Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

[prefata] Amintirile noastre. Viitorul vostru ?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#1
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,924
  • Înscris: 29.10.2014
De mult timp caut să găsesc un loc de muncă mai bun. Am fost acum mulți ani la interviuri, am mai dat interviuri acum un an, nu am găsit nimic mai bun decât am acuma (câteva mii de euro pe lună, 6 ore de muncă pe zi, de acasă).

Toate firmele, mari sau de apartament, cer să vii la ei, fix 8 ore pe zi. Fără discuții.

Pe partea de remote proiecte bine plătite sunt destul de rare și, combinate cu oamenii din spate, sunt un chin. Pe de altă parte nimeni nu mă contactează nicăieri. Nici pe platformele de muncă remote, nici pe LinkedIn, nicăieri. Unii se plâng că nu-i mai lasă în pace ăștia de la HR cu ofertele lor. 24 din 24, mail-uri peste mail-uri. Pentru mine, nimica. Indiferent câți ani de programare am, câte aplicații am făcut și merg brici, câți oameni am îndrumat. Nada.

Acum câțiva ani era marea nebunie că nu merge aplicația cu cardurile de sănătate. În 2016 sau ceva. Nici acum nu merge, dar e altă poveste. Atunci m-am ambiționat, am făcut o bază de date MySQL pe o stație virtuală în VMWare cu 2 nuclee și am simulat un sistem cu 20 de milioane de oameni cu nume, adrese și alte date relevante în tabele frumos structurate și am dat să încerc să văd ce performanță scot din ea. Actualizări de date în mare parte. Simplist cum era, MySQL-ul putea să proceseze câteva sute de mii de valori pe oră. Vreo 600 000. Și mă întrebam cum {variable} mea, pot eu, nimeni în drum să rulez ok genul ăsta de date (bănuiesc că nu merg la doctor în fiecare oră 600 000 de oameni să-și facă o rețetă - aici testam scrierile, cititul datelor mergea mai repede), dar ditamai statul nu poate. Și nu e vorba de corupție că genul ăsta de probleme îl au și alții (US, UK).

Și acum ajungem la concluzie. Citind în stânga și dreapta, un gigel programator nu va ajunge niciodată departe. Indiferent că e bun sau nu. Pentru că statul, o firmă de genul Audi sau orice altceva va apela la o firmă mare de software. De ce? Garanții. Ca Gigel ești direct responsabil pe munca ta. Merge? Ok. Nu merge, tu ești de vină. Pe când Accenture sau Gognizant sunt firme. Cine e de vină? Nimeni nu știe. Cerem daune. Sigur, nici o problemă. Dintr-un miliard de euro cât a fost contractul, plătim daune de 200 de milioane. Toată lumea e fericită.

Din păcate în domeniul ăsta, și nu numai, să faci un lucru de calitate e ultima problemă. Contează să joci golf pe terenul unde joacă ăia cu bani. Un fel de să ai relații chiar dacă nu în genul autohton de a-ți angaja rudele. Idea e să arăți că ești mare și tare chiar dacă ai o firmă cu 100 000 de oameni care per ansamblu nu fac mare lucru.

Așa că, văzând că aici se discută despre cariere, vreau să las această avertizare. Eu mulți ani m-am chinuit, efectiv chinuit, să scriu software de calitate (adică să mi se ofere timpul și banii să o fac). Și mereu eu am fost problema. Că prea mult mă plâng. Că ce? Lasă că merge și așa. Și am avut numai clienți străini.

Da, ca programator poți face chestii cool, poți câștiga mii de euro, poți, poți, poți. Dar e greu. Nu pot să zic că mulți cu care am lucrat sunt dezvoltatori software (n-au nici facultate, se cred prea buni, nu poți să-i corectezi) iar cei care erau cu adevărat buni au plecat sus - sus - sus (SUA). Așa că programarea e în continuare faină. Oamenii și obiectivele lor, în schimb, sunt groaznice.

O zic ca și un FYI prietenos. Fă programare, vei avea un venit fain, colegi mișto, program de lucru omenesc (nu 8 ore la muncă plus 3 ore în mașină), proiecte faine, casă, mașină, soție, copii. Dar poate știind că acolo sus nu calitatea e prioritatea numărul 1, atunci când te vei lovi de ceva manager care nu știe o boabă de programare și te obligă să folosești o tehnologie care nu are nici un avantaj (și știi asta), nu o să te enervezi. Nu o să te consumi. Vei avea avertizarea asta, că de la un nivel sunt și oameni care sunt groaznici. Și asta e. Aplicația va merge prost, vor apărea întârzieri, discuții, bani, etc. Nu are rost să te consumi, așa merge lumea asta. Vei vedea proiecte a căror dezvoltare a durat 2 ani și când te uiți la ele, le-ai putea face, de unul singur, într-o lună - și asta dacă lucrezi în dorul lelii. E ok. E normal. Așa e lumea în care trăim. Aici în România, în Austria sau în SUA.

Mie mi-ar fi prins bine să fi citit astea acum vreo 10 ani.

Edited by RedDev, 06 March 2019 - 16:43.


#2
pexCom

pexCom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 15.01.2014
Zău, scuze că întreb, dar tu unde ai trăit până acum?

Oricât de bun ar fi un programator independent, orice companie medie spre mare, va colabora cu companii, din motive evidente - suport tehnic pe termen lung, legal stuff, garanții... hai măi, pari că ai ani buni în spate.

#3
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,924
  • Înscris: 29.10.2014
E la fel de „pe bune” pe cât e aplicația cardului de sănătate de proastă. Și o zic acuma, după ce am lucrat câțiva ani pe baze de date de ordinul zecilor de milioane de intrări (combinate cu alte milioane și alte milioane, etc.) și care merge, cu siguranță, mai bine decât îmi spun prietenii doctori că merge cardul.

--
Sorry, am lucrat mereu la distanță și mereu după principiul că omul e recompensat după cât de bun profesionist e. Se pare că am ratat toată realitatea care spune: Nah, e recompesat oricine din aproape orice motiv (performanța fiind un motiv, dar nu singurul și nici măcar unul necesar).

După cum ziceam, pe aici se perindă cei curioși de a intra în acest domeniu și eu știu că mi-ar fi prins bine să o știu când am terminat facultatea. (Primul meu client a râs când am zis că trebuie să facem documentația la ceva proiect. Ain't nobody got time for that! Ce, diagrame UML? Lol)

Edited by RedDev, 06 March 2019 - 17:11.


#4
honeymik

honeymik

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,531
  • Înscris: 18.02.2014
Fac eu un rezumat ...

Sfat pt. incepatori: daca doriti salariu de 'jdemii de euro, nu va apucati de programare ca o sa trebuiasca sa munciti 8h/zi + drumul pana la serviciu.

#5
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Toata lumea are periodic astfel de insight-uri inutilie referitoare la ala care da banii, adica clientul.. ca e prost, ingamfat, ca nu stie ce vrea... etc.



Pamantul tot in directia aia se invarte si inclinatia fata de ecliptica e cam tot aia ca acu 100 de milioane de ani.. iar pinguinii sunt tot acolo, nu au migrat catre Ecuator de teama incalzirii globale.

Edited by MarianG, 06 March 2019 - 19:06.
fara politica


#6
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,924
  • Înscris: 29.10.2014
Faptul că România are oameni sus-puși fără să aibă habar pe ce lume trăiesc, e o chestie pe care majoritatea o ia ca o excepție. Toată lumea vorbește ce stas e în UK, Germania, SUA. Că acolo legile sunt legi, că acolo contează ce știi. Așa credeam și eu. Dar nu, e la fel. Relațiile, pe cine cunoști, să știi cum să-i vorbești șefului, e exact ca în România.

Ba, acuma că am strâns un an de locuit în Franța, aș zice că e și mai rău. Deși să compar România cu Franța... Măcar în România stăteam la 24 de grade iarna în casă. Aici în sufragerie, dimineața, erau 14 grade. Că aici se face economie, stai în casă cu 3 plovăre.

Edited by RedDev, 06 March 2019 - 17:17.


#7
honeymik

honeymik

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,531
  • Înscris: 18.02.2014
Stai ca nu inteleg, te plangi de leafa, de programul de lucru sau de situatia politica?

#8
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,924
  • Înscris: 29.10.2014
Nu mă plâng de nimic. Pur și simplu zic pentru cei care vor să fie buni în domeniul ăsta (sau în oricare) că, de la un punct încolo, nu mai contează câte știi/cât de bine faci ce faci. Pe idea că anunțurile de angajare scriu că trebuie să știi 10 limbaje de programare. Nu, nu contează, și șeful tău de acolo sunt șanse să nu știe nici unul.

Edited by RedDev, 06 March 2019 - 17:25.


#9
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,332
  • Înscris: 24.09.2017
as putea scrie romane, sunt la al 4lea sef. asta cu 8 ore e o aberatie. sper ca peste 100 de ani, aia o sa rada de noi ca stateam ca prostii la un birou si nu faceam nimic, doar ca trebuia sa pontam 8 ore.
la google stiu ca vii cand vrei, pleci cand vrei. bine, presupun ca aia au si un volum de munca enorm.dar in in fine, mi se pare barbara chestia asta cu 8 ore.
cat despre dezamagirea ta, ce sa zic, dupa atatea intamplari cu sefi, oameni si toate cele, incerc sa-mi fac treaba bine si sa fiu lumina. daca aprecieaza cineva, nu-mi pasa, dar asta e lucrul corect de facut asa ca o sa-l fac in continuare.

#10
pexCom

pexCom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 15.01.2014
@bobitad

De acord cu aproape tot. Asta practic și eu, treaba trebuie făcută bine dar totul are o limită când vine vorba de volumul de muncă.
Cu referire la Google, or fi având angajații dreptul să vină și să plece când vrea. Dar cu sistemul de evaluare intern prin care ești nevoit să te canibalizezi profesional, dacă ai ieșit primul pe ușă, ai ieșit de tot.

Edited by MarianG, 06 March 2019 - 19:09.
quote inutil


#11
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,924
  • Înscris: 29.10.2014
Ah, și mai vroiam să adaug:

S-ar putea ca firma unde vei lucra să fie al 3-lea într-un lanț trofic. De genul, compania care are nevoie de programator să dea la o firmă de recrutare 10 000 de euro buget pe lună, apoi firma aia subcontractează altă firmă pentru 8000 de euro, ăia caută om pentru 6000 de euro din care firma ta își ia niște bani (pentru birouri, marketing, plătit contabilii, șefii, etc.) tu ai un 4000 brut din care rămâi cu 2200 de euro (după CAS, CASS, impozit, contribuția de cogenerare electrică, contribuția la fondul de șomaj, etc.)

Și zici că ai făcut o afacere mișto că iei niște mii de euro, dar de fapt iei 20% din sumă. Și, evident, faci 100% din muncă.

Edited by RedDev, 06 March 2019 - 19:15.


#12
on64

on64

    DEGEABA, RAMAN O LEGENDA!!!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,760
  • Înscris: 17.03.2012

View Postbobitad, on 06 martie 2019 - 17:57, said:

as putea scrie romane, sunt la al 4lea sef. asta cu 8 ore e o aberatie. sper ca peste 100 de ani, aia o sa rada de noi ca stateam ca prostii la un birou si nu faceam nimic, doar ca trebuia sa pontam 8 ore.

eu am logate 140 de ore pe taskuri si 740 pe "non taskuri"
ma duc degeaba la birou, sa treaca 8 nenorocite de ore ca apoi sa rup usa
un simplu pion pe o tabla se sah a unor jocuri corporatiste

#13
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,571
  • Înscris: 30.07.2003

View PostRedDev, on 06 martie 2019 - 19:14, said:

Și zici că ai făcut o afacere mișto că iei niște mii de euro, dar de fapt iei 20% din sumă. Și, evident, faci 100% din muncă.
Nu vad unde-i problema. O afacere nu-i compusa niciodata dintr-un om. E un lant de profesii in ecuatia asta si fiecare participa la aducerea de venituri. Vinde tu, dezvoltator. Ai timp? Ma indoiesc. Poti trai cu produsul pe stoc? Nu. De cand lumea, comertul a facut mai multi bani decat alte sectoare.

#14
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,332
  • Înscris: 24.09.2017
cred ca initiatorul nu da defapt sfaturi. omu relateaza intamplari. ceea ce e bine, deoarece sfaturile sunt greu de dat.
orice ai face sigur o sa dai de sefi aiurea, unii habar n-au de ce sunt acolo, iar daca se strica ceva e numai vina ta. altii sunt hateri daia, se uita 5 minute la tine si o sa te urasca toata viata. poti sa fii tu zmeu ca omu mereu o sa se comporte aiurea cu tine.
oricum nu o sa scapi de barfele colegilor si faptul ca pentru majoritatea companiilor nu reprezinti mare lucru si poti sa zbori in secunda doi.

cel mai bine e sa traiesti minimallist, fara sa arunci cu banii pe anumite placeri materiale care nu aduc mari beneficii. sunt lucruri care nu le poti schimba si cu cat intelegi mai repede asta cu atat mai bine.
ma uit si pe la servici, oameni stresati, altii vorbesc doar despre politica, altii ar dormi la servici pentru un pic ca cash afumat. au o viata naspa, dar ei zic mereu ca nu e vina lor, dar nici sa se schimbe nu vor.
eu am ales sa ma focusez pe ce pot schimba, de obicei are legatura cu mine.

Edited by bobitad, 06 March 2019 - 19:38.


#15
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostRedDev, on 06 martie 2019 - 16:35, said:

Pe de altă parte nimeni nu mă contactează nicăieri. Nici pe platformele de muncă remote, nici pe LinkedIn, nicăieri. Unii se plâng că nu-i mai lasă în pace ăștia de la HR cu ofertele lor. 24 din 24, mail-uri peste mail-uri. Pentru mine, nimica. Indiferent câți ani de programare am, câte aplicații am făcut și merg brici, câți oameni am îndrumat. Nada.
Eu sunt unul din aia contactati zilnic, si iti zic sa stai linistit ca nu ai ratat nimic, majoritatea recrutorilor nu vor oameni buni (pentru ca si cer salariu mai mare), ci incepatori buni (si ieftini, usor de fraierit cu tertipuri psihologice HR-iste).
Stai cum esti si unde esti ca esti bine. Cauta fericirea in alte lucruri, nu in munca. Cel mai bine, fa un copil pe care sa il inveti ce stii. Atunci o sa ai satisfactie ca ai invins-o oarecum si p-asta:

View PostRedDev, on 06 martie 2019 - 16:35, said:

Mie mi-ar fi prins bine să fi citit astea acum vreo 10 ani.


#16
TruthHurts

TruthHurts

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,155
  • Înscris: 06.10.2018

View PostRedDev, on 06 martie 2019 - 16:35, said:

De mult timp caut să găsesc un loc de muncă mai bun.

decât am acuma (câteva mii de euro pe lună, 6 ore de muncă pe zi, de acasă).

Pe partea de remote proiecte bine plătite sunt destul de rare

Pe de altă parte nimeni nu mă contactează nicăieri. Nici pe platformele de muncă remote, nici pe LinkedIn, nicăieri.
Ce vrei tu de fapt? Locuiesti cumva in Romania? Ti se pare "putin" cateva mii de euro pe luna? Cu ce te ocupi tu? Cumva web development cu php/javascript&co?

Ceva nu se pupa. Castigi foarte mult, dar zici ca nu te contacteaza nimeni, ca proiecte remote bine platite nu sunt. Pai de unde castigi cu cateva mii de euro pe luna?

Nu stiu ce vrei tu, dar deja 2000 de euro pe luna in Romania e FOARTE MULT cand o arzi cu tehnologii web unde cam e inflatie de programatori, iar proiectele de obicei nu-s cine stie ce complexe. Chiar si pentru multe tari din afara tot e mult.Daca vrei mai mult, te specializezi fie pe tehnologii enterprise si ajungi la un nivel de sus(team leader, arhitect, poate project manager), fie pe anumite specializari cum ar fi quant programming. Cel mai bine se platesc nivelul ridicat de expertiza pe tehnologii complexe si rolurile ce implica sa-i coordonezi/manageriezi pe altii.

Si zici acolo niste bazaconii. Cum adica 6000 de euro pentru firma ta si restul nu stiu ce stiu nu stiu cum si ajungi la 2000. Pai plata e 6000, la care platesti impozit. Nu te pune nimeni sa-ti dai salariu tot restul ce-ti ramane dupa cheltuieli, iti dai minimul si restul dividende impozitate cu 5%.

#17
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,924
  • Înscris: 29.10.2014
Well, pe lângă PHP & co, zic și celorlalți cum să scrie codul, cum să-l formateze (PSR-2), cum să gândească soluțiile (că nu e doar de scris o metodă, mai sunt și alte chestii), țin conferințe cu diferite tehnologii, mă întâlnesc cu clienții clientului meu și le prezint ce fac aplicațiile noastre, le extind, scriu documentație (nu prea e timp, dar numai eu pot scrie coerent în engleză), fac optimizări, vin cu sugestii la procesele care rulează deja, sugestii pentru baza de date, citesc documentația API-urilor și le fac sarcinile celorlalți, stau cu ei și le dau exemple de cod cum să le implementeze, etc. Plus că mă ocup de commit-uri și branch-uri (chestie ce durează ceva când ai 20 - 30 de repositories)

The usual dev work.

---
Cât despre firmă, vorbeam din perspectiva unei firme care angajează pe cineva cu sediu fizic. Din 6000 de euro, firma își rezervă ceva, că are chirii de plătit, are personal suplimentar de plătit. Nu ia 6000 de euro și îi dă dev-ului 6000 brut. Are și ea niște costuri.

Edited by RedDev, 06 March 2019 - 21:16.


#18
TruthHurts

TruthHurts

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,155
  • Înscris: 06.10.2018
Pai cred ca-i ok. Asta e, sunteti extrem, extrem de multi pe php&co.

View PostRedDev, on 06 martie 2019 - 21:10, said:

Cât despre firmă, vorbeam din perspectiva unei firme care angajează pe cineva cu sediu fizic. Din 6000 de euro, firma își rezervă ceva, că are chirii de plătit, are personal suplimentar de plătit. Nu ia 6000 de euro și îi dă dev-ului 6000 brut. Are și ea niște costuri.
Eu ziceam sa ai tu firma ta. Chiar si la firmele mari gen IBM, Oracle programatorii sunt adesea platiti pe PFA/firma, ca se stie ca te jupoaie statul. S-au adaptat si astia la aceste realitati.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate