-ar fi pasat de noi sau care ar fi vrut sa ne alegem si noi cu ceva de acolo, prin urmare nu-l inteleg si am aceasta dilema. Am fi putut sa-l dam direct in judecata pentru contestarea succesiunii si prin urmare ar fi fost posibil ca instanta sa-l oblige sa ne despagubeasca cu o suma decenta, dar in situatia prezenta e cu dus si intors pentru ca in acte avem si noi drept de proprietate.

Edited by Moazela, 29 April 2019 - 17:06.


#64
tioopedi

tioopedi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,730
  • Înscris: 01.12.2018

View PostMoazela, on 29 aprilie 2019 - 17:02, said:

ma poate lamuri cineva de ce unchiul ne-a mai bagat in actele de succesiune pe mine si pe sora? Oare a fost obligat din punct de vedere legal?
Succesiune  asta inseamna  stabilirea dreptului de proprietate ( dupa decesul celui care a fost proprieetar total sau partial ( ca si aici pot interveni diverse situatii)). Ca-i un singur proprietar, sau mai multi nu are importanta.

View PostMoazela, on 29 aprilie 2019 - 17:02, said:

Apentru ca in acte avem si noi drept de proprietate.
Succesiune  asta inseamna  stabilirea dreptului de proprietate ( dupa decesul celui care a fost proprieetar total sau partial ( ca si aici pot interveni diverse situatii)). Ca-i un singur proprietar, sau mai multi nu are importanta.



Tu faci confuzie intre termeni.
Presupun ca-n mintea ta, " iesirea din indiviziune" inseamna felierea intregii  proprietati dupa cum vrea unchiul tau.
E bine, nu-i asa. "felierea' se va face dupa cum hotaraste judecatorul.
El va delimita in asa fel incat fiecare parte sa fie "egala". ( daca ne raportam la unchi=cele 2 surori), sau va delimita in 4 parti egale ( daca ne raportam la procente, unchiul =50%, surioara nr.1 =25%, surioara nr.2 =25%).

Edited by tioopedi, 29 April 2019 - 18:31.


#65
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Mda, eu ma refer la faptul ca dupa moartea fratelui sau adica a tatalui nostru putea sa declare la succesiune ca e singurul mostenitor dupa el ca si asa vrea totul, deci de ce s-a mai complicat sa ne declare si pe noi la succesiune? Ma indoiesc ca a facut-o din alturism in conditiile in care de ani de zile ne opreste din a ne exercita dreptul de proprietate si e mai mult decat evident ca vrea sa scape de noi si din acte cat mai ieftin.  Zau ca nu inteleg. E cumva vreo lege care l-a obligat sa ne declare? Pentru ca eu banuiesc ca daca ar fi avut de ales nu de-ar fi declarat avand in vedere situatia expusa in acest topic.

Edited by Moazela, 29 April 2019 - 19:46.


#66
ccristyan

ccristyan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,032
  • Înscris: 17.03.2014
si de adaugat la ce a spus tioopedi, niciun judecator nu va "felia" acea proprietate, 99% va obliga pe unul dintre voi sa plateasca sulta celuilalt. Avand in vedere istoricul propietatii, judecatorul il va obliga pe unchi sa va plateasca voua sulta.


// tu crezi ca asa usor se face succesiunea?:)) notarul face verificari. Eu am dat peste un notar care a verificat actele din 1900 pana in prezent :))

Edited by ccristyan, 29 April 2019 - 20:02.


#67
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Inițiatoare - Dacă eram în locul unchiului tău îți făceam guler cu poarta de la intrare, faci prea mult pe victima.

#68
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Pai daca nu suntem victime (eu si sora) raportat strict la situatia descrisa in acest topic atunci ce suntem? Am vazut ca unii dintre cei care au raspuns in acest topic mi-au sarit in cap de parca eu ocup o casa care are trei mostenitori legali fara a fi unul dintre ei si deci prin urmare fara a avea drept legal in acte, cu acordul a doar unuia dintre cei trei si interzicand accesul celorlalti doi pe propria proprietate si pe deasupra am si pretentia ca cei doi sa imi vanda cotele lor pe o suma infima sau chiar sa mi le dea pe gratis - exact asta face verisoara respectiva care s-a stabilit si si-a facut situatie intr-o casa in care nu are nici un drept legal in acte.
Nu o intereseaza ca de suma infima pe care ne-o ofera nu putem cumpara nimic similar si de fiecare data cand ne-a propus sume infime ne-a adus ca argument propriile ei doleante - ba ca vrea sa isi extinda , ba ca vrea sa rada tot si sa faca vila, ba ca nu mai poate sta in situatia asta cu actele, etc. Nici macar nu ne-a intrebat daca noi chiar vrem sa ii vindem, nu se gandeste ca poate nu vrem. Este de un egoism crunt si isi urmareste doar propriul interes fiind lipsita de cea mai mica urma de empatie pentru mine si sora, ca de altfel si unchiul cu matusa care ne-au internat in casa de copii.

#69
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Ești într-o MARE EROARE - verișoara ta este nimeni în drum în curtea aia, adică nu are nici un drept acolo - ATENȚIE - cât timp trăiește unchiul tău.

Verișoara ta va avea EXACT aceleași drepturi ca și voi două surori în curtea aia după ce moare unchiul tău sau îi vinde unchiul tău partea lui. Și celelalte 2 verișoare și mătușa ta vor fi moștenitoare acolo după moartea unchiului pe partea lui.

Nu te împiedică NIMENI să te duci acolo cu o rangă să spargi ușa și să te folosești cum vrei de curtea și casa aia în comun cu cealaltă soră a ta și cu unchiul.

Și tu poți să dai dreptul la 10 (ZECE) persoane să locuiască acolo în curtea aia exact cum unchiul tău a lăsat-o pe fata lui (verișoara ta) să locuiască acolo.

Nu ai ce DISCUTA cu verișoara ta și numai cu unchiul cum să folosiți în bună înțelegere casa și curtea aia.

Ai fost acolo și ți s-a interzis accesul ? Foarte bine, iei o rangă rupi poarta, intri în curte și spargi ușa de la intrarea în casă, intri în casă te pui pe pat și îi spui verișoarei EXACT așa - în patul ăsta o să dorm eu, tu pune-ți un pat în partea cealaltă a camerei.

Problema acolo este că sunteți MULȚI și curtea aia este prea MICĂ pentru toți dar nu te împiedică NIMENI -NIMENI să te folosești de proprietatea ta.

Nu înțelegeți voi ce drepturi aveți și tocmai din cauza asta face verișoara pe stăpâna.

Situație ca cea din curtea aia este peste tot, inclusiv în vile de milioane de euro din centrul Bucureștiului unde sunt moștenitori care nu se înțeleg ÎNAINTEA succesiunii și ajung la tribunal unde stau și 7 ani prin procese.

Sau sunt situații proaste în urma succesiunilor făcute PROST și unde rămân mulți moștenitori pe o casă/teren și se ceartă după aia ca în situația voastră.

Înainte să tot acuzi că unchiul și mătușa v-au internat la casa de copii vezi că mai aveți un părinte care avea OBLIGAȚIA să vă crească iar unchiul tău are 3 fete și nu era obligat să vă crească și pe voi.

Cu succesiunea unchiul tău nu a făcut decât o simplă formalitate - ați primit ce era de primit de pe urma tatălui decedat.

Edited by MARlNMembruAnonim, 30 April 2019 - 06:43.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate