Echivalare studii universitare din România în USA
Last Updated: Apr 24 2019 14:49, Started by
astf123
, Mar 04 2019 22:01
·
0

Posted 04 March 2019 - 22:01

Salutare,as dori si eu sa stiu mai exact,cum se obtine echivalarea studiilor universitare romane ,in America?
Intentionez, ca dupa terminarea facultatii in Romania, sa plec in strainatate si stiu ca este o problema ,deoarece nu-ti recunosc studiile si trebuie echivalate.Care e mai exact procedura, ca nu am inteles-o. |
Posted 04 March 2019 - 22:14

Dacă ai absolvit în Romania universitatea Spiru " Hamlet " , mai bine te apuci din nou de studii , în străinezia .
|
Posted 05 March 2019 - 02:39

Ce studii si care e cariera pe care vrei sa o urmezi?
Universitatile au procesul lor. Pentru restul daca treci un interviu poate fi sufcient, dar ca sa te invite la interviu cu o diploma no name e o problema in sine.. Cea mai buna metoda ar fi sa faci un master la o univresitate cit mai buna. Edited by vrajitoruldinoz, 05 March 2019 - 02:40. |
Posted 06 March 2019 - 01:38

Da, de parca stiu aia care e diferenta intre Spiru Haret sau Politehnca Bucuresti. Oricum nu e nici o diferenta.
Si apoi conteaza in ce domeniu vrei sa lucrezi. Sunt domenii in care diploma e total inutila, in general in domeniile care tin de viata oamenilor (medicina, constructii, etc.). Oricum, diplomele nu prea mai conteaza, nici macar emise de facultatile lor. |
Posted 06 March 2019 - 03:02

Sigur ca nu conteaza hartia, ci acoperirea ei. Asta cauta sa afle americanii la interviu. |
Posted 24 April 2019 - 14:49

Sotia si-a echivalat studiile de chimie de la Babes-Bolyai de 4 ani in USA. Exista organizatii acolo ce se ocupa cu asa ceva. Platesti o taxa in jur de 250$ si trimiti copii legalizate traduse ale actelor si foii matricole. Nu le tradu din Romania si legaliza ca nu au nici o valoare. Cauti unul in zona unde locuiesti. Universitatile care accepta straini te pot indruma direct la cei autorizati. Dupa 2 saptamani primesti 2 plicuri. unul ai voie sa il deschizi si unul nu - scrie pe ele. Cu cel sigilat te prezinti la International counselor care raspunde de tine si i le dai.
Acum despre echivalare - americanii cam recunosc tot. La sotie pentru tot ce a avut de la BB Cluj I-au dat credit dar tot nu I-a ajuns sa fie considerata cu chimie generala ca un american. Iti calculeaza cate credite ai adunat - vad echivalenta cursurilor si pe baza lor iti fac o lista de cursuri pe care trebuie sa le iei pentru a avea tot atate ca un american. In cazul sotiei - licentiata in chimie 4 ani de studiu - ii mai trebuiau inca vreo 30 de credite luate sub forma unor cursuri recomandate de ei din curriculum obligatoriu pt americani. Asta era cel putin 2 semestre de studiu full-time 12 credite fiecare si inca vreo 6 credite (fie lua extra credite in cele doua semestre - fie un semestru cu mai putine). Depinde mut ce ai studiat. De exempu sotia nu avea quantum-thermodynamics printre altele - ca aia de la BB Cluj nici nu cred ca stiu ce e aia - au numai salarii grase dar sunt niste inculti universitari |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users