Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 

Souse vide

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
ThetaG

ThetaG

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 11.11.2018
Are cineva experienta in pregatirea alimentelor prin metoda souse vide ?

#2
tropicana

tropicana

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 16.06.2015
Cu siguranță. Vrei să afli ceva anume, ultra-specific sau întrebi așa, la modul general?
Just shoot, îți răspund eu dacă altcineva nu se încumetă.

Și just for the record, e sous-vide

Edited by tropicana, 27 March 2019 - 22:16.


#3
ThetaG

ThetaG

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 11.11.2018
Cât de sigura este aceasta metoda de gatire ținând cont ca nu se folosesc temperaturii prea mari

#4
tropicana

tropicana

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 16.06.2015
Foarte sigură dacă respecți timpii de gătire din rețetă.
Chiar dacă nu se folosesc temperaturi mari, timpul lung de gătire omoară cam orice bacterie încăpățînată.
Atenție ceva mai mare la pește, ăsta de obicei se gătește sous-vide la 50-55 grade, pragul de safety e la peste 60 de grade. De asta contează timpul de gătire.
Urmează rețeta (ar fi bine să fie o rețetă de la cineva care știe sous-vide, ofcors) și ești ok.
Și în general e recomandat să ții ce-ai gătit așa în punga sous-vide, o deschizi fix înainte de a o rumeni in tigaie/cuptor/whatever.

Edited by tropicana, 27 March 2019 - 22:39.


#5
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,441
  • Înscris: 10.08.2005

View PostThetaG, on 27 martie 2019 - 22:14, said:

Cât de sigura este aceasta metoda de gatire ținând cont ca nu se folosesc temperaturii prea mari
that's the point, e in vid, nu e nevoie de temperaturi mari

#6
tropicana

tropicana

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 16.06.2015
Clostridium botulinum bacteria can grow in food in the absence of oxygen and produce the deadly botulinum toxin, so sous-vide cooking must be performed under carefully controlled conditions to avoid botulism poisoning.

E nevoie de temperaturi măcar aproape de limita maximă de supraviețuire a bacteriilor, pentru că mizeriile de aparate sous-vide destinate pentru uz casnic nu-s nici pe departe capabile să videze realmente ceva. Nici măcar o pungă. Nu prea e vid în pungile alea. De-aia timpi lungi.

Edited by tropicana, 27 March 2019 - 23:15.


#7
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
Depinde și ce se întâmpla cu bucata de carne după gătirea sous vide.
Dacă se rumenește la temperatura ridicată, ținând cont ca majoritatea germenilor sunt situați la suprafața, mor atunci.

#8
marmota_vasi

marmota_vasi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 487
  • Înscris: 13.02.2008
am primit cadou un aparat Anova culinary anul trecut ; l-am folosit cam de 8-10 ori  cu carne de vita ( angus , de pe dealurile din insula )
are o aplicatie pt android, cu retete, si te poti conecta la aparat pe wifi si bluetooth ; aparatul incalzeste apa pana la temperatura din reteta aleasa, si dupa aia te anunta cand s-a terminat procesul ( cred ca 60 min la 59.6 grade )
nu avem masina de tras in vid; folosesc niste pungi zip-lock , de alea alimentare de la ikea , si  le scufund in apa, folosind apa sa impinga aerul afara ( water displacement )

la sfarsit le mai tin pe tigaia incinsa cam 10 sec pe fiecare parte.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate