Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Culturism vegetarieni
#37
Posted 20 April 2019 - 10:51
Niciuna dintre sursele citate mai sus nu este veganisto-socialistă. E drept că doar intuiesc ce însemnă acest termen inventat de tine.
Doar pentru că ceva se face de mult timp, nu înseamnă că e cea mai bună chestie. Organizația Mondială a Sănătății a tras concluziile nasoale despre carne după ce a analizat vreo 800 de studii științifice din toată lumea. |
#38
Posted 20 April 2019 - 10:55
Nu se face,,de mult timp'' se face de la inceputurile vietii pe pamant. Speciile consumatoare de tesut animal exista din totdeauna pe Terra si nu a disparut niciuna pana acum strict din acest motiv.
Spune-mi si mie un singur lucru toxic in carne, un singur element! Vreau sa stiu si eu cum se numeste acel element din tesutul animal ce-l face impropriu pentru a fi consumat ca hrana. Edited by razor01, 20 April 2019 - 10:57. |
#39
Posted 20 April 2019 - 11:17
Daca ar fi asa cum ar zice studiile batranii nostri nu ar mai fi ajuns centenari consumand branzeturi si carne.
De cand cu injectarile si importurile lumea a cam inceput sa se imbolnaveasca tot mai des dar mai sunt si alte cauze, nu doar alimentatia. Veganismul mi se pare absurd, adica sa consumi doar alimente crude cum le iei din natura si le bagi la frigider/congelator. Cumva esti manipulat si incurajat sa cumperi tot mai mult din marketuri produse "proaspete", mai mult fructe si asta cine ne sfatuiesc?Nu cei din vest si americanii care importa totul in Romania pentru teste? Chiar si carne a fost gasita in Romania de peste 50 de ani care era pentru aprovizionarea americanilor in caz de razboi. Cat despre lapte e discutabil, insa daca nu se moare sau nu se face osteoporoza in cativa ani inseamna ca nu ar fi atat de grav. Ceea ce e si mai de neinteles e faptul ca oamenii gasesc ceva ca fiind bun pentru corpul uman, apoi gasesc ca faci cancer apoi iar spun ca e sanatate curata. Aici ma refer ca de prima data era discutia ca fructele si legumele sunt stropite, injectate sa nu se strice pe rafturi iar acum au gasit ca totul e in regula si ca pentru o sanatate de fier trebuie sa le consumam asa cum le luam, fara foc. Da da, bine dar oare nu e manipulare la mijloc?Sa le consumam asa cu tot cu coaja in cazul merelor pentru ca sunt stropite?Le spalam doar atat in mod normal dar prin apa se duce ceea ce deja a patruns in mar? Cu bananele la fel, ar fi sanatoase dar cat de sanatoase ar fi ele daca stau atata timp in depozitul magazinelor si apoi pe raft apoi si la client acasa?Nu is oare injectate? Ar trebui un numar sa fie pe ele cand le cumperi din cate spun astia pe la TV, dar de unde acel numar? Edited by smiley2, 20 April 2019 - 11:21. |
#40
Posted 20 April 2019 - 11:24
Nu faci cancer de la nutrienti, asta este o interpretare iresponsabila, data de oameni care fie au inteles eronat nutritia fie au interesul sa manipuleze.
Toxicitatea in alimente este data fie de prezenta unor substante care n-au ce cauta in hrana umana (pesticide, coloranti, amelioratori de gust, etc), fie de prepararea improprie (supunera la temperatori ridicate a unor alimente cu grad scazut de fumegare). Ca sa dau un exemplu concret, carnea rezista la temperaturi ridicate. Zaharurile in schimb nu prea rezista. La fel si unele grasimi. Acestea trebuie preparate la temperaturi mai scazute sau consumate ca atare. Edited by razor01, 20 April 2019 - 11:24. |
#41
Posted 20 April 2019 - 11:35
razor01, on 20 aprilie 2019 - 10:55, said:
... Vreau sa stiu si eu cum se numeste acel element din tesutul animal ce-l face impropriu pentru a fi consumat ca hrana. Quote
Q. What makes red meat and processed meat increase the risk of cancer? Meat consists of multiple components, such as haem iron. Meat can also contain chemicals that form during meat processing or cooking. For instance, carcinogenic chemicals that form during meat processing include N-nitroso compounds and polycyclic aromatic hydrocarbons. Cooking of red meat or processed meat also produces heterocyclic aromatic amines as well as other chemicals including polycyclic aromatic hydrocarbons, which are also found in other foods and in air pollution. Some of these chemicals are known or suspected carcinogens, but despite this knowledge it is not yet fully understood how cancer risk is increased by red meat or processed meat. 2019-04-20 12.30.28 www.iarc.fr 27d1ad105e9f.png 50.94K 1 downloads Pentru că oamenii de știință bănuiau molecula Neu5Gc prezentă în produsele cu origine animalieră (carne roșie, lactate etc.) că ar provoca diverse boli la om (cancer, diabet ș.a.) au modificat genetic niște șoareci ca organismul lor să se comporte ca al oamenilor când li se administrează molecula respectivă. Banuiala s-a confirmat: șoarecii au făcut cancer. Quote In a study published in the Dec. 29 online early edition of the Proceedings of the National Academy of Sciences, the scientists found that feeding Neu5Gc to mice engineered to be deficient in the sugar (like humans) significantly promoted spontaneous cancers. The study did not involve exposure to carcinogens or artificially inducing cancers, further implicating Neu5Gc as a key link between red meat consumption and cancer. Apropo, animalele carnivore nu au problemă cu molecula respectivă. Numai non-carnivorele și oamenii au reacție inflamatorie la prezența ei. |
#42
Posted 20 April 2019 - 11:44
Acuma am mancat 10 chiftele si vinete cu maioneza...ce bine au intrat
Oare nu mi-a fi rau de la ele? Edited by I2O, 20 April 2019 - 11:46. |
#43
Posted 20 April 2019 - 11:47
Tu ori nu intelegi ce scrie acolo ori manipulezi cu buna stiinta. Elementele cu potential cancerigen nu se gasesc in tesutul animal, ele sunt adaosuri provenite din modul in care omul proceseaza produsele respective. De exemplu adauga amelioratori de gust si solutie salina in excces ca sa poti manca un produs care, in stare naturala, ar avea un gust oribil.
Treaba asta este perfect valabila si pentru vegetale. Pesticidele nu devin brusc benefice pentru ca au fost atinse de ,,magia'' plantelor. Omul este o specie capabila sa manance o varietate mare de alimente, inclusiv carne. Daca nu era asa, sistemul nostru digestiv nu ar fi putut sa extraga nutrientii din tesuturile animale consumate. Edited by razor01, 20 April 2019 - 11:48. |
#44
Posted 20 April 2019 - 11:48
smiley2, on 20 aprilie 2019 - 11:17, said:
Daca ar fi asa cum ar zice studiile batranii nostri nu ar mai fi ajuns centenari consumand branzeturi si carne. ... ”Igiena ţeranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu - ”Alimentaţiunea în diferite regiuni ale ţerii şi în diferite timpuri ale anului.” Quote Poate cel mai frapant aspect este consumul mic de produse de origine animală, şi nu numai din motivul că respectau zilele de post. Adesea, spun diverşii informatori ai dr. Crăiniceanu, ţăranii vindeau produsele de origine animală, precum păsările de curte ori untul de vacă, pentru a avea cu ce să cumpere lucruri pe care nu le puteau produce singuri în gospodărie, iar pentru propria lor hrană se mulţumeau mai curând cu produse vegetale, adăugând la nelipsita mămăligă de porumb fel de fel de fierturi de frunze şi fructe, doar din când în când ouă, peşte sărat şi rareori carne. ... În judeţul Argeş se mănâncă „ceapă, ştir sau poşircă cu mămăligă, iar fasolea, lintea, cartofii şi alte legume mai hrănitoare, foarte rar; productele de la păsări sau vaci mai mult le vând, rar le mănăncă; carnea, pastrama, peştele proaspăt sau sărat constituiesc nişte alimente excepţionale.” Şi chiar „sătenii avuţi tot aşa se hrănesc, pe motiv că aşa s-au hrănit şi părinţii lor.” |
#45
Posted 20 April 2019 - 11:51
EXIT, on 20 aprilie 2019 - 11:35, said: Pentru că oamenii de știință bănuiau molecula Neu5Gc prezentă în produsele cu origine animalieră (carne roșie, lactate etc.) că ar provoca diverse boli la om (cancer, diabet ș.a.) Adica specia umana nu ar trebui sa consume laptele matern la nastere pentru ca este ,,cancerigen''? D-asta femeia , dupa nastere, secreta lapte, ca sa-si imbolnaveasca progenitura? Tu chiar nu intelegi cat de aberant este ceea ce spui? Chiar nu intelegi ca lucrurile acestea n-au nicio legatura cu modul in care este structurat organismul uman? Iti recomand sa consumi hrana care a dat cele mai bune rezultate pe soarecii de laborator, daca asta iti da tie incredere. Apropo, ai dat scroll pana la capat? Ia uite ce scrie la sfarsit: Disclosure: Ajit Varki and Nissi Varki are co-founders and have equity interest in SiaMab Therapeutics, Inc., a biotech company with an interest in Neu5Gc and anti-Neu5Gc antibodies. Edited by razor01, 20 April 2019 - 11:58. |
#47
Posted 20 April 2019 - 11:53
#48
Posted 20 April 2019 - 12:05
razor01, on 20 aprilie 2019 - 11:47, said:
Tu ori nu intelegi ce scrie acolo ori manipulezi cu buna stiinta. Elementele cu potential cancerigen nu se gasesc in tesutul animal, ele sunt adaosuri provenite din modul in care omul proceseaza produsele respective... Quote
Carnea este alcătuită din mai multe componente, precum fierul hemic. Carnea conține și componente chimice care se formează în timpul procesării ei sau în timpul gătirii. De exemplu, compușii N-nitroso și hidrocarburi aromatice policiclice - compuși chimici carcinogeni - se formează în timpul procesări cărnii. De asemenea, gătirea cărnii roșii sau cărnii procesate produce amine aromatice heterocilcice precum și alte substanțe chimice inclusiv hidrocarburi aromatice policiclice care se găsesc și în alte alimente dar și în aerul poluat. O parte dintre aceste substanțe chimice sunt cunoscute a fi carcinogene sau sunt suspectate a fi carcinogene, dar, cu toate acestea, mecanismul prin care riscul de cancer este crescut de consumul cărnii roșii și al cărnii procesate nu este complet înțeles. |
#49
Posted 20 April 2019 - 12:22
razor01, on 20 aprilie 2019 - 11:51, said:
Adica specia umana nu ar trebui sa consume laptele matern la nastere pentru ca este ,,cancerigen''? D-asta femeia , dupa nastere, secreta lapte, ca sa-si imbolnaveasca progenitura? Tu chiar nu intelegi cat de aberant este ceea ce spui? Chiar nu intelegi ca lucrurile acestea n-au nicio legatura cu modul in care este structurat organismul uman? ... Te grăbești foarte mult la a trage concluzii pentru că, așa cum am mai observat, nu ești aici ca să înțelegi mai bine niște realități și aspecte științifice în legătură cu consumul de proteine. Omul nu produce Neu5Gc ceea ce ai fi putut deduce din textul anterior referitor la acea moleculă. Deci concluzia ta despre inadecvarea alăptării copiilor este greșită. I2O, on 20 aprilie 2019 - 11:53, said:
Veganismu tampeste si nu-i gluma.... Dacă te interesează veganismul și efectele lui asupra sănătății demonstrate științific, există o discuție care se apropie de 300 de pagini și altele mai scurte Spor la citit. razor01, on 20 aprilie 2019 - 11:53, said:
Ai dat un exemplu cum nu se poate mai prost. Acum 100 de ani 99% din romani mancau preponderent hrana vegetala. Foarte putini isi permiteau sa consume carne cu regularitate. Vezi ca iti cam dai cu stangul in dreptul. Nu m-am împiedicat în propriile picioare. Sunt pe canapea. |
#50
Posted 20 April 2019 - 12:35
Chiar daca acel studiu (finantat de unii care au interese comerciale declarate in aces domeniu) ar fi adevarat, influenta acelei molecule este insignifianta in comparatie cu influenta unor elemente cu toxicitate dovedita pentru organism, pe care le consumam zilnic (pesticide, coloranti, aditivi, indulcitori sintetici). Problema este ca ceste otravuri se gasesc si in legumele din comert, nu doar in produsele de origine animala, de multe ori in cantitati mult mai mari.
Este ca si cum ai locui la Cernobal si ti-ai face grji pentru radiatiile telefonului mobil. Edited by razor01, 20 April 2019 - 12:36. |
#51
Posted 20 April 2019 - 12:54
Faci numai speculații cu privire la substanțele chimice carcinogene din pesticidele găsite în legume și fructe, tot speculații despre efectele lor asupra sănătății în comparație cu substanțele chimice provenite din prepararea cărnii și în privința cărora avem avertismente de la cele mai înalte foruri medicale. Nu există niciun avertisment de la OMS de genul nu consumați legume și fructe din comerț pentru că le-am analizat și sunt periculoase. Toate studiile arată numai beneficii în cazul consumului de fructe și legume.
Iată ce zice OMS: Quote Fruits and vegetables are important components of a healthy diet. Reduced fruit and vegetable consumption is linked to poor health and increased risk of noncommunicable diseases (NCDs). An estimated 3.9 million deaths worldwide were attributable to inadequate fruit and vegetable consumption in 2017. Including fruits and vegetables as part of the daily diet may reduce the risk of some NCDs including cardiovascular diseases and certain types of cancer. More limited evidence suggests that when consumed as part of a healthy diet low in fat, sugars and salt/sodium, fruits and vegetables may also help to prevent weight gain and reduce the risk of obesity, an independent risk-factor for NCDs. Moreover, fruits and vegetables are rich sources of vitamins and minerals, dietary fibre and a host of beneficial non-nutrient substances including plant sterols, flavonoids and other antioxidants and consuming a variety of fruits and vegetables helps to ensure an adequate intake of many of these essential nutrients. E nevoie să traduc? Scopul tău este să-ți diminuezi percepția asupra pericolelor care te pasc din cauza consumului mare de carne și proteine cu origine animalieră prin metoda lasă că legumele și fructele sunt și mai periculoase. Suferi și de chemofobie. Edited by EXIT, 20 April 2019 - 12:55. |
|
#52
Posted 20 April 2019 - 13:00
Dupa mintea ta efectele negative ale consumului de pesticide in exces intra la categoria ,,speculatii''?
Taticu, pesticidele sunt otravuri, scopul lor este sa ucida organisme de mici dimensiuni. Corpul uman poate sa tolereze anumite cantitati din aceste otravuri si sa le elimine (asa cum face si cu alte lucruri toxice), dar folosirea lor in exces , de 4-5 sau chiar 10 ori mai mult decat prevad normele de sanatate, va conduce cu siguranta la probleme de sanatate. Nu sunt basme, o gramada de fermieri criminali, se gandesc doar la bani si arunca cu galeata substante chimice peste recolta. Sa iasa banu', da-i d*** pe fraierii care le mananca. Aici exista, ce-i drept, probleme grave si la carne, dar asta e alta discutie. De exemplu pestele crescut in bazine suprapopulate este indopat cu antibiotice ca sa nu se imbolnaveasca. Celebrul somon norvegian este de fapt o mizerie de peste, crescut in bazine cu pesti atat de inghesuiti incat e de mirare ca nu se mananca intre ei. Toarna aia saci intregi de medicamente peste ei ca sa nu piarda pestii din cauza bolilor. Dupa care ii mancam noi ca au ,,omega''. Lasa abureala asta cu veganismul ca te contrazice flagrant o istorie de sute de mii de ani de supravietuire a speciei umane. Daca puteam sa supravietuim doar cu plante, nu ne mai chinuiam sa alergam 10 km un animal prin padure, sa-l ucidem cu sulite de lemn si varf de piatra. Treaba asta presupunea niste riscuri majore si un consum foarte ridicat de energie. Daca ne erau suficente ierburile, am fi ramas acasa si am fi mancat precum gorilele, cate 15 kg de plante pe zi. Edited by razor01, 20 April 2019 - 13:11. |
#53
Posted 20 April 2019 - 13:09
EXIT, on 20 aprilie 2019 - 11:48, said:
Chiar, ce mâncau ”bătrânii noștri”? Mâncau puțin și prost după standardele actuale dar nici sănătatea nu le era așa de bună precum vă închipuiți. Longevitatea generațiilor anterioare este doar o impresie infirmată de date științifice. ”Igiena ţeranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu - ”Alimentaţiunea în diferite regiuni ale ţerii şi în diferite timpuri ale anului.” Ce mâncau românii acum 100 de ani? Pai nu mancau doar legume din gradina stramosii nostri, tineau si pasari cei de la tara, oierii aveau oi si mancau branza. In fine, era mosul ala care era la emisiunea aia sa ii ghiceasca varsta si a ajuns mosul la 101 ani si inca traieste. Cum de, zicea ca el la viata lui a fost cioban si a mancat branza si miei.Daca era chiar asa cum zici trebuia sa fie bolnav demult si in cel mai rau caz decedat. Bunica mea Dumnezeu sa o ierte la fel, ii placea foarte mult sa consume doar de origine animala rareori fructe si a ajuns la 84 de ani(cu nu stiu cate feluri de pastile si insulina) dar unchiul meu(fiul ei) a murit de cancer la 52 de ani cu aceeasi alimentatie si fara pastile, strabunicii mei aproape au prins suta de ani si tot erau cu vaci cu branzeturi, cu produse de origine animala. Am stat si m-am tot gandit, geneticul nu pare sa fie doar poate in proportii foarte mici, alimentatia poate doar daca e injectata sa te imbolnavesti dar sa mori cum zic unii nu as crede. Sa devii vegan e cel mai greu lucru cu putinta, multi nu au reusit iar daca mai practici vreun sport trebuie sa mananci la greu. Necesarul de fibre pe care trebuie sa le mananci zilnic de 30-50g de unde, daca un mar mediu are 3 grame fibre atunci cate mere ar trebui sa mananci? O banana are 4g fibre deci foarte putin, cat ar trebui sa mananci ca vegan si ce sa mananci pentru a ajunge la nutrientii necesari ca sa ai de unde arde calorii la sala de exemplu? Daca nu iti faci o dieta bine pusa la punct si analize periodic la 6 luni poti ajunge la moarte sigura. @razor01, acelasi lucru ziceam si eu dar am aflat ca ne ducem spre religie deja atunci cand vorbim despre oamenii din epoca de piatra care mancau doar carne. Ca omul de cand a cazut in pacat a inceput sa manance carne dar cica pe vremea aceea s-ar fi cultivat fructe si legume ceea ce nu avem de unde sa stim cum era atunci. O alta faza interesanta la care m-am gandit e ca Iisus a consumat peste, nu?Nu sunt sigur dar se spune ca ar fi fost pe vremea aceea si albine si a consumat miere deci tot de origine animala.Dar cine stie lucrurile astea? Din cate m-am documentat din religie Dumnezeu a lasat prima data pe Pamant ca oamenii sa consume fructe si legume dar dupa ce au venit inundatiile nu se mai puteau cultiva verdeturi iar la iesirea lui Noe din arca Dumnezeu i-a permis sa consume si produse de origine animala, dar nu de la orice fel de animale necurate precum porc, barza, sobolani dar parca si nici carne de iepure. I-ar fi "binecuvantat" sa consume doar carnea animalelor mici precum de gaina, peste si nu a celor care au unghia despicata, iar din apa sa fie cu solzi nu pe cei cu piele. Edited by smiley2, 20 April 2019 - 13:18. |
#54
Posted 20 April 2019 - 13:19
Nu ai motive sa renunti la dieta omnivora. Omul are nevoie de o varietate cat mai mare de surse de nutrienti. Trebuie sa consume atat produse de origine animala :carne, lacatate, oua cat si produse vegetale: legume, fructe, nuci, seminte.
Orice exces alimentar este daunator. Evident ca nu trebuie sa exagerezi cu consumul de carne, dar nici sa o elimini total nu iti aduce vreun beneficiu (in afara de cele inventate de studii platite de diversi smecheri, care fac profit de pe urma credulilor). Apropo, frica de grasimi indusa in anii 70 de studii de genul celor insirate mai sus de colegul vegan, a permis industriei alimentare sa ne vanda graul procesat la pret de carne de vita. Nu e nicio gluma, uitati-va cat costa o punga de cereale de tip fitness . Aceleasi studii mincinoase si criminale au convins o gramada de oameni sa renunte la unt si oua in detrimentul margarinei. A fost nevoie de zeci de ani ca oamenii sa priceapa cat de mult au fost pacaliti si ce gunoaie bagau in ei crezand ca sunt ,,sanatoase''. Edited by razor01, 20 April 2019 - 13:23. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users