Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Fumatorii de tigari home made / injectate
Last Updated: Apr 23 2024 09:24, Started by
argonaut
, Mar 15 2019 12:03
·
99
#55
Posted 04 April 2019 - 03:36
Chiar nu are nimeni idee daca aparatul acela electric pentru tigari slim e bun de ceva?
|
#56
Posted 04 April 2019 - 11:41
Gygy_dom, on 04 aprilie 2019 - 03:36, said:
Chiar nu are nimeni idee daca aparatul acela electric pentru tigari slim e bun de ceva? Eu sunt multumit de el. Oricum este singura varianta care am gasit-o. As fi vrut unul mecanic, ca Micromatic, dar eu nu am gasit. Tutunul trebuie sa fie cu o umiditate foarte scazuta, dar nu uscat ,cand faci tigarile, Daca e prea umed se blocheaza. Edited by gheorg1975, 04 April 2019 - 11:42. |
#57
Posted 04 April 2019 - 12:25
Ms.ce varianta ai ? De 5.5 mm sau 6.5? Il ai de mult? Ce tuburi folosesti, le umple de tot?
|
#58
Posted 04 April 2019 - 12:33
Gygy_dom, on 04 aprilie 2019 - 12:25, said:
Ms.ce varianta ai ? De 5.5 mm sau 6.5? Il ai de mult? Ce tuburi folosesti, le umple de tot? Eu il asez la loc batand-o cu filtrul de masa de vreo 2 ori. Oricum ies mai bine decat ca la cele de plastic de 10-15 lei. |
#59
Posted 04 April 2019 - 13:01
Despartim apele deoarece cele doua tehnologii nu prea se pupa, asa cum nici consumatorii nu se prea tolereaza.
Articole in deschidere, luate de pe un blog: Tipuri de tutun Ca și strugurii, planta de tutun prezintă anumite caracteristici în funcție de solul și clima în care a fost cultivată. Diverse specii de tutun sunt cultivate în anumite zone geografice și apoi tratate în mod diferit pentru a se obține materia primă a viitoarelor mixturi savuroase. Tutunul Virginia se prezintă în numerose varietăți – roșu, maro, negru, portocaliu ș.a. Fumul acestui tutun are o textură și o aromă blândă, dar datorită conținutului ridicat de zaharuri, tutunul virginia va avea tendința de a arde fierbinte. Este folosit în aproape toate amestecurile, cu precădere în cele aromatice. Tutunul Burley este o mutație a tutunului Virginia, ce a apărut și s-a dezvoltat în Maryland după războiul civil (american). Se remarcă printr-o aromă slabă, naturală , cu o ușoară notă de nuci. Tutunul burley poate fi aromatizat artificial cu succes, din moment ce propriile calități olfactive sunt mai slabe. Cavendish, ca și Perique sau Latakia, este rezultatul unui tratament special aplicat tutunului brut. De regulă se folosește tutun Virginia sau Burley. După uscare, tutunul este fiert în aburi și fermentat. Pentru fierberea în aburi se folosește o soluție bogată în sucroză sau fructoză. În prezent, tutunul este chiar scufundat într-o asemenea soluție, în care s-au adăugat diverse arome – vanilie, licorice, rom, ciocolată ș.a.. Rezultatul este un tutun închis la culoare, chiar negru, cu un gust și o aromă blândă, dulce. Tutunurile picante (condimentate) au o aromă puternică și un gust pe masură. De regulă, sunt folosite în diverse amestecuri, alături de tutunuri mai slabe, rareori sunt fumate ca atare. Perique este cultivat și procesat cu precadere in Louisiana. Perique nu este o specie aparte de tutun, ci desemnează mai degrabă rezultatul aplicării unei tehnologii aparte tutunului de tipul Red Burley. Tutunul este presat puternic și fermentat în suc propriu, procesul durând aproximativ 9-10 luni. Puține amestecuri conțin mai mult de 10-15% din acest tip. Tutunurile orientale provin ,în special, din țările Orientului Mijlociu și din cele balcanice ( Grecia, Cipru, Turcia, Serbia ș.a. ). Sunt cultivate în zone aride, cu un sol bogat în azot ( nitrogen), de aceea au un conținut scăzut în zaharuri și nicotină, în schimb au o aromă condimentată/iute. Cele mai cunoscute tipuri sunt : Izmir, Samsun, Yedidje, Cavella și Bursa. Latakia este un tip aparte de tutun oriental. Legenda spune că a fost descoperit dintr-un accident : într-un an cu o recoltă record de tutun, un țăran arab a fost obligat să depoziteze tutun până și deasupra grinzilor acoperișului. Peste iarnă, țăranul nostru s-a încălzit cu lemne și când acestea s-au terminat cu bălegar uscat de cămilă. Astfel afumat, tutunul a căpătat calități aparte. În prezent latakia este obținuta prin afumarea tutunului în procesul de uscare, fiind folosite diverse esențe de lemn și ierburi. Forma în care este tăiat tutunul Are o influență (deloc neglijabilă) asupra aromei și a gustului. Diversele forme și mărimi determină viteza și temperatura cu care arde tutunul, de aici rezultând anumite nuanțe în aromă și gust. Tăietura în formă de panglică ( ribbon cut ) este una dintre cele mai utitilizate metode de porționare a frunzelor de tutun. În legătură cu această tăietură, pot spune că se încadrează din toate punctele de vedere în categoria de mijloc ( tutunul tăiat astfel se aprinde relativ usor, jarul se menține fără mari dificultăți, nu arde foarte încins, dar nici rece, nici prea repede, dar nici lent ). Tăietura în formă de ață ( shag ) – se aseamană oarecum cu tipul anterior, însă firele de tutun sunt mai subțiri și mai lungi (ațe). Tăietura shag aduce mai mult cu cea folosită în cazul tigaretelor ( cu diferenta că firele de tutun sunt mai lungi, dar la fel de subțiri) În trecut tutunul tăiat astfel era considerat de slabă calitate, în prezent tăietura shag nu mai este asociată organic tutunului inferior. Tăietura în formă de cuburi/pătrate ( cube cut ) – tutunul este presat pe grătare (caroiaje de lame ascuțite), rezultând forme pătrate. Aceată metodă se folosește, cu precădere pentru tăierea tutunului Burley. Tăietura marinărească (Navy cut) – înainte vreme, marinarii așezau frunzele de tutun într-un lung și subțire tub din pânză de velă, pe care apoi îl răsuceau puternic, obținând o sfoară de tutun. Aceasta sfoară era purtată in buzunar, putând fi tăiată în felii pentru mestecat sau fumat. În această formă, tutunul arde greu și ( prin aceasta ) rece. Tăietura flake – tutunul este presat mai intâi într-o formă paralelipipedicăși apoi tăiat sub formă de felii subțiri. Înainte de a fi pus în pipă tutunul flake trebuie frecat puțin între degete, pentru a se obține bucăți mai mici. În genrere, ca și tutunul Navy cut, tutunul flake arde încet și rece. Documentare: https://thepipeguys....acco-cut-guide/ https://www.st-group...ine-cut-tobacco |
#60
Posted 04 April 2019 - 13:38
Deci acum pot raporta ministrul pentru nesimtire si off topic .
|
#62
Posted 04 April 2019 - 13:42
Nu-i obliga nimeni dar, cum zice serafim mai sus, sa se controleze oleaca in afirmatii.
|
#63
Posted 04 April 2019 - 18:20
danyel61, on 04 aprilie 2019 - 13:39, said:
De acum "injectatorii" se muta dincolo ? Partea proasta e ca toate parerile si testele facute de noi au ramas acolo, trebuia facut unul de la zero pt rulatori si noi sa ramanem cu parerile, aromele si toate cele la noi, acum noi am luat-o de la zero..... |
#64
Posted 04 April 2019 - 18:30
Ti-ai regasit postarea?
Oricum, sa gasesti ceva acolo e greu, o luam aici da capo si, cel putin, nu ne mai face nimeni strangatori de chistoace. Cu totate ca am facut si treaba asta cand eram student. Sa ne fi vazut patru galigani ametiti, adunand chistoacele din statia lu' 84 de la Opera, la 4 dimineata. Le scuturam si le "rulam" in hartie de ziar. Pe trezie, mergeau si asa |
#65
Posted 04 April 2019 - 18:34
repede ai fost pe faza, cred ca ma pandeai ))
cate chistoace am strans pt aia mai mari.....ca ne trimiteau ai dracu pe noi, dar noi din recolta fumam si noi ca nu le dadeam pe toate lor, asta se intampla prin 80-82 Edited by xcit, 04 April 2019 - 18:34. |
#66
Posted 04 April 2019 - 18:34
Primesc notificarile pe mail. E nasol pentru aia care intai injura si dupa aia dau edit
|
#67
Posted 04 April 2019 - 18:47
pai n-am injurat, doar intrebasem unde s-a evaporat aia si apoi am vazut ca noi am luat-o de la zero si ei au ramas cu mostenirea ))
|
#68
Posted 06 April 2019 - 19:41
Azi am terminat prima sarja.
Calcul economic: Argument. La mine fumatul nu consta in cantitatea de tutun fumata ci in numarul de tigari consumate. Dupa o lunga perioada de PM slim am constatat ca vechile PM clasice durau prea mult, pofta fiind stastisfacuta inainte sa ajung la filtru. Am trecut pe injectat tuburi Korona Slim Carbon Black cu tutunul descris mai sus. Azi, ca s-a ispravit tutunul am trecut la calcule. 10 tigari KSCB cantaresc 8 grame, umplute. 10 tuburi cantaresc 2 grame. Rezultat, un "pachet" 12 grame de tutun. De aici, in functie de calitate si gusturi, puteti porni cu calculul economic |
#69
Posted 06 April 2019 - 19:58
Imi spune si mie cineva despre Drum la punga de 50 grame, cum se prezinta, fizic si la tarie/gust?
|
#70
Posted 06 April 2019 - 22:41
Tărie depinde. Ăla normal, nu bright, e mediu. Gustul e mișto. Mi se pare că aduce a prune afumate. Dar are finețe. Per total e un tutun mișto. Foarte asemănător cu drum e tutunul samson tot la plic de 50 grame.
|
#71
Posted 06 April 2019 - 22:47
Fizic e firicel. Ca tărie nu știu ce să zic, undeva găsisem că ar fi 0.8 conținutul de nicotină dar nu-mi amintesc unde.
N-ar trebui să-ți răspund pentru că m-ai lăsat cu primuministru pe topic, nu am mai văzut în ultima vreme alt fumător de rulate pe acolo. PS: nu sunt gentleman |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users