Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

aflare FOV la o filmare
 alergatul pe terenul de atletism....

RANSOMWARE

Stick/device pentru streaming 2022

instalare windows xp pe un calcul...
 racordare curent container modular

Produs Jell-O - gelatina cu arome...

Imprumut garantat de actiuni pe I...

Ac cu probleme dupa reabilitare b...
 Scade antigelul din vas dupa fiec...

Ficat ortotopic

Act notarial

Scadere RPM la semafor
 

Problema centrala Ariston

- - - - -
  • Please log in to reply
98 replies to this topic

#1
rovortex2

rovortex2

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 08.04.2014
Buna dimineata! In dimineata asta cand m-am trezit centrala mea nu mai functiona. Are toate becurile aprinse - si de presiune desi are presiune in ea , si de gaz desi gazul e ok ( am verificat la aragaz) si de horn desi e ok , si sta setata la 90* ( absolut toate beculetele aprinse). I-am dat reset din butonul reset sau on/off - nu face nimic. Am scos-o din priza si am bagat in alta priza - la fel. De la ce sa fie si ce sa fac? Azi noapte mergea bine... as pune o poza dar nu stiu cum..

#2
dicdobre

dicdobre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,128
  • Înscris: 12.09.2005
Iti spun eu ce sa-i faci.
Ii iei manualul utilizatorului si il citesti mai ales in zona de coduri de avarie. Daca nu te lamuresti ne spui si noua din prima pagina ce model de centrala este sau sau suni la sevice.

Nu e suficient sa spui am o centrala Ariston cu toate ledurile aprinse.

Daca nu ai manual pune o poza cu centrala, cineva o va recunoaste ca model.

#3
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009
Ar fi bine sa spui modelul exact de centrala. Ariston are foarte multe modele.

#4
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,986
  • Înscris: 26.02.2008
Are led-ul de „horn” aprins? Horn adică coșul de evacuare?

#5
rovortex2

rovortex2

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 08.04.2014

View Postorlandobarbulescu, on 10 aprilie 2019 - 08:03, said:

Are led-ul de „horn” aprins? Horn adic coșul de evacuare?
Da , cel pentru cos. Defapt le are pe toate aprinse...

https://ibb.co/ZMCFTBK
Nu am.niciun manual la ea. Era de mult momtata atunci cand m-am mutat.

https://ibb.co/ZMCFTBK
Nu am.niciun manual la ea. Era de mult momtata atunci cand m-am mutat.

https://ibb.co/H7mFL7f

#6
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,986
  • Înscris: 26.02.2008
În primul rând nu este apă în inastalatie. Umple instalatia si reseteaz-o. Se umple, aerisind caloriferele, până la 1,4 bar

Edited by orlandobarbulescu, 10 April 2019 - 08:22.


#7
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,869
  • Înscris: 06.09.2008
e mult 1.4, stiam de maxim 1.2

#8
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
De ce oare,unii care nu se pricep,isi dau cu parerea,ca si cand s-ar pricepe?!...1.4bar e foarte bine! mai ales ca dupa umplere,centrala mai scoate aer (automat) si presiunea poate sa mai scada.
Initiator: Ce apare pe centrala ta (Ariston AS-24FF),nu exista in tabelul de coduri de eroare,asa ca deageaba te uiti in manual (il mgasesti pe google).
E posibil sa fie placa electronica blocata (sau defecta),nu se stie din ce cauza. Da,centrala a ramas fara apa si desi are senzor de presiune minima,e posibil ca acesta sa fie infundat,sa nu fi functionat,iar centrala sa fi intrat in supratemperatura.
Incearca s-o scoti din priza,s-o lasi asa cateva minute,apoi s-o bagi in priza...asta numai dupa ce ai refacut presiunea la 1,4bar.
   De retinut: butonul RESET nu se tine apasat mai mult de 1-2 secunde!...la 5 secunde,centrala intra in regim de "putere maxima" (pentru service).

Edited by danpet, 10 April 2019 - 08:48.


#9
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

View Postrovortex2, on 10 aprilie 2019 - 07:18, said:

Buna dimineata! In dimineata asta cand m-am trezit centrala mea nu mai functiona. Are toate becurile aprinse - si de presiune desi are presiune in ea , si de gaz desi gazul e ok ( am verificat la aragaz) si de horn desi e ok , si sta setata la 90* ( absolut toate beculetele aprinse). I-am dat reset din butonul reset sau on/off - nu face nimic. Am scos-o din priza si am bagat in alta priza - la fel. De la ce sa fie si ce sa fac? Azi noapte mergea bine... as pune o poza dar nu stiu cum..
Acum vad ca ai zis ca "are presiune in ea"...dar din poze ,manometrul arata 0 (zero)!
Ca sa pui poze pe forum,trebuie sa intri pe "More Reply Options"...jos,in drepta :)

#10
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,986
  • Înscris: 26.02.2008
De unde stii ca „are presiune”? Cât? Bagă apă și vezi ce arată manometrul. După aceea mai vorbim ( scriem).

#11
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,634
  • Înscris: 01.10.2004
Pare a fi un Ariston cu Tiraj Fortat Bis ll 24-FF, probabil cu vechime de peste 10 ani.
Vestea buna este ca a venit primavara, vestea rea... o placa electronica este cam vreo 750 lei, fara montaj.
Iti faci socoteala si vezi daca merita sa o mai repari.

PS - sunt cam in aceeasi situatie, am un Ariston vechi de vreo 14 ani, merge saraca, da semne de oboseala la ACM, iar iarna asta a consumat cel putin dublu la un apartament de 2 camere cu bloc anvelopat, comparativ cu un Bosch in condensatie la un apartament de 4 camere, bloc neanvelopat. Asa ca studiez piata, sa schimb Aristonul.

Edited by claudiu1, 10 April 2019 - 09:26.


#12
rovortex2

rovortex2

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 08.04.2014
Are presiune dar manometrul e defect...

#13
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
Pe cea din poze scrie "AS".Sunt mai multe Ariston care semana intre ele (AS,BS,Matis,etc.).
Claudiu,ce spui,nu e relevant.Consumul difera foarte mult in functie de multi factori.Ca exemplu: eu (parter) cinsum DUBLU fata de vecinul de deasupra mea si crede-ma,centrala mea functioneaza foarte bine,iar vecinul nu are cu condensare,ci tot clasica Posted Image
rovortex2 ai scos-o din priza?...De unde stii ca are presiune?...cum vrei sa te ajutam?...De unde esti?

Edited by danpet, 10 April 2019 - 09:42.


#14
rovortex2

rovortex2

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 08.04.2014

View Postdanpet, on 10 aprilie 2019 - 08:34, said:

De ce oare,unii care nu se pricep,isi dau cu parerea,ca si cand s-ar pricepe?!...1.4bar e foarte bine! mai ales ca dupa umplere,centrala mai scoate aer (automat) si presiunea poate sa mai scada.
Initiator: Ce apare pe centrala ta (Ariston AS-24FF),nu exista in tabelul de coduri de eroare,asa ca deageaba te uiti in manual (il mgasesti pe google).
E posibil sa fie placa electronica blocata (sau defecta),nu se stie din ce cauza. Da,centrala a ramas fara apa si desi are senzor de presiune minima,e posibil ca acesta sa fie infundat,sa nu fi functionat,iar centrala sa fi intrat in supratemperatura.
Incearca s-o scoti din priza,s-o lasi asa cateva minute,apoi s-o bagi in priza...asta numai dupa ce ai refacut presiunea la 1,4bar.
   De retinut: butonul RESET nu se tine apasat mai mult de 1-2 secunde!...la 5 secunde,centrala intra in regim de "putere maxima" (pentru service).

Ea era complet rece atunci cand am vazut-o eu. Sa fi intrat in supratemperatura azi-noapte si apoi sa fi intrat modul asta? Acum nu sunt acasa , insa inainte sa plec am scos-o din priza , am asteptat 10 sec si am bagat-o la loc - a facut la fel. .. am lasat-o scoasa din priza . Poate isi revine cand ma intorc

#15
ldpe

ldpe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,341
  • Înscris: 08.03.2017

View Postrovortex2, on 10 aprilie 2019 - 09:39, said:

Are presiune dar manometrul e defect...
Si cu ce verifici , cu cel de roti auto ?
Acel manometru este esential pentru urmarire impreuna cu termometrul , sunt 2 piese care zilnic le urmaresti cand treci pe langa centrala . Ca la masina , in timp ce conduci mai arunci un ochi pe bord .
Fiind un sistem mic si complex trebuie urmarit , nu e greu avand doar 2 elemente care un utilizator casnic trebuie sa le vada - nu e ceva in regula , telefon, mentenanta , schimbat piesa defecta , daca e prea scumpa alta centrala . Dupa 10 ani de exploatare daca reparatia se invarte in jur la  1 mie lei alta , e in joc siguranta si confortul familiei . Ele asa sunt concepute ca unele masini japoneze - cand pica yala de la contact in 10k km pica si motorul , repari un senzor - pica pompa, repari pompa - pica robinetul cu 3 cai ...si o ti lant, nervi, bani pe 2 centrale noi, zeci de mesteri care se perinda .

Edited by ldpe, 10 April 2019 - 10:22.


#16
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,869
  • Înscris: 06.09.2008

View Postdanpet, on 10 aprilie 2019 - 08:34, said:

De ce oare,unii care nu se pricep,isi dau cu parerea,ca si cand s-ar pricepe?!...1.4bar e foarte bine! mai ales ca dupa umplere,centrala mai scoate aer (automat) si presiunea poate sa mai scada.
Vorbeam de presiunea dupa ce se face aerisirea, asa tu bagi 1.4 si ajunge sub 1 daca are mult aer (pe retea si in calorifere).

Edited by sirgoofy, 10 April 2019 - 14:07.


#17
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009
Ar fi buna si o verificare a vasului de expansiune. Daca e aproape plin de apa si maresti presiunea "la rece", cand o porni pe incalzire o sa sara presiunea pana da supapa afara.

#18
Mishu33

Mishu33

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 10.04.2019
Bun ziua!
Am o centrala termica Ariston. Astzi cnd mi-am fcut dus (centrala pe modul sanitar apa calda menajera și nu iarna) am constatat ca caloriferele sunt calde. Care poate fi cauza?
Mulțumesc.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate