Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bomba bombelor! Cei 3 foș...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran
 

De ce fac oamenii saraci copii?

* * * - - 10 votes
  • Please log in to reply
175 replies to this topic

#145
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

View Postmenaloty, on 10 martie 2019 - 21:23, said:

Ei nu stiu ca sunt saraci.
Dar aia saraci cu duhul, oare stiu ?

Aia cu moralitatea de cocalari. Care judeca totul prin prisma banilor.

#146
menaloty

menaloty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,839
  • Înscris: 15.11.2016

View PostPaz, on 10 martie 2019 - 21:37, said:

Dar aia saraci cu duhul, oare stiu ?
Nici aia nu stiu. Instinctul de reproducere nu tine cont de chestii de astea.

#147
Neaceasca85

Neaceasca85

    Muzeul Lampilor uses Dex12

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,640
  • Înscris: 14.10.2008
Instinctul asta de reproducere e mai puternic cand IQ-ul e mai mic si invers?

Ca instinctul matern mai puternic la femei decat cel patern la barbati imi e clar. Barbatii vor sex, copilul e un efect secundar. Posted Image

#148
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,023
  • Înscris: 03.02.2014
Eu nu am nici o problema cu cei saraci care fac copii, ci cei care dupa ce il fac nu se ocupa de el sau chiar saboteaza cresterea/educatia lui. Cand eram mai mic si petreceam vacantele de vara la bunici la tara, erau pe acolo copii care ar fi trebuit sa fie la liceu, dar renuntasera la scoala pentru ca parintii aveau nevoie de ajutor in gospodarie. Pentru mine astfel de parinti sunt total inconstieni si distrug viitorul acelui copil.

In rest, daca o luam cu riscul de saracie, nimeni nu ar trebui sa mai faca copii. Daca faci un copil acum si peste 10 ani si tu si sotia ramaneti fara job (din orice motiv). Nimeni nu iti poate garanta ca asa ceva nu se intampla. Si atunci o sa se uite cineva pe strada la tine si o sa zica "uite astia ce saraci sunt si mai au si copil..." nestiind ca poate la momentul in care acel copil a venit pe lume situatia era cu totul alta.

#149
Evania_

Evania_

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 11.03.2019
Am deschis topic pe o tema oarecum similara dar mi s-a sters si contul banat.. Sper sa nu mi se mai stearga si de aici. Dar nu inteleg.. nu e permis sa postezi pe anumite teme? Nu e permis sa imi schimb numele daca m-am plictisit de el? Am incalcat vreo lege? Doar in comunism nu era permisa libera exprimare. Pe forumul asta exista o obsesie cu trolii si clonele, nu inteleg de ce conteaza asa de mult numele sub care postez niste banale topice in conditiile in care subiectul ar fi identic.. Nu sunt troll, nu ma intereseaza politica de nici o culoare.. Poate ma lamureste cineva si daca nu o sa raspund inseamna ca mi s-a blocat si acest cont si probabil ca nu voi mai intra pe softpedia daca topicele mele deranjeaza chiar asa de tare. Topicul era urmatorul:

Ma intreb ce motivatii au oamenii care muncesc pe salarii de subzistenta ca sa traiasca asa zi dupa zi fara sa aiba de gand sa schimbe nimic in legatura cu asta si nici macar sa incerce ? Nu inteleg ce motivatie poate avea in viata cineva care munceste de ex. pe 1200 ron / luna ? Adica daca are motivatie atunci pentru ce o are?  Sa se trezeasca pentru inca o zi de sclavie moderna? Jur ca nu inteleg. O sa ziceti ca poate are speranta ca va fi mai bine.. dar daca nu face nimic in legatura cu asta atunci sa fie mai bine se poate intampla doar printr-un miracol - nu credeti? De ex. am cunoscut acum ceva timp un tip online si zicea ca el are salariu minim pe economie si ca lui ii ajunge atata. Cum se poate multumi cineva cu atat de putin? Asta e ceva gen sa traiesti doar ca sa nu mori sau cam asa ceva.

#150
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
te inveti si traiesti si cu salariul minim. o paine pe zi, un sac de cartofi, si 10 kg de pulpe de gaina, mai o varza si o fasole si cu 400 mananci o lună. iti raman 800. dai la casa 600, de 150 iti iei țoale si cu 50 lei iti faci de cap prin baruri.

#151
menaloty

menaloty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,839
  • Înscris: 15.11.2016

View PostEvania_, on 11 martie 2019 - 11:11, said:

Am deschis topic
Man, deschizi topice tampite. Temele alese fac dovada unei lipse crase a intelegerii lumii in care te afli. Nu te poate ajuta nimeni, crede-ma.

#152
greywolfact

greywolfact

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 04.09.2008

View PostArgent, on 10 martie 2019 - 15:19, said:

Deci CSF NCSF... care are talent si este bun pleca din tara.
Cine nu pleca din tara ramane cu spitalele astea, cu sistemul asta educational, ramane sa mimeze ca este pe bune toata treaba, ca nu exista coruptie si ca bal bla bla.

Eu nu gasesc sens in replici din astea. Problema e ca cine afirma niste chestii foarte generale ar trebui sa aibe o experienta vasta in spate si in 99%+ din cazuri asta e complet fals. Iar cine are o experienta mai vasta, de regula se fereste sa afirme chestii generale, ca stie ca lucrurile nu sunt simple (alb/negru).

Hai sa iti zic ce e de kkt la ce ai spus. Ai zis "Cine nu pleaca din tara ramane cu ...". De parca tot ce e mai prost din lumea asta e doar in Romania si tot ce e afara e OK. In afara de un set relativ limitat de tari (vestul Europei, US, Canada, Australia... sub 40 ca numar oricum si sub 20% din populatia globului), ca si conditii, Romania egalizeaza sau depaseste mult alte tari (probabil 100+ tari, si >60-70% din populatia globului). Si chiar si in acele tari care ofera conditii mai bune, sunt destule alte probleme si limitari. You win some, you loose some.

View PostArgent, on 10 martie 2019 - 15:19, said:

Deci cum poti analiza ce este saracia daca nu in situatia finaciara?

La saracie in general, cred ca poti sa gasesti o cifra la fiecare oras/zona sub care poti spune cu o incredere ridicata ca cineva e sarac.
Dar strict legat de subiectul de fata, cred ca e imposibil sa gasesti acel numar, sub care nu recomanzi copii cat timp nu sunt amandoi someri si fara adapost.

Edited by greywolfact, 11 March 2019 - 17:01.


#153
Rookie_2

Rookie_2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 12.02.2017
Depinde ce intelegi prin saracie. In scripte, barosanul cu 10 copii si vila de 100 de camere e sarac - nu are sursa de venit. Deci, merita ajutor social. Da, poate are si o florarie care-i aduce 50.000 de euro pe an, dar oficial vanzarile lui sunt zero, conform bonurilor fiscale emise catre clienti. Poate are si 5 fetite la sosea. Asta ar fi o categorie de "saraci"

Pe urma sunt "pocaitii". Nu sunt bogati (cu exceptia liderilor) si toarna pe banda rulanta din convingere, si in timp au cheltuieli din ce in ce mai mari. Greu.

Pe urma sunt declasatii. Bauta non-stop, venit acasa cazut peste nevasta si pac...80 ron pe luna in curand 150 parca (pentru cei fara copii, alocatia de copil e o gluma. Cel mai bine se castiga din concediile corporatistelor care stau 2 sarcini / 4 ani acasa  + indemnizatie pentru copil handicapat care se poate "obtine")

In 1990 au fost 900.000 de avorturi (da, un milion aproape). 1991 866.000. Mai rau decat WW1+WW2 deja. 2014 "doar" 78.000. Acum hai sa vedem de ce zic unii ca trebuie sa importam rapefugiati? Fiindca copiii saracilor nostri put, dar copiii saracilor lor sunt parfum? Intotdeauna patura cea mai saraca a dus greul demografic, ca ne place sau nu.

#154
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017
Asta cu avorturile este o chestie ciudata si de actualitate.
Ex. Un prieten imi zicea ca se culca cu o tipa mai usuratica care se culca cu mai multi, ba? Cine a citit randul asta? Este vreunul dintre voi care s-a gandit ca se culca cu aia fara prezervativ?
Pai sa vezi ca se culca cu ea fara prezervativ, apoi cica ii mirosea penisul, s-a dus ditamai om cu familie la farmacie sa comande o crema, pastile.
Si eu ma gandeam? Deci hai ca boala ca boala, o luasi, dar daca o lasai pe aia gravida? Tu ai deja familie, cum dracu sa te culci cu o tipa care stii ca se culca cu mai multi, cum sa o faci fara prezervativ?
Da FAQ!

Asa cu natalitatea asta este pe baza ca "ma retrag", doar varful si cand apare copilul este frica asa de mare ca nu te mai uiti la bani cand vine vorba de avort.

#155
Vitalys

Vitalys

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 12.03.2019

View Postjeffy86able, on 09 martie 2019 - 21:37, said:

Saracia si prostia merg mana in mana.
Cand viziunea ti se termina unde ti se termina adidasii, nu vezi mai departe de ziua de maine.


incredibil cite laikuri ai primit la o asemenea afirmatie

#156
Argent

Argent

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,777
  • Înscris: 01.10.2017
Problema este ca majoritatea se identifica saraci avand o situatie financiara buna, gen ai Nike de cateva sute de lei in picioare, telefon de cateva sute de euro, stai la tatic, mamica si ai in banca ceva banuti, nu ai o datorie la intretinere dar cumva te visezi sarac ca te duci la mall si vezi acolo expusa o masina de 100 de mii de euro si te gandesti ca apartamentul in care stai valoreaza 40 de mii de euro.
Si acum chiar am folosit un fel de citate de pe la prieteni.

#157
Rookie_2

Rookie_2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 12.02.2017

View PostArgent, on 12 martie 2019 - 23:56, said:

se culca cu aia fara prezervativ?

Aia nu are nevoie de multe avorturi. Banuiesc ca inghite pilule la greu, daca nu-i retardata cartierului sau in comertul cu STEM cells / organe proaspete. Cantitatea de boli venerice "simple", contractate in mod repetat sau permanent (HPV) or sa o faca stearpa ca piatra.

Mai rau sunt idiotii care merg acasa si isi infecteaza nevestele (sau invers, ca deh, egalitate) sau si mai rau, copiii (prin contact cu obiecte neigienizate gen capac toaleta). Farmacia ajuta in rare cazuri direct - de regula doctorita perversa de cartier, sectia venerologie/dermatologie, rezolva. Antibiotic, cazul fericit. Este multi prosti in tara asta, neducati si care nu stie a scri.

#158
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,023
  • Înscris: 03.02.2014
In general cei care au o o situatie materiala buna, doresc si sa ofere copiilor conditii mai bune, dar in acelasi timp nici sa nu le scada prea mult propriul nivel de trai. Doua cupluri cu nivele diferite de venituri vor si avea standarde diferite la cum sunt crescuti proprii copii.

Si costurile astea sunt pe termen lung de la mancare mai buna, scoli mai bune, excursii mai multe/bune etc. Toate acestea costa bani, dar in acelasi timp nici parinti nu vor sa o duca mai rau. Tocmai de-aia majoritatea se opresc la unul (maxim 2 copii).

#159
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,408
  • Înscris: 15.06.2007

View Postwaterman, on 09 martie 2019 - 22:08, said:


Eu vorbeam de sărăcia aia lucie.
Gen Arthur de la Ceptura.
Stai calm că și ai mei au fost săraci și eu sunt sărac. Dar nu chiar așa.
cine nu a fost sarac in anii '90, cand si un intelectual avea 100 de parai salariul?   Foarte putini au fost cei care au miscat ceva,  pe vremea aia, si in majoritatea cazurilor au fost cei care "dadeau tunuri".

View PostArgent, on 12 martie 2019 - 23:56, said:

Asta cu avorturile este o chestie ciudata si de actualitate.
Ex. Un prieten imi zicea ca se culca cu o tipa mai usuratica care se culca cu mai multi, ba? Cine a citit randul asta? Este vreunul dintre voi care s-a gandit ca se culca cu aia fara prezervativ?
Pai sa vezi ca se culca cu ea fara prezervativ, apoi cica ii mirosea penisul, s-a dus ditamai om cu familie la farmacie sa comande o crema, pastile.
Si eu ma gandeam? Deci hai ca boala ca boala, o luasi, dar daca o lasai pe aia gravida? Tu ai deja familie, cum dracu sa te culci cu o tipa care stii ca se culca cu mai multi, cum sa o faci fara prezervativ?
Da FAQ!

Asa cu natalitatea asta este pe baza ca "ma retrag", doar varful si cand apare copilul este frica asa de mare ca nu te mai uiti la bani cand vine vorba de avort.
stiu pe cineva (neamt) care s-a stabilit in Australia de niste ani buni, are familie. Il contacteaza autoritatile germane in legatura cu o duduie la care i-a tras-o pe vremea cand inca era in Germania, cu vreo 10 ani in urma, ca i se cerea sa faca test de paternitate.. ca sotul nemtoaicei s-a prins ca nu e copilul sau, si a intrat la banuieli, iar fatuca nu-si mai amintea cu cati s-a regulat la chermeza.

View Poston64, on 10 martie 2019 - 13:43, said:


de ce nu esti atragator pentru femeile de care te simti atras? le-ai intrebat sau de unde stii?

haha, atat barbatii cat si femeile care arata bine sunt slabe sanse sa ajunga saraci
caz concret, am avut o colega in liceu, arata bine, dar a inceput sa arate cu adevarat bine dupa liceu si a devenit model
nu avea ea cum sa ajunga o amarata de muritoare de rand din moment ce arata bine, daca nu ajungea model tot ar fi avut sanse mai mari in viata
vad si la mine la locul de munca, o firma de IT ce face outsourcing, cum fetele care arata decent sunt tratate altfel de catre manageri decat mine :)
dar nu e nici un secret ca oamenii mai frumosi in general castiga bine. Ori devin frumosi pentru ca au bani dracu stie.


View PostEvania_, on 11 martie 2019 - 11:11, said:

Am deschis topic pe o tema oarecum similara dar mi s-a sters si contul banat.. Sper sa nu mi se mai stearga si de aici. Dar nu inteleg.. nu e permis sa postezi pe anumite teme? Nu e permis sa imi schimb numele daca m-am plictisit de el? Am incalcat vreo lege? Doar in comunism nu era permisa libera exprimare. Pe forumul asta exista o obsesie cu trolii si clonele, nu inteleg de ce conteaza asa de mult numele sub care postez niste banale topice in conditiile in care subiectul ar fi identic.. Nu sunt troll, nu ma intereseaza politica de nici o culoare.. Poate ma lamureste cineva si daca nu o sa raspund inseamna ca mi s-a blocat si acest cont si probabil ca nu voi mai intra pe softpedia daca topicele mele deranjeaza chiar asa de tare. Topicul era urmatorul:

Ma intreb ce motivatii au oamenii care muncesc pe salarii de subzistenta ca sa traiasca asa zi dupa zi fara sa aiba de gand sa schimbe nimic in legatura cu asta si nici macar sa incerce ? Nu inteleg ce motivatie poate avea in viata cineva care munceste de ex. pe 1200 ron / luna ? Adica daca are motivatie atunci pentru ce o are?  Sa se trezeasca pentru inca o zi de sclavie moderna? Jur ca nu inteleg. O sa ziceti ca poate are speranta ca va fi mai bine.. dar daca nu face nimic in legatura cu asta atunci sa fie mai bine se poate intampla doar printr-un miracol - nu credeti? De ex. am cunoscut acum ceva timp un tip online si zicea ca el are salariu minim pe economie si ca lui ii ajunge atata. Cum se poate multumi cineva cu atat de putin? Asta e ceva gen sa traiesti doar ca sa nu mori sau cam asa ceva.
tu de unde stii ca acei oameni muncesc doar pe suma desore care crezi tu ca stii?
Poate mai fac ciubuc pe langa, mai gubilesc ceva de la servici. O bucatareasa de la cantina (gradinita , scoala, etc)nu va gati niciodata acasa pentru familie. Va cara pe rupte tot ce are mai bun din bucataria in care  munceste, chiar si pe leafa proasta. Soferii de tir, fura  motorina,  taximetristii fura clientii, etc etc.
Prost e cel care se speteste pe salar mic, si nu-i pica nimic pe langa.

View PostNeaceasca85, on 10 martie 2019 - 23:01, said:

Instinctul asta de reproducere e mai puternic cand IQ-ul e mai mic si invers?

Ca instinctul matern mai puternic la femei decat cel patern la barbati imi e clar. Barbatii vor sex, copilul e un efect secundar. Posted Image
barbatii vor o femeie care sa le faca un copil sanatos.

Sau mai multe.

#160
hwplanet

hwplanet

    Cont sters.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,641
  • Înscris: 05.07.2018

Quote

Ma intreb ce motivatii au oamenii care muncesc pe salarii de subzistenta ca sa traiasca asa zi dupa zi fara sa aiba de gand sa schimbe nimic in legatura cu asta si nici macar sa incerce ? Nu inteleg ce motivatie poate avea in viata cineva care munceste de ex. pe 1200 ron / luna ? Adica daca are motivatie atunci pentru ce o are?  Sa se trezeasca pentru inca o zi de sclavie moderna? Jur ca nu inteleg. O sa ziceti ca poate are speranta ca va fi mai bine.. dar daca nu face nimic in legatura cu asta atunci sa fie mai bine se poate intampla doar printr-un miracol - nu credeti? De ex. am cunoscut acum ceva timp un tip online si zicea ca el are salariu minim pe economie si ca lui ii ajunge atata. Cum se poate multumi cineva cu atat de putin? Asta e ceva gen sa traiesti doar ca sa nu mori sau cam asa ceva.

Din cauza sclavilor care accepta tortura asta, suntem nevoiti toti sa suportam. Mergem pe premiza, daca poate unul, poate toti sa munceasca pe 1200, ca deee' sclaviaaa moderna.

#161
MotanulAlb

MotanulAlb

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 16.02.2019
Esti somer?

#162
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,620
  • Înscris: 09.05.2008

View Posthwplanet, on 13 martie 2019 - 21:07, said:

Din cauza sclavilor care accepta tortura asta, suntem nevoiti toti sa suportam. Mergem pe premiza, daca poate unul, poate toti sa munceasca pe 1200, ca deee' sclaviaaa moderna.
Tu oi fi cumva cu sange albastru.

ON: De ce nu?
Humanoidu' nu-i asa o fiinta sensibiloasa si pretentioasa cum apare prin presa.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate