Care este diferenta intre tuica romaneasca si samagon ?
Last Updated: Mar 19 2019 19:19, Started by
_carpatos
, Mar 18 2019 20:10
·
0
#1
Posted 18 March 2019 - 20:10
Am baut recent samagon adus de cineva din R Moldova si mi s-a parut avand un gust diferit fata de rachiul traditional romanesc. Care este diferenta de preparare a acestei bauturi ?
Din ce vad pe net nu este nicio diferenta [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/iXlLBfr6C00?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by _carpatos, 18 March 2019 - 20:12. |
#2
Posted 18 March 2019 - 20:25
Cat de kamikaze trebuie sa fie unu' ca sa ingurgiteze ceva produs in Moldova?
|
#4
Posted 18 March 2019 - 20:29
Diferenta este sursa alcoolului.
Clipul ala pare reclama la un aparat de distilat, nu descrierea obtinerii samagonului. |
#5
Posted 18 March 2019 - 20:31
Tuica se face prin distilare din prune si/sau corcoduse fermentate,
Samagonul se face din orice prind rusnacii pt fermentat, in trecut diverse cereale singure sau completate cu ce mai gasesc, apoi in caz de necesitate din pufoaica muiata in urina si excremente plus mucuri de tigara, altii folosesc faguri de miere visand la ambrozie probabil, si mai nou au inceput sa foloseasca pur si simplu zahar pe post de ingredient principal pt. fermentat... Edited by loock, 18 March 2019 - 20:32. |
#7
Posted 18 March 2019 - 20:37
Quote Prin urmare, samagonul se face din sfeclă, cartofi, fructe de pădure sau cereale, luate separat sau amestecate în zute de variante, care dau la rândul lor sute de feluri de samagin, fiecare cu aroma sa diferită. Tuica se face din prună. |
#9
Posted 18 March 2019 - 21:01
#10
Posted 18 March 2019 - 21:01
Samagon , pare ceva exotic .
Ce gust are ? Ce tărie are ? Cum se fabrică ? |
|
#11
Posted 18 March 2019 - 21:13
hpavictor, on 18 martie 2019 - 21:01, said:
Samagon , pare ceva exotic . Ce gust are ? Ce tărie are ? Cum se fabrică ? |
#12
Posted 18 March 2019 - 21:16
myshyk, on 18 martie 2019 - 21:01, said:
Iar tuica de corcoduse din corcoduse, tuica de piersici, din piersici, tuica de dude din dude, tuica de cirese din cirese, tuica de pere din pere, tuica de mere din mere si care-i problema? Numai prunele sunt fructe? Se pun si alte fructe, dar prunele si/sau corcodusele sunt traditional de baza. Din vin se face vinars care este coniac romanesc. Daca vrei sa te lasi de astea, pune niste coji de portocala in butoiul cu fructe de fermentat. E aproape sigur ca o sa arunci tot, cel putin daca nu pui filtre chimice si nu distilezi de mai multe ori. |
#13
Posted 18 March 2019 - 21:32
Sămăhoáncă s.f. (reg.) este un arhaism si regionalism pentru rachiu, folosit in Moldova, in special in cea de peste Prut.
Uite la noi ce se stia despre o localitate din nordul Moldovei - Bucecea al doilea oraş din ţară...la făcut zahăr şi samahoancă https://adevarul.ro/...0624/index.html Samahoanca, asa cum este cunoscut rachiul obtinut prin distilarea sfeclei, se prepara dupa o metoda folosita de ucraineni rezultind o licoare pe cit de alcoolizata, pe atit de urit mirositoare. http://www.culinar.r...e-alcool/page-2 Cuvantul este folosit in special de ucrainiei, dar si de o parte dintre rusi, URSS fiind locul unde s-a dezvoltat stiinta de a bea orice - de la distilarea continutului unei pufoaice scufundate in WC (in regim de lagar), pana la parfumuri, spirt medicinal, lichide industriale, lichid de frana (cel mai bun cel de aviatie) etc. etc. Problema a mai fost dezbatuta cu ceva ani in urma https://forum.softpe...zi/page__st__36 Edited by claudiu1, 18 March 2019 - 22:01. |
#14
Posted 18 March 2019 - 23:17
din cate stiu, tuica se face NUMAI din prune. din alte fructe se obtine rachiu. nu stiu cum se numesc alea din pufoaica, gainat, cartofi, electrozi, etc..
|
#15
Posted 18 March 2019 - 23:45
|
#16
Posted 19 March 2019 - 19:19
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users