Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Picaturi in nasuc

Sfarsitul Universului

Husa si folie S9

Am citit o carte
 Ce nota ii ofera societatea lui T...

Once upon a time in Hollywood

Mutare magnolie

Ce parere aveti despre Vladimir P...
 Fortnite pe Samsung Galaxy J3

Adrese din U.K. pentru locuri de ...

Copiere elemente pare in alta lista

Lungime maxima secventa descresca...
 SmartThings pentru SAMSUNG WW 90M...

Am nevoie de ajutor cu sfaturi de...

Trump pune capat cenzurii stangis...

Facultatea de Limbi si Literaturi...
 

Pc-ul porneste si apare Vga no signal"

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
CostyNn96

CostyNn96

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 435
  • Înscris: 18.04.2018
Va salut, revin si eu cu o problema care-mi da batai de cap, sa va explic... dupa ce mi s a luat de atata "huruit" din cauza carcasei am decis sa mut placa de baza si celelalte componente pe alta carcasa mai noua luata de la un prieten, toate bune si frumoase pana cand.....am conectat pe placa de baza firele : power led , power sw, hdd led, reset... din graba sau prostie aveam de conectat cablurile usb si in loc sa mai citesc si eu acolo ca scrie "f_usb" am.conectat mufa usb ul la alti pini de pe placa de baza si anume la pinii"SP1''., fara sa mi dau seama pornesc pc ul, acesta o ia normal, coolere , hard, led uri pornesc inclusiv la mouse si internet, dar din iese un miros din zona in care am incurcat mufele.si anume din zona "SP1", problema sta in felu urmator, trag repede din priza calculatorul, reiau "problema in mana" si mi dau seama de greseala comisa, rectific bagand mufa usb in pini f_usb, calculatorul porneste normal , cu acel beep de post, stau o ora-doua la pc, il opresc iar la pornire aceeasi problema, apare vga no signal, toate coolerele , ledurile tott tot pornesc insa nu se aude acel beep de pornire si ecrsnul ramane negru, am deconectat tot, am dat reset bios(atat prin mutarea pinilor, cat si prin baterie,) am scos ramii si am pornit o asa...se aud beep uri continuu, deci din cate mi dau seeama placa de baza n a patit nimic merge, ramii i am probat pe alt pc,  la fel si sursa si merg,  ce ma sfatuiti sa mai incerc ?.😞

Edited by CostyNn96, 13 March 2019 - 23:00.


#2
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,058
  • Înscris: 05.12.2005
Ori ai prăjit chipsetul ori memoria de BIOS. SP1 este port serial.
Mai verifică dacă ai înfipt bine placa grafică în conector.

Edited by mihaicozac, 13 March 2019 - 23:06.


#3
CostyNn96

CostyNn96

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 435
  • Înscris: 18.04.2018

View Postmihaicozac, on 13 martie 2019 - 23:05, said:

Ori ai prăjit chipsetul ori memoria de BIOS. SP1 este port serial.
Mai verifică dacă ai ĂŽnfipt bine placa grafică ĂŽn conector.
placa video este integrata, este vorba de o placa de baza acer gateway dt55, cu placa vjdeo incorporata ati radeon hd 2450, si dupa toata treaba asta pc ul a bootat normal, adica l am aprins n am avut probleme toate mergeau ca inainte , doar ca peste noapte l am oprit si l am reaprins a doua zi si asa a ramas :)), acum il pornesc o ia normal , ledurile se aprind , coolerele se invart, inclusiv led ul de la net si mouse ul, se aude sj hardul, ce sa mai porneste normal doar ca nu se aude acel beep de por pornire si imaginea este neagra. Am schimbat si cablul vga.

#4
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,760
  • Înscris: 14.04.2016
Salut, @CostyNn96 !

Daca zici ca ai resetat Biosul placii de baza Acer Gateway DT55 cu video incorporata ati radeon hd 2450, cel mai probabil s-a ard ceva cand ai pus mufa USB la pinii "SP1''.
Singurele soluti sunt:
1. sa duci placa de baza la un service sa vada daca o mai poate repeara;
2. sa bagi p placa video dedicata in portul PCI Express;
3. sa schimbi placa de baza Acer Gateway DT55.

#5
Motanu13

Motanu13

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,927
  • Înscris: 10.02.2011
Mai scoate odata placa de baza afara, pune-o pe o cutie si verifica mai intii doar placa de baza cu procesorul+ coolerul si sursa si asculta daca primesti vreun bip sonor.

Ar trebui sa verifici pe rand procesorul si pinii de la procesor sau placa de baza( depinde ce soclu ai ) sau testezi cu alt procesor, memoriile ram, alimentarea de la sursa pentru procesor, sa-i mai dai cateva reseturi de bios, distantiere. Stiu ca pinii nu se indoaie din senin, da se poate intampla accidental la unele socluri se se desprinda coolerul cu procesor cu tot daca-i lipit tare de cooler si ai procesor cu pini prins cu clema de plastic, conteaza si un milimetru daca-i scos in afara. Daca ai chip de bios bagat in soclu si nu lipit pe placa de baza scoate-l cu un ac ( cu atentie sa nu-i indoi sau rupi piciorusele ) si pune-l la loc, si strange un pic de marginile soclului.


Daca nu merge cu nimic din astea inseamna ca ti s-a defectat placa de baza cand ai mutat-o in noua carcasa, ori ai zgariat ceva ori ai facut un scurt pe undeva pe la front panel, n-ai pus bine mufele de reset si power sw sau le-ai inversat cu power led si hdd led. Chiar daca ti-a mers un pic la inceput ti s-a defectat altceva. Uita-te si la condensatorii de pe placa de baza.
Procesorul se incalzeste daca tii placa pornita ? il poti proba sa vezi daca-i cald radiatorul de pe el fara ventilator sau chiar poti tine degetul pe el un pic fara cooler pana se incalzeste.

Edited by Motanu13, 13 March 2019 - 23:57.


#6
mariusica2012

mariusica2012

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 04.07.2012
O problema similara am avut recent din cauza conectorului principal de alimentare cu energie al placii de baza. Am miscat putin conectorul si acum functioneaza ok. De asemenea, daca ai montat placutele RAM in alte sloturi, se poate manifesta similar.

Edited by mariusica2012, 13 March 2019 - 23:55.


#7
CostyNn96

CostyNn96

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 435
  • Înscris: 18.04.2018
Am verificat asa, fara memorii si se aud beep uri continuu, citisem pe alt site ca daca se aud aceste beep uri atat placa de baza cat si procesorul nu au nimic, si functioneaza in parametri ok, asa sa fie? Cat despre celelalte , atat sursa cat si memoriile ram le am probat pe alt pc si merg.
LE : mai citisem pe site.ul tom's hardware , un post ff apreciat si anume scoasa alimentarrea din sursa si.tinut apasat butonul.power intre 30-1 min, am incercat si asa dar fara rezultat ,.poate n am procedat eu bine, daca ma poate lamuri cineva.

Edited by CostyNn96, 14 March 2019 - 00:04.


#8
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,058
  • Înscris: 05.12.2005
Dacă nici cablul VGA nu e cu probleme nu mai rămân decât monitorul sau placa de bază.
Oricum e un model antic...

#9
Motanu13

Motanu13

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,927
  • Înscris: 10.02.2011
Ce procesor ai pe placa de baza ? ca acer gateway dt55 apare si pe soclu AM3 si pe 1156.

#10
CostyNn96

CostyNn96

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 435
  • Înscris: 18.04.2018
Amd athlone ii x2 260. AM3

Edited by CostyNn96, 14 March 2019 - 00:25.


#11
CostyNn96

CostyNn96

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 435
  • Înscris: 18.04.2018
Aici las un link cu manifestarea acesteia fara memorie ram, am pus mana si pe procesorul, si acesta se incalzeste.
Mai stie cineva ce pot sa mai fac in cazul asta? ;( pe ea nu se vad condensatori scursi, pini indoiti etc , arata la fel ca inainte.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/NEL5UVCQXwk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#12
costeld69

costeld69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,909
  • Înscris: 07.02.2011
Alta memorie ai? Sau unde sa le testezi pe ale tale?
...
Le-ai testat, dar poti incerca si altele de frecventa mai mica sau ... mai mici.

Edited by costeld69, 14 March 2019 - 12:47.


#13
CostyNn96

CostyNn96

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 435
  • Înscris: 18.04.2018
Le am testat, si merg atat memorie cat si sursa.
Placa cu procesorul sunt ok? Mie asa mi par.

Edited by CostyNn96, 14 March 2019 - 12:42.


#14
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,760
  • Înscris: 14.04.2016
Procesorul este OK.
Placa de baza sigur nu este !
Incearca sa imprumuti o placa de baza de la cineva sa probezi *componentele tale !


*procesor, memorie RAM, HDD etc.

#15
CostyNn96

CostyNn96

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 435
  • Înscris: 18.04.2018
Nu mai conteaza, am vorbit cu cei de unde am.luat o si a rams sa o trimit la ei...mai am garantie pana in august.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate