Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare
 

Cat de des mancam oua

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
146 replies to this topic

#19
EMotanuIO

EMotanuIO

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,497
  • Înscris: 05.07.2018
raw vegan is the new sh*t

#20
AdiTwism

AdiTwism

    Poți trimite mesaj privat.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,131
  • Înscris: 01.04.2008
Tu iti faci analizele sau mergi pe ghicite si intrebate pe forum ?

#21
Bebeluka

Bebeluka

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 983
  • Înscris: 28.07.2015

 rich1974, on 16 aprilie 2019 - 19:37, said:

stramosii nostri au mancat sute de mii de ani carne, oua,  si noi am ajuns sa credem sa sunt nesanatoase.

N-auzi bre ca sunt unii pe aici (SP)care spun ca stramosul omului de pe vremea aia  era vegan..Posted Image)))...
"Am iesit bine cu  colesterolul "de fiecare data(genetic nu am avut probleme in familie)(berea dilueaza tot:) ) asa ca au fost zile consecutive in care am avut in meniu cel putin 3 oua(gatite sub diferite forme: ochiuri,omleta,fierte..) si nu am avut greturi. Citisem pe undeva ca un meniu care sa contina un numar situat intre 5-10 oua saptamanal este de recomandat(oua de gaina,desigur). Cica mai putin prajit(ochi) ca nu face bine...Dar sunt bune rau "trase " in unt topit Posted Image.

Edited by Bebeluka, 16 April 2019 - 19:47.


#22
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
deci asta este norma? 6 pe sãptãmânã?

#23
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,141
  • Înscris: 15.05.2008
fierte in perioada asta,fara usturoi(mujdei) verde nu are rost si cu mamaliga cu cartofi BESTIAL,eventual si 2 bucati de carnat fiert facut in casa
tre sa ai si stomac pt asa ceva,astia cu papa din mag nu prea le cade bine

#24
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018

 rich1974, on 16 aprilie 2019 - 19:37, said:

incredibil fratilor pe ce lume am ajuns sa traim. stramosii nostri au mancat sute de mii de ani carne, oua,  si noi am ajuns sa credem sa sunt nesanatoase.

speranta de viata era 50 de ani atunci ;)

 richelieu, on 16 aprilie 2019 - 19:24, said:

Și colesterolul din alimente este bau-bau pentru ca.....

Asa spun cardiologii :|...eu as manca mai des, dar poate nu e chiar sanatos

#25
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
Un curs rapid de ficatologie.
Oul este singurul aliment care se digera integral. Punct. Ficatul este reglat genetic sa mentina un anumit nivel al colesterolului in sange (ca-i LDL, ca-i HDL ca-i TG, tot colesterol este). Asta inseamna ca fiecare unitate de colesterol care intra in sange fara a fi procesata de ficat este o degrevare a acestuia, ficatul reducandu-si productia proportional. Oul contine grasimi procesate deja in acest mod. Aceasta situatie este valabila la 70% din populatie, restul de 30% nu are functional acest reglaj. Daca adaugi colesterol/grasimi mai mult decat limita ficatului atunci se adauga si acesta la cantitatea totala produsa de ficat, nivelul de colesterol in sange crescand.

Trecand la lucruri practice, eu manac cam 10 oua fierte pe saptamana (2 pe zi), nemaifiind considerat "suplu" demult. In schimb analizele au ajuns la normal dupa ce mi-am nenorocit sistemul cu alte mizerii, de la ciorba la plic pana la margarina, si astea zilnic, timp de multi ani. Acum repar ce am stricat.

Pentru cei care cred ca ouale sunt daunatoare sa-si reactualizeze informatiile pentru ca informatia aceea este veche de 30 de ani iar informatiile actuale chiar contrazic ceea ce s-a scris acum 30 ani. Atunci nu se cunostea efectul de reglare al colesterolului de catre ficat si se calcula strict pe aport energetic. Acum, nici excesul nu este recomandat, o limita de 2-5 oua pe zi este maximum, depinde de organism. Un profesor de fitness (asa am inteles ca este din text) a facut un experiment si a mancat in 2 saptamani cam 144 de oua (Eng): https://www.bornfitn...re-safe-to-eat/ fara efecte negative. Pana sa-mi schimb dieta si sa trec la cantitati mai mari de oua am cautat informatii pe net, avand si eu aceeasi prejudecata cu nocivitatea acestora.

Daca tot se vor consuma oua de gaina atunci scapati de 3-ul acela din fata codului inscris pe ele si alegeti de la 2 in jos, se va simti imediat diferenta.

#26
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

 The Stressmaker, on 16 aprilie 2019 - 20:15, said:

...... Un profesor de fitness (asa am inteles ca este din text) a facut un experiment si a mancat in 2 saptamani cam 144 de oua ...
Acum este bine sanatos , putin teapan ???

#27
marcusdefeis

marcusdefeis

    Lunetist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,028
  • Înscris: 14.07.2008

 arab, on 16 aprilie 2019 - 17:38, said:

Alea de prepelita sunt sanatoase!
mananca tu gretoseniile alea

 Tsunnnami, on 16 aprilie 2019 - 18:01, said:

Si fierte cu galbenusul putin cleios sau chiar moale.
Le pun direct in apa fiarta si le mai fierb fix 8 minute
corect Posted Image
7:30 pana pornesti chrono, pana ajungi la ele sa le iei de pe foc....
si racite direct sub jet de apa rece

Edited by marcusdefeis, 16 April 2019 - 20:29.


#28
asd11

asd11

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 368
  • Înscris: 18.08.2016
2 oua pt femei si 3 pt barbati/zi este considerat total safe.Probleme apar cand consumi mult galbenus,in schimb poti adauga cate albusuri vrei,albusul pe langa proteina din zer este o sursa minunata de proteine,Eu mananc in medie cam 6 zile pe saptamana cate 3 oua si mai adaug albus(fac sala) si fac analizele din 6 in 6 luni si sunt perfect sanatos.Numai ascultati toate bazaconiile de la tv..auzisem recent ca cica peste 2 oua pot duce la probleme mari,da daca bagi cate 3-5  oua zi de zi  fara sa scoti galbenusul e normal sa creasca colesterolul rau plus daca mai ai alte probleme si mai esti sedentar etc

Edited by asd11, 16 April 2019 - 20:29.


#29
marcusdefeis

marcusdefeis

    Lunetist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,028
  • Înscris: 14.07.2008

 EMotanuIO, on 16 aprilie 2019 - 19:40, said:

raw vegan is the new sh*t
adica sa bagi scoarta de copac?

#30
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019

 jimi91, on 16 aprilie 2019 - 17:24, said:

Ouale nu sunt foarte bune pentru inima, cresc colesterolul...as vrea sa stiu cam cat de des e recomandat sa mananci...eu stiu de 2 oua/zi Posted Image...dar mi se pare cam mult...

Voi cat de des mancati si cum le preferati ? posate, fierte in coaja (moi,tari), omleta etc.

Pentru oameni sedetari, de oras, cam 1 ou fiert sau prajit la 3 zile, eu zic ca e ok... Pentru cei mai activi, sportivi, muncitori... 2 oua la 2-3 zile.. in principal la micul dejun.
Colesterolul nu e o problema, daca stai la soare se transforma in vitamina D atat de necesara pentru sistemul osos si imunitar.

#31
CostyNn96

CostyNn96

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,544
  • Înscris: 18.04.2018
Incercati ouale de rata leseasca/muta, nu au colesterol si sunt mult mai bune decat cele de gaina, fie prajite, fierte, omleta.(parere personala). :)

#32
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
toate informariile prezentate de nutritionistii din Romania sunt inghetate in timp acum 30de ani. intre timp lumea a evoluat.
daca e sa vorbim de ceva cu adevarat daunator, ultimele cercetari se pare ca se indreapta catre uleiul vegetal.
cat despre oua, sunt foarte bune, minim doua pe zi. cele mai bune sunt de gaini crescute la soare, ca dealtfel orice animal. de aia este de evitat canea industriala de porc si pasare. prin cumpararea produselor free range dati o mana de ajutor si producatorilor locali, ca tot tipa toti ipocritii ca s-a distrus tot in tara asta.

#33
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
Colesterolul din ou nu e din cel rau, se pot manca fara griji chiar si cantitati mai mari. Daca ma gandesc bine cred ca n-am mancat oua de aproape un an ... de ce, nu stiu, probabil ca m-au cam ingretosat practicile producatorilor din ultimii 10-15 ani de a le livra cu ... cam mult gainat pe ele... nici nu stiu daca sa le spal(si sa intind gainatul pe ou) sa sa le crap cum sunt si sa sper ca nu pica nimic... stiu ca nu e foarte periculos, ca oricum sunt gatite... pe vremuri parca erau mult mai curate ouale totusi...

#34
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,208
  • Înscris: 06.01.2007

 rich1974, on 16 aprilie 2019 - 19:37, said:

incredibil fratilor pe ce lume am ajuns sa traim. stramosii nostri au mancat sute de mii de ani carne, oua,  si noi am ajuns sa credem sa sunt nesanatoase.
Pai am colesterolul crescut, asa a mi-a spus doctorele sa mai tai din oua si carne.

#35
The Stressmaker

The Stressmaker

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,275
  • Înscris: 25.10.2005
@86-APP: acea pagina contine 3 link-uri. Sunt o lectura placuta.
Cand discut cu cineva aduc si argumente. Argumentele mele sunt exact in acele 3 link-uri. Daca exista contra-argumente as vrea sa le citesc si eu.

@asd11: galbenusul de ou este ca o minibomba nucleara Posted Image pentru sistem datorita aportului mare de substante nutritive (tehnic, puiul de gaina iese perfect format doar folosind acele substante). Trebuie doar sa reziste sistemul. Si sa nu te situezi in grupul celor 30%...

@Kres: recomand fiert, eventual in combinatie cu alte alimente.

@rich1974: prajelile cu ou in untura de porc au un gust foarte bun. Posted Image
Asta este problema orasenilor, iau ce se ofera. Pana la urma si apa te omoara (radio erevan) asa ca orice lucru se savureaza in cantitati mici, inclusiv uleiul vegetal. Daca urmaresti un anumit gust care se obtine doar in ulei vegetal, asta e...
Acum, lasand gluma la o parte, nu am studiat problema uleiului vegetal dar probabil se refera la procesarea semintelor de floarea soarelui cu diversi diluanti (sau ce se foloseste pentru extragerea uleiului) si diversele filtrari. Exista si ulei de floarea soarelui scos la presa mecanic si se simte diferenta fata de cel dublu-rafinat. Bine, nu poate fi folosit la orice din cauza mirosului de floarea soarelui care este puternic dar la prajeli este excelent. Sau, la fel de bine pesticidele din sol isi fac loc pana la produsul final...

@adamsd: schimbati magazinul pana gasiti unul in care sunt curate. Sau le fierbeti si gata.

@maccip: si eu sunt in aceeasi situatie si mananc oua si nu am probleme. Colesterolul este marit de la alte mancaruri de tip fast-food si altele asemenea. Mai degraba manac oua decat sa ma intorc la viata anterioara de tip "junk food". Daca faceti parte din acei 30% care nu proceseaza corect grasimile atunci cred ca este bine sa reduceti cantitatea de oua la minim.

Edited by The Stressmaker, 16 April 2019 - 21:10.


#36
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019
Ah, si fac mai mereu prajite. Fierte mai cumpar de paste deja colorate. Poate ar trebui sa mai fac si eu. Cand eram mic mancam fierte mult, in special nu foarte fierte - cat sa fie galbenusul inca lichid dar albusul solid - cu mujdei si sare ... evident gainatul suplimentar din zilele noastre ma opreste si mai tare din a face asa ceva(se mai crapa la fierbere)...

Edited by adamsd, 16 April 2019 - 21:07.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate