Unde găsesc ton crud?
#19
Posted 07 March 2019 - 05:23
Nu am avut orez alb dar nu s-a plans nimeni de culoarea orezului. E prima data cand gatesc ton si cu siguranta nu va fi ultima.
|
#20
Posted 07 March 2019 - 06:32
Freddy12, on 07 martie 2019 - 00:34, said:
Si la Metro aveau, am luat eu ton rosu acu’ vreo 3 ani dar nu mi-a placut. E o carne fadă, ii trebuie o multime de condimente ca s-o faci cat de cat buna. Tot mai buna e dorada. Noua_pe_site, on 07 martie 2019 - 05:23, said:
Nu am avut orez alb dar nu s-a plans nimeni de culoarea orezului. E prima data cand gatesc ton si cu siguranta nu va fi ultima. Edited by xmanyacs77, 07 March 2019 - 06:31. |
#21
Posted 07 March 2019 - 07:15
dan210, on 06 martie 2019 - 23:00, said:
nu prea cred ca ai sanse daca nu locuiesti aproape de ocean sau in Japonia Nota moderator: deși e arie culinara, nu trebuie sa ne arătam ouăle pe aici, jignind gratuit cu orice ocazie. Aici e vorba de altfel de oua. Edited by richelieu, 07 March 2019 - 08:49. |
#22
Posted 07 March 2019 - 07:51
genui, on 07 martie 2019 - 04:24, said:
eu intreb, cit costa 500 g. de ton crud? https://carrefour.ro...i_185g-14508990 https://www.nwradu.r...-la-mega-image/ Edited by Quantum, 07 March 2019 - 07:53. |
#24
Posted 07 March 2019 - 08:51
Noua_pe_site, on 06 martie 2019 - 23:43, said: Ce faci cu el ? Am scos 2 bucati de ton din congelator si de 2 zile ma intreb de ce d-zeu l-am scos ca habar nu am ce face cu el. Bine, intrebarea e de ce l-am cumparat in primul rand dar e prea tarziu sa ma intreb asta acum Taie-l feliuțe subțiri subțiri, da-l cu puțin sos de soia și lămâie și mănâncă-l imediat. Nu vei mai dori sa îl mai prepari termic vreodată |
#25
Posted 07 March 2019 - 09:01
Freddy12, on 07 martie 2019 - 00:34, said:
Si la Metro aveau, am luat eu ton rosu acu’ vreo 3 ani dar nu mi-a placut. E o carne fadă, ii trebuie o multime de condimente ca s-o faci cat de cat buna. Tot mai buna e dorada. richelieu, on 07 martie 2019 - 08:51, said:
Data viitoare du-te la o pescarie și ia ton cât mai proaspăt. Taie-l feliuțe subțiri subțiri, da-l cu puțin sos de soia și lămâie și mănâncă-l imediat. Nu vei mai dori sa îl mai prepari termic vreodată |
#26
Posted 07 March 2019 - 09:06
Quantum, on 07 martie 2019 - 07:51, said: Daca nu vrei sa faci o inmultire, iti spun direct: 70 lei. https://carrefour.ro...i_185g-14508990 https://www.nwradu.r...-la-mega-image/ Vezi ca primul e conserva, iar al doilea e “de fitze”. La un hymermarket la raionul de peste proaspat trebuie sa fie mult mai ieftin. Edited by don_dannielo, 07 March 2019 - 09:08. |
#27
Posted 07 March 2019 - 09:08
#28
Posted 07 March 2019 - 09:20
|
#29
Posted 07 March 2019 - 09:43
mariovrs, on 07 martie 2019 - 07:15, said:
Un ton pescuit azi in orice colt de planeta, in 2 zile e la Metro Iasi pe taraba. Nota moderator: deși e arie culinara, nu trebuie sa ne arătam ouăle pe aici, jignind gratuit cu orice ocazie. Aici e vorba de altfel de oua. Asa e domle, il trimite cu avionul direct la Iasi. La 100$/kil. Ai tu dreptate ca se trimite tonul cu avionul dar numai in japonia unde e sute de $/kg. Vorbim de cu totul alta calitate de peste. CE aveti voi e congelat vechi, iar rosul e colorant (ca si la somon de altfel). Edited by vrajitoruldinoz, 07 March 2019 - 09:45. |
#30
Posted 07 March 2019 - 09:56
I-auzi, bre!
Si ceva argumente pentru afirmatiile matale? Nu de alta dar sa stiu sa nu mai cumpar... |
#31
Posted 07 March 2019 - 09:59
claz, on 07 martie 2019 - 01:35, said:
Pui bucatile decongelate intr-un castron, in zeama de la o portocala, impreuna cu putin ulei de masline, piper si oregano. Le tavalesti bine sa se moaie in marinada pe toate partile. Acoperi castronul cu o folie de plastic si-l lasi o ora - doua, timp in care mai invarti bucatile de ton. Intr-o tigaie mai adanca, calesti foarte putin un catel de usturoi in unt si ulei de masline, dupa care pui bucatile de ton impreuna cu marinada. Se gateste foarte repede, in functie de grosime. Il intorci pe toate partile (depinde de forma, eu am avut de cele mai multe ori in forma cumva de cub). Cand e gata il scoti, iar in zeama ramasa poti pregati un sos. Sau adaugi un ardei taiat julien si cateva rosii cherry si le lasi un pic cu capacul pus. Nu lasi prea mult, sa ramana al dente. Merge servit cu un orez cu legume si un vin alb demi-dulce. Sa ai pofta! Intru totul de acord pana la vinul alb demidulce. Vin demidulce in general nu se serveste la masa, doar ca desert eventual dupa masa... Iar ca idee, eu stiu ca la ton se serveste vin rosu, e carne rosie. |
#32
Posted 07 March 2019 - 10:25
giuliani, on 07 martie 2019 - 09:59, said:
Intru totul de acord pana la vinul alb demidulce. Vin demidulce in general nu se serveste la masa, doar ca desert eventual dupa masa... Iar ca idee, eu stiu ca la ton se serveste vin rosu, e carne rosie. |
#33
Posted 07 March 2019 - 10:27
richelieu, on 07 martie 2019 - 08:51, said:
Data viitoare du-te la o pescarie și ia ton cât mai proaspăt. Taie-l feliuțe subțiri subțiri, da-l cu puțin sos de soia și lămâie și mănâncă-l imediat. Nu vei mai dori sa îl mai prepari termic vreodată |
|
#34
Posted 07 March 2019 - 10:41
#35
Posted 07 March 2019 - 10:42
#36
Posted 07 March 2019 - 10:44
la orice hypermarket gasesti ton congelat. Proaspat este ceva mai greu si ceva mai scump mai ales daca este salbatic, dar se gaseste, sa nu uitam ca nu creste doar in ocean sau Japonia, ci si in mediterana, adriatica, nordica, etc.
Edited by business11, 07 March 2019 - 10:49. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users