Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 Acoperire gol extrior intre termo...

Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...
 Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 

Casa P+E, jud. Sibiu

- - - - -
  • Please log in to reply
130 replies to this topic

#19
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 09.03.2004
Mersi pentru atentionare, o sa verific partea cu cota zero, pentru ca pe plansele arhitecturale, cota 0 este peste gresie, si din cate imi dau seama, la structura de rezistenta este peste placa de beton.

Altceva care nu inteleg, este sectiunea placii de la sol, atasez cateva planse.
In prima plansa, placa de pe sol pare sa fie armata cu o plasa sudata ø8/100
Apoi in ultima plansa, imi prezinta niste "capre" care se monteaza intre armaturile placii de sus si jos, asa scrie in schita.

Attached Files



#20
wizake

wizake

    ¯\_(ツ)_/¯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,299
  • Înscris: 24.05.2003
Cota 0 ar trebui sa fie una si aceeasi in toate plansele, fie ele de arhitectura sau structura.
In plansele de structura, la mine, placa de beton era la cota -0.15 de exemplu. Toate cotele si dimensiunile din proiectul de structura erau raportate la cota 0 din plansa de arhitectura.

Grija mare, pentru ca pot aparea probleme pe santier din cauza asta.

Edited by wizake, 20 December 2019 - 23:11.


#21
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 09.03.2004
Sa atasez si ceva planuri si toata documentatia de rezistenta primita. La rezistenta, am multe nelamuriri:
- nu am primit nimic legat de acoperis
- nu am primit nimic legat de armarea scarilor
Pentru cele doua de mai sus, nu tot structuristul trebuie sa ofere solutiile?
- m-as fi asteptat si la ceva detalii de cum se leaga stalpii de grinzi, cumva o vedere "de sus" a intersectiei stalp-grinda
- nu scrie nimic de agrafe (nu stiu numele lor corect) dintre straturile de caramizi si stalpi. Am vazut pe unele poze de pe forum ca din loc in loc, intre straturile de caramizi exista ceva fier care vine pana in stalp. Poate nu trebuie?
- distantele dintre etrieri sunt 15cm, tot pe forum am vazut ca in apropierea grinzilor se pun mai dese? (10cm) Legat de asta, exista vreun normativ, sa le atrag atentia?
De asemenea, nu am primit cantitati de materiale, desi arhitectul a spus ca vom avea si astea.

Deocamdata nu am platit proiectul de rezistenta.
Va rog, pentru cine are timp sa arunce o privire, ce ar trebui sa mai cer sa contina proiectul de rezistenta? As vrea sa evit cat mai mult situatiile in care constructorul sa faca "cum stie el, ca a mai facut zeci de case si n-a cazut niciuna", stiti voi..

Attached Files



#22
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Hai sa o luam pe rand
- arhitectural planul de etaj nu imi place. Baia de peste living mi se pare aiurea amplasata. Pe unde faci scurgerea ? Distributie mobilierului la dormitoare mi se pare fantezist , fara utilitate.
- structural lipsesc plansele de scara si sarpanta
- excentricitatea de la fundatii nu am inteles-o. Care e scopul, ce se castiga cu descentrarea elvatiilor de pe ax. La constructiile alipite , la calcan aceastea se regasesc excentricitatile datorita conditiilor de alipire. Aici nu e cazul si  nu ajuta cu absolut nimic. E o casa individuala cu alta regim structural.
- unii stalpi mi se par subarmati ,doar cu 4 bare de 14 la o deschidere intre axe de 5.05. clar acestia trebuiau ca stalpi de cadru. Structura e una mixta dar a fost tratata superficial si la gramada. De exemplu pe acel ax regasim o grinda cu 7 bare de 18 ! (3 sus si 4 jos) ce reazema pe un stalp cu 4 bare de 14. Ceva nu suna bine.

LE. Acum am observat o portiune de alipire la calcan. Corect . Aici apar excentricitatile , dar pe plan s-a tratat in ansamblu aceasta excentricitate pe care nu o inteleg ,nu ii vad utilitatea.

Balconul de peste intrare ai face bine daca l-ai acoperi din start, mai ales ca la parter ai un stalp structural pe care il poti continua la etaj pentru a sustine acoperisul de peste balcon.

#23
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 09.03.2004
Baia de la etaj a fost cerinta noastra, stiu de problema cu scurgerea, sper sa gasim o soltie cu o teava prin hol intr-o nisa antifonata sau cumva prin sapa etajului.
Avem 2 copii si cred ca in timp o sa fie nevoie de a doua baie la etaj, dar nu am vrut sa renuntam nici la usa din capatul holului, pe unde ar mai intra lumina
-mobilierul e pus mai mult sa umple plansele
-la structura, trebuie intai sa inteleg problemele pe care le-ati scris si sa vad ce e de facut. Revin cu intrebari suplimentare dupa ce inteleg :)

Edited by cosmin_cosmin_1, 21 December 2019 - 21:16.


#24
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 09.03.2004
Casa va fi alipita la calcan de o alta casa ce va fi construita in acelasi timp cu a noastra.
Acum inteleg problema semnalata cu descentrarea elevatiilor, si, desi sunt lipite la calcan, nu respecta faptul ca intre case avem o izolatie de 20cm in total (10cm fiecare casa). Ar trebui ca pe partea de granita, elevatia sa fie cu 10cm mai in interior fata de fundatie,nu?

Edit. M-am uitat mai bine si izolatia nu intra in cotele de la proiectul de rezistenta. Aveam impresia ca cele doua fundatii ale ambelor case vor fi lipite, dar in acest caz ar insemna ca intre cele 2 sapaturi vor ramane 20cm de pamant in total, sau sa facem fundatiile lipite, asta insemnand ca sapam cu 10 cm mai mult fiecare din noi

Edited by cosmin_cosmin_1, 21 December 2019 - 21:54.


#25
Ecko72Unltd

Ecko72Unltd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 04.10.2005
Nu prea se dau astfel de detalii pt imbinarea grinda stalp (vedere de sus), insa puteti vedea pe net destule imagini si video cum se procedeaza.
Atat pt scari, centuri si sarpanta tot structuristul trebuie sa va dea planuri PT.
La structurile in cadre nu se pun armaturi intre zidarie, decat daca nu are ce face beneficiarul cu banii.
La dumneavoastra vad si stalpi de confinare si stalpi pt structura in cadre.
Eu nu pot deschide pdf cu PT structura, dar daca domnul @roman_roman a observat 4 bare la stalpii de 40, atunci nu e prea bine la acele deschideri.
Legat de pasul etrierilor la stalpi, sunt multi ce pun din lejeritate fi 10 la pas de 15,  sa nu ii dispuna in functie de zonele potential plastice, dar asta se rezuma mai mult la structuri mari. La casuta fara sa va faceti probleme, puteti sa dispuneti la pas de 10 si scapati de probleme. Inclusiv pe inaltimea grinzii se dispun etrierii in stalpi.

#26
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 09.03.2004
Ecko72Unltd, atasez planul de structura sub forma de poze, daca nu merge pdf-ul

Multumesc pentru orice sugestie de corectura, azi i-am intrebat cand au de gand sa imi dea si restul, in conditiile in care trebuia sa le am la inceputul lui decembrie, conform contractului, si mi-au servit-o ca pana in data de 15 ianuarie ei sunt in concediu..

Mi-au mai trimis doua planse de la sarpanta, le atasez in curand si pe acelea. Nu stiu cat de detaliate trebuie sa fie, ce lipseste, ce poate fi gresit

Attached Files



#27
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 09.03.2004
Sarpanta

Attached Files


Edited by cosmin_cosmin_1, 24 December 2019 - 21:31.


#28
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Un pic exagerat cu dimensiunea capriorilor. Daca a dorit un pod cat mai aerisit fara reazem pe mijloc ,atunci rigiditatea si greutatea trebuie avute in vedere la dimensionarea capriori-clesti.
Adica sectiune cat mai inalta si mai subtiri. Capriorii robusti se aleg in alte circumstante.

Plus ca te ajuta la termoizolare capriorii cu sectiune inalta.

#29
Ecko72Unltd

Ecko72Unltd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 04.10.2005
Am observat o mica aberatie la capre, 5buc/mp sunt  multe, mai mult decat dublu, de regula 2-3buc/mp.
Nu stiu cum puneti 2 grinzi in acelasi ax, adica axul E, lipseste un calaret de la placa sau nu l-am observat eu.. si in sectiunea 4 din grinda ax E, vad planseul de 10cm grosime, restul 15..
La grinzile de elevatie nu am inteles de ce a facut ciocuri la armatura la fiecare intersectie.. o sa va chinuie putin la montaj.

Attached Files



#30
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 09.03.2004
Da, bune intrebarile, probabil erau surse diferite de copy-paste. Sunt foarte nervos pe ei, am mai observat ca in sectiunile cu detaliile de fundatie, pe schite scrie beton C12/15 si in coltul plansei la materiale, beton C16/20. Cum pot exista astfel de greseli in plansele prezentate clientului?

#31
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 09.03.2004
Azi am ridicat si atr-ul pentru gaze. Am depus ceva acte si pentru utilitati, pentru ca urmeaza sa se toarne asfalt prin zona si ar fi bine sa spargem strazile cat timp sunt inca de pamant

Pentru gaz, suma mi se pare fabuloasa. Extindere retea, 52m lungime, teava diametru 63mm, cost 17000 lei. Evident ca ei au considerat ca investitia nu e economic justificata, si delgaz va participa cu 3000 de lei, noi restul. Avem 30 de zile de a-i anunta cu cine facem lucrarea. Stiu vreo 2-3 firme care ar putea face lucrarea (proiectare, avizare, autorizare, executie) dar nu stiu daca de obicei ofertele lor sunt mai mici decat cele oficiale delgaz.

#32
Ecko72Unltd

Ecko72Unltd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 04.10.2005
Acea suma de 17000 la cate familii se imparte?

#33
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 09.03.2004
Va fi un bransament plasat in zona de hotar dintre cele doua terenuri, si din acela o separatie pentru un alt contoar. Am convenit sa impartim toate cheltuielile cu bransamentele la 2.
Pe linia noastra, in continuare, ar mai fi un singur lot gol, dar nu stim ce e cu el. Are iesire la 2 strazi, iar una din strazi are deja conducta de gaz, s-ar putea bransa direct.
Deci, nici o sansa sa mai recuperam din investitie, si nici peste drum de noi nu se poate construi.

In schimb, pe sub strada pe care avem noi terenurile trec magistrale atat de gaz, cat si de apa, dar nu ne putem bransa la ele si trebuie sa extindem retelele cu zeci de metri.

#34
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007
Daca discutam de extindere de retea atunci 300 ron/ml e un pret ok, poate putin sub media pietei actuale. Daca discutam despre bransament atunci este foarte scump, ar trebui sa fie gen pe la 200 ron/ml. Acum mai depinde si de dimensiunea lucrarii, altfel scaleaza la cateva sute de ml.
Pe langa bani partea proasta e ca daca nu "stii pe cineva" atunci dureaza enorm in cele mai multe cazuri ..1-2 ani in functie de situatie. Sfatul meu e sa iti notezi fiecare data si fieccare plata si sa ii presezi cu plangeri la ANRE la fiecare depasire de termen, in felul asta esti luat in serios si sunt motivati sa respecte termenele asumate inclusiv legal.

P.S: o sa mai fie si o taxa de racordare/bransament gen 1000-2000 ron/utilizator, iti zic doar sa stii de asta.

#35
cosmin_cosmin_1

cosmin_cosmin_1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 09.03.2004
Cei de la delgaz ne-au zis ca daca facem lucrarea cu ei, ar dura minim un an. Imediat dupa sarbatori mai cautam alte oferte pentru lucrare, sa vedem daca obtinem un pret mai bun.

La apa o sa fie iar deranj mare, intr-un aviz vechi din 2018 (de care am avut nevoie pentru PUD), solutia tehnica ar fi fost o extindere de retea de aproximativ 100m. Insa in 2019 s-a racordat o casa noua la utilitati, pe langa noi, si sper sa fie o conducta acolo care sa mai suporte inca vreo 2 consumatori si sa poata fi extinsa aia mai degraba, ar fi o distanta in jur de 50m, ca si la gaz

#36
CIP03

CIP03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 03.03.2019

 cosmin_cosmin_1, on 31 decembrie 2019 - 16:18, said:

ar dura minim un an.

Si maxim?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate