Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Asigurarea de insolventa - inca un bir pt firme

* - - - - 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
33 replies to this topic

#1
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,360
  • Înscris: 22.10.2006

Quote

Firmele ar putea fi obligate să încheie anual o asigurare de răspundere profesională pentru insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară, potrivit unui proiect de lege privind registrul comerțului, lansat în dezbatere publică de Ministerul Justiției.

"Societățile sunt obligate să încheie anual asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puțin cheltuielile de derulare a procedurilor de insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară", se arată în proiectul de Lege privind registrul comerțului, elaborat de Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Dacă acest proiect va fi adoptat, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legi, profesioniștii înregistrați în registrul comerțului au obligația încheierii asigurătorii de răspundere profesională și să transmită către registrul comerțului dovada asigurării. În caz contrar, "Oficiul Național al Registrului Comerțului din oficiu, pe cheltuiala acestora, după caz, va putea pronunța dizolvarea societății", se mai arată în proiect.

"După înregistrarea în registrul comerțului a mențiunii de dizolvare, persoana juridică intră în lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi. Oficiul Național al Registrului Comerțului, la cererea oricărei persoane interesate, inclusiv a Ministerului Finanțelor Publice - Agenția Națională de Administrare Fiscală, precum și din oficiu, procedează la numirea unui lichidator înscris în Tabloul Practicienilor în Insolvență și care și-a manifestat intenția de a accepta să fie numit lichidator prin depunerea solicitării la oficiul registrului comerțului.

Remunerarea lichidatorului se face din asigurarea încheiată în condițiile art. 73 alin. (3) din lege".
Cu alte cuvinte, în cazul în care firma are nevoie de serviciile unui lichidator acesta va fi plătit din suma asigurată.

Proiect de lege

De mult prea mult timp statul roman uraste firmele mici, pt ca in loc sa le incurajeze, le vede de fapt doar ca pe niste salarii mascate, care fenteaza taxele aberante pe munca.

Si ce au facut?
Pai ciclic ucid PFA/SRL, in fct de unde se inclina balanta, prin tot felul de taxe creative.

Acum, indiferent de cifra de afaceri, daca faci un SRL, trebuie sa ai asigurare de insolventa?
E o cretinatate maxima!
Oare cat va mai costa si o astfel de asigurare? Cred ca asiguratorii isi freaca mainile de bucurie.

#2
C18

C18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 797
  • Înscris: 23.01.2018
Iată de ce, doar un exemplu:

https://forum.softpe...8#entry24525060

Și cei nevinovați au de suferit din cauza numărului mare de bandiți.

Era pe ZF un articol, că în sudul României e plin de insolvențe dubioase, mentalitatea de hoți a celor din zona unde "duduie economia" fiind cunoscută din vremuri preistorice.

"În opinia lui, antreprenorii din estul Ro­mâniei au greșit cu sufletul și au pierdut con­trolul cheltuielilor, lâsându-se pradă iluziei că de­țin controlul.

„Am observat aici o creștere cu 12% a cifrei de afaceri a firmelor chiar înainte de a intra în insolvență, în paralel cu majorarea pierderilor cu 5-6%. Practic antreprenorii au pierdut controlul cheltuielilor fiind atenți doar la creștera cifrei de afaceri“, a spus Iancu Guda la emisiunea ZF Live.

În centru, nord și vest, firmele intrate în insolvență au greșit mult pe partea ce ține de rațiune, au investit greșit, nu au cunoscut piața, concurența, au greșit la calcule, iar în final profiturile nu au acoperit cheltuielile.

Pe de altă parte, în sudul țării sunt, crede Iancu Guda, cele mai multe insolvențe „du­bioase“, două treimi din total intrând sub această categorie.

„Practic, aici sunt cele mai multe insol­ven­țe la cerere (66%), iar 2 din 3 companii in­solvente aici sunt deținute de persoane care au și alte afaceri sau au pornit alte firme du­pă insolvență. De asemenea, sunt tot felul de cheltuieli ale firmei cu o pondere mai mare decât categoria cheltuieli din exploatare. Tot aici se vede cea mai mare scădere la cifra de afa­ceri pe compania subiect (8%) cuplată cu creș­terea cifrei de afaceri pe alte companii din ace­lași grup, ceea ce reflectă de fapt mutări de con­tracte comerciale pe alte companii“, spune autorul studiului"


https://m.zf.ro/busi...pitale-17060346

#3
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,123
  • Înscris: 22.05.2003
De fapt, asta e rezultatul mutarii creditatii catre "credit furnizor", adica eu iti dau marfa si sper sa mi-o platesti la X zile, iar acele X zile au devenit treptat luni, si deodata firma e in insolventa.

Parerea mea este ca microintreprinderile ar trebui scutite de aceasta asigurare, pt ca sumele sunt mici/neglijabile.

In rest, problema e cronica: tara saraca, populatie saraca => cifre de afaceri mici, care nu permit un profit mare, la care s-a tot adaugat cresterea cheltuielilor, in mare parte salariale, dar nu numai.


Stiu, patronul are BMW, nenorocitul dracu!

#4
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017
Insolventa a fost una din metodele preferate de jaf a statului roman, si nu vorbesc doar din teorie

oricine putea (si poate ca inca e posibil?) sa deschida o firma, sa nu plateasca impozite, taxe, contributii, tva si apoi sa o bage in insolventa

apoi deschide alta firma, totul perfect legal. administratorul firmei nu ramane cu nici un fel de probleme atasate, a doua zi poate deschide alta firma

reteta aplicata de toti politicienii si prietenii lor afaceristi, rude etc

#5
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Si care e scopul mirarii? PSD a promis multe, dar nu sunt bani pt nimic, au furat tot ce se putea. Au promis pensii mari pt grupe, au primit doar cativa, restul doar pe harie... Au luat miliarde imprumut, mai vor o caruta de miliarde, ba mai vor si repatrierea aurului, crezand ca-l pot fura. Cand vor pierde alegerile, iar vor avea o scuza, noi am promis, dar aia nu v-o dat, daca ati votat cu cine nu trebuia, ca pe vremea lui Boc, care a reusit sa scoata tara din rahat, dar toti bugetarii il acuza....

#6
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,584
  • Înscris: 15.01.2017

 Adm, on 22 aprilie 2019 - 18:49, said:

De fapt, asta e rezultatul mutarii creditatii catre "credit furnizor", adica eu iti dau marfa si sper sa mi-o platesti la X zile, iar acele X zile au devenit treptat luni, si deodata firma e in insolventa.



!
Dar ce treaba are statul cu chestiunea asta?

Asta nu înțeleg.

#7
C18

C18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 797
  • Înscris: 23.01.2018

 Epdm, on 22 aprilie 2019 - 19:16, said:


Dar ce treaba are statul cu chestiunea asta?

Asta nu înțeleg.

Este exact treaba statului.

"As vrea sa multumesc pe aceasta cale statului roman pentru ca permite ca parazitii astia sa existe, ANPC-ului pentru ca in ciuda reclamatiilor recurente de ani intregi nu da un gainat pe cetateni, si Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice. Siguranta si incredere... in tepe si batai de joc."

https://forum.softpe...8#entry24525060

#8
Louisy

Louisy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 24.02.2014
Nu numai statul si functionarii sai au mentalitatea ca firmele sunt niste paraziti care trebuie inlaturati, ci si unii cetateni au aceeasi parere. Daca au dat de un tepar si nu au cascat ochii, acum toti sunt tepari. De parca existenta unei firme le consuma lor ceva din viata si firmele trebuie "sa merite" sa existe, nu asa, oricum.

Pana acum era gratis sa-ti mentii o firma in lipsa de activitate: programele de contabilitate fac practic singure raportarile necesare cu "zero", iar depunerea se poate face online. Daca ai nevoie de o modalitate legala sa lucrezi ceva, aveai firma. Acum vei lucra la negru, daca asa vor.

O alta minciuna prin omisiune este cea cu lichidarea. De fapt nu costa nimic, decat niste taxe de fraier luate de Registrul Comertului. Pe care ar putea sa nu le ia, ca nu-i obliga nimeni sa existe si sa ne mulga de bani cu "servicii" fictive. Daca nu ai datorii nu ai nevoie de niciun lichidator. Ei insa scriu ca o sa numeasca lichidator. Si asa probabil ajungem la grupul de interese care impinge aceasta lege: lipitorile cu lichidarea. Piperea & Borzea & alti snapani.

In timpul acesta, in alte tari iti faci firma virtuala sau cu 1 euro. Sau in alte tari si mai istete, poti sa lucrezi fara nicio firma, statul nu e deranjat ca lucrezi, platesti impozitul si gata.

#9
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

 C18, on 22 aprilie 2019 - 18:32, said:

Și cei nevinovați au de suferit din cauza numărului mare de bandiți.
Sunt aproape un milion de firme in Romania. Cate zici ca sunt asa? 800.000? Bazandu-te pe experienta ta avuta cu cate - cu 1000 de firme?

Asa, stiu si eu "multi" (50?) clienti tepari - persoane fizice=> toti clientii persoane fizice sunt tepari?

Edited by dexterash, 22 April 2019 - 19:57.


#10
C18

C18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 797
  • Înscris: 23.01.2018
Tu ai citit citatul ăla preluat dintr-un studiu?

„Practic, aici sunt cele mai multe insol­ven­țe la cerere (66%), iar 2 din 3 companii in­solvente aici sunt deținute de persoane care au și alte afaceri sau au pornit alte firme du­pă insolvență. De asemenea, sunt tot felul de cheltuieli ale firmei cu o pondere mai mare decât categoria cheltuieli din exploatare. Tot aici se vede cea mai mare scădere la cifra de afa­ceri pe compania subiect (8%) cuplată cu creș­terea cifrei de afaceri pe alte companii din ace­lași grup, ceea ce reflectă de fapt mutări de con­tracte comerciale pe alte companii“, spune autorul studiului"

Adică 2/3 dintre "afaceriștii" din sudul României dau țeapă fie statului, fie altor firme sau persoanelor fizice.

#11
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

 C18, on 22 aprilie 2019 - 20:19, said:

Adică 2/3 dintre "afaceriștii" din sudul României dau țeapă fie statului, fie altor firme sau persoanelor fizice.
Dar tu l-ai citit? Aveai si logica/matematica la tine sau nu prea?

Quote

Întreruperea activităţii unei companii şi transferul afacerii pe numele altei firme a devenit un sport naţional în România, în condiţiile în care în perioada 2005-2016 aproximativ 200.000 de companii au intrat în insolvenţă

In 11 ani 200.000 au intrat in insolventa. Cam cat reprezinta 200.000 din 1.2 milioane(desi cred ca, in total, sunt mai mult de 1.2 milioane - adica cele active in 2005 + cele deschise pana in 2016)? Reprezinta 2/3, nu?

L.E.
https://www.startupc...ate-regiuni.htm

Din 2005 pana in 2016 au "aparut" aproximativ 1.7 milioane de firme. Sa zicem ca mai erau 500.000. Deci, din 2.2 milioane de firme, 200.000 au intrat in insolventa (adica au tras teapa, dupa tine - desi institutia insolventei e o chestie normala in orice tara dezvoltata). Din nou, 200.000 reprezinta doua treimi din 2.2 milioane, nu?

Edited by dexterash, 22 April 2019 - 20:36.


#12
Louisy

Louisy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 24.02.2014
Ianca Branza e un tip care lucreaza la Coface (firma care vinde analize de business) si isi umfla agresiv imaginea personala. Are insa niste conceptii incompatibile cu piata libera, viseaza preturi "juste" in imobiliare pe care le decreteaza el etc. Articolele lui sunt de reclama, in cazul de fata o reclama la inca un "studiu". Daca cineva are o problema cu "sudistii", nu e topicul potrivit si nu e cazul de deturnare.

#13
Amaryl

Amaryl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,705
  • Înscris: 14.02.2019

 Adm, on 22 aprilie 2019 - 18:49, said:

De fapt, asta e rezultatul mutarii creditatii catre "credit furnizor", adica eu iti dau marfa si sper sa mi-o platesti la X zile, iar acele X zile au devenit treptat luni, si deodata firma e in insolventa.

Parerea mea este ca microintreprinderile ar trebui scutite de aceasta asigurare, pt ca sumele sunt mici/neglijabile.

In rest, problema e cronica: tara saraca, populatie saraca => cifre de afaceri mici, care nu permit un profit mare, la care s-a tot adaugat cresterea cheltuielilor, in mare parte salariale, dar nu numai.


Stiu, patronul are BMW, nenorocitul dracu!

Pe cuvânt ?
Și toți oamenii care au muncit și s au trezit că nu pot ieși la pensie pt că nu li s au plătit contribuțiile ce să facă ?
Mai ales după ce văd că patronul bagă firma in insolvență și își ia și BMW ?
E de mirare că nu s au trezit prea mulți cu gâtul tăiat.

#14
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Situațiile astea s-au întâmplat fara că statul să știe sau sa fie complice, nu? Și nici nu s-au întâmplat și in cadrul companiilor de stat, ci doar in privat, n'asa?

#15
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,584
  • Înscris: 15.01.2017

 C18, on 22 aprilie 2019 - 19:23, said:



Este exact treaba statului.

"As vrea sa multumesc pe aceasta cale statului roman pentru ca permite ca parazitii astia sa existe, ANPC-ului pentru ca in ciuda reclamatiilor recurente de ani intregi nu da un gainat pe cetateni, si Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice. Siguranta si incredere... in tepe si batai de joc."

https://forum.softpe...8#entry24525060
Treab statului este sa gestioneze bugetul constituit din taxe incasate de la platitori nu sa-si bage clada ibtre privati stricand si incurcand lucrurile.

 C18, on 22 aprilie 2019 - 20:19, said:

Tu ai citit citatul ăla preluat dintr-un studiu?

‾Practic, aici sunt cele mai multe insol­ven­ţe la cerere (66%), iar 2 din 3 companii in­solvente aici sunt deţinute de persoane care au şi alte afaceri sau au pornit alte firme du­pă insolvenţă. De asemenea, sunt tot felul de cheltuieli ale firmei cu o pondere mai mare decât categoria cheltuieli din exploatare. Tot aici se vede cea mai mare scădere la cifra de afa­ceri pe compania subiect (8%) cuplată cu creş­terea cifrei de afaceri pe alte companii din ace­laşi grup, ceea ce reflectă de fapt mutări de con­tracte comerciale pe alte companii“, spune autorul studiului"

Adică 2/3 dintre "afaceriștii" din sudul României dau țeapă fie statului, fie altor firme sau persoanelor fizice.

Bai tataie, cel mai mare tepar si detinator de companii insolvente ca VALOARE este statul, dar unii sunt mult prea idioti ca sa inteleaga asta. Inginerie spatiala.

#16
Amaryl

Amaryl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,705
  • Înscris: 14.02.2019

 dexterash, on 22 aprilie 2019 - 20:43, said:

Situațiile astea s-au întâmplat fara că statul să știe sau sa fie complice, nu? Și nici nu s-au întâmplat și in cadrul companiilor de stat, ci doar in privat, n'asa?

Da, doar in privat. Statul a făcut cum a făcut și și-a acoperit greșelile.
Acei oameni ce vină au, totuși ?

#17
C18

C18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 797
  • Înscris: 23.01.2018

 dexterash, on 22 aprilie 2019 - 20:26, said:


Dar tu l-ai citit? Aveai si logica/matematica la tine sau nu prea?



In 11 ani 200.000 au intrat in insolventa. Cam cat reprezinta 200.000 din 1.2 milioane(desi cred ca, in total, sunt mai mult de 1.2 milioane - adica cele active in 2005 + cele deschise pana in 2016)? Reprezinta 2/3, nu?

L.E.
https://www.startupc...ate-regiuni.htm

Din 2005 pana in 2016 au "aparut" aproximativ 1.7 milioane de firme. Sa zicem ca mai erau 500.000. Deci, din 2.2 milioane de firme, 200.000 au intrat in insolventa (adica au tras teapa, dupa tine - desi institutia insolventei e o chestie normala in orice tara dezvoltata). Din nou, 200.000 reprezinta doua treimi din 2.2 milioane, nu?

Ok, lasă-mă pe mine. Te simți cu musca pe căciulă? Lupule moralist, care ține lecții când e vorba de piraterie. Nu sunt 2/3 din afaceriști, ci 2/3 din afaceriștii care intră în insolvență o fac fraudulos. Sunt oricum mulți ai naibii și era timpul ca statul să intervină, deși statul fiind tot de prin părțile ălea, m-ar mira să fie și o intervenție de bun simț.

#18
Cris007

Cris007

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,725
  • Înscris: 06.08.2004
Macar daca asigurarea asta ar scade cu vechimea firmei.. e clar ca unu care are o firma de 20 de ani, activa, nu are niciun interes sa o bage in insolventa dupa ce si-a facut un nume si niste clienti..

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate