Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Casa langa Bucuresti - Zone bune/proaste si diferente de pret

- - - - -
  • Please log in to reply
520 replies to this topic

#1
AnneGeorgescu

AnneGeorgescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 16.12.2005
Aş vrea să cumpăr o casă în jurul Bucureştiului, dar nu mă pricep la zone. Şi eu, şi soţul lucrăm de acasă şi rar trebuie să ajungem la serviciu (care este în Pipera), dar suntem în curs de a adopta un copil, aşa că nu vreau să fie nici chiar în câmp - va trebui dusă la grădiniţă.

Suma pe care o vom avea în curând este de aprox. 125k (voi vinde un apt şi o garsonieră în Buc. pentru a mă muta. O variantă ar fi să vând doar apt, dar atunci suma la care m-aş opri ar fi de cam 75k + probabil un credit de 15k, nu vreau mai mare; pt. ambele proprietăţi am deja oferte la sumele astea).

Aş prefera ceva în zona de nord, din cauză că am înţeles că proporţia de oameni "ok" (oricum aţi interpreta asta, deşi eu mă refer la lume civilizată) este mai mare. Am căutat case în zonele Corbeanca şi Tunari, nu sunt ieşită din Bucureşti, de astea am auzit că ar fi cât de cât mai bune.

Caut de câteva săptămâni pe multe site-uri, iar preţurile, chiar şi în aceeaşi comună, diferă foarte mult. Mie o diferenţă de 20-30k între case similare mi se pare că ar trebui să indice ceva... sunt totuşi bani, nu poate fi vorba doar despre faianţă.

Am câteva întrebări, poate mă ajută cineva cu unele dintre ele:

1. În afară de teren (200 sau 500 de mp) şi îmbunătăţiri, presupun că şi localizarea în comună contează. Cum îţi dai seama? Mergând pe acolo şi plimbându-te?

2. Puteţi să-mi spuneţi ce zone din jurul bucureştiului să evit? Am încercat tot felul de căutări pe google şi nu găsesc niciun "ghid al zonelor din jurul bucureştiului". Am impresia că am restricţionat foarte mult zona de căutare şi aş vrea să mai adaug zone.

3. Care sunt, în afară de zonă, diferenţele majore între o casă de 80-95k şi una de 125k? Faianţa aia nu cred că chiar atât costă şi tare mi-ar plăcea să păstrez garsoniera, pt. că e într-o zonă excelentă, aduce un venit bun (400 euro pe lună). Iar teren... între 200 de mp şi 300 de mp nu prea e o mare diferenţă, că nu vrem să ne facem cultivatori.

De exemplu, nouă ne-ar ajunge şi o casă care are o sufragerie mai mică, nu ţin să am dormitoare de 20 de mp care se încălzesc probabil greu etc.

4. Când cumperi casă într-un ansamblu imobiliar, înţeleg că sunt şi alte costuri lunare? Cum mă asigur că le aflu înainte să mi le asum?

Exemple de preţuri găsite:

1. "Vilă exclusivistă" - este exact opusul, adică o casă chiar simplă, dar pare ok. Este 99k negociabil, pentru o casă aşa simpluţă pare cam mult.
2. "Complex Hipodrom" - mie îmi place mai mult decât prima, chiar dacă are o curte mai mică, şi este la 70k.
3. "Structură din lemn" - tot 70k, presupun că e mai ieftină pt. că e din lemn (eu nu am nimic cu astfel de case, dar am ceva cu cei care le fac la noi - nu ştiu câtă experienţă au, dacă lasă lemnul să se usuce etc., aşa că mi-e teamă de probleme pe care nu le înţeleg)
4. "În poza 6 se vede câmpul" - Aria Residences, finisaje frumoase, 117 mp şi 250 mp teren, brusc costă 130k. De ce? Zona în comună? Presupun că nu de la faianţă e preţul ăla, dar nu înţeleg de ce.
5. "De ce e peste 100k" - O casă foarte similară cu primele de mai sus, dar la 105k.

Mă opresc aici cu exemplele, sunt doar ilustrative. Eu nu înţeleg diferenţele astea de preţ, mă ajută cineva? Aş vrea să vizitez unele dintre ele, dar nu înainte de a înţelege mai bine situaţia.

Dacă topicul nu este la obiect, îmi cer scuze. Am citit multe postări, dar nu găsesc nicăieri detalii despre mai multe zone. În agenţi şi agenţii şi consultanţi şi cum îşi mai spun ei nu am încredere deloc.

(Nu am nervi, expertiză de management de proiect, tupeu şi timp să-mi construiesc eu singură ceva, deci varianta asta iese din calcul, abia am nervi să caut structurist şi avocat).

Edited by AnneGeorgescu, 18 March 2019 - 23:15.


#2
MARlN_ION

MARlN_ION

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 20.02.2019
Este suma mică pentru ceva bun și în zonă bună. Numai un teren de 400 mp la 80 de euro mp (preț prin Corbeanca mai prost poziționat terenul) face cam 30.000 de euro, casă construită cu 70.000 să fie 100.000 și cu terenul este ruptură indiferent că este în rezidențiale sau făcută de particular.

Edited by MARlNMembruAnonim, 18 March 2019 - 23:43.


#3
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,087
  • Înscris: 15.05.2008
doar asa la plesneala,este parchet la 20-30 lei /m si putem pune la 100 e /m
la gresie,faianta exact la fel,in prima poza cred ca a fost si a cautat numa ciurucuri ieftine,scari interioare in gresie,ieftin si bun nu vei gasi niciodata
eu personal nu as cumpara niciodata o casa facuta pt revanzare

#4
AnneGeorgescu

AnneGeorgescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 16.12.2005
Am inteles, dar eu as cumpara. Inteleg din cele doua comentarii de mai sus ca orice casa sub X este o ruptura, o ieftinatura, si ca suma asta este foarte mica pentru o casa in Romania.

Imi puteti spune cat considerati dvs. ca ar fi X in fraza de mai sus? Preferabil in euro.

Multumesc.

edit: Chiar daca sunt putini, astia sunt toti banii mei si incerc sa inteleg cam ce mi-as permite de ei, in afara de un apartament in Berceni, cu faianta foarte frumoasa.

Edited by AnneGeorgescu, 19 March 2019 - 00:15.


#5
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
Sincer, sunt si eu putin surprins de pretul imobilelor...eu am un apartament in Campina, zona centrala, 3 camere, pret recomandat 75000 de euro ..parca nu-ti vine sa crezi :))...in zona Bucurestiului, o casa, da, ma gandesc ca te duce destul de scump. Poate iesi mai in castig daca ti-o faci tu :)

#6
AlexR2007

AlexR2007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 25.03.2007

View PostAnneGeorgescu, on 18 martie 2019 - 23:14, said:

Mă opresc aici cu exemplele, sunt doar ilustrative. Eu nu înţeleg diferenţele astea de preţ, mă ajută cineva? Aş vrea să vizitez unele dintre ele, dar nu înainte de a înţelege mai bine situaţia.


Dintre casele postate, singurele OK sunt cele din Aria Residence. Sunt multe aspecte care fac diferenta, de la structura de rezistenta, pana la izolatie termica, hidroizolatie, materiale folosite, utilitati, etc. Ideea e ca o casa construita prost (sau intr-o locatie izolata) poate genera multa bataie de cap si cheltuieli mari (lunare sau initiale). Partea proasta e ca la o casa nu prea ai cum sa imbunatatesti anumite aspecte, sau poate ai, dar cu niste costuri imense. De ex refacerea izolatiei (termosistem) te va costa cateva mii de euro bune.

O alta problema ar fi utilitatile. Intr-una din poze vad ca este o centrala pe lemne. Din punctul meu de vedere o centrala pe gaz este mult mai comod de folosit si ocupa mai putin spatiu. Depinde si de nevoile fiecaruia.

In alt anunt am vazut o casa din Flamingo Park, cartierul din camp, cu acces din drum neasflatat, si despre care am inteles ca are probleme cu utilitatile. Oare de ce o cinde cu 70.000EUR?

Aria e un cartier OK totusi, cu multe case locuite, care ofera casa la cheie, cu utilitati, drumuri interioare asfaltate, acces direct dintr-o strada circulata, perimetru securizat, etc.

Un alt cartier bun in zona este Paladin Residence, dar cred ca preturile sunt ceva mai mari.

Sub 130.000 EUR.. cam greu sa gasesti o casa decenta in Corbeanca.

Edited by AlexR2007, 19 March 2019 - 07:15.


#7
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,150
  • Înscris: 30.08.2017
Nasii baiatului meu stau in Avangarde Forest 2 (complex construit de fiul lui Pandele in Voluntari). Au luat acum cativa ani cu 130k...acum e pe la 160k. Am gasit acest anunt, in Avangarde Forest 7...habar n-am cum e 7, dar 2 e foarte ok.

https://www.imobilia...amere-X6P50100D

#8
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Inainte de a face pasul sa te muti la "casa pe pamant" (visul romanului in ultimele decenii), fa o plimbare prin Otopeni la ora de varf sa vezi cozile de zeci de km la intrare in Buc si o sa ti se ia instant si de Corbeanca si de orice.

#9
xplozia

xplozia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,422
  • Înscris: 02.02.2005
Evita anunturile de forma "VILA ULTRA-COCHETA", "Ultra Lux", "Lux". Cand vezi gresie si faianta de acum 15 ani si ei le descriu asa, vor sa iti ia pe faianta acum, mai  mult decat au dat ei in urma cu 15 ani.

#10
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Rezerva-ti cateva zile si mergi pe centura. O sa vezi unde sunt bubele cele mai mari. Eu stau la vreo 7 km de centura (aproape de Cora Alexandria) si la intrarea in oras (dinspre Bragadiru) e crima. E similar cu Chitila si Mogosoaia (nu stiu de Otopeni/DN1, dar stiu ca si acolo e aglomerat).

Trebuie sa ai in calcul unde vrei sa ajungi in Bucuresti si faptul ca in nord (Baneasa/Buftea/DN1) preturile sunt cele mai scumpe.

#11
meme10

meme10

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,140
  • Înscris: 02.01.2011
Vrei casa pe termen lung, scurt?
De ce intreb asta, pentru ca copilul trebuie dus la gradinita apoi scoala 1-4, scoala 5-8, eventual extra activitati. Sunt multi parinti care s-au mutat la tara si au sfarsit prin a inchiria in bucuresti pentru ca se chinuiau prea tare cu copiii.

#12
filipxxx

filipxxx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,917
  • Înscris: 25.04.2006
Cand cauti casa uita-te la compartimentare si acces, prima data. E greu de gasit o arhitectura corecta la multi dezvoltatori pentru ca ii constrange faptul ca vor sa obtina maximum de spatiu util, ca aia vand ei bancilor defapt. Pe locul doi cum arata oamenii in zona, pentru asta fa o vizita vineri sau sambata seara. Finisajele sunt ultima grija, daca ti se pune pata strangi din fund de 10.000E si iti faci ceva decent chiar daca gresia veche avea 20 de ani.
P.S. Evita zona Pantelimon, Dragomiresti, Domnesti si in general ce e departe de centura. De Sud nu poate fi vorba ca de Popesti nu ai bani iar Berceni e foarte departe de accesul la biroul tau din Pipera.

Edited by filipxxx, 19 March 2019 - 09:36.


#13
cata

cata

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,049
  • Înscris: 16.02.2002

View PostAnneGeorgescu, on 18 martie 2019 - 23:14, said:

Aş vrea să cumpăr o casă în jurul Bucureştiului, dar nu mă pricep la zone. Şi eu, şi soţul lucrăm de acasă şi rar trebuie să ajungem la serviciu (care este în Pipera), dar suntem în curs de a adopta un copil, aşa că nu vreau să fie nici chiar în câmp - va trebui dusă la grădiniţă.

Suma pe care o vom avea în curând este de aprox. 125k (voi vinde un apt şi o garsonieră în Buc. pentru a mă muta. O variantă ar fi să vând doar apt, dar atunci suma la care m-aş opri ar fi de cam 75k + probabil un credit de 15k, nu vreau mai mare; pt. ambele proprietăţi am deja oferte la sumele astea).

Aş prefera ceva în zona de nord, din cauză că am înţeles că proporţia de oameni "ok" (oricum aţi interpreta asta, deşi eu mă refer la lume civilizată) este mai mare. Am căutat case în zonele Corbeanca şi Tunari, nu sunt ieşită din Bucureşti, de astea am auzit că ar fi cât de cât mai bune.
Caut de câteva săptămâni pe multe site-uri, iar preţurile, chiar şi în aceeaşi comună, diferă foarte mult. Mie o diferenţă de 20-30k între case similare mi se pare că ar trebui să indice ceva... sunt totuşi bani, nu poate fi vorba doar despre faianţă.
Diferenta de pret , cel putin in Corbeanca, o face zona(padure, lac,etc), traficul rutier, vecini, utilitatile, mp de teren.
Din toata lista recomand Aris, dar trebuie sa-ti placa zona. Eu locuiesc in Corbeanca si pot sa-ti spun niste zone de evitat, din mai multe motive, cum ar fi vecini, viitoare autostrada A0, traficul rutier, zgomot trafic rutier
In primul rand nu as locui la soseaua principala, as evita zona cu viitoarea autostrada A0, aceasta zona rutiera de iesire in DN1, zona Pădurile Regale, tot ce este dupa stadionul Corbeanca, zonele in care sunt multe case vechi( posibili crescatori de porci, cai, etc)

Edited by cata, 19 March 2019 - 09:59.


#14
Louisy

Louisy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 24.02.2014
Zonele bune din jurul Bucurestiului sunt cele din nord. Ca exceptie, in partea de sud o zona considerata buna este Cernica. Desigur ca pot fi si alte zone bune, dar e vorba de situatii punctuale, zone restranse din localitati si nu poti sa vorbesti la modul general de intreaga localitate.

Problema ta cea mai mare este bugetul. Esti putin prea jos pentru a iti permite flexibilitate in alegerea unei proprietati bune in zona de nord. Consider ca pentru zona de nord un buget de 150.000 este confortabil si iti permite sa alegi fara stress.

Desi nu vrei sa mergi pe teren, asta este ce trebuie sa faci. Cat mai mult. Incepe sa cunosti zonele, sa vezi pe viu cum arata. Apoi te stabilesti la o zona si alegi din ce se incadreaza. Pentru multe din ansamblurile rezidentiale gasesti topicuri aici pe Softpedia la rubrica dedicata. Iti faci acolo idee despre problemele intalnite de oameni. Si pot fi multe: faliment dezvoltator, lipsa utilitati etc., etc.

Daca te uiti la Corbeanca, iti sugerez sa incluzi si Balotesti. Ca distanta e acelasi lucru. E ceva mai low si preturile sunt ceva mai reduse. Exista niste insi care fac ansambluri numite Good Residence. Constructii relativ proaste, insa nu prea scumpe. Vezi cum arata ca sa ai termeni de comparatie. Daca te uiti la Tunari, include si Otopeni, insa cu atentie ca au cam scapat urbanismul de sub control si s-au lansat in constructia de blocuri.

Daca aveai un buget ceva mai mare, iti sugeram sa incluzi si Snagov, dar e mai sus cu preturile. Desi fizic mai departe, accesul la A3 te duce in Pipera mult mai repede decat DN1.

View PostAnneGeorgescu, on 18 martie 2019 - 23:14, said:

1. În afară de teren (200 sau 500 de mp) şi îmbunătăţiri, presupun că şi localizarea în comună contează. Cum îţi dai seama? Mergând pe acolo şi plimbându-te?
In imobiliare cele mai importante 3 criterii sunt location, location, location, dupa cum spune americanul. Asta inseamna ca tine de preferintele personale ce cauti si ce iti asumi: cauti o zona mai dezvoltata sau una care deocamdata "are potential". Diferenta dintre a avea toate utilitatile sau a avea drumuri inca cu pamant. Si "potentialul" tine mult de preferintele personale: cauti liniste cat mai multa si vrei sa o ia mai usor cu dezvoltarea sau nu te deranjeaza sa fie mai populat, cu trafic, dar totul terminat.

Atentie si la particularitatile de exprimare: "imbunatatiri" este un termen folosit in relatie cu standardul comunist de apartamente la bloc. La case nu are o semnificatie, pentru ca nu exista un baseline comun, care sa fie "imbunatatit".

View PostAnneGeorgescu, on 18 martie 2019 - 23:14, said:

4. Când cumperi casă într-un ansamblu imobiliar, înţeleg că sunt şi alte costuri lunare? Cum mă asigur că le aflu înainte să mi le asum?
Intrebi pe cel ce vinde. Nu exista o reteta universala. Cheltuielile sunt cele cu utilitatile si mententanta cartierului. Depinde mult de modul cum sunt asigurate. Pot fi zero, daca ai contracte direct cu companiile de utilitati sau pot fi taxe, de la decente la nesimtite, daca drumurile sunt ale dezvoltatorului si acesta asigura furnizarea.

Edited by Louisy, 19 March 2019 - 10:32.


#15
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,149
  • Înscris: 28.06.2005
Anne, am cochetat și eu cu ideea plecării din oraș.
Mie mi-a dat cu pas.
Din ceva mai multe motive decât ție. :)
Dar, o să fiu Avocatul Diavolului acum (ce-mi plac glumele mele! :lol:) și o să îți pun alte întrebări. Probabil că răspunsurile le ai deja, dar e bine să ți le reamintești.
1. Cât timp crezi că veți mai lucra de acasă? (La mine a durat 5 ani.)
2. Sunteți dispuși să fiți taximetriști? Vreo 18 ani așa, cel puțin.
3. Dacă aveți prieteni cu care vă vedeți des, sunteți dispuși să răriți drastic/încetați întâlnirile?
4. Sunteți ok să duceți copilul la grădinița/școala din localitate?


#16
Louisy

Louisy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 24.02.2014
Ca sa fiu avocatul diavolului de pe celalalt umar: cum de alte natii se descurca cu modul acesta de locuire, dar pentru romani e un efort psihologic aproape insurmontabil sa paraseasca granitele orasului?
Consecinta acestei mentalitati este aglomerarea peste masura a oraselor: masini peste tot, blocuri intre blocuri langa biserici, cladiri de birouri si mall-uri.

E un cerc vicios, din care singura iesire este iesirea. Din oras.

#17
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Loisy, te-ai uitat la trafic, utilitati, preturi de zona, mod de preluare al unui imprumut imobiliar?

Te-ai gandit ca toti care pleaca din oras, tot in oras se intorc?

Cati din cei cu buletin de Ilfov lucreaza in Ilfov si nu in Bucuresti?

Cati elevi vin sa invete in scolile/liceele din Bucuresti?

Problema nu este plecarea din oras, ci unde lucrezi. Degeaba lucrezi 3 ani in Pipera, daca firma isi schimba sediul in sud sau pe la autostrazi. Ce te faci atunci?

#18
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006

View PostLouisy, on 19 martie 2019 - 11:11, said:

Ca sa fiu avocatul diavolului de pe celalalt umar: cum de alte natii se descurca cu modul acesta de locuire, dar pentru romani e un efort psihologic aproape insurmontabil sa paraseasca granitele orasului?
Consecinta acestei mentalitati este aglomerarea peste masura a oraselor: masini peste tot, blocuri intre blocuri langa biserici, cladiri de birouri si mall-uri.

E un cerc vicios, din care singura iesire este iesirea. Din oras.

Alte nații au infrastructura mai dezvoltată. La noi nu există nici cai ferate nici șosele cum trebuie.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate