Cuptor olandez
Last Updated: Mar 21 2021 21:26, Started by
86-APP
, Apr 06 2019 19:51
·
0
#19
Posted 06 April 2019 - 22:50
De fapt, se numeste Dutch Oven. Si nu are nimic, dar absolut nimic, din ceaunul romanesc.
|
#20
Posted 07 April 2019 - 04:48
#21
Posted 07 April 2019 - 06:57
Dacă nu încetați cu prostiile, va parchez de nu va vedeți!
Lăsați omul in pace. Deschideți google și studiați înainte sa aruncați aiurea cu pietre. |
#22
Posted 09 April 2019 - 20:15
Ala ii cuptor olandez. Asa i-o zis olandezii, asa il gasesti in comert. Sincer, n-am vazut alta firma producatoare decat Petromax. Poti sa-l folosesti ca ceaun, da' diferenta intre ceaunu' de la bunica si asta ii ca la cuptoru' olandez poti sa pui carbuni incinsi pe capac.
Nu pare a fi mare filozofie de folosit daca ai mai gatit la ceaun, am vazut chestii cu el pe youtube si intr-o vreme aveam si io unu' in plan. |
#25
Posted 10 April 2019 - 06:44
In franceza ii zice cocotte.
Daca vrei ceva fancy si nu-ti plac “ceaunele”, cauta Staub, Le Creuset etc. |
#26
Posted 10 April 2019 - 06:46
#27
Posted 10 April 2019 - 08:02
#29
Posted 10 April 2019 - 08:52
Nu sunt eu nici măcar amator de oale și ulcele, dar observ oarece diferențe între tuciul nostru și cel olandez.
Olandezul are curul plat și vine totdeauna cu capac tot de fontă, pe care poți pune jar sau chiar face un ou prăjit sau o friptură. Carevasăzică, aduce câteva avantaje. |
#30
Posted 10 April 2019 - 08:54
Bineînțeles ca e diferit, numai ca unii ie mai catolici decât papa
|
#33
Posted 10 April 2019 - 09:52
Si fonta e tot fier.
Edited by don_dannielo, 10 April 2019 - 09:53. |
|
#34
Posted 10 April 2019 - 10:39
#35
Posted 10 April 2019 - 11:40
Eu am de la Le Creuset unul. Il folosesc pentru mancarurile care trebuie gatite timp foarte lung la foc mic.
Cum nu il folosesc ca sa gatesc in curte pe pirostrii (cred ca s-ar minuna vecinii ) ) nu pun jar pe capac. Nu pentru asta l-am cumparat. Ce este interesant la el e faptul ca distribuie caldura uniform si tine temperatura ridicata cu un minim de energie. Cine a avut calorifere de fonta stie care e diferenta fata de caloriferele moderne. Iar asta il face ideal pentru orice mancare gatita lent si mult. Orice "tocanita" cu carne de vita care trebuie facuta incet incet pana se despica in firicele, gen: https://dagelijkseko...vlees-met-friet Sau un Coq au vin: http://www.foodnetwo...medium=domestic Sau sarmalele de la noi. Ca poti sa il bagi si la cuptor. Dar la noi in famile este preferata oala de lut pentru sarmale. Edited by something00, 10 April 2019 - 11:41. |
#36
Posted 12 April 2019 - 21:43
Barem ati cautat pe internet ce inseamna asta printre tineri?
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users