Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Despagubiri incalcare drept de proprietate

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#19
projectfp

projectfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,654
  • Înscris: 17.01.2019
Evaluarea va tine cont si de faptul ca nu poate fi valorificata.
Am avut pe cineva care a trecut prin asta, desi terenul in zona ce era in plina dezvoltare comerciala era in mod normal peste 100 euro/mp, la evaluare s-a evaluat la mai putin de jumatate din cauza ca nu putea fi valorificat din motive legale.
Altul a avut concesionata o cladire, iar terenul l-a primit la pret de tigari din motivul ca nimeni altcineva nu ar fi putut valorifica terenul din cauza cladirii.

#20
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Măi oamene, au fost abandonate de mamă, unchiul le-a aruncat la casa de copii, și tu o ții pe-a ta că nu poate fi valorificată casa.

Au dreptul probabil la jumătate din ce-i acolo, lasă exemplele de genul what about...

N-are treabă evaluarea cu valorificarea.

Inițiatoare: Dacă partea voastră e fix jumate spune-i la unchi sau verișoară că le dați 5000 de euro pe partea lor.

#21
projectfp

projectfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,654
  • Înscris: 17.01.2019
Ideea e ca ea considera ca peticul ala de 130mp care nu poate fi valorificat pentru nimic trebuie sa valoreze cat valoreaza un mp de teren din rezidentialul cel mai aproape de zona aia... ceea ce e o prostie, nu are cum vreodata sa valoreze atat tocmai din motivul ca nu poate fi valorificat in nici un fel decat prin vanzarea catre vecini dornici de extindere a curtii la pret de dumping.
Eu inteleg ca in fapt ea ar vrea jumatatea aia ori in bani multi (cat un apartament) ori in natura dar sa fie gata renovata la cheie de altii... adica chestii utopice. I se cuvine exact in starea cum este daca o vrea.

#22
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Ok, deci nu prea sunt sanse de a obtine despagubiri pentru incalcare drept de proprietate deoarece nu se poate dovedi ca ne-au interzis accesul, ca nu ne-au primit acolo. De fiecare data cand ne-am dus ar fi trebuit sa o facem cu circ dupa noi fie politie sa ne faca proces verbal fie echipe de muncitori cu materiale care sa fie martori, eventual si cu camere ascunse plus microfoane si in acest fel sa fi adunat dovezi. Si cum n-am facut asta si prin urmare nu avem dovezi - se considera ca de fapt am ales sa nu ne ducem.
De vandut cu o suma decenta nu avem sanse sa le vindem deoarece partea noastra din teren poate fi evaluata doar la pret de dumping pe post de teren pentru extindere curte catre vecinii ori din dreapta ori din stanga (in acest caz catre ei) si oricum nu cred ca vor sa ne dea mai mult chiar daca ar fi sa fie evaluata la mai mult.
Ar mai ramane doar optiunea de a face a-l da in judecata pe unchi pentru iesire din indiviziune si de a pune gard dupa aia, cu mentiunea ca judecatorul ar putea sa ne oblige sa ii vindem lui tot pe un pret de nimic ca cel propus de verisoara.
In concluzie.. ce ar mai fi de facut? Sau sa nu mai facem nimic? Sa lasam situatia ca si pana acum? Mie imi convine asa ca ii tinem blocati si nu isi pot construi vila (ups pentru vila ar avea bani, dar pentru noi sa ne dea o suma decenta nu) Pe de alta parte nu imi convine ca se folosesc si de partea noastra si vreau fie sa ne dea o suma decenta daca noi le eliberam terenul sa isi faca vila cum vor si macar pentru anii in care s-au folosit nestingheriti si de partea noastra, timp in care eu si sora a trebuit sa stam cu chirie, chiar daca terenul si casa in starea in care se afla nu valoreaza atat, fie sa facem iesirea din indiviziune si sa punem pur si simplu gard fara sa ne oblige judecatorul sa le vindem lor pe o suma derizorie si sa se foloseasca doar de jumatatea care le apartine. Jumatate pe care nu va lua autorizatie nici de constructie nici de demolare nici de nimic. Daca mai aveti si alte pareri sunt binevenite.

Edited by Moazela, 24 April 2019 - 16:37.


#23
tioopedi

tioopedi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,707
  • Înscris: 01.12.2018

View PostMoazela, on 24 aprilie 2019 - 16:36, said:

se folosesc si de partea noastra
Care "partea voastra"????
Nu exista asa ceva.
Asa cum nu exista nici  "partea unchiului".
Aveti 1/2, din tot, iar unchiul are fix la fel.
Cum ai ajuns la concluzia ca "aia" e partea lui, iar cealalta e partea voastra????

#24
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Avem schita cu propunerea de dezmembrare cu Lot 1 si Lot 2. Verisoara sta in partea numita Lot 2 si in partea din casa numita CC1 + bucataria CC3 care este a unchiului pe care a pastrat-o in conditii decente. Partea in care am stat noi cand eram mici : Lot 1 si partea din casa CC2 este lasata in paragina, folosita pe post de depozit / magazie. In rest se foloseste de toata curtea si de toate anexele din ambele Loturi 1 si 2. Atasez schita dar cu numele strazii cropuit ca nu vreau sa dau acest detaliu.

Attached Files


Edited by Moazela, 24 April 2019 - 17:14.


#25
tioopedi

tioopedi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,707
  • Înscris: 01.12.2018

View PostMoazela, on 24 aprilie 2019 - 17:11, said:

propunerea de dezmembrare cu Lot 1 si Lot 2.
propunerea????????????
Ce "valoare" are o propunere??????????
Eu iti "propun" sa facem...................
Poti sa nu fii de acord cu "propunerea"?????????????????????????????????
Verisoara ti-a propus 4.000 euro?
Propune-i si tu luna de pe ser

#26
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Bine domnule, am inteles, nu e nevoie sa fiti rautacios si nervos, deci aia e practic doar o schitza cu un exemplu de dezmembrare care nu e valabila fara iesirea din indiviziune. Din ce imi amintesc topograful a fost acolo in prezenta lor, eu Nu am fost si dupa cum observati si-au luat cea mai buna parte, noua ne-au dat partea din spate si din ce mi se pare ochiometric pare si mai mica, in fine.
Vom deschide proces pentru iesire din indiviziune si apoi punem gard.

#27
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Din punct de vedere legal verisoara nici macar nu este proprietara in acte ci tatal ei respectiv unchiul, pe el trebuie sa-l dam in judecata, desi ea locuieste acolo lasata de catre el. Am scos extras de carte funciara de informare si la proprietari apar eu, sora si unchiul. Nu stiu daca i-a dat ceva la mana cum ca poate locui acolo. Nu inteleg exact care este pozitia verisoarei din punct de vedre legal in acest caz. O putem da si pe ea in judecata sau nu? A zis cineva in primul raspuns ca ar putea cere drept de uzucapiune.. oare  chiar are dreptul sa faca asta? M-am informat si nu prea se incadreaza dar cine stie.. Ea s-a mutat acolo fara sa ne intrebe pe noi, a facut-o cand eram minore internate in casa de copii. Gigaz

Edited by Moazela, 24 April 2019 - 21:50.


#28
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Inițiatoare - Îți recomand să NU apelezi la un avocat și să rezolvi singură problema.

Sfatul meu - tu și sora cereți unchiului pe partea voastră minim 75.000 de euro care înseamnă 500 de euro x 150 mp de teren (partea voastră). Sub suma asta nu discutați, te asigur că și unchiul tău știe cât trebuie să vă dea pe partea voastră dar vă crede naive și încearcă să vă păcălească.

Este foarte foarte complicată situația din curtea aia și asta tocmai fiincă se fac succesiunile PROST și rămân mulți moștenitori pe o casă sau teren. Acolo trebuia să se ajungă la o înțelegere ÎNAINTEA succesiuni și să rămână doar un moștenitor.

Verișoara ta sau altcineva poate locui acolo cu acordul unchiului și nu îi trebuie nimic la mână, voi nu aveți treabă cu ea.

Edited by MARlNMembruAnonim, 24 April 2019 - 22:18.


#29
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Haha, ma luati la misto? Cum sa ne dea 75 de mii cand verisoara de abia ne-a propus 4 mii? Nu se poate vorbi cu ei, ne vorbesc arogant, de sus si nu e exclus sa sara si la bataie. Din ce zice domnul revoltat de mai sus sa zic mersi si pentru astia ca e teren de dumping care nu se poate vinde decat vecinilor din stanga sau din dreapta care vor sa isi extinda curtea si asta la pret de nimic. Am calculat din cei patru mii pe care nii ofera ei ar veni cam 23 euro pe mp, fara sa ma pun la socoteala jumatea de casa. Pe aia probabil ca vor sa le-o dam pe gratis. Eu vreau sa ii oblige judecatorul sa ne despagubeasca cu o suma decenta, asa mi s-ar parea normal dupa ce au profitat de noi si de situatia noastra ani de zile. Sa se ia in considerare si asta nu doar pretul terenului si al jumatatii de case. Sau sa facem iesirea din indiviziune si sa punem gard ar fi a doua optiune. Dar nu 4 mii de euro. Asta e bataie de joc.

#30
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Vezi că prin tribunal nu este ca prin supermarket să iei ce vrei. Nu este o soluție să rămâneți în curtea aia și te asigur că ȘTIU ce prețuri sunt la despăgubiri fiincă am făcut revendicări prin tribunale pentru alții de case prin centrul Bucureștiului.

Trebuie să ajungeți la o înțelegere și cea mai bună variantă pentru voi este un apartament de 2 camere în Colentina care este cam 65.000 70.000 de euro.

Nu este o soluție bună să primiți despăgubiri în tribunal nici pentru voi nici pentru unchiul vostru, se va termina mult mai prost decât crezi.

Edited by MARlNMembruAnonim, 24 April 2019 - 22:54.


#31
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Nu locuim in acea curte. Am locuit acolo doar cand am fost mici, inainte sa ne duca la casa de copii. Sora momentan locuieste la prietenul ei si eu locuiesc intr-un apartament luat prin credit prima casa. Trag pentru a strange bani pana in 2020 cand vreau sa incep actiunea de chemare in judecata a unchiului pentru iesirea din indiviziune.
Nu ne va da cat spuneti dvs. Nici macar 10 mii nu ne va da. Pana si pentru aia 4 mii de euro mi-a zis sora ca verisoara vrea sa faca imprumut. Nu avem cu cine sa ajungem la intelegere. Trebuie sa il dam pe unchi in judecata pentru iesire din indiviziune si sa vedem ce se intampla. Probabil voi reveni pe acest topic cu update cand voi demara actiunea, probabil undeva prin 2020, nu de alta dar poate mai e cineva interesat intr-o situatie de genul asta. Am deschis acest topic acum pentru a ma interesa din timp ce se poate face si pentru a primi diverse sugestii si pareri.  Multumesc.

Edited by Moazela, 24 April 2019 - 23:34.


#32
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,036
  • Înscris: 02.03.2003
Cazul este interesant si sunt cateva elemente(doua fete, centru de plasament, abuz) de care trebuie sa tina cont toti cei capabili sa ajute.
Pe arie sunt useri cu studii juridice dar si persoane care au experiente proprii cu astfel de spete.
Initiatoarea trebuie sa accepte si sfaturi care par mai greu de acceptat.


Consider ca sfaturile mai neortodoxe dar utile ar trebui transmise in mesaj privat.

#33
u2019

u2019

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 357
  • Înscris: 06.02.2019

View PostMoazela, on 24 aprilie 2019 - 22:42, said:

Haha, ma luati la misto? Cum sa ne dea 75 de mii  ...

Din acesta discutie, am inteles ca tu si sora ta aveti o situatie familiara foarte dificila,
ca ati crescut in conditii vitrege de soarta. Un context care iti da circumstante atenuante
majore la atitudinea pe care o afisezi.

Banuiesc ca in momentul de fata nu prea ai tu timp sa-ti finisezi comportamentul,
dar pe viitor ar fi bine sa reflectezi la informatiile pe care le primesti si sa nu le iei din start
ca afront personal, sau cum gandesti tu "la misto". Invata sa apreciezi o parere sincera,
directa, poate chiar dura la prima impresie, dar care valoreaza mai mult mai mult decat
trancanelile lingusitoare, care suna bine. Iar daca nu intelegi ceva, poti sa intrebi politicos,
sa ceri informatii suplimentare. Sunt cazuri in care, ideile preconcepute nu sunt benefice,
mai ales in situatii de acest gen. Citeste/asculta foarte atent si fii mai rezervata cu parerile proprii,
mai ales atunci cand au o baza speculativa.

In aceasta discutie ai primit destule opinii, pe care merita sa le mai citesti de cateva ori in liniste.
In special de la MARlN_ION.

Edited by u2019, 25 April 2019 - 00:29.


#34
Moazela

Moazela

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.04.2019
Nu ne vor da suma precizata de domnul MARIN_ION, daca voiau sa ne dea acea suma pana acuma o faceau ca doar situatia este neclarificata de ani de zile, eu afirm asta cand ii stiu foarte bine ce fel de oameni sunt, nu i-a interesat nici macar ce se intampla cu noi dupa ce iesim din casa de copii, daca muream era numai bine pentru ei. Mi s-a parut o ironie sugestia de a ajunge la o intelegere cu unchiul pentru acea suma pentru ca eu il stiu ce fel de om este si oricum nu are atatia bani.

#35
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Aia este suma pe care trebuie să o primiți, atât valorează partea voastră de teren, uită de 4.000 sau 10.000 de euro. Dacă nu o primiți rămâneți în curtea aia, te asigur că nu ești genul de persoană de luat în râs. Fără un apartament de 2 camere pe care să-l cumpărați din banii primiți sau să primiți un apartament la schimb NU aveți ce discuta cu unchiul. Restul sunt povești.

#36
projectfp

projectfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,654
  • Înscris: 17.01.2019

View PostMARlN_ION, on 24 aprilie 2019 - 22:05, said:

Sfatul meu - tu și sora cereți unchiului pe partea voastră minim 75.000 de euro care înseamnă 500 de euro x 150 mp de teren (partea voastră). Sub suma asta nu discutați, te asigur că și unchiul tău știe cât trebuie să vă dea pe partea voastră dar vă crede naive și încearcă să vă păcălească.
Ala e pret de expropriere cu judecata cu un avocat pilos dupa ce initial a fost oferit cativa zeci de euro pe mp. Adica ceva ce nu e azul aici.

Sa fim seriosi, in situatia lor singurele solutii sunt ori luarea in natura asa cum este si impartirea ei, ori intelegerea intre parti pentru cedarea partii.
Ea nici nu isi doreste sa ajunga la judecata, deoarece acolo se vor intampla doua lucuri: ori va fi pusa sa despagbeasca partea adversa si sa ramana cu totul, ori sa valorifice proprietatea impreuna si sa imparta banii. Eu as garanta ca in caz de judecata unchiul va cere sa fie el despagubit deoarece nu are nici un interes acolo, si asta va pune totul intr-un sah.

Edited by projectfp, 25 April 2019 - 21:09.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate