Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Fisuri anvelope?

Valabilitate permis auto cat. A s...

Caramida aparenta peste termosistem

Linistea din timpul penelor de cu...
 Achiziție laptop baterie det...

Cenzura in masa comentarii youtube

Inscriere copil la scoala in Roma...

exista adaptoare pentru baterii P...
 Sa folosim antivirus, antimalware?

SMS suspect livrare "posta ro...

Film original sau pirat?

Cum poti inregistra CD-uri in for...
 Ceainaria celor pasionați de...

Probleme la acoperis din cauza in...

Transferuri instant intre bancile...

player video cu preview cadru pe ...
 

antena terestra prin decodor dolce

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
15 replies to this topic

#1
georjEL

georjEL

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 21.05.2008
Buna, intrebarea  mea este urmatoarea:

Sunt in Franta si am 2 decodoare dolce, unu HD si unu SD. primul fiind HD, iar de la primul pleaca cablul la al doilea. merg bine mersi.
Fiind in FR. doresc sa ma uit si la ei (TNT) de pe antena terestra ( practic antena de pe casa) ma gandesc sa cumpar un aparat ce uneste samnalul SAT cu cel terestru. practic uneste frecventele de la 5~860 mhz si cel de 950~2150 mhzpe acelasi cablu. acum intrebarea mea este daca decodorul meu hd fiind primul trimite semnalul de la antena la tv si implicit si la al doilea decodor, ca apoi sa caut cu tunerul tv canalele tv franceze. .. mersi

#2
amami

amami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,651
  • Înscris: 20.09.2010
Nu ma pricep prea bine, si pot sa spun ca nu am inteles exact ce vrei sa faci.
Dar de ce vrei sa iti complici viata? Eu stau in Italia, si urmaresc canalele italiene care sunt pe digital terestru (antena terestraPosted Image ) fara sa bag cablul de la antena terestra in decodorul de la Dolce (Telekom).
Cablu de la antena terestra este introdus in TV, si vad canalele italiene.
Daca vreau sa vad canalele romanesti, schimb din telecomanda sursa dau pe HDMI si vad romanii.
Simplu si fara batai de capPosted Image

#3
georjEL

georjEL

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 21.05.2008
nu vreau sa am doua cabluri "atarnate" pe afara Posted Image plus in casa ar trebui sa duc un al doilea cablu la al doilea decodor Posted Image

Cel mai simplu: leg cablu la antena si cu un spliter la cele 2 tv-uri ..  costuri .. spliterul, plus cablu, plus mufele tv ..
varianta mea .. ii teoretic mai ieftina.. si estetica. aparatul ce uneste semnalele si un metru de cablu... teoretic

Edited by georjEL, 10 March 2019 - 16:15.


#4
mishu77

mishu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 608
  • Înscris: 07.03.2007
Banuiesc ca vrei sa folosesti un singur cablu de afara pana in casa. Daca da, ai nevoie de 2 de astea http://www.tehnicb.r...rinterior_m.jpg . Unul il montezi afara si intri cu satelit si teretru, si unu in casa inainte de primul decodor de la telekom.

#5
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,241
  • Înscris: 08.02.2011
Nu e legala vizionarea in afara Romaniei, parca nu se incurajau pirateriile pe aici.

#6
georjEL

georjEL

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 21.05.2008

 modoran, on 10 martie 2019 - 16:57, said:

Nu e legala vizionarea in afara Romaniei, parca nu se incurajau pirateriile pe aici.


ok "nationalistule" am incercat sa editez postul dar nu mai pot, doar ca sa sterg cuvantul "dolce" din el, presupun ca in rest nu ai vreo problema ..sau vreo solutie pentru intrebarea mea . ;)

#7
eireman

eireman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,741
  • Înscris: 11.10.2016
@modoran,vorbesti prostii! Una e sa nu acorde asistenta daca esti afara si alta e sa fie ilegal. Nu e ilegal deloc,iti platesti abonamentul exact ca si cum ai fi in Ro. Si strainii fac asta,nu au inventat romanii apa calda,eu am Dolce in UK si imi platesc abonamentul de aici.Mai mult,vara cand mergem in Spania imi iau la mine receptorul de sky uk,e plin de englezi in Spania si Portugalia cu receptoare sky uk,chiar exista firme ce se ocupa cu asa ceva. In Uk am sunat la firma unui roman,ala a venit cu antena,receptoare..a instalat,mi-a facut abonament ...deci nu e ilegal deloc.Am si sunat la Dolce in Ro pentru o problema si aia au vazut ca-i sun din UK,absolut nici o problema,mi-au activat cardul si gata.
@gorjEL,cred ca cu diplexoare rezolvi problema,eu pe acelasi cablu am Dolce si Freeview(digital terestru in UK), ba in vreo doua camere si dvr-ul il vad pe tv prin intrarea de rf a tv-ului.

Edited by eireman, 10 March 2019 - 17:15.


#8
georjEL

georjEL

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 21.05.2008
deci sa scriu un desen:
1) folosesc diplexor ce uneste antena cu SAT https://cdn.selby.co...diplexer-01.jpg
2) vin pe un cablu pana la primul decodor unde pun alt diplexor cu trei iesiri
   1 pt decodor
   2 pt intrarea tv  
   3 pt a duce semnalul la al 2lea decodor
3)aici mai un un diplexor cu 2 iesiri
1 decodor
2 antena tv

ar functiona? stiu ca trebuie sa fac atentie sa fie toate cu frecventele bune. 5 ~ 2150 MHZ

Edited by georjEL, 10 March 2019 - 17:35.


#9
soundventure

soundventure

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 352
  • Înscris: 20.01.2009

 georjEL, on 10 martie 2019 - 17:34, said:

deci sa scriu un desen:
1) folosesc diplexor ce uneste antena cu SAT https://cdn.selby.co...diplexer-01.jpg
2) vin pe un cablu pana la primul decodor unde pun alt diplexor cu trei iesiri
   1 pt decodor
   2 pt intrarea tv  
   3 pt a duce semnalul la al 2lea decodor
3)aici mai un un diplexor cu 2 iesiri
1 decodor
2 antena tv

ar functiona? stiu ca trebuie sa fac atentie sa fie toate cu frecventele bune. 5 ~ 2150 MHZ
nu
ai 12 /18 volti pe cablul dth, daca ii bagi in tv ramai fara

#10
georjEL

georjEL

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 21.05.2008
ai dreptate .. solutie?

https://ibb.co/ZW7sBh0

#11
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005

 mishu77, on 10 martie 2019 - 16:11, said:

Banuiesc ca vrei sa folosesti un singur cablu de afara pana in casa. Daca da, ai nevoie de 2 de astea http://www.tehnicb.r...rinterior_m.jpg . Unul il montezi afara si intri cu satelit si teretru, si unu in casa inainte de primul decodor de la telekom.

Nu merge cu jucăriile alea, îi trebuie un switch DISqC cu intrare terestră, adică ceva de genul ăsta
Cel mai ieftin scapă cu o antenă satelit cu twin LNB de unde vine cu cabluri separate la fiecare receiver satelit, iar cu intrarea de antenă vine separat pe televizor pe intrarea de tuner TV, dar e greu cu tehnica asta nu merge doar pe bază de frumusețe.

#12
mishu77

mishu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 608
  • Înscris: 07.03.2007

 eugeniusro, on 10 martie 2019 - 18:05, said:


Nu merge cu jucăriile alea, îi trebuie un switch DISqC cu intrare terestră, adică ceva de genul ăsta
Cel mai ieftin scapă cu o antenă satelit cu twin LNB de unde vine cu cabluri separate la fiecare receiver satelit, iar cu intrarea de antenă vine separat pe televizor pe intrarea de tuner TV, dar e greu cu tehnica asta nu merge doar pe bază de frumusețe.

Sigur ca merge dar nu cu 2 receivere total independente. DiseqC nu are nevoie ca dupa cum zice are o antena de satelit si una terestra,deci o pozitie. Oricum ar face cu un cablu nu rezolva 2 receivere total independente si terestru, poate cu LNB Unicable (dar cred ca receptoarele telekom nu stiu unicable).

#13
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005

 mishu77, on 10 martie 2019 - 19:39, said:


Sigur ca merge dar nu cu 2 receivere total independente. DiseqC nu are nevoie ca dupa cum zice are o antena de satelit si una terestra,deci o pozitie. Oricum ar face cu un cablu nu rezolva 2 receivere total independente si terestru, poate cu LNB Unicable (dar cred ca receptoarele telekom nu stiu unicable).

Și cum schimbă polarizarea independent din fiecare receiver prin sumatorul recomandat de tine ? Dacă ai LNB Twin vi cu cablu separat la fiecare receiver, practic LNB-ul ăla dublu are un switch DiseqC integrat în el, dar am înțeles că dorește pe același cablu și terestrul și din acest motiv am recomandat jucăria aia mai scumpă, ăla are mai multe intrări de antenă satelit și are și intrare de terestru, cu sumatorul ăla recomandat de tine nu merge să pună împreună terestru cu satelitul.

#14
georjEL

georjEL

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 21.05.2008
pe  antena am lnb cu 4 iesiri .. folosesc doar una :)

ok mersi de informatii .. deci singura varianta este trag un a doilea cablu de la antena pana la tv

#15
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,827
  • Înscris: 01.12.2001

 modoran, on 10 martie 2019 - 16:57, said:

Nu e legala vizionarea in afara Romaniei, parca nu se incurajau pirateriile pe aici.
Ce piraterie? Are abonament plătit. Ca îl recepționează în București, Borș sau Budapesta, crezi ca are importanta?
Nu oferă suport tehnic in afara tarii. Atât.

#16
mishu77

mishu77

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 608
  • Înscris: 07.03.2007

 eugeniusro, on 10 martie 2019 - 19:48, said:


Și cum schimbă polarizarea independent din fiecare receiver prin sumatorul recomandat de tine ? Dacă ai LNB Twin vi cu cablu separat la fiecare receiver, practic LNB-ul ăla dublu are un switch DiseqC integrat în el, dar am înțeles că dorește pe același cablu și terestrul și din acest motiv am recomandat jucăria aia mai scumpă, ăla are mai multe intrări de antenă satelit și are și intrare de terestru, cu sumatorul ăla recomandat de tine nu merge să pună împreună terestru cu satelitul.

Eu zic sa mai studiezi ce insemna DiseqC si la ce foloseste. Apoi mai povestim despre receptia de satelit. LNB Twin insemna ca are 2 iesiri independente care pot alimenta cu semnal 2 receivere prin 2 cabluri total imdependent. DiseqC se foloseste ca sa combini mai multe LNB-uri care sunt pe sateliti diferiti. Acel diplexer merge foarte bine in combinatia LNB single, LNB Twin, LNB Quad, LNB Octo folosind o iesire din LNB si o antena terestra. Cu ce ai recomandat tu, are nevoie de unu sau doua LNB-uri Quattro (daca vrea 2 pozitii de satelit) si poate alimenta pana la 8 receptoare cu semnal de satelit si terestru. Problema e ca are nevoie de un cablu pentru fiecare receptor si jos in casa tot are nevoie de un diplexer sau o priza sat/terestru ca sa faca split la semnalul de satelit de cel terestru.

Din ce am citit eu in primul post omu nu vrea sa traga 2 cabluri de afara in casa pentru fiecare televizor, asa ca orice varinta cam pica.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate