Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Fotografi Timisoara

Sfarsitul Universului

Husa si folie S9

Am citit o carte
 Ce nota ii ofera societatea lui T...

Once upon a time in Hollywood

Mutare magnolie

Ce parere aveti despre Vladimir P...
 Fortnite pe Samsung Galaxy J3

Adrese din U.K. pentru locuri de ...

Copiere elemente pare in alta lista

Lungime maxima secventa descresca...
 SmartThings pentru SAMSUNG WW 90M...

Am nevoie de ajutor cu sfaturi de...

Trump pune capat cenzurii stangis...

Facultatea de Limbi si Literaturi...
 

Incarcare mare la RAM si CPU pe un website/server

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
galbenpal

galbenpal

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.11.2006
Buna ziua,
(sper sa postez unde trebuie, oricum este a doua oara cand mi se intampla - si nu stiu ce...)

Laptop HP cu I5, 8 giga Ram, 1.5 tera hard disk... windows 10... Ma joc pe "www.fishao.com" (din facebook un cont, mai multe conturi din browser - deci direct la adresa mentionata mai sus)... Ma joc de aproximativ 2,5 ani jocul acesta... care foloseste o platforma bazata, printre altele pe SWF Object - sistem dezvoltat de MIT - mai multe detalii gasiti aici: https://github.com/swfobject/swfobject).
Problema mea este: acum vreo 3 - 4 saptamani computerul meu a inceput sa se incarce foarte mult cand aveam deschis acest website... Ajunsesem la valori care depaseau 50% din memoria Ram si CPU... (De exemplu, acum cand scriu, site-ul este deschis in alta pagina de Google Chrome si memoria RAM este 47%, CPU a scazut - daca ma duc inapoi pe pagina jocului CPU va creste pana la 50%). Acum aproximativ 2 saptamani acest tip de probleme erau mult mai pregnante ambele valori - CPU si RAM depasind 50% incetinind capacitatea laptopului... Le-am dat un topic pe forum, cineva a actionat si lucrurile au revenit, de bine, de rau, la normal - valorile scazusera spre 40%... Acum, problemele au inceput sa apara... (Stiu si va trebui sa le scriu din nou pe forum)...

dar problema mea este legata de ce anume poate determina acest lucru...

Mentionez ca am vorbit cu mai multi jucatori si care nu aveau aceasta problema...

(M-am gandit la vreun potential program/fisier care sa actioneze ca un fel de virus si care sa imi foloseasca resursele de pe IP-ul meu - nu stiu daca exista asa ceva. Stiu de calculatoare puse ("hackuite") sa faca acest lucru...). Dar numai de la un calculator/laptop cand, in acelasi timp sunt conectate si alte terminale la acelasi server.

Pe acelasi IP mai este un laptop, al sotiei, care nu are astfel de probleme, pana astazi... cand a inceput si el sa se "incinga"... restart router - laptop-ul ei merge bine... al meu - nu...

Informatii de background: Firma care a conceput jocul, mai are cateva aplicatii de jocuri online si este suspectata ca ar fi redus "teava" pentru jocul "fishao" in avantajul celorlalte jocuri care necesita mai multe resurse: pe "fishao" nu mai sunt foarte multi platitori - veniturile au scazut... iar pe celelalte jocuri veniturile "sunt in floare"...

#2
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Baga o scanare sa nu se fi instalat vreun program de minat criptomonede care sa ruleze in fundal, cum se intampla de obicei..
Sa nu te trezesti cu hardul criptat cu totul si cu niste baieti care iti cer bani sa te rezolve.

Edited by rosix, 08 March 2019 - 08:03.


#3
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,760
  • Înscris: 14.04.2016
"Ransomware" parca se numeste !

#4
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 45,790
  • Înscris: 15.06.2004
Nu neaparat - e posibil sa ruleze cod ptr minat pe perioada in care stai pe site.
Fara criptari sau altele.
Sunt deja multe site-uri care au inceput sa procedeze asa. Chiar si pe la noi au fost cateva cazuri.

#5
galbenpal

galbenpal

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.11.2006
Cand au inceput primele probleme am scanat cu "Malwarebytes" - rezultatul fiind negativ
Acum, de dimineata, am bagat Avast si BitDefender - de la Bitdefender am folosit si un tool special pentru acest de probleme, legate de ransomware... Rezultatul, de asemenea, negativ - Mai exact au fost gasite niste soft-uri care, la utilizarea lor, ar putea sa incarce sistemul putin - ma refer la Adobe Acrobat Reader, Mozilla, driverele de sunet si cel de mousepad... nimic altceva...
Am scanat si site-ul cu acest tool, rezultatul fiind plin de "bife" verzi: https://www.virustot...56d87/detection

Acum, practic, se pare ca problema apartine in totalitate acelui server - unde se afla jocul - si in functie de alte aplicatii - administratorii acestuia ar fi singurii care sa poata face ceva in privinta asta...?

#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 45,790
  • Înscris: 15.06.2004
Niciun antivirus nu va detecta softurile de minat, ptr ca sunt legitime - adica poti sa-ti instalezi si tu - nu e considerat malware.
Cu atat mai putin un script ce ruleaza doar cand vizitezi o pagian de net.

Insa ptr browsere - in functie de ce browser ai au aparut ceva add-onuri ce pot detecta minerii si ii pot bloca.
Ex: https://addons.mozil...ck-coin-miners/ sau https://addons.mozil.../addon/no-coin/ si mai sunt multe.

#7
galbenpal

galbenpal

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.11.2006
Am gasit pentru Chrome - il folosesc mai des, niste addon-uri de acest gen, le-am activat - dar se pare ca nu asta ar fi problema - intrucat problema nu s-a rezolvat.
Le-am lasat pe forum un mesaj...
Oricum, ceva este... dar... cred ca ar trebui sa mai caut niste variante...

#8
modoran

modoran

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,445
  • Înscris: 08.02.2011
Solutia este una singura: iei hardware mai puternic.  Nu stiu ce virusi ati vazut voi, dar astia in general nu consuma CPU asa aiurea, tocmai pentru a nu fi detectati.

Ca sa scapi de teama de virusi, rulezi Linux si accesezi site-ul respectiv, o sa vezi ca ai acelasi CPU usage, daca nu chiar mai mare.

#9
galbenpal

galbenpal

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.11.2006
Personal nu am nicio teama de virusi... Exista variante si solutii pe internet pentru oricare dintre acestia... Oricum, mersi de afirmatia legata de Linux (unul din ganduri era sa revin la Linux - dar in conditiile date se pare ca nu merita)... Probabil o sa reinstalez Windows10, macar sa ma asigur ca diverse activitati prestate de mine nu au afectat ceva, si eu nu stiu ce... (gen: opreste notificari Windows, opreste notificari aplicatii etc... - diverse tips &tricks)

Mai mult, dupa cum s-a remarcat am mers pe variantele indicate de alti colegi care s-au gandit la aceste optiuni - virusi, ransomware etc...

#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 45,790
  • Înscris: 15.06.2004
Incearca si cu Firefox.
Chrome... e cam resursofag de la o vreme. Plusa ca daca ai Windows 10 nu e nici 100% compatibil.

#11
galbenpal

galbenpal

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.11.2006
Aceeasi situatie, poate putin mai rau (afirmatie subiectiva), intrucat paginile se incarca ceva mai incet... Oricum, si pe Opera este la fel - si tinde sa fie exact ca situatia expusa mai sus: chiar daca bag o varianta de Linux si accesez site-ul aceleasi resurse vor fi consumate sau chiar mai mult...

#12
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 45,790
  • Înscris: 15.06.2004
Inseamna ca site-ul ala e optimizat prost.
Oricum Flash si Shockwave sunt pe cale de disparitie. Acum HTML5 e baza.

#13
galbenpal

galbenpal

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.11.2006
Deci... ce am facut..., dar voi incepe cu ce au facut ei... (informatii de background: jocul a fost "pornit" acum vreo 5 ani de zile, cum ziceam in postarea initiala are la baza module de "swf object" - asta insemnand ca nu au nevoie sa rescrie jocul in HTML5 sau alt limbaj de programare. Adica, au preluat un modul de "flash player" si l-au "acoperit" cu diverse detalii si conexiuni pentru a raspunde eficient nevoilor utilizatorilor finali - Fapt divers: cand Adobe a anuntat ca nu mai sustine "Flash Player" baietii destepti de la MIT au generat/schimbat calea de acces catre aceste module - au schimbat 2 linii de cod si se mentine accesul.
Deci:

1. problemele au inceput acum vreo luna de zile - cand s-a suspectat faptul ca "teava" serverului pentru acest website a fost redusa negativ/scazuta in favoarea altor site-uri/aplicatii care produc mai multi bani decat acest joc. Pana acum o luna nu erau astfel de probleme - semn ca aplicatia din spatele site-ului - era sincronizata cu serverul - indiferent de numarul de jucatori de pe joc... Deci - da, lasand la o parte, orice idei legate de "virusologie" si alte asemenea - capacitatea serverului a fost redusa...


2. am cautat sa rezolv aceasta problema intr-o proportie mare - undeva pe la 80% - deci, dupa verificare/scanare cu diverse softuri anti-virusi... am decis sa reinstalez Windows 10 si am facut-o pe curat - asta dupa ce umblasem cu diverse "tricks and trip" pentru reducerea consumului de resurse...

3. Virtual memory Ram - am majorat putin - "recomandarea" lui Windows 10 si Google se misca ceva mai bine in privinta acestui website/aplicatie/joc - Da-ti un google dupa "virtual memory ram" - si sunt cateva setari in calculator - usor, eficient, rapid si fara batai de cap...

PS. Pe bune, un I5 cu 1,5 tera hard disk cu 8 Giga de Ram - vechi de 3 ani de zile - chiar are nevoie sa fie upgradat? Intelegeam daca puneam problema ca am un joc pe "tunspe" DVD-uri si care manca resurse, sau foloseam softuri de editare photo-video, umbland cu imagini scalare si pornite de la resurse RAW... da... atunci computerul ar fi fost o investitie si ar fi meritat sa bagi undeva la 7500 - 9000 lei in el... ca iti scoteai banii... dar cand eu vorbesc de o aplicatii aflate pe servere, iar softurile de baza - sunt niste chestii minore: word, excel, PDF, Vlan (filme), Winamp (muzica) sunt folosite doar la nevoie... repet: pe bune?

#14
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 45,790
  • Înscris: 15.06.2004
Are nevoie de un SSD. Mai ales ca folosesti Windows 10.
Memorie virtuala... Eu nu mai folosesc de pe vremea Windows 8 cu 4 Gb de Ram. Inca nu am avut vreo problema.

Si Adobe inca sustine Flash Player - dar e pus pe linie moarta - adica primeste doar actualizari de securitate, nu mai primeste functii noi. E lasat sa moara singur.

#15
galbenpal

galbenpal

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 26.11.2006
La aparitia si intelegerea codului-sursa al lui Flash Player, acesta a reprezentat o adevarata revolutie in lumea developerilor si programatorilor. La acest moment exista o multitudine de aplicatii care folosesc unul sau mai multe module din ceea ce este Flash Player... Problema expusa, chiar si de catre dezvoltatorii acestui joc, in jurul caruia s-a "plimbat" subiectul - trecerea la un Javascript sau alta varianta, gen HTML5 si mai este inca una - ceva cu "web..." (imi scapa numele - mea culpa) reprezinta o cheltuiala foarte mare in raport cu veniturile... motiv pentru care au decis sa ramana la o platforma veche. In acelasi timp, intalnim chiar si aplicatii care produc suficiente resurse financiare, si unde, probabil niste developeri lucreaza sa formeze niste structuri, la care fiecare companie sa isi promoveze detaliile... dar prefera sa ramana la modulele din Flash Player... eventual vor cumpara o licenta sau ceva pentru o astfel de structura si o sa fie mai putin decat sa plateasca acum mai multi bani pentru activitatea de a face structura - am impresia ca s-a inteles ideea... Exemplu oarecare: niste baieti destepti de la MIT au dezvoltat o structura - o companie a cumparat licenta structurii - si baietii companiei au adaugat detaliile...

SSD - exact cum am incerca sa explic mai sus: laptop-ul merge bine cu alte aplicatii - nu se incarca prea mult, nu face mofturi - rata de transfer intre zonele de hardware este suficient de buna - pentru a folosi chiar si un Photoshop mai recent, un CorelDraw (am avut nevoie in timp pentru diverse aspecte personale) - chiar si impreuna... Am inteles ideea ca softurile de sistem: windows 10, Mac si variantele lor, de gen: server, pro etc... sunt facute sa lucreze si mai bine cu ultimile prezente de hardware din piata... dar... daca un "obiect" nu produce... nu are rost sa investesti peste masura... Exemplu concludent: ani in urma am facut credit in banca si am luat o "nava spatiala" - si in 3 luni am scos banii pe nava spatiala... Acum... nu este cazul meu... Iar, pentru viitor, vom vedea... probabil cand acest laptop va imbatrani suficient/sau mai devreme (conform argumentelor de mai sus) voi face o achizitie in functie de context - batranetea obiectului sau investitie...

#16
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 45,790
  • Înscris: 15.06.2004
Pai un SSD nu mai este o investitie peste masura. Cand iti poti lua unul de 120Gb cu 100 de lei...

Anunturi

Bitdefender 2019 - reducere 40% Bitdefender 2019 - 40% discount!

Afla mai multe despre gama de produse Bitdefender 2019 pentru acasa si beneficiaza de o reducere de 40%!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate