Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri
 Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...
 

Care este diferenta intre tuica romaneasca si samagon ?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
_carpatos

_carpatos

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 512
  • Înscris: 11.12.2018
Am baut recent samagon adus de cineva din R Moldova si mi s-a parut avand un gust diferit fata de rachiul traditional romanesc. Care este diferenta de preparare a acestei bauturi ?
Din ce vad pe net nu este nicio diferenta

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/iXlLBfr6C00?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by _carpatos, 18 March 2019 - 20:12.


#2
Menela0s

Menela0s

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 193
  • Înscris: 18.03.2019
Cat de kamikaze trebuie sa fie unu' ca sa ingurgiteze ceva produs in Moldova?

#3
_carpatos

_carpatos

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 512
  • Înscris: 11.12.2018
Adica?

#4
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Diferenta este sursa alcoolului.

Clipul ala pare reclama la un aparat de distilat, nu descrierea obtinerii samagonului.

#5
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Tuica se face prin distilare din prune si/sau corcoduse fermentate,

Samagonul se face din orice prind rusnacii pt fermentat, in trecut diverse cereale singure sau completate cu ce mai gasesc, apoi in caz de necesitate din pufoaica muiata in urina si excremente plus mucuri de tigara, altii folosesc faguri de miere visand la ambrozie probabil, si mai nou au inceput sa foloseasca pur si simplu zahar pe post de ingredient principal pt. fermentat...

Edited by loock, 18 March 2019 - 20:32.


#6
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
samagnoul este facut din sfecla parca

#7
Kaffir2018

Kaffir2018

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 15.06.2018

Quote

Prin urmare, samagonul se face din sfeclă, cartofi, fructe de pădure sau cereale, luate separat sau amestecate în zute de variante, care dau la rândul lor sute de feluri de samagin, fiecare cu aroma sa diferită.

Tuica se face din prună.

#8
MotanulAlb

MotanulAlb

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 16.02.2019
Era pufoaica, trollisor.

#9
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

 Kaffir2018, on 18 martie 2019 - 20:37, said:

Tuica se face din prună.
Iar tuica de corcoduse din corcoduse, tuica de piersici, din piersici, tuica de dude din dude, tuica de cirese din cirese, tuica de pere din pere, tuica de mere din mere si care-i problema? Numai prunele sunt fructe?

#10
hpavictor

hpavictor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,039
  • Înscris: 27.02.2008
Samagon , pare  ceva exotic .
Ce gust are ?
Ce tărie are ?
Cum se fabrică ?

#11
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,075
  • Înscris: 20.12.2007

 hpavictor, on 18 martie 2019 - 21:01, said:

Samagon , pare  ceva exotic .
Ce gust are ?
Ce tărie are ?
Cum se fabrică ?
https://russiapedia....origin/samogon/

#12
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006

 myshyk, on 18 martie 2019 - 21:01, said:

Iar tuica de corcoduse din corcoduse, tuica de piersici, din piersici, tuica de dude din dude, tuica de cirese din cirese, tuica de pere din pere, tuica de mere din mere si care-i problema? Numai prunele sunt fructe?

Se pun si alte fructe, dar prunele si/sau corcodusele sunt traditional de baza.

Din vin se face vinars care este coniac romanesc.

Daca vrei sa te lasi de astea, pune niste coji de portocala in butoiul cu fructe de fermentat.
E aproape sigur ca o sa arunci tot, cel putin daca nu pui filtre chimice si nu distilezi de mai multe ori.

#13
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,803
  • Înscris: 01.10.2004
Sămăhoáncă s.f. (reg.) este un arhaism si regionalism pentru rachiu, folosit in Moldova, in special in cea de peste Prut.
Uite la noi ce se stia despre o localitate din nordul Moldovei - Bucecea al doilea oraş din ţară...la făcut zahăr şi samahoancă
https://adevarul.ro/...0624/index.html

Samahoanca, asa cum este cunoscut rachiul obtinut prin distilarea sfeclei, se prepara dupa o metoda folosita de ucraineni rezultind o licoare pe cit de alcoolizata, pe atit de urit mirositoare.
http://www.culinar.r...e-alcool/page-2

Cuvantul este folosit in special de ucrainiei, dar si de o parte dintre rusi, URSS fiind locul unde s-a dezvoltat stiinta de a bea orice - de la distilarea continutului unei pufoaice scufundate in WC (in regim de lagar), pana la parfumuri, spirt medicinal, lichide industriale, lichid de frana (cel mai bun cel de aviatie) etc. etc.

Problema a mai fost dezbatuta cu ceva ani in urma https://forum.softpe...zi/page__st__36

Edited by claudiu1, 18 March 2019 - 22:01.


#14
r-bruce

r-bruce

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,514
  • Înscris: 06.11.2005
din cate stiu, tuica se face NUMAI din prune. din alte fructe se obtine rachiu. nu stiu cum se numesc alea din pufoaica, gainat, cartofi, electrozi, etc..

#15
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,872
  • Înscris: 28.11.2006

 Menela0s, on 18 martie 2019 - 20:25, said:

Cat de kamikaze trebuie sa fie unu' ca sa ingurgiteze ceva produs in Moldova?
Vinurile sunt foarte bune. Si coniacul. Dar la chestii produse artizanal nu m-as hazarda, asa cum nu ma hazardez sa consum nici de la noi, daca nu stiu cine si cum l-a produs.

#16
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,019
  • Înscris: 07.11.2006

 _carpatos, on 18 martie 2019 - 20:10, said:

Am baut recent samagon adus de cineva din R Moldova si mi s-a parut avand un gust diferit fata de rachiul traditional romanesc.

Da' ce gust are rachiul traditional romanesc?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate