Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Credex și altex fara dobanda

schimbarte nume familie copil

Problema mașina de spalat ve...
 Ajutor incepator

Preturile https://www.colins.ro/ ...

LP - One Last Time

1 Decembrie 2022 - topic pentru d...
 Sfat achizitie sistem audio amfit...

De la ce vine "de la"?

Digi mobil mort in casa

Prețul sau prețurile?
 Anulare contract vanzare cumparar...

scoala postliceala sanitara si hi...

Copiere 2 sau mai multe valori cu...

La multi ani @AlexFCSB4!
 

Cine a inventat idiotzenia CAPTCHA si la ce foloseste?

* - - - - 4 votes
  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#1
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
Mi se intampla tot mai des, cand vreau sa ma loghez undeva sa intervina obsesiv ecranele CAPTCHA pe care trebuie sa dau click in mod repetat pe semafoare, borduri, treceri de pietoni, poduri, autobuze, masini si alte minunatii.

Uneori dau click pe ele pana mi se acreste de logat in contul respectiv, alteori imi bag picioarele si de multe ori, nu sunt capabil sa disting intrari de magazine, masini, biciclete, semafoare sau alte kkturi desenate in patratele alea meschine.

Apoi, rog sa-mi explice cineva si mie - cand esti pus sa dai click pe un semafor, dai click numai pe luminile semaforului sau si pe piciorul lui care poate ocupa inca 3 patrate?

N-am inteles niciodata motivul pentru care, cand ma loghez in contul DigiCare sau in Decathlon, ar trebui sa fiu supus, de fiecare data unui tir de CAPTCHA.

Faceti-ma sa pricep - cine a inventat acest rahat, la ce foloseste si daca site-urile respective castiga cumva clickuri de pe urma mea cand incerc sa bifez ce se cere in CAPCHTA?

#2
eStev

eStev

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,084
  • Înscris: 06.09.2012
anti spam, anti boti

#3
zyppster

zyppster

    viața este o contradicție

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,877
  • Înscris: 02.02.2008
eu nu inteleg de ce, dupa ce alegi corect imaginile, sistemul zice ca procesul a fost gresit si tre' s-o iei de la capat... cred ca cei care au creat mizeria asta vor cu tot interesul sa ne streseze... inca ceva ce nu inteleg este de ce unele site-uri au ales sistemul asta cand nici nu le vad rostul... gen DIGI Romania... astia se spammeaza si singuri, cine sau ce e asa amenintare pentru ei???

Edited by zyppster, 29 March 2019 - 22:22.


#4
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,972
  • Înscris: 15.06.2004
E o metoda de protectie impotriva scripturilor automate care incearca sa scrie in paginile respective sau sa se inregistreze pe anumite site-uri.
Un om poate detecta imaginile cerute, un script mai greu sau deloc.
La semafoare - evident dai click pe semafor - cutia cu cele 2 sau 3 lumini. Nu pe stalp.

#5
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
Pai da mai nene si cine e dispus sa dea o carutza de clickuri pe chestiile alea care tot apar si dispar ca sa se logheze pe un rahat de cont de client la DIGI?

Pe bune... cand vad cate rahatzisuri apar acolo si faptul ca nu le bifez cum trebuie, incep sa ma indoiesc ca am un IQ suficient de dezvoltat sa inteleg daca semafor inseamna doar semaforul sau si piciorul semaforului care ocupa alte 4 patrate...  Niciodata nu le nimeresc.. cred ca dau minim 30 de clickuri pana reusesc sa ma loghez undeva.

#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,972
  • Înscris: 15.06.2004
Unele site-uri ca sa fie sigure te pun chiar sa rezolvi corect mai multe ecrane - 3-4 chiar sau mai multe.

#7
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019

View Postzyppster, on 29 martie 2019 - 22:20, said:

eu nu inteleg de ce, dupa ce alegi corect imaginile, sistemul zice ca procesul a fost gresit si tre' s-o iei de la capat... cred ca cei care au creat mizeria asta vor cu tot interesul sa ne streseze... inca ceva ce nu inteleg este de ce unele site-uri au ales sistemul asta cand nici nu le vad rostul... gen DIGI Romania... astia se spammeaza si singuri, cine sau ce e asa amenintare pentru ei???

Deci, hai sa-ti spun.. Am un cont de client la Decathlon in care ma mai logam din cand in cand.. Au bagat doua randuri de CAPTCHA atat ca sa-ti valideze adresa de e-mail (dai vreo 15 clickuri) cat si ca sa-ti valideze parola (mai dai vreo 20 de clikuri).

Exista vreo forma de umilinta mai mare decat sa pui omul sa vaneze iepuri prin imagini neclare atunci cand se logheaza pe un cont ???

Chiar nu e nimic care sa reglementeze mizeria asta?

#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,972
  • Înscris: 15.06.2004
Nu exista nicio reglementare. E decizia site-urilor.
Nu-ti convine te duci in alta parte.

Quote

incep sa ma indoiesc ca am un IQ suficient de dezvoltat sa inteleg daca semafor inseamna doar semaforul sau si piciorul semaforului care ocupa alte 4 patrate...
Ce treaba are piciorul cu semaforul. Semafor este doar cutia cu luminile. ATAT.
Daca nu stii asta...

Edited by eiffel, 29 March 2019 - 22:26.


#9
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019

View Posteiffel, on 29 martie 2019 - 22:23, said:

Unele site-uri ca sa fie sigure te pun chiar sa rezolvi corect mai multe ecrane - 3-4 chiar sau mai multe.

Pai asta am vazut si eu.. ca dau clickuri acolo si tot apar in continuare..

Pe bune.. incercati sa va logati pe contul de DigiCare, acolo unde apar facturile si toate alea.. sa vedeti cate clickuri dati.

View Posteiffel, on 29 martie 2019 - 22:25, said:

Ce treaba are piciorul cu semaforul. Semafor este doar cutia cu luminile. ATAT.
Daca nu stii asta...

Nu cred.. ca am dat de mai multe ori asa.. si dupa ce mi le invalideaza imi apar zebre sau hidranti... semna ca nu le nimeresc... Apoi... daca o parte a carcasei semaforului apare in alte 3 patrate atunci cum e... trebuie dat click si pe alea sau ce?

#10
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,680
  • Înscris: 16.03.2007
bos, nu te obliga nimeni sa folosesti serviciile alea. daca le folosesti, le iei asa cum sunt. sau fa-le sugestie, poate ii covingi sa renunte.

captcha e o solutie de compromis, necesara. dar ce, cand iti incui usa de la intrare nu e naspa? stai sa cari cheia dupa tine mereu, iar daca o pierzi stai pe afara... ideal ar fi fost sa lasi usa deschisa tot timpul. dar nu, lucrurile nu functioneaza asa.

Edited by laffin, 29 March 2019 - 22:35.


#11
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,695
  • Înscris: 24.04.2013
Mie nu imi apareau deloc la logarea in contul Digi, dar acum vad ca imi apar. Macar nu imi apar prea multe… Poate ca gresiti ceva si de aceea cer mai multe.

In alta ordine de idei, sunt de acord ca e bun ca anti-bot atunci cand se creaza un cont/ o cerere/ ceva similar, operatii facute fara a fi deja autentificat. Dar la login e o prostie, ce poate face un bot decat sa incerce a ghici parola. Acolo in mod normal se merge pe reguli de tipul ‘dupa 3-5 incercari cu parola gresita se blocheaza accesul’. Mult mai simplu si mai eficient.

#12
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019

View Postlaffin, on 29 martie 2019 - 22:33, said:

bos, nu te obliga nimeni sa folosesti serviciile alea. daca le folosesti, le iei asa cum sunt. sau fa-le sugestie, poate ii covingi sa renunte.

captcha e o solutie de compromis, necesara. dar ce, cand iti incui usa de la intrare nu e naspa? daca pierzi cheia stai pe afara... ideal ar fi fost sa lasi usa deschisa tot timpul. dar nu, lucrurile nu functioneaza asa.

Le foloses ca n-am de ales nu de placere, dar ma mira ca nu exista nicio reglementare pentru o astfel de porcarie, respectiv care sa spuna clar cum trebuie sa arate figurile alea, ce trebuie bifat din ele si tot asa.. Adica, trebuie gandit un pic si din perspectiva clientului dupa parerea mea.. Nu peste tot poti opera cu concepte "nu-ti convine, muta-te bai nene"

Alde DIGI astazi cred ca au introdus idiotzenia, ca ieri nu era.

Si hai sa intreb altceva - de ce s-ar loga roboti pe contul Digi.. ca sa faca ce ???

Edited by Kres, 29 March 2019 - 22:38.


#13
marcusdefeis

marcusdefeis

    Lunetist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,028
  • Înscris: 14.07.2008
imbecilitate captcha

#14
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 33,657
  • Înscris: 19.04.2009
Google a inventat chestia aia.

E enervanta când îți apare de fiecare data și când te pune sa cauți mașini prin boscheți.

#15
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,805
  • Înscris: 05.12.2002

View PostKres, on 29 martie 2019 - 22:37, said:

Si hai sa intreb altceva - de ce s-ar loga roboti pe contul Digi.. ca sa faca ce ???
Robotii incearca sa "ghiceasca" parola contului tau si de acolo pot face mai multe magarii.

#16
Jammalan-the-Prophet

Jammalan-the-Prophet

    Legendary

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,140
  • Înscris: 17.05.2016

View Posteiffel, on 29 martie 2019 - 22:25, said:

Ce treaba are piciorul cu semaforul. Semafor este doar cutia cu luminile. ATAT.
Daca nu stii asta...

Nope :P

Sunt doua tipuri de captcha

[ https://i.imgur.com/Lls3xqR.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

asta care are optiuni clare, si cele precum semaforul colegului:

[ https://i.imgur.com/5cbLgTr.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Eh partea nostima la asta e ca are un alt algoritm in spate, care a dus si la teoria (poate conspiratie sau poate reala) ca google face exercitii de machine learning pe noi.

Ei bine, la cazul doi nu exista o singura solutie.
Fiecare rezolvare genereaza un rezultat, iar ce completezi tu este comaparat cu pool-urile rezultatelor precendente, atat al celor ce au fost acceptati ca bipezi cat si al celor care au fost facut bip-pauza-bip. Posted Image

Daca treci peste niste procentaje de asemanare, esti validat, daca nu mai iei o runda, si inca una...Posted Image Posted Image

#17
PopaXXX

PopaXXX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 03.05.2018

View PostKres, on 29 martie 2019 - 22:27, said:

Pe bune.. incercati sa va logati pe contul de DigiCare, acolo unde apar facturile si toate alea.. sa vedeti cate clickuri dati.
Mie nu imi apar, cred ca faci tu ceva gresit. Folosesti un proxy sau ceva asemanator?
Eu daca folosesc TOR de exemplu, apar captcha-uri peste tot, pana si la cele mai banale site-uri.

#18
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Mie nu-mi apare captcha  daca vreau sa ma loghez pe Decathlon.

Google a venit ci Captcha v3, e invizibil.

Edited by ionutz_joe2009, 29 March 2019 - 22:55.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate