Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...
 Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40
 Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren
 

Peste cca 5 ani vom lansa sonde automate spre planetele din sistemul stelar Alfa Centauri

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

    Semper Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,010
  • Înscris: 09.12.2015

View PostInfinitty, on 25 martie 2019 - 11:32, said:

Posted Image Nu mai abuza de samagon , S.U.A. nu e ''rusia'' , o dedicație pentru tine din partea N.A.S.A.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/bJ8fFQFbCpQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#20
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,342
  • Înscris: 26.02.2008
Se pare că au descoperit rușii petrol și gaze în Alpha Centauri

Edited by orlandobarbulescu, 25 March 2019 - 15:13.


#21
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postccf_cristi, on 25 martie 2019 - 12:13, said:

Deci, noi de abia ne taram cu viteza sunetului p-aci si asta viseaza la jumatate din viteza luminii?! :o
I-a zis cineva ce viteza are lumina? :huh:

Se vor folosi laseri si sau MASERI, Laseri cu electroni si eventual initial pe orbita terestra fie pe Luna chiar acceleratoare masice pe levitatie magnetica.

#22
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,120
  • Înscris: 04.02.2011
Ceva știe inițiatorul doar că nu vor fi rachete, ci avioane, nu vor fi sonde automate ci trupe și nu va fi în spațiu pe undeva, ci prin Venezuela, Siria, etc.

#23
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,237
  • Înscris: 29.12.2006

View PostInfinitty, on 25 martie 2019 - 11:32, said:

Un miliardar rus are un plan nebunesc de a ajunge la o planetă din apropiere, care ar putea găzdui viaţă

Yuri Milner, că despre el e vorba, e unul dintre acei "visători" frumoşi. Unii bagă bani în vile, maşini şi casinouri, el, Milner, în dorinţa de a explora. Îmi plac oamenii din personalitatea cărora face parte această necesitate de a explora.

Acest proiect - Breakthrough Starshot - are ca ţel din câte ştiu eu, trimiterea unor microstaţii spaţiale, "împinse" şi astfel accelerate fie de raze laser, fie de razele soarelui, prin presiune radiativă. Călătoria ar începe în 2036, şi cu o viteză de circa 15 - 20 % din cea a luminii, adică 60 000 km/s, ar ajunge în sistemul Proxima Centauri, mai precis pe lângă planeta Proxima Centauri b, în circa 30 de ani. Semnalul că a ajuns acolo ar sosi pe Pământ în 4,7 ani.



Astea sunt planurile, însă oare cum se va rezolva cu ecuaţia E = mc2 care ne spune că cu cât un corp e accelerat tot mai mult, adică i se transferă tot mai multă energie, masa lui creşte tot mai mult. Apoi, crescând masa, e nevoie de şi mai multă energie iar masa creşte şi mai mult !

Aici e primul obstacol: cel al epocii în care trăim, şi în care ideile despre călătorie au la fundament...deplasarea spaţială dintr-un punct în altul. Nu aceasta e metoda de a explora Universul în viitor !

Şi să ne mai gândim că la acea viteză, StarChip, adică mica navă, are nevoie de deceleraţie. Chiar şi New Horizons la o viteză mult mult mai mică, de 17 km/s, a trecut doar pe lângă planeta Pluto fără a se angaja pe orbita acesteia. Cauza a fost viteza prea mare.

Şi totuşi, mulţi oameni cu renume ştiinţific cred în acest proiect. Amintesc pe Pete Worden, Steven Chu, Saul Perlmutter sau Martin Rees. Cine urmăreşte documentare ştiinţifice îi ştie.




Dar nici N.A.S.A. nu se lasă. În Decembrie 2017 a propus misiunea Alpha Centauri 2069, prin care ar fi trimise spre acest sistem, microsonde. Asta s-ar întâmpla în 2069 la aniversarea a 100 de ani de la...om pe Lună.

Parcă ar reveni întrecerea din vremea Cursei Spaţiale. Asta nu e rău. Orice competiţie contribuie la progres. Ce va fi în 2069...vom trăi şi vom vedea. Posted Image




Oricum ar fi, Yuri Milner ăsta e un fel de Elon Musk rus.

Că pomeneam despre cum "vom trăi şi vom vedea", mai e un rus bogat, Dmitry Itskov, la fel de "visător frumos", ce a creat Iniţiativa2045, ce are în vedere înşelarea morţii prin migrarea în lumea virtuală. Însă asta nu face obiectul topicului.

Edited by lupini, 26 March 2019 - 16:57.


#24
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Vor incerca macar din simplul fapt ca este foarte ieftin.

Eu cred ca sondele vor avea forma unei sfere micute si probabil vor fi de diferite marimi, unele vor fi cat bobul de orez, iar altele vor avea volumul unui balot de paie, desi vor fi extrem de usoare.

Probabil ca franarea nu va fi o problema la masa mica a acelor sonde si se va face cu o parasuta EM in vantul stelar contrar.

Problemele posibile vor fi datorate debiturilor cosmice dupa cum arata Marshal T. Savage in lucrarea sa -Colonizarea Galaxiei in 7 pasi usor de facut, asa ca totusi as miza 1:1 pe navele lightere ale acestuia, care sunt comparabile cu navele spatiale din prezent, ori cu cele din filmele de anticipatie stiintifica, adica maricele, cu propulsie fuzio-nucleara cu jet de plasma de apa.

Astfel de nave automate pot atinge si lansa drone in alte sisteme stelare.
https://m.youtube.co...o planet darwin

https://m.youtube.co...eature=youtu.be

https://m.youtube.co...h?v=fJIgcihiw2Y

https://m.youtube.co...h?v=oVjYtZydMuo

Edited by Infinitty, 27 March 2019 - 18:21.


#25
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,237
  • Înscris: 29.12.2006

View PostInfinitty, on 27 martie 2019 - 18:14, said:

Problemele posibile vor fi datorate debiturilor cosmice dupa cum arata Marshal T. Savage in lucrarea sa -Colonizarea Galaxiei in 7 pasi usor de facut

Colonizarea e un concept care încă mai mai sălăşluieşte în psihologia socială a umanităţii. Întotdeauna, oamenii prezic viitorul prin intermediul realităţilor prezentului sau trecutului.

În secolul 17, când când încă se mai făceau descoperiri de noi teritorii pe Glob cu ajutorul corăbiei, scriitorul francez Cyrano de Bergerac a imaginat că omul va ajunge pe Lună cu...corabia !

La fel se întâmplă în psihologia ştiinţifică actuală: se crede că oamenii vor coloniza spaţiul galactic cu...nave. E ineficient total şi aproape imposibil. Dacă ar fi existat civilizaţii avansate, ar fi colonizat ele, însă paradoxul lui Fermi arată că nu e cazul.

Nu e cazul...până când a apărut o posibilă rezolvare a paradoxului lui Fermi. Se numeşte: ipoteza transcendenţei (transcension hypothesis), care se bazează pe un alt concept numit compresia STEM (Spaţiu.Timp.Energie.Materie.)



Aceste două concepte spun aşa: cu cât civilizaţia progresează mai accelerat, cu atâta devine mai eficientă. Iar eficienţa aceasta se manifestă prin renunţarea la "spaţiul exterior", care e spaţiul cosmic, şi trecerea la descoperirea "spaţiului interior", care e dată de descoperirea de noi dimensiuni, şi asta e manifestă prin miniaturizare tot mai accentuată, prin timp tot mai scurt, prin energie mai puţină folosită şi prin masă mai puţină.

Şi odată ajunsă civlizaţia în punctul numit singularitate tehnologică, acea civilizaţie va ajunge să fie infinit de eficientă. Adică, va folosi doar un punct din spaţiu unde timpul nu mai are relevanţă, şi unde materia şi energia e atrasă în cantităţi mari nemaiavând relevanţă nici ea. Şi, unde să află aşa ceva ? În găurile negre.



Acest concept pare a fi o rezolvare a paradoxului lui Fermi deoarece, aşa s-ar explica de ce nu se descoperă manifestări ale civilizaţiilor extratersetre în "spaţiul exterior". Explicaţia ar fi că au migrat în "spaţiul interior". Şi în acelaşi timp, teoria asta satisface şi posibila descoperire a civilizaţiilor de Tip 3 a lui Kardaşev, adică cea care foloseşte resursele unei întregi galaxii. Civilizaţiile care nu mai locuiesc pe planete ci în găuri negre, atrag materia şi energia din toată galaxia, adică exact cum se constată în cazul unei găuri negre.


Îmi place o carte a lui Robert Bryce, Smaller faster lighter, denser, cheaper. E despre acest subiect nou, misterios şi foarte interesant.

Edited by lupini, 27 March 2019 - 19:24.


#26
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Nu trebuie sa locuim in gauri negre, este suficient sa trimitem sonde automate cat mai mici si mai compacte dar si bine protejate, apoi constiintele noastre duplicate digital, vor putea calatorii instantaneu spre toate destinatiile pregatite in prealabil de catre microboti si minidrone galactice.

Corpurile biologice vor fi ultimele care vor ajunge in acele destinatii, aceasta daca nu cumva se vor clona pornind de la cateva celule criogenate.

#27
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,672
  • Înscris: 21.06.2016
Yuri Milner e rus in sensul in care e Musk african.

#28
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Ce importanta are nationalitatea si cetatenia, putea fi si eskimos si bosiman si evreu papuas in acelasi timp si tot relevant este spiritul sau de pionerat.

#29
favoritul

favoritul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,909
  • Înscris: 22.01.2008
Ar fi fost mai interesat sa faca o cale ferata pana acolo! Ar putea avea statii: Luna, Marte, Jupiter, Saturn! Pacat ca resursele financiare nu sunt folosite in educatia populatiei!

#30
LouisCyphre

LouisCyphre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,965
  • Înscris: 24.01.2012
Degeaba or să zboare ruşii în Alpha Centauri, ghici cine o să ajungă primii acolo?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate