Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 

2019: Care este jobul ideal pentru voi ?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#1
Cool_Kick

Cool_Kick

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,252
  • Înscris: 06.09.2017
Ce criterii trebuie sa indeplineasca jobul ideal pentru voi ?

Pentru mine ar fi urmatoarele:

1. Castigul salarial: sa fie undeva in jurul sau peste media zonei respective (in functie de pregatire, experienta)... concret in Bucuresti sa zicem undeva peste 3.500-4.000 lei. Ca pana la urma muncesti pentru bani, nu de plictiseala.
2. Drumul catre si dinspre locul de munca: Acesta cumulat nu trebuie sa depaseasca 40, hai maxim 60 de minute zilnic. Pentru ca timpul respectiv este unul pierdut complet si nu il mai poti recupera niciodata. Exemplu: cunosc persoane care locuiesc in Prelungirea Ghencea, Bragadiru, Militari Residence etc si fac 3, uneori 4 ore pe zi dus-intors - HORROR.
3. Nivelul de stres de la serviciu sa fie unul in limitele acceptabilului. Daca mediul de lucru este unul haotic si heirupist, daca trag sefii de tine ca de magar ... nasol!
4. Se ofera atentii mici: cafea, bauturi, fructe, o cantina la pret modic, abonament la sala, parcare gratuita sau la un pret decent, prime/cadouri de sarbatori, o sala de jocuri/recreere. Uneori lucrurile marunte conteaza mai mult decat ar parea la prima vedere.
5. Zile de concediu. Minim in codul muncii sunt 21 zile pe an dar in ultima perioada am observat ca majoritatea angajatorilor ofera 22-23 standard + altele in functie de vechime. Deasemenea sunt angajatori care ofera 25-26 standard + altele (zi nastere, sick days).
6. Program flexibil si work from home. Minim o zi pe saptamana work from home (daca meseria iti permite) si programul asa cum vrei tu (8-16, 9-17, 10-18 la alegere) De exemplu unde lucrez eu asa este.
7. Te poti dezvolta profesional, ai ce sa inveti. Nu inteleg cum si de ce unii oameni lucreaza de 20 de ani pe fix aceeasi pozitie/meserie la acelasi angajator. Si aici ma refer la joburi de rahat, nu la directori.

Concluzia principala: Trebuie sa-ti placa ceea ce muncesti. Locul de munca trebuie sa fie unul la care sa te duci cu placere, cu zambetul pe buze, pentru care te trezesti relaxat si binedispus dimineata si de la care sa te intorci optimist / intr-o nota pozitiva seara. Altfel nu poti evolua, nu te poti dezvolta, nu poti sa fii productiv cu un randament ridicat.

Ar mai fi si alte criterii insa nu are rost sa fac lista interminabila. Puteti veni si voi cu idei. Posted Image

Edited by Cool_Kick, 10 March 2019 - 14:30.


#2
tico18

tico18

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,771
  • Înscris: 17.05.2018
Nu exista job ideal.... serviciul ideal sa lucrezi pentru altul ar fi program de maxim 6 ore pe zi (ceva cum fac pe alocuri nordicii) sau...sa lucrezi pe cont propriu (daca n-ai meserie in mana si te mai arunci si la bani ai sanse de 100% sa ajungi la patron sau sa n-ai un servici). Actualul program de 8 ore (cu greseala mare sa mai bagi pauza de masa INCA 1 ora) este dpdv al randamentului corpului uman cel mai prost posibil.... randament minim si cheltuieli enorme (angajatul o ia razna dpdv medical si nu mai are viata de familie). Mai bine faci program 12/24 sau 24/48 decat sa ai program de 8 ore. Daca la asta mai bagi CA SALARIAT si un minim pe economie vazut cu scos de ochi al PATRONULUI de genul "freci menta si eu ma chinui sa-ti platesc taxele la stat".... o paza la magazin pe post de "servici" cu matanii la "barbos" sa mai vinzi ceva SI  sa-ti dea patronul salariu la timp (fie vb intre noi....de vandut oricum n-ai sa vinzi nimic deoarece patronul habar n-are de cei 4P din marketing)... weekend lucrator cand altii stau acasa... toate asta cumulat... or sa te faca sa te duci in afara la munca sau varianta a2a mai neortodoxa.. penitenciarul.... acolo stii sigur ca stai si pica banul si masa calda cu caldura o ai asigurata.... si daca mai ai si bafta... ca deee "ai facut in scaldatoare".... iti da si statul niste bani pe principiul european ca "nu ti-au fost respectate drepturile in puscarie"
Cel mai ideal job...este sa ai meseria in mana... asa ceva n-o sa se intample... prea curand in Romania... scolile de meserii sunt goale... deoarece parintii viseaza copii cu studii superioare.. adica VIITORI someri cu studuii superioare sau slugi la patroni sau straini.. esecurile lor de viata pica pe copii

Vara trecuta dadea pe la TV pe unii care se plangeau ca nu gasesc oameni sa-i ajute la camp sau la culesul viilor/pomilor fructiferi.... se laudau ei ca dadeau 80-100 lei pe zi.... frectie la picior de lemn... "nelucratorii" se duc muncesc pe spatele lor si intr-o saptamana de lucru scot dublu de cat se "laudau" ala la TV ca le da

Edited by tico18, 10 March 2019 - 14:59.


#3
projectfp

projectfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,654
  • Înscris: 17.01.2019
Exagereaza aia care spun ca fac 3 ore pe drum in Bucuresti - Ilfov.
Eu am facut o perioada traseu Bucuresti - provincie si nu faceam 3 ore pe drum.

Nivelul de stres de obicei e minim daca nu esti din nastere o persoana care gandeste.

Atentiile sunt inutile, o prostie sa se sifoneze banii companiei in buzunarele proprii ale celor de la achizitii si nimic mai mult.

Concediul depinde de job, sunt unele joburi in care poti spune ca esti mereu in concediu, deoarece te poti declara mereu "pe teren" cand tu esti cu femeia la Therme si nu te verifica nimeni unde esti si ce faci.

De dezvoltat profesional nu prea ai ce dezvolta, joburile nu sunt facute pentru dezvoltare ci pentru plafonare, iar la unele efectiv nu ai ce dezvoltare sa faci, ca sunt joburi cu aceeasi rutina de 50 de ani, n-ai ce sa dezvolti.


In incheiere as spune ca cele mai usoare joburi sunt in hr, marketing, purchasing, si management, unde de cele mai multe ori doar vorba vine ca ai job, ca ai mai mult timp liber pe care il declari ca fiind "la job".

Edited by projectfp, 10 March 2019 - 14:38.


#4
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
8. Cati oameni ai in subordine si daca tu ai decizia finala de a-i angaja.

9. Locul de lucru ergonomic la calculator: tastatura, scaun, monitor (cel putin dual-monitor, ideal un ultrawide), birou (se poate schimba usor din stat jos in stat in picioare).

10. Colegialitate intre toti, indiferent de pozitie.

11. Se lucreaza pentru a rezolva probleme, nu pentru a avea dreptate. Problemele sunt dezbatute in grup, dar o data aleasa o solutie, toti trag in aceeasi directie.

Edited by OriginalCopy, 10 March 2019 - 14:41.


#5
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
Prostitutia legala in tarile europene si video chat(foarte serios vorbesc)
Munca usoara si banoasa

#6
daymion

daymion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 04.03.2019
Cel mai ideal job in Romania 2019 e cel  bugetar-functionar. Sau cel putin cat timp mai sunt bani de salarii. Dar trebuie sa ai pile si sai musai ceva master/doctorat ca sa te angajezi, concurenta e mare.
Salariul porneste de la 2000-3000 lei in sus.

1. Doar in IT, eventual in banci si domeniul energetic daca ai experienta ai salariul ala din start.
2. Am o veste proasta, dar in mare, toata zona productiva a Bucurestiului de unde ies bani decenti e in nord, in Pipera. Deci ori te muti acolo, dar platesti chirie mare, ori ramai in sud si continua sa mergi cu metroul zilnic 40 minute.
3. Daca esti lenes, visator, comod, cuminte, nu-ti place sa fii stresat, deranjat si vrei sa muncesti in liniste, NU AI CE CAUTA IN IT, nici in MARKETING.  Iar daca indeplinesti criteriile, cel putin nu in firmele romanesti unde-i bataie de joc si nu se respecta deloc valorile si regulile din vest.   Daca esti inteligent, emigreaza, incepe prin a colabora remote  pe internet cu companii straine. . La fel, daca nu-ti place murdaria, obosesti repede, esti lipsit de energie ,  nu ai ce cauta la munca de jos, la munca fizica
4. Decat sa-ti ofere niste cacaturi, nu mai bine iti da sporuri salariale si iti cumperi tu fructe ,  cafea sau mancare  de la cantina/supermarketul/fast-foodul  din apropiere ?  
------------
6. Din pacate, pentru remote, iti recomand sa emigrezi.  Poti si de pe aici, dar cam trebuie sa stii nu doar engleza, ci si germana si suedeza.
7. Ce dezvoltare, ce invatare sa faci din "GRINDING" ? Faci aceeasi chestie zilnic, chit ca preiei apeluri telefonice si faci vanzari citind acelasi script de ajungi sa-l memorezi, sau scrii niste coduri.
Daca vrei sa te dezvolti si sa inveti, du-te sa muncesti in sectorul cultural, prin universitati, muzee, ONG-uri, redactii de stiri, fii organizator de petreceri si festivaluri daca vrei sa faci ceva nou si diferit.  


Concluzia: nu, trebuie sa fii un sclav obedient, sa stii cand sa vorbesti si cand sa taci, sa nu te plangi, sa-ti faci treaba pana la capat, sa lucrezi singur  si  independent, sa nu depinzi de ajutorul celorlalti.
In rest, pilele si in functie de cum stii sa dibuiesti si sa te pui bine cu superiorii, poti spera la avansare.

Edited by daymion, 10 March 2019 - 14:59.


#7
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.10.2006
Jobul ideal ar fi ala care mi-ar permite sa calatoresc in toata lumea, sa castig 10.000 euro pe luna net si sa nu fie stresant...

#8
morenno

morenno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,361
  • Înscris: 11.09.2007
de parca te-ai pricepe si ai fi capabil de orice... ideal!
cea mai buna femeie e mana cu cinci degete. cam asa suna.

Edited by morenno, 10 March 2019 - 14:50.


#9
daymion

daymion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 04.03.2019

 I2O, on 10 martie 2019 - 14:43, said:

Prostitutia legala in tarile europene si video chat(foarte serios vorbesc)
Munca usoara si banoasa
Si ti se pare demn?
Mai te poti numi om ? Mai te poti uita in oglinda? Mai poti avea respect fata de tine cand toti oamenii stiu cum arati in curul gol?  
Crezi ca poti sa lucrezi vesnic  din moment ce pe parcurs ce imbatranesti, ti se duce frumusetea?

 tico18, on 10 martie 2019 - 14:36, said:

Nu exista job ideal.... serviciul ideal sa lucrezi pentru altul ar fi program de maxim 6 ore pe zi (ceva cum fac pe alocuri nordicii)  

Hei lasa ca in curand nu o sa mai lucrati nimic cand va vor inlocui astia.

Sa-i vad pe astia de prin call-centere, fast-fooduri si supermarkete daca se vor mai plange de conditiile de munca si salarii.
Cand patronu o sa bage bani pe astia si o sa iasa chiar pe plus, sa vedem daca ii mai tine pe angajatii plangaciosi.
Vorba aia, un soft sau un robot munceste NON-STOP si NEPLATIT.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/D5VN56jQMWM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/NrmMk1Myrxc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/KJVOfqunm5E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si stai ca   si programatorii  vor deveni someri  cand inteligenta artificiala va scrie coduri pe cont propriu:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/SjVDd_MDP2Q?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by daymion, 10 March 2019 - 14:58.


#10
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,147
  • Înscris: 30.08.2017
Cand ma mai abordeaza cate unul pentru job, il analizez dpdv al urmatoarelor:

-salariu & beneficii
-posibilitatile de dezvoltare profesionala
-mediu/atmosfera
-distanta fata de casa
-volumul de munca (unde pot afla)
-flexibilitate/work from home

De exemplu unora, de curand, le-am cerut mai mult pentru ca faceam, dus intors, cam o ora in plus pe zi.

Edited by george_alexandru, 10 March 2019 - 15:00.


#11
daymion

daymion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 04.03.2019
Tehnic, muncesti 8 ore pe zi.
In realitate, esti plecat de-acasa vreo 11 ore daca punem orele cand parcurgi distantele si ora de pauza.


Viitorul  o sa fie remote, in mediul online.
Jobul ideal o sa fie cel in care faci ce-ti place si muncesti acasa, facand bani din asta.

Edited by daymion, 10 March 2019 - 15:01.


#12
projectfp

projectfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,654
  • Înscris: 17.01.2019

 baribalu, on 10 martie 2019 - 14:47, said:

Jobul ideal ar fi ala care mi-ar permite sa calatoresc in toata lumea, sa castig 10.000 euro pe luna net si sa nu fie stresant...
Call girl sau influencere sau instagramere cum s-au rebranduit mai nou.
Plateste clientul transportul, hotelul, si tariful.

#13
daymion

daymion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 04.03.2019

 projectfp, on 10 martie 2019 - 15:01, said:

Call girl sau influencere sau instagramere cum s-au rebranduit mai nou.
Plateste clientul transportul, hotelul, si tariful.
Si influencera ce-mi ofera?
Ca vorba aia , sfaturile le pot lua gratuit de pe net sau de la amici de incredere.

#14
projectfp

projectfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,654
  • Înscris: 17.01.2019

 daymion, on 10 martie 2019 - 15:01, said:

Viitorul  o sa fie remote, in mediul online.
Da, o sa faca pizzarul pizza pe ecran, covrigareasa covrigii pe ecran... o sa se recalifice in CGI :D

#15
tico18

tico18

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,771
  • Înscris: 17.05.2018

 daymion, on 10 martie 2019 - 14:57, said:

Hei lasa ca in curand nu o sa mai lucrati nimic cand va vor inlocui astia.
Cine crezi ca o sa-si permita ca angajator un robot cand ei n-au bani de dat minimu pe economie + taxele aferente unui angajat... daca mai spui si de studii, experienta  si eventual ceva majorari de salar... i-ai provocat angajatorului "criza". Stii ce inseamna dvpdv financiar.... o banda de lucru umana (sau o sectie de productie) sa o inlocuiesti cu roboti?.... ENORM...... angajatorii fac scandal cand anunta statul ca s-a marit "salariu minim pe economie"... si tu visezi "roboti" :lol:

Edited by tico18, 10 March 2019 - 15:06.


#16
projectfp

projectfp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,654
  • Înscris: 17.01.2019

 daymion, on 10 martie 2019 - 15:02, said:

Si influencera ce-mi ofera?
Ca vorba aia , sfaturile le pot lua gratuit de pe net sau de la amici de incredere.
Nopti de placere... asta e doar un rebranding, ca cel de call girl fusese patat. Altfel suna influencera sau instragramera. Fresh, virgin, deci si tarif mai mare

#17
daymion

daymion

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 04.03.2019
Ok, sa inteleg ca influencerele  astea sunt un fel de prostituate de lux mult mai scumpe decat escortele, dar mai cultivate, care scriu  niste pareri si sfaturi.

Dar in mare, presteaza tot  aceeasi munca manuala in relatiile cu clientii la tarife de mii de euro.


Ma tot intrebam de unde au atatia bani de calatorii, nefiind decat fotomodele sau artiste amatoare.

[ https://static1.squarespace.com/static/553fdbaee4b0d82b91dbde7d/t/583f1e0fe6f2e1563497ea0c/1480532153534/ - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-a1f4d9aeb3d43f3001bf21093225344b - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://mondrian.mashable.com/uploads%252Fcard%252Fimage%252F555777%252Fce64754e-099e-41d7-9c84-3e335803e99d.jpg%252F950x534__filters%253Aquality%252890%2529.jpg?signature=hHkUTepuXMGSapx5CX_wHVDTtIs=&source=https%3A%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://static1.squarespace.com/static/55e15bfbe4b0ade6e07deeb6/t/58a79c4386e6c0c37388eaa7/1487379531346/?format=750w - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://mbamci.com/wp-content/uploads/2018/03/chiara-ferragni-decembre-2017_exact1024x768_l.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by daymion, 10 March 2019 - 15:09.


#18
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,149
  • Înscris: 28.06.2005
Jobu' ideal e ăla care-mi aduce mai multe beneficii decât neplăceri.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate