Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 Acoperire gol extrior intre termo...

Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...
 Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 

Cum mai ies din situatia asta ?

* * * - - 10 votes
  • Please log in to reply
249 replies to this topic

#19
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,863
  • Înscris: 27.04.2010
Cum s-a mai spus, schimba psihiatrul.
Si cand mergi la el, spune-i tot ce te doare, nu-i mai ascunde nimic.
Altfel nu te poate ajuta ... fii sincer cu el.
Pentru somn, poti lua melatonina, o pastila seara.
Nu da dependenta, asta e indicata pentru cei ce schimba fusul orar si nu se pot adapta prea usor.
Cauta sa faci ceva ce crezi ca-ti face placere, ori munca fizica, ori ceva home made.
Daca te gandeai la tractorist si crezi ca-ti va face placere, fa-o.
Se cauta tractoristii, incep sa fie platiti bine ... documenteaza-te putin, despre tipuri de tractoare, particularitati ale lor, etc. Iti va fi de ajutor.
In plus, vei avea si un venit, ceea ce-ti va permite sa te intretii singur.
Fa ceva ce-ti place, ceva care sa-ti tina mintea ocupata.
PS: daca problema e reala, simplul fapt ca ai scris aici despre ea denota ca nu esti fara scapare.

Edited by shymano, 20 March 2019 - 08:54.


#20
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,818
  • Înscris: 09.12.2012

View PostPopaXXX, on 20 martie 2019 - 08:41, said:

Adica ce inseamna asta, esti baiat dar preferi sa fii fata?
Da

View Poststalker2142, on 20 martie 2019 - 08:42, said:

Despre ce handicap e vorba, te referi ca ai si un handicap fizic?
Locomotor,din cauza complicatilor la nastere.

Ok vad ca deja unii useri si-au dat seama care ii problema,nu are rost sa mai scriu si eu.

#21
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Anxietate sociala ? E doar in mintea ta. Daca citesc ce simptome sunt , deduc ca si eu sufar de asa ceva , deoarece am mereu o parte din ele: Posted Image

Semnele şi simptomele fizice pot fi:
Înroşirea feţei
Transpiraţie exagerată
Tremurături sau frisoane,
Greaţă, diaree sau alte probleme cu stomacul
Dificultate în a vorbi, voce tremurată
Tensiune musculară
Palpitaţii, bătăi puternice şi/sau accelerate ale inimii,Mâini reci şi umede
Senzaţia de gură uscată

Deci si eu cand am trecut prin anumite etape ale vietii (un examen la scoala, un examen la scoala de soferi, o operatie , etc)... era normal sa fiu stresat, sa transpir de frica, iar la operatie deja aveam mainile reci si umede si tremuram tot , greata, tremuraturi... Posted ImageSau cand sunt in fata unui public si am de prezentat ceva, la fel imi e putin frica, nu toata lumea e un bun orator sau facuta pentru a vorbi in fata unui public, eu sunt mai rusinos. Sau am vazut o fata foarte frumoasa si cand am vorbit cu ea m-am cam inrosit la fata ca o placeam enorm.... Posted Image  Asta nu inseamna ca am anxietate sociala. Nu mai citi tampenii de pe google, deoarece o sa descoperi ca suferi de 30 boli de care nu stiai. Toate astea sunt doar in capul tau. Boli moderne inventate de "cercetatori". Boala e aia cand esti nebun la propriu , sau ai dureri/boala fizica.... nu cand poti sa vorbesti deschis pe softpedia, un nebun nu ar putea face asta.
Incearca sa iti faci prieteni (nu ai avut deloc in copilarie ? la scoala ? din anumite intamplari ? ) , iesi cu ei la cate un suc, mai stati la o poveste, ba chiar in cineva in care ai incredere daca ii spui de depresia ta mai mult ca sigur o sa te ajute (nu-i spune de "identitate, ca nu-i un lucru tocmai usor digerabil"), insa ii zici ca esti nesigur pe tine, si mai ceri niste sfaturi. Studii ai ? Incearca sa te angajezi undeva , unde nu se cere cine stie ce. Sau du-te in afara la munca, e plin de romani in afara.
Nu stiu la ce te referi cu identitatea asta de gen... n-ai cuc ? Posted Image) Axeaza-te 1-2 ani pe cariera, sa ai un loc de munca, ca sa poti avansa cat de cat, apoi sa iti faci o familie. Daca familia ta vede ca incepi sa faci ceva cu viata ta si ca lupti pentru asta se vor schimba si ei si te vor sustine, iti vor binele , iar daca esti singurul fiu, iti dai seama ca nu le cade bine sa le zici ca ai o astfel de problema, probabil s-au suparat din cauza ca tin la tine si isi puneau baza in tine pentru viitor.
Solutii exista mereu, nu are rost sa ne descurajam, incepe in pasi mici, stai de vorba cu ei si spune-le ca ai nevoie de ajutorul lor ca sa faci o schimbare in viata ta.

Mult succes Posted Image  Lasa pastilele, gandurile aiurea si nu mai cauta informatii pe internet despre diverse tampenii.

Edited by TruculMagic, 20 March 2019 - 09:04.


#22
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,203
  • Înscris: 06.01.2007
Acuma ... despre parinti.
Parintii sunt si ei oameni, nici mai buni nici mai rai ca altii. Nici mai buni nici mai rai ca tine.
Nimanui nu-i convine sa aiba un copil cu handicap, mai ales un handicap ce tine de psihic, adica ceva ascuns, ce nu se vede. E normal si natural sa dea vina pe vointa ta, pe tine.

Ce trebuie sa faci tu? Well.. trebuie sa-ti folosesti partea de cap care functioneaza pentru tine, nu impotriva ta. Adica foloseste-ti logica, aia nu ar trebui sa fie afectata de depresie sau de disforie.
Si cu logica, trebuie sa-i intelegi. Chiar de vei dori sa fie mai buni decat sunt, stii bine ca nu vor fi. N-ai decat sa dai vina pe ei, dar viata e a ta, nu a lor.
Ideea e ca in relatia cu parintii trebuie sa-ti folosesti capul, altfel te va ingropa si mai rau. Parintii nu vor sau poate ca nu pot sa inteleaga. Tu trebuie sa le explici, sa le arati ca-i intelegi pe ei, tot asa.. trebuie sa detii controlul la ceea ce poti detine controlul. Lucrurile astea nu ar trebui sa fie afectate de depresie. E drept ca e greu si pentru un om normal, fara problema ta, parintii sunt mai batrani ca noi, sunt foarte capriciosi, dar e cert ca trebuie s-o faci din pacate. Trebuie sa faci acest efort cu partea functionala a capului sa ajute pe cea (sa zicem) nefunctionala,  e singurul mod prin care te poti ajuta singur.

Edited by maccip, 20 March 2019 - 09:07.


#23
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Nu sta in casa. Eu sunt racit tare si nu pot face nimic de cateva zile. Doar in casa stau si ce imi mai aerisesc camera. Am o stare aiurea rau. Omul nu e facut ca sa stea mereu intr-un loc. Are nevoie de ocupatie, de miscare, cand stai numai in casa devi depresiv. Daca stau o zi din week end toata ziua in casa ma simt rau, daca ies seara respectiva, deja vin acasa cu o stare de spirit pozitiva. Nu sta in casa!

#24
Trexman

Trexman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,370
  • Înscris: 11.11.2017

View PostPetran_Marius, on 20 martie 2019 - 04:05, said:

Deci,am inceput anul 2019 cu un episod de depresie foarte urat,

E început de an, pe timp de iarnă e frig, e normal pentru multă lume să nu se simtă în apele lor. Ce vrei, să vezi lumea zâmbind în timp ce îi îngheață mâinile și picioarele?  

De unde ar fi pornit depresia asta a ta? De la iarnă? Cine nu se simte nervos, trist, apatic, pe timp de iarnă? E frig!

View PostPetran_Marius, on 20 martie 2019 - 04:05, said:

umblat iar pe la psihiatri,pus pe anti-depressive,insa nici asta nu ma ajuta deloc.

Ține și de tine să ignori ceea ce te face depresiv.


View PostPetran_Marius, on 20 martie 2019 - 04:05, said:

Cat despre mine,sunt handicapat,nebun,anxios,evit oameni,nu lucrez din cauza anxietati sociale + a handicapului,depind inca de parinti desi mai imediat am 24 de ani.

„Anxious” în engleză înseamnă „nerăbdător” sau „neliniștit”. Nu e treaba noastră să știm ce handicap ai și, cu toate ăstea, tu ai impresia că restul lumii are ceva cu tine și handicapul tău. Așa crezi? Cât de mult te-au influențat filmele & serialele americane?

„Anxietate socială” a fost inventat un american să-și ia și el doctoratul pe psihologie sau psihiatrie, iar acum toți îl iau pe bune, doar și fiindcă a mai încercat să deslușească ceva.

Pe tine chiar nu te-a învățat nimeni că, dacă un om te face zilnic „prost”, o să ajungi să crezi ce spune, cu toate că tu nu ești prost?
Așa și cu „anxietatea socială”: ți-a intrat asta în cap ca un fel de avarie a subconștientului, acum nu mai scapi de ea fiindcă niște suavi pe internet & halate albe ți-au băgat în cap că ești anormal și că trebuie să te comporți ca un anormal. Tu înțelegi că asta e nebunie? Probabil că ți-ai expus problemele în trecut, iar cei care te-au diagnositifcat au căutat și ei în DEX-ul lor specializat și, gata, au găsit taman termenul.

Când ei ți-au spus că suferi de „anxietate socială”, nu ți-au spus asta ca și cum suferi de lepră, da? Fii un pic dibace, ei ți-au dat așa, o explicație (ca Leana Pârțag), de ce te simți lezat.  


View PostPetran_Marius, on 20 martie 2019 - 04:05, said:

Pe langa asta,am primit si faimosul diagnostic "Tulburarea de identitate de gen" desi eu stiam de asta de mic,nu intru in detalii,ai mei insa abia acum au aflat + cei apropriati,si intr-un final si voi cei care cititi.

„Gen”... am ajuns așa de puritaniști încât ne e rușine de cuvântul „sex” și-l substituim cu o categorie gramaticală. Vai de capul noastru de idioți xenomani ce suntem (nu tu, dar remarc și eu, că mă enervează să aud cum romengleza n-a pierit).   
Păi normal că ai primit diagnosticul ăla; ăia văzând că nu-ți revii din starea asta (serios, tu cum ai fi vrut să te simți pe timp de iarnă, fericit chicotind?), și-au zis să tragă la paie (că ce să-ți mai zică și ție să-ți revii din starea asta a ta) și au scos asta cu disforia.

Dacă nu exista internetul, tu mai aveai starea asta? Cred că nici psihiatrii n-ar fi știut mai bine. E bizar cum toți cei care suferă de chestiile ăstea, coincidența face că au conexiune la internet.

Te simți intimidat de lumea de afară & ți-e frică aiurea de oameni. De ce? De ce ți-e frică de oameni? Nu ți-ar fi frică de o fiară din natură dar ți-e frică de oameni?
Ești sigur că nu te-au dopat anturajele de tot felul de povești și prostii și lozinci, doar cu intenția să bage spaima în tine aiurea? Că ești capabil să ai emoții, nu ești o dronă.

Ți-e rușine de tine? Tu nu vezi că lumii din jur nu-i pasă și fix ție ți s-a băgat în cap că ești într-un „spotlight”? Nu există scenariu după care să urmăm viața, numai tonții își închipuie că există o „listă a vieții”. Tu nu ești tont dar cred că te-ai lăsat păcălit.  

View PostPetran_Marius, on 20 martie 2019 - 04:05, said:

devin din ce in ce mai frustrat,incep sa ma urasc pe mine insusi,ma izolez mai mult de oameni,relatia cu parinti se raceste pe zi ce trece din cauza acelui diagnostic faimos,ei nu vor sa accepte asta,ma fac nebun sau nu ma cred,ma insulta..etc insa cel mai rau e distressul cauzat de gender dysphoria,ma indop de pastile sa ma calmez dar nici alea nu mai ajuta,psihiatrul nu poate sa ma ajute la fel,cica nu are experienta si cunostiintele necesare,dar tot el mi-a pus diagnsoticul de mai sus.

Știi ce e aia „overthinking it”? Înseamnă să stai pierdut în gânduri despre tot felul de chestii care n-au legătură una de alta:  

Tu ai văzut asta? https://youtu.be/dFyp4BcnkUc?t=79

Uită-te la ei, bagabonții, cum dau din motorete, fir-ai ai naibii de nebuni. Te simți „nebun”? Păi uită-te la ăștia, ăstora nu le pasă dacă își rup gâtul de pe motoretă. ASTA e nebunie.

View PostPetran_Marius, on 20 martie 2019 - 04:05, said:

Stau si ma intreb de ce eu,de ce tocmai eu ? si de ce toti arunca cu mocirla in mine ?
Presimt ca o sa fiu luat peste picior si aici,si ca tocmai mi-am stricat respectul si reputatia in fata unora de pe aici,dar ce mai conteaza asta  daca si in viata reala/personala e la fel.
Nu imi vine sa cred ca am ajuns in asemenea situatie,eu unul am ramas fara speranta,ma simt ca o anomalie,marginalizat,bagat in mocirla pana peste cap,nu prea ma mai bucur de viata,o vad in alb si negru in ultimul timp.

Tu te-ai spălat pe dinți? Nu? Treci și spală-te pe dinți, fă un duș. Du-te la cinematograf, rulează un film cu ăla din trilogia Taken.

#25
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Nu stiu daca iti plac masinile. De ce nu cauti de lucru la un service ? Schimbi roti macar... Sau la vopsitorie sa ajuti, mi-ar place foarte mult sa vad rezultatele muncii mele. Ca mecanic nu e pt oricine :))

#26
PopaXXX

PopaXXX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 03.05.2018

View PostPetran_Marius, on 20 martie 2019 - 08:54, said:

Da
Pai pentru inceput incearca intai sa te imbraci ca o fata si sa vezi cum te simti, poate o sa te mai linisteasca.

#27
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,818
  • Înscris: 09.12.2012
^ Pai am facut si fac asta de ani buni,cei drept pe de ascuns pana ce recent am realizat ca e ceva mai mult decat hainele,acum nici hainele nu ma mai linistesc...si nu nu sunt gay,homalau,abtineti-va de la cuvintele astea,ca le aud destul din partea apropriatilor.
Mi-am luat si acum pastilele dar niimc,tot in starea asta sunt,mai ca imi vine sa ma bag de tot in pamant si sa nu mai ies de acolo.

#28
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,203
  • Înscris: 06.01.2007
@Trexman, dar tu esti OK?
hahaha

#29
daniMMM

daniMMM

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,605
  • Înscris: 18.05.2008

View Postmaccip, on 20 martie 2019 - 08:44, said:

Te ajuta mult si daca iti gasesti un grup cu probleme similare.
In Romania?Cam greu....

#30
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,521
  • Înscris: 05.06.2009

View PostPetran_Marius, on 20 martie 2019 - 09:40, said:

^ Pai am facut si fac asta de ani buni,cei drept pe de ascuns pana ce recent am realizat ca e ceva mai mult decat hainele,acum nici hainele nu ma mai linistesc...si nu nu sunt gay,homalau,abtineti-va de la cuvintele astea,ca le aud destul din partea apropriatilor.
Mi-am luat si acum pastilele dar niimc,tot in starea asta sunt,mai ca imi vine sa ma bag de tot in pamant si sa nu mai ies de acolo.

ai nevoie de terapie, dar din partea unor medici specializati si familiarizati cu astfel de probleme.
nu stiu unde locuiesti, uite o clinica in bucuresti, unde se face terapie lgbt :
http://clinicamindhe...gbt-afirmativa/

uita-te la bruce/caitlin jenner, i-a luat o viata pana sa recunoasca si sa accepte ca este femeie in corp de barbat. pana atunci a crezut ca daca face sport si duce o viata "masculina", o sa scape de dorinta de a fi femeie.

#31
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
despre ce fel de handicap e vorba?

#32
bonygy

bonygy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,792
  • Înscris: 08.02.2007
@Petran_Marius: raspunsurile colegilor de aici sunt cat se poate de reale si de concludente.
Singurul care poate (si trebuie) sa iasa din aceasta problema esti chiar tu... cu ajutor mai mult sau mai putin.

Din pacate, asa este... un handicap locomotor ereditar sau dobandit in timpul vietii, atrage de cele mai multe ori si unul psihic... impresia ca acel om nu mai poate face nimic decat sa stea si sa sufere.
Dar, asa cum am spus, este o impresie.

Cunoastem (si cu siguranta ai vazut si tu) nenumarate cazuri de persoane cu handicap locomotor, care si-au acceptat starea din care nu mai pot iesi, cel putin fizic, dar au mers mai departe, si-au invins temerile, ignorand cu totul prejudecatile societatii, evoluand si reusind sa urce putin cate putin.

Asta ar trebui sa incerci si tu. Ignora noroiul care vine spre tine, comentariile rautacioase si alte situatii penibile in care... trebuie sa recunoastem, altii te baga, dar tu nu incerci sa iesi... si cauta sa faci ceva care sa te ajute sa iti invingi aceste conceptii. Psihiatrul te ajuta, discuti cu el, dar solutia este la tine, nu la el.

#33
Velareya

Velareya

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 428
  • Înscris: 17.04.2016

View PostPetran_Marius, on 20 martie 2019 - 08:24, said:

Deci,pana acum am fost la trei Psihiatri,cei drept doar la ultimul am decis sa ii spun ce problema am de m-am ales cu acel diagnostic,nu a gresit deloc cand mi-a dat acel diagnostic,pentru ca eu stiam de treaba asta de foarte mult timp,insa am crezut ca e doar o faza,ca va trece de la sine,ca o pot ascunde...se pare ca m-am inselat.

Cauta un psihiatru care are competente si in psihoterapie. Fii sincer si deschis in discutie cu ei, nu le ascunde lucruri. Ei sunt acolo sa te ajute, nu sa te judece.
Nu stiu in ce oras esti, dar ai putea sa te implici ca voluntar in echipa Pride Romania, vei cunoaste astfel persoane open-minded (gay, straight etc - sexualitatea NU e un criteriu) care iti vor oferi intelegere si suport social.

#34
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,694
  • Înscris: 29.10.2017
la ideea cu transformarea in femeie mai bine iti iei gandul.. cei care o fac cu un oarecare succes dispun de resurse, isi fac tratamente, modificari sofisticate care costa bani
si incep devreme in viata cand n-au fost inca masculinizati de efectele testosteronului
in situatia ta cel mult o sa reusesti sa fi un travestit dizgratios

iar despre pastile.. cu pastile de nebuni nu s-a vindecat nimeni, pilulele asta nu fac decat sa te ingroape mai rau
primul pas e sa-ti eliberezi mintea de orice fel de intoxicanti

#35
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,785
  • Înscris: 20.10.2015

View PostPetran_Marius, on 20 martie 2019 - 08:24, said:

si mai este si agricultura unde lucram ca si tractorist.

Ce tare...
Si eu cochetam o data cu ideea asta..
Vine vara, ia gandeste-te si pleaca vro luna in agricultura.
Face mai mult decat 3 sobolani psihologi

#36
DianaXO

DianaXO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,818
  • Înscris: 09.12.2012

View PostDeathRipple, on 20 martie 2019 - 10:29, said:

despre ce fel de handicap e vorba?

Tetrapareza spastica,dar m-am recuperat in proportie de 90%,mai am mici crize de spasticitate cand am anxietate si sunt stressat,in rest poti zice ca nu am nimic daca dam ochi in ochi.

View Poststalker2142, on 20 martie 2019 - 11:39, said:

la ideea cu transformarea in femeie mai bine iti iei gandul.. cei care o fac cu un oarecare succes dispun de resurse, isi fac tratamente, modificari sofisticate care costa bani
si incep devreme in viata cand n-au fost inca masculinizati de efectele testosteronului
in situatia ta cel mult o sa reusesti sa fi un travestit dizgratios

iar despre pastile.. cu pastile de nebuni nu s-a vindecat nimeni, pilulele asta nu fac decat sa te ingroape mai rau
primul pas e sa-ti eliberezi mintea de orice fel de intoxicanti

Fix asta imi spun si ai mei + ca ma insulta,ca nu e posibil..etc,din pacate vorbele astea ma fac sa intru in starile astea,si mai rau imi fac decat bine.
Cat despre pastile,fara ele faceam niste prosti si nu mai eram pe aici printre voi,asa de urata a fost depresia de la inceputul anului,ca am zis gata,pull the trigger and end this.


O sa incerc sa ma calmez incet,sper sa-mi revin cat de cat,de cand traiesc n-am cazut asa de jos.
Si tocmai mi sa pus o eticheta si aici pe forum,cel putin asa am senzatia,insa cititind sfaturile unora mi-a mai redat putin pofta de viata.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate