Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

Despagubiri incalcare drept de proprietate

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#37
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Nu stiu de ce spuneti ca unchiul nu are nici un interes acolo in conditiile in care fiica lui  (verisoara respectiva) locuieste acolo, daca ea voia si avea posibilitatea sa locuiasca in alta parte probabil pana acum o facea, tipa a facut facultatea de agronomie la stat, are salariu bun, a fost casatorita cu un tip la acelasi nivel cu ea si sincer pe de o parte nu inteleg de ce nu si-au facut rata sa isi ia un apartament intr-o zona mai de doamne ajuta (cum au facut celelalte doua surori ale ei) si prefera sa locuiasca in acea mahala. In cazul unu proces eu personal cred ca balanta va inclina mai mult spre a ne despagubi ei pe noi.
Unchiul respectiv locuieste intr-un apartament luat pe timpul lui Ceausescu; nu stiu de ce nu a incercat si tatal nostru sa ia un apartament atunci. Probabil ca trebuia sa fi fost casatorit si cu mai multi copii ca sa aiba prioritate spre a obtine un credit cu dobanzi simbolice pentru un apartament prin repartitie, si cum el s-a casatorit cu mama si au facut 2 copii pe mine si pe sora de abia in ultimii ani de comunism aceasta posibilitate nu a mai fost accesibila pentru el.

#38
projectfp

projectfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,654
  • Înscris: 17.01.2019
In caz de proces e in interesul lui sa zica asta.
Tocmai pentru a te pune in sah.

Cat despre partea cu apartamentele, se primea repartitie de la locul de munca cu apartamentul de luat in chirie.
Abia dupa 89 s-au vandut catre chiriasi, si datorita inflatiei uriase ce a venit in anii 90, a fost o situatie favorabila pentru cei ce au semnat contractul pentru a cumpara in rate apartamentul in care stateau in chirie.
Criteriul nu era cel al copiilor multi, cunosc persoane care au primit fara sa aiba copil... conta sa fie considerat muncitor bun de catre seful intreprinderii.  
Sunt multi care nu s-au bagat la a lua in rate ca aveau impresia ca vor sta pe viata cu chirie simbolica in ele, si timpul le-a dovedit ca si-au cam luat teapa.

#39
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Inițiatoare - tu SIGUR ai crescut la casa de copii ? Eu cred că nu ai fost nici o zi într-un orfelinat. Tu ar trebui să știi niște lucruri de treaba asta din articolul ăsta de mai jos

https://romanialiber...doptati--174257

Scrie 2 - 3 rânduri despre ce știi sau ai auzit de adopțiile astea prin orfelinatul prin care ai fost, sigur trebuie să știi ceva.

Dacă ești născută în ultimii ani până în revoluție și ai copilărit în orfelinat înseamnă că ai prins perioada până în anul 2000 într-un orfelinat și trebuie să știi BINE de adopțiile alea.

Din clădirea asta și altele din București au plecat mulți copii în America și în alte țări după revoluție și eu știu bine cum au plecat.

https://www.google.r...12!8i6656?hl=ro

Eu cred că este altă situație cu moștenirea aia și nu spui totul.

Edited by MARlNMembruAnonim, 26 April 2019 - 03:56.


#40
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Ce legatura au adoptiile cu acest topic si de ce nu credeti ca am fost in casa de copii? Ce vi se pare de necrezut? Pot demonstra cu acte ca am stat in casa de copii, inclusiv pe certificatul de mostenitor apare ca avem adresa in centrul de plasament. Oare e nevoie sa pun print screen? O pot face.

Edited by Moazela, 26 April 2019 - 06:15.


#41
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Vezi că scrii una și dai în alta.

Și LIPSEȘTE un moștenitor din schema asta.

Caută-l și scrie ce s-a întâmplat cu el, că nu iese socoteala cu moștenitorii la cum ai prezentat tu.

Cred că voi sunteți trei din ACEIAȘI familie din ACEIAȘI curte, ați făcut succesiunea PROST și acum căutați să vedeți cum să vă păcăliți unul pe celălalt. Trebuia să vă gândiți că o să ajungeți în situația asta ÎNAINTE de a face succesiunea.

Edited by MARlNMembruAnonim, 26 April 2019 - 07:29.


#42
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Probabil cand afirmati ca lipseste un mostenitor va referti la mama. Ea a fost declarata straina de succesiune prin neacceptare si declarata cu domiciliu necunoscut de catre unchi. De fapt nici nu a incercat sa dea de ea. Unchiul ne-a internat in casa de copii cu putin timp inainte ca tatal sa moara deoarece el era internat in spital si tragea sa moara de TBC, nu mai avea nici o sansa ca era betiv si dupa ce a murit si unchiul a facut succesiunea normal ca noi am fost declarate cu domiciliul in casa de copii din moment ce eram deja acolo. Ce succesiune puteam sa fac eu si sora cand eram minore 12 respectiv 10 ani? Incercati sa ganditi logic si nu mai faceti scenarii imaginare. Va rog sa raspundeti doar daca aveti ceva concret de spus ca n-am deschis acest topic sa ma cert cu dvs. Multumesc.

Attached Files



#43
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Trebuia să specifici asta de la început și șterge poza cu certificatul ăla. Singurul sfat este să faceți o înțelegere cu unchiul și să vă dea apartamentul pe care zici că îl are luat de pe vremea lui Ceaușescu. Dacă nu vrea, faceți ieșirea din indiviziune, faceți gard și aia este.

Edited by MARlNMembruAnonim, 26 April 2019 - 08:24.


#44
Annoying

Annoying

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,859
  • Înscris: 03.05.2014

 Moazela, on 24 aprilie 2019 - 22:42, said:

Eu vreau sa ii oblige judecatorul sa ne despagubeasca cu o suma decenta, asa mi s-ar parea normal dupa ce au profitat de noi si de situatia noastra ani de zile. Sa se ia in considerare si asta nu doar pretul terenului si al jumatatii de case. Sau sa facem iesirea din indiviziune si sa punem gard ar fi a doua optiune. Dar nu 4 mii de euro. Asta e bataie de joc.


Și dacă judecătorul o să decidă să vă dea vouă cocioaba și să vă oblige să despăgubiți unchiul cu multe zeci de mii de €, așa cum visezi tu să obții? Posted Image


 MARlN_ION, on 26 aprilie 2019 - 08:19, said:

Singurul sfat este să faceți o înțelegere cu unchiul și să vă dea apartamentul pe care zici că îl are luat de pe vremea lui Ceaușescu.

S-ar putea înțelege cu unchiul să-i dea apartamentul ei pe partea lui, s-ar alege cu o ruină într-o mahala infectă. Posted Image

#45
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Apartamentul unchiului luat pe vremea lui Ceausescu e al lui si al sotiei sale in proprietate exclusiva si nu are nici o legatura cu casa respectiva. Aici este vorba despre proprietatea pe care o avem in indiviziune cu el. Eu banuiesc ca unchiul nu ne-ar fi bagat in actele de succesiune dupa decesul tatalui nici pe mine nici pe sora daca ar fi avut de ales dar se pare ca nu a avut incotro; pentru ca nu-mi explic de ce a mai facut-o daca de locuit acolo nu ne-a lasat, de dat vrea sa ne dea doar doi lei. Nu ma astept sa iau multe mii de euro cat pentru un apartament de 2 camere, asta nu ar fi echitabil, dar macar 10 mii; chiar daca este in mahala sunt totusi 2 camere si parte din curte. Din suma de 4 mii de euro pe care ne-a propus-o verisoara nu putem lua nimic similar, intr-o mahala similara sau intr-un ghetou gen Ferentari, nici macar cel mai ieftin tip de garsoniera confort 3.

#46
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Sunt tare curios unde găsești în București un teren de 260 mp cu numai 20.000 de euro ca să vă mulțumiți doar cu 10.000 de euro.

Privește anunțul ăsta și fă o comparație cu ce aveți voi și vezi că poate nu merită 150.000 de euro ce aveți voi dar măcar 100.000 poate merită TERENUL și partea voastră să însemne vreo 50.000 de euro.

https://www.olx.ro/o...html#d7cf2c8bb7

https://www.google.c...!7i13312!8i6656

De apartamentul ăla m-am referit să vi-l dea unchiul la schimb pe partea voastră și să se mute el la curte unde stă verișoara iar în timp să își facă o casă/vilă pe TOT terenul ăla.

Dacă nu este înțelegere rămâneți acolo în curte și - ATENȚIE - peste ani de zile unchiul va vrea să vândă partea lui și atunci veți vinde toți 3 tot terenul și vă veți lua fiecare prețul pe bucata lui

Este EXCLUS să vă mulțumiți numai cu 10.000 de euro pentru 130 mp de teren indiferent ce este pe el.

Edited by MARlNMembruAnonim, 26 April 2019 - 12:05.


#47
Annoying

Annoying

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,859
  • Înscris: 03.05.2014

Quote

a ajuns in stare nelocuibila, ar fi nevoie de renovari masive

Hmm, și cât ai vrea pe asta? Eu zic să iei banii (eventual cere 5-6 mii €) și  fugi văzând cu ochii de zona aia, să nu te mai uiți înapoi, mai ales că acum ai apartamentul tău. După ce că ai crescut la orfelinat, într-un mediu infect, ultimul lucru pe care ar trebui să-l faci e să te muți în cocioabă, pentru că de vândut va fi foarte greu s-o faci. Suma pe care ai putea-o obține dacă te "lupți" e prea mică în comparație cu suferința psihică prin care trebuie să treci. Ignoră-i pe ăștia care visează la zeci de mii de € pe o ruină într-o mahala infectă. Câteodată, în viață, trebuie să pierzi ca să câștigi. Posted Image

 MARlN_ION, on 26 aprilie 2019 - 11:53, said:

Sunt tare curios unde găsești în București un teren de 260 mp cu numai 20.000 de euro ca să vă mulțumiți doar cu 10.000 de euro.

Privește anunțul ăsta și fă o comparație cu ce aveți voi și vezi că poate nu merită 150.000 de euro ce aveți voi dar măcar 100.000 poate merită și partea voastră să însemne vreo 50.000.

https://www.olx.ro/o...html#d7cf2c8bb7

https://www.google.c...!7i13312!8i6656

A scris în primul post de Tei Toboc, nu mai induce lumea în eroare. Uite cum arată o stradă care poartă numele tău: Posted Imagehttps://www.google.c...!7i13312!8i6656

Attached File  Untitled.png   4.22MB   41 downloads

#48
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Voi de unde știți că este exact acolo ? Poate este chiar în curtea asta.

https://www.google.c...=0&thumbfov=100

Edited by MARlNMembruAnonim, 26 April 2019 - 12:08.


#49
Annoying

Annoying

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,859
  • Înscris: 03.05.2014
Aberezi pre mult. Posted Image

Edited by Annoying, 26 April 2019 - 12:09.


#50
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Mda, cam asa arata toate strazile din zona, inclusiv strada pe care este proprietatea in cauza :/

Attached File  12056916.jpg   86.11K   46 downloads

#51
projectfp

projectfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,654
  • Înscris: 17.01.2019

 MARlN_ION, on 26 aprilie 2019 - 11:53, said:

poate nu merită 150.000 de euro ce aveți voi dar măcar 100.000 poate merită TERENUL și partea voastră să însemne vreo 50.000 de euro.
Unii traiesc pe alta lume... terenul ala nu valoreaza cat visezi tu nici peste 100 de ani... e practic un sat mahala care nu are potential decat daca reusesti sa expropriezi totul si a razi totul de acolo... adica ceva SF, nu se va intampla asta niciodata. Si peste 100 de ani va fi tot un sat mahala.

Cat despre anuntul postat, e in alta zona si e si o mega teapa, incearca sa te minta ca iti vinde suprafata dubla dar in realitate iti vinde doar jumatate, si vrea sa il vanda la pret de vila in rezidential :D

#52
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Inițiatoare - Grea problema, mai lipsește din peisaj Paraipan (Gheorge Dinică) și Limbă (Jean Constantin) și zici că e ca în film decorul.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zlGGsa_R_Lw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/DXc2bfABsvs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Nu mai lua în considerare ce am scris mai sus să primiți un apartament și cred că 10.000 este o sumă care vă mai îndulcesc amintirile urâte din trecut.

Căutați să ajungeți la o înțelegere și UITAȚI trecutul.

Edited by MARlNMembruAnonim, 26 April 2019 - 14:40.


#53
crstn

crstn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 470
  • Înscris: 05.06.2005
Hai sa ma bag si eu in seama cu cateva idei:

1. Faptul ca nu te lasa sa intri acolo, s-ar incadra la tulburare de posesie,  dar ca sa fie si conform codului penal, ar mai trebui sa poti dovedi ca e facuta cu violenta sau amenintare.

2. Faptul ca nu poti dovedi ca iti exerciti posesia pe acolo nu e in avantajul tau, fiindca dupa 30 ani de posesie netulburata, poate sa ceara legal sa obtina intreaga suprafata. Zicea cineva inainte de uzucapiune. Cauta sa vezi ce inseamna si cum se poate folosi verisoara de ea. Asa ca ar fi bine sa incerci sa te duci sa plantezi o panseluta, sa prasesti ceva prin curte, sa aerisesti camerele... etc. Chestie pe care s-o poti dovedi cand e cazul.

3. Tu si sora ta sunteti proprietare deocamdata pe jumatate din toata proprietatea, nu doar pe cele doua camere lasate in paragina. Faptul ca verisoara sta acolo, este si prin bunavointa voastra. Ca a avut grija de jumatate din casa, este laudabil, dar in acelasi timp a stat acolo fara sa va plateasca nimic.

Cel mai bine este, asa cum au zis-o altii inainte, sa va intelegeti de buna voie. Dar daca nu se poate, e bine sa te pregatesti tinand cont de cele de mai sus.
Tine cont ca timpul nu curge in favoarea ta si a surorii tale.

In legatura de "cat face" jumatate din toata afacerea... doar tu poti sa spui. Si mie mi se pare extrem de putin 4.000 si cam pare o prosteala pe fata, si eu n-as accepta-o.
Ca tema de meditatie, daca te pui in partea cealalta, tu ai da 4000 pentru jumatatea unchiului? Iar daca ai da 4.000, unde ar fi limita pe care n-ai mai da-o.... 10.000? ... 20.000? .....50.000?

#54
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Nu prea se incadreaza la uzucapiune ca m-am informat online pe diverse site-uri. Am facut cadastrul si intabularea, avem cartile de identitate pe acea adresa plus platim impozit pe cota parte de casa si teren anual. Practic in acte avem domiciliul acolo. Am scos extras de carte funciara pentru informare pe 8 aprilie 2019. La proprietari figureaza unchiul cu 1/2, eu cu 1/4 si sora cu 1/4. Deci in baza a ce sa ceara drept de uzucapiune? Uzucapiunea de 10-20 de ani se aplica atunci cand posesorul poseda bunul in temeiul unui just titlu si este de buna-credinta. Ceea ce nu e cazul. Buna credinta reprezinta convingerea gresita a posesorului ca a dobandit bunul imobil de la adevaratul proprietar, buna credinta ce trebuie sa existe la momentul dobandirii bunului. Referitor la notiunea de just titlu, acesta este un act translativ de proprietate care provine de la o alta persoana decat adevaratul proprietar.
noul cod Art. 930
Uzucapiunea extratabulara
(1) Dreptul de proprietate asupra unui imobil şi dezmembramintele sale pot fi inscrise in cartea funciara, in temeiul uzucapiunii, in folosul celui care l-a posedat timp de 10 ani, daca:
a) proprietarul inscris in cartea funciara a decedat ori, dupa caz, si-a incetat existenta;
b) a fost inscrisa in cartea funciara declaratia de renuntare la proprietate;
c) imobilul nu era inscris in nici o carte funciara.
(2) In toate cazurile, uzucapantul poate dobandi dreptul numai daca si-a inregistrat cererea de inscriere in cartea funciara inainte ca o terta persoana sa isi fi inregistrat propria cerere de inscriere a dreptului in folosul sau, pe baza unei cauze legitime, in cursul sau chiar dupa implinirea termenului de uzucapiune.
Art. 931
Uzucapiunea tabulara
(1) Drepturile celui care a fost inscris, fara cauza legitima, în cartea funciara, ca proprietar al unui imobil sau titular al unui alt drept real, nu mai pot fi contestate cand cel inscris cu buna-credinta a posedat imobilul timp de 5 ani dupa momentul inregistrarii cererii de inscriere, daca posesia sa a fost neviciata.
(2) Trebuie ca buna-credinta sa existe in momentul inregistrarii cererii de inscriere si in momentul intrarii in posesie.

Atata timp cat unul dintre proprietari stie ca mai exista si alti mostenitori ai unui imobil, Nu se poate invoca uzucapiunea, deoarece ar fi foarte greu de dovedit faptul ca a posedat imobilul respectiv cu titlu de proprietar exclusiv prin buna credinta. De regula, în cazul proprietătii comune, nu sunt indeplinite conditiile de a uzucapa de catre proprietarul care poseda de unul singur bunul. Aceste informatii despre dreptul de uzucapiune le-am citit pe un site de avocatura.

Edited by Moazela, 26 April 2019 - 16:17.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate