Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Turbina sau roata cu paleți?

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#37
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
Înțeleg problema, ulucului, asta daca nu pun dedesubt mai multi suporți de lemn.
In schema de mai sus era cu doi suporți.
Eu am sa pun mai multi.
Generarea de curent, vreau sa o fac cu un alternator de mașină.
Nu știu cât încarcă la 1000 de rotații pe minut, dar pe viitor daca funcționează, vreau sa mai continui cu inca doua baterii.
Am văzut în schema, că ulucul este deasupra roții.
Dar dacă o pun in spatele roții și mai jos?
Astfel apa vine cu viteza și lovește palele mai tare decât să curgă liniștit deasupra.


#38
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008
Incepe sa ma doara capu .

Redbotos . In hidro ai 2 principii la turbinele made home , turatie cu jet in palegen pelton sau lent cu roata mare si greutate cat mai mare in cupe . Tu acolo la ce vrei sa faci ,din cate inteleg de la tine ,nu poti decat cu roata mare ,apa trebuie sa vina pe sus cum tiam aratat in filmele neamtului .

Eu sincer daca as fi in locul tau si mi-ar permite situatia as opta captarea sa o fac mult mai sus minim 300metri pentru un deznivel de minim 50m  o teava rezistenta si ingropata de circa 60mm  trag turbina langa iaz iar evacuarea sa se scurga in iaz prind 2 iepuri ,

Nu mai folosi termenul de doar o baterie , oricum tie iti vor trebui mai multe baterii cat mai aproape de turbina si acolo curentul sa fie transformat cu un invertor in 220 , nu ai sa mergi cu bateria in spate pana in casa . Un alternator iti poate incarca o baterie si intro ora depinde de cat e de descarcata , sunt alternatoare si de 1kw putere pe 24v pe la autobuze , nu te incurca cu alternatoarele pe 12v daca vrei sa iasa o treaba buna , pentru 100w eu nici nu mias bate capu mai bine cumpar 1 panou de 300w si am terminat balciul ,650 lei, daca nu faci ceva pentru minim 500w nu prea merita efortul si investitia.

#39
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,089
  • Înscris: 08.05.2016
Poate merita 100x24 -2,4kwh pe zi 2.4x30=72 kwh pe luna, echivalentul unui sistem PV de 1 kwp, aci are nevoie de o minima baterie cu LTO de 1 kwh, relativ ieftin fata de PV, unde are nevoie de la 5 kwh in sus cu LTO sau 7 kwh cu lifeypo4 sau 10 kwh pe plumb.
Semnul de intrebare este cum rezolva aductiunea, varianta optima este hydro +pv deoarece iarna pv nu prea merge.

#40
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008
cavit , ai mare dreptate in ceea ce zici 2,4kw din hidro iarna e  aur curat , pv e de decor, insa in varianta cu jgheab va ingheta trebuie ceva ingropat si credema nu cred ca o sa mearga nonstop 24cu 7 alternatorul  se mai si defecteaza , chiar si la 1000rpm rulmentii fac cateva milioane bune pe luna  mult mai bun ar fi un generator dedicat pmg de turatie redusa , dar costa ceva mai mult , oricum pentru ìnceput trebuie sa faca ceva si daca il prinde microbu va investi asa am facut toti.

#41
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,089
  • Înscris: 08.05.2016
Mege linistit vreo trei ierni, gandeste ca motorasul ala 170f a generat pe GPL 1 Mwh in conditiile in care uleiul l-am schimbat cand mai era jumate din el, deoerece etansarile de la ghidurile de supape s-au dus de mult fiind din cauciuc, si arunca uleiul in camera de ardere la pornire.

Motorul respectiv are compresia intacta dupa trei ierni de full offgrid, fara restrictii de consum, asa ca nu-ti face griji de un simplu alternator, va merge mult si bine, va mai trebui sa curete pe la tubina si pe la aductiune, in rest va merge linistit in jur de 50 000 ore apoi va face un upgrade.

Edited by cavit, 22 April 2019 - 21:02.


#42
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
Am gasit o serie interesanta pe YT asemanatoare ca si cerinte cu problema descrisa aici (Eng): [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/p8pdCOLzO74?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] .
Trateaza subiectul in regim amatoricesc si pleaca de la un calcul simplu, debit de 87 litri pe minut cu o cadere de 76cm.
PS: vizionarea intregii serii dureza asa ca inarmati-va cu rabdare. Eu mai am de vazut inca.

#43
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008
ai zis bine amatoricesc, digul e tot amatoricesc facut fara o structura armata , fara nici un gram de fier , in locul lui la un debit asa mic as fi facut digul sus in amonte si as fi tras o teava pentu o turbina pelton , la sistemul cu cupe iti trebuie un debit mult mai mare si  o roata pe masura .

#44
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
Da, dar asta coasta bani.
Daca dai cam 2000 de dolari pe ceva care trebuie întreținut, și care mai papa încă 500 in 5 ani, atunci nu merita efortul.
Mie, îmi vine factura la 2 luni, cam 250 lei.
Asta la două familii.
Noi și părinții mei.
Avem hidrofor în fântână și mașina de spălat la comun.
Restul frigidere, lazi frigorifice, televizor și alte consumatoare , sunt separat.
Deci o fac și eu amator , poate daca vad un mic randament, sa fac o investiție serioasa.


#45
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008
Intretinere ai in ambele cazuri indiferent ce principiu folosesti , la ce ai tu acolo tiam zis parerea mea , 300m de teava ingropata un mic dig mai sus macar un 30 40 m deznivel si aia e , teava sa vina frumos la mine in gradina , scurgerea de dupa turbina in iazurile pentru pastrav , turbina stil pelton antrenare directa pe alternator.

tu gandestete ca ai circa 70 metri intre casa si locul prezentat in film , nu poti cara bateriile in spate sa le duci la incarcat  curentul trebuie transportat de la locul producerii la locul de consum , deci bancul de baterii va trebui pus imediat langa alternator , apoi trensformat in 220 pentru a micsora pierderile . Mai bine ar fi sa tragi teava pe sub pamant cat mai aproape de casa amenajezi un loc o mica constructie  unde iti depozitezi bateriile  turbina si invertorul , eu asa as proceda , stiu vei spune sunt multi bani de bagat , dar daca vrei sa iasa o treaba buna va trebui sa bagi si ceva bani .
Stii cum e cu electricitatea , atunci cand deja o ai stalpul in poarta tras de primarie e mai ieftin sa te legi la el , sa il aduci tu de la 1km ti se pare o avere si te apuci de cautat si alte variante indiferent cat costa materialele , 2000 dolari sunt putin cand nu ai stalpul in poarta .

Edited by marius_vfp, 02 May 2019 - 06:53.


#46
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
Eu am stâlpul , după cum se vede in clip.
Și chiar daca aduc țeava de la 2 km , tot nu as avea căderea de 40 m.
Am luat un copac mediu că exemplu din apropiere. Un brad de vreo 50 ani.
Are undeva la 20 m înălțime și tot ochiometric, nu ajunge la 3km.
Deci nu prea merge.
Că să meargă ce ai spus tu, trebuie captat tot pârâul pe o țeavă de la 500 in sus și la capătul lui o țeavă mica de 50 , astfel am putere prin volumul ridicat.
La o cădere de 1,5 m cu țeava de 500 in 25 de m , câtă forță a-și avea la capătul ei ?
Cu bancul de baterii, nu-i bai , pot sa fac o cutie bine izolata cu invertorul înăuntru , și de acolo trag fir până acasă.
Nu știam de asta , dar planul sa schimbat în a pune baterii lângă alternator, și invertorul înăuntru.
Cred că dacă fac o cutie de 1m/1m iar invertorul îl pun înăuntru dar sa poată lua aer de afara, pt că bateriile elimina acid, căldura ce o elimina invertorul o baga in cutie.
Bine înțeles și evacuare.


#47
marius_vfp

marius_vfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,130
  • Înscris: 14.07.2008
Putere prin volumul ridicat nu obtii presiunea unei coloane de lichid o da diferenta de nivel si nu cantitatea de apa din  teava , daca teava e mai groasa vei avea aceeasi presiune ,
Parca sau dat ceva calcule mai sus e simplu de calculat energia pe care o poate da un debit.
Bateriile nu trebuie musai sa stea langa alternator 0,5m , eolienele nu au bateriile in varful ei , dar nu 100m , un 5 metri sa poti construi in loc adecvat si uscat sa nu ajunga apa la electronice , tragi cabluri groase pe masura si nui bai minim 10mm patrati.

Bateriile nu elimina acid , daca ar elimina acid , ar ramane fara , elimina vapori de apa poate si ceva sulf , hidrogen si oxigen , atentie la ventilatie in caz de scantei sare in aer cutiuta , sulful ataca componentele si circuitele electronice , iarna e bun invertorul in cutie degaja caldura si tine caldura la baterii dar vara nu e indicat .

Daca nu ai cadere suficienta mergi pe varianta cu uluc , studiaza filmele din urma puse de mine cu neamtul , roata cat mai mare cupele incapatoare care sa se verse cat mai jos posibil .

Edited by marius_vfp, 02 May 2019 - 13:29.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate