Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
NOI TESTE RO-ALERT! Daca prim...

Solutie wireless sau poate wire

Cum aflu in ce tara se afla o anu...

Cum scap de plata TVA-ului?
 alcool etilic vs droguri ilegale

WST - numar de inmatriculare

Schimbare Yala aplicata ciudata

Placa de baza pentru combo 3700x ...
 Pachet la penitenciar

Splitter tv - diferenta dintre fr...

Receptoare second-hand?

Conectare masina de spalat vase l...
 Fast & Furious Presents: Hobb...

probleme care se pot inrautati

Apartament cu modificari - releveu?

Viteza upload 4G
 

Problema dual monitor

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
MarianIntreaba

MarianIntreaba

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 19.05.2017
Va salut cu stima si respec !
Am si eu o problema care nu imi da pace, poate ma ajutati sa o rezolv :D
Eu am 2 monitoare un lg de 23 inch (care este cel principal) si alt monitor de 19 inch care era secundarul pt a viziona filme etc in timp ce fac altceva pe cel principal
Nu le am pe amandoua monitoare in placa video deoarece placa mea video (gtx 1050 ti 4gb zotac) are hdmi si dvi port 2.0 ceva mufa mai ciudata, monitorul meu secundar avand doar vga l-am bagat in placa de baza, deci eu rulez in momentul de fata cu monitorul principal pe placa video iar cel secundar in placa de baza, toate bune si frumoase desi am observat ca daca apas windows key (butonul de langa alt) + p windowsul nu imi vede monitorul lg ca pe cel principal, il vede ca secundar...am incercat sa il schimb din display settings sa bifez "Make this my main display" dar degeaba, si l-am lasat asa o mare perioada de timp deoarece nu ma deranja
Problema a inceput sa apara de cand am schimbat monitorul de 19 inch cu alt monitor mai mic de 17, de cand am facut asta monitorul de 17inch dadea un mesaj cand il bagam in calculator "signal out of range" si m-am dus in placa de baza care are un driver intel si am setat de acolo rezolutia corecta (monitorul celalalt avea rezolutie mai mare iar asta mai mic de 17 nu o putea vedea) si am rezolvat problema, DAR din ceva motiv cand aprind calculatorul se incarca windowsul 2 secunde pe monitorul mare dupa care monitorul mare se face negru iar celalalt mic de 17 arata din nou eroarea "signal out of range" si ma blocheaza deoarece din ceva motiv el este monitorul principal iar windowsul porneste pe el, nelsandu-ma sa il "butonez" deci rama cu pc-ul blocat, si trebuie sa il sting si sa scot monitorul mic din priza iar apoi sa dau restart la calculator fara monitorul mic bagat ca abia apoi sa il bag si sa ii schimb din nou rezolutia din driverul intel ca sa mearga, la monitorul celalalt nu aveam asemenea problema, il bagam pornea si atat....e foarte dubios sper ca nu v-am zapacit de cap
Pe scurt , din ceva motiv calculatorul porneste pe monitorul gresit, dar nu numai atat monitorul porneste si pe rezolutia gresita chiar daca o salvez pe cea corecta, blocandu-ma si nelasandu-ma sa imi fac treaba.
Va multumesc pentru raspunsuri

#2
buyonevideo

buyonevideo

    MV13 P5D :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,117
  • Înscris: 06.02.2016
O povestire foarte lunga.
Prima jumatate, cu monitorul de 19", complet inutila.
Lipsesc aproape totalmente paragrafele (adica enter din cind in cind), sa fie mai lizibil.
Si eu am ceva similar, doar ca este un singur monitor, conectat la placa video dedicata (pe dvi) + placa video din CPU (placa de baza, pe vga) - si merge totul OK.
Cauta in BIOS setarea pentru placa video care sa fie principala IGP (aia din procesor/placa de baza) sau PCI Express (dedicata).
Apoi setezi din windows care sa fie monitorul principal.
Apoi rezultia aluia mic.
Apropo, ai instalate manual cele 2 drivere video, de pe site-urile oficiale ?

#3
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,032
  • Înscris: 14.04.2016

 MarianIntreaba, on 15 aprilie 2019 - 16:26, said:

Va salut cu stima si respec !
----------------------------------------------------------------------------
....e foarte dubios sper ca nu v-am zapacit de cap
Pe scurt , din ceva motiv calculatorul porneste pe monitorul gresit, dar nu numai atat monitorul porneste si pe rezolutia gresita chiar daca o salvez pe cea corecta, blocandu-ma si nelasandu-ma sa imi fac treaba.
Va multumesc pentru raspunsuri
Pe mine m-ai zapacit de cap, ba chiar m-a luat si o migrena !

Ce are, nu stiu sa raspund.
Da' incearca asta:
seteaza din BIOS portul placii video GTX 1050 Ti 4GB Zotac ca Primary si cea onboard ca Secondary.
Eventual setezi si din Windows care monitor sa fie primar si secundar.


Initial voiam sa iti spun sa faci un experiment:
sa pui monitorul de 17 inch in placa video GTX 1050 Ti 4GB Zotac si monitorul LG de 23 inch in placa de baza.
Da' nu cred ca rezolvi nimic asa.

#4
spooky51

spooky51

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,315
  • Înscris: 29.09.2006
Ia un adaptor si conecteaza ambele monitoare la placa video dedicata sau si mai bine ia un alt monitor cu aceeasi rezolutie si cablul de care are nevoie si te poti juca cum vrei cu ele, clonat, extended, fara sa-ti repozitioneze elementele de pe desktop.

#5
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,510
  • Înscris: 19.09.2005

 MarianIntreaba, on 15 aprilie 2019 - 16:26, said:

bla bla bla
nu am inteles decat ca ai facut o ciorba
pui ambele monitoatre pe placa video dedicata nu le amesteci ca faci o varza.


Attached File  forum.jpg   170.4K   10 downloads

nu ma intreba de ce le vede decalate ca nu stiu sa-ti spun

Edited by arg, 16 April 2019 - 09:35.


#6
buyonevideo

buyonevideo

    MV13 P5D :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,117
  • Înscris: 06.02.2016
De ce sa cumpere omul ceva care, poate, nu are nevoie ?!
Deja are 2 placi video, de ce sa nu le foloseasca pe ambele si sa bage totul pe una singura ?
Cum merge un joc full screen + video full screen exclusiv pe placa dedicata si pe dedicata+placa din CPU ?!

Edited by buyonevideo, 16 April 2019 - 11:51.


#7
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,510
  • Înscris: 19.09.2005

 buyonevideo, on 16 aprilie 2019 - 11:51, said:

...Deja are 2 placi video...
care doua placi video?
so-ul crezi ca-ti incarca doua drivere video? cum realoca memoria si procesorul?
e ca si cum ai merge pe doua biciclete in acelasi timp si zici ca daca ai 4 roti conduci masina.

#8
buyonevideo

buyonevideo

    MV13 P5D :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,117
  • Înscris: 06.02.2016
Da.
Nu citesti si mesajele din urma, nu ?!

 buyonevideo, on 15 aprilie 2019 - 16:33, said:

Si eu am ceva similar, doar ca este un singur monitor, conectat la placa video dedicata (pe dvi) + placa video din CPU (placa de baza, pe vga) - si merge totul OK.


#9
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,510
  • Înscris: 19.09.2005
adica merge cand pe dvi cand pe dedicat, dar nu in acelasi timp.

hai sa te vad cu un print screen ca cel din postul #5

p.s. tu chiar crezi ca nu am incercat si varianta cu 3 monitoare (2 pe dedicata si 1 pe onboard)?
win-ul le vede dar merge exagerat de prost.

Edited by arg, 16 April 2019 - 17:35.


#10
buyonevideo

buyonevideo

    MV13 P5D :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,117
  • Înscris: 06.02.2016
Nope, merge simultan.
Bineinteles, avind un singur monitor, trebuie sa comut pe DVI/VGA.
Doar din monitor, nu trebuie sa fac nimic de la iwndows / bios.
Daca as fi avut 2... nu mai comutam.
Setarea BIOS / manualul chiar asa spun: functionare simultana.

Cum adica merge windows "exagerat de prost" cu 3 moinitoare ?!

#11
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,510
  • Înscris: 19.09.2005
exista alt+tab nu vad de ce as folosi 2 iesiri din calc catre acelasi monitor.

si ca sa terminam discutia, acasa folosesc un singur monitor de 43 toli.

Edited by arg, 16 April 2019 - 20:43.


#12
MarianIntreaba

MarianIntreaba

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 19.05.2017
Am rezolvat multumesc de ajutor, doar am facut din nou setarile cu rezolutia apoi am inchis pc-ul si din ceva motiv a stat asa vreo 5min pe black screen apoi sa inchis, surpriza a salvat setarile, dupa 2000 de incercari

#13
buyonevideo

buyonevideo

    MV13 P5D :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,117
  • Înscris: 06.02.2016
OK, perfect.
Probabil in 1-2-3 ore/zile/luni se va strica din nou, ca prin magie, asa cum s-a si reparat, singur :) :(

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate