Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

5G îți prăjește creierii?!

* * * - - 7 votes
  • Please log in to reply
223 replies to this topic

#145
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,065
  • Înscris: 06.01.2007
Plasma obtii si cand aprinzi un chibrit, si cand trantesti doua pietre.
Absorbtia dubla de fotoni e un fenomen foarte rar, tripla nici nu stiu daca exista. De la microunde la ultraviolete e distanta mare, ar trebui sa se absoarba o galagie de fotoni. N-ai sa vezi asa ceva pe planeta Pamant, poate in conditii speciale e undeva printr-o stea neutronica, sau la marginea unei gauri negre, nu intr-o bucatarie de burlac ca in filmul ala.
Posted Image

View PosttheMisuser, on 18 iunie 2020 - 19:24, said:

Dpmdv avem campuri electrice in interior.

Pai si alea ce pot face?Fac ceea ce stiu ele sa faca, pun sarcinile in miscare.
Pentru a crea sarcina insa, un camp electric trebuie sa depaseasca gapul dintre banda de valenta si cea de conductie, chestie care se intampla in semiconductori sau in alte materiale izolatoare sa produca rigiditate dielectrica. In aer uscat spre exemplu rigiditatea e pe la kV/mm, un camp foarte puternic care abia se obtine in zona unui traf de inalta tensiune, nu asa, aiurea, intr-o unda care se schimba cu frecventa mare, amplitudinea campului electric creste cu radicalul puterii si invers proportional cu frecventa. Nu stau sa fac un calcul, dar e de ordinul a Volti pe metru cel mult. nu MegaVolti per metru care ar putea smulge un electron dintr-un atom. Trebuie un camp electric foarte puternic pentru a modifica potentialul unui atom intr-asa fel incat ultimul electron sa devina liber.

Vorbim despre campuri electrice cu adevarat puternice, sa produca rigiditate dielectrica(sacantei, arc electric), cum vezi pe la accidentele de la retelele de inalta tensiune prin filme la americani.

Singurul efect ar putea fi unul indirect via efect termic. Incalzirea poate produce fenomene biologice(inclusiv ionizari prin mecanisme indirecte) si produce. Insa corpul uman e adaptat pentru asa ceva. Face tango cu fenomenele termice de pe vremea cand era euglena.

Edited by maccip, 18 June 2020 - 19:46.


#146
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,104
  • Înscris: 25.02.2007
Absorbtia dubla/tripla a fost opinia ta, nu eu am adus-o in discutie Posted Image
Eu ziceam doar de ionizare si alte efecte posibile.

Iar la alte efecte ar fi unul in special la care ma gandesc ca poate fi incurcat de campurile electrice. Reproducerea secventelor ADN. Atatea molecule se rup si se lipesc la constructia sirurilor ADN si la nivele atat de mici de energie incat nu pot sa nu ma intreb daca procesul nu este incurcat de campuri electrice in zona.
Si nu doar constructia lanturilor ci si alte mesaje chimice pa peste tot.

Si apropo de ideea cu plasma si cum e ea la temperatura prea mare - pai in domeniul bio, un ou de pilda isi schimba configuratia chimica la 65 grade. iti trebuie doar un caz nefericit de rezonanta si/sau focalizare a campurilor electrice (data de variatia mediului intern) si ai si varful de temperatura, si campul electric si tac-pac s-a busit ceva.
Desigur, asta se intampla (prea) aproape de antena. Dar avem telefoanele aproape (in near-field cum zici tu).

Mi-e somn. Mai vedem si maine daca mai e ceva de dezbatut.
Daca ai idee cum dam de un degustator de lapte cu cacao sunt curios sa-i propunem un test.

edit - treaba cu oul are legatura cu nivelul energiilor implicate in procesele biologice - daca la 65 grade se distrug, putem zice ca energiile implicate sunt mici si deci sensibilitatea mare la perturbatii

Edited by theMisuser, 18 June 2020 - 19:46.


#147
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,549
  • Înscris: 02.10.2009
Miroase deja a creier ars pe aici, o fi ceva cu 5G ul...

#148
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,065
  • Înscris: 06.01.2007
In citoplasma celulei sunt o gramada de ioni liberi care vibreaza si ei in prezenta campurilor dimprejur.
Pentru a crea un ion in structura unei moecule de ADN, trebuie absorbtie de fotoni. Din energie termica Boltzmaniana, chestiile astea nu se produc, sau daca se produc, deja mecanismul biologic e adaptat la ele.
Spre deosebire, ultravioletul sau mai sus, poate scoate un electron dintr-un atom care altfel ar fi imposibil de scos, sau foarte greu probabil. Nu toti electronii stau la fel de bine legati, toate procesele chimice si termice pana la urma produc frecvent schimburi de electroni, dar pentru a ataca masinaria, trebuie sa ataci in zona in care acestea nu se produc, in legaturile chimice considerate stabile in cadrul moeculei.

Ideea e ca la primul tip de efecte corpul e adaptat binemersi, dar la cel de-al doilea tip, doar intr-o oarecare masura. Adica la un flux mai mare de damage, corpul probabil ca nu face fata sa repare.
Altfel corpul rezista si la radiatii gamma, mecanismele celulare se refac, corpul nostru e o masinarie care se repara tot timpul in mers.

La ce nu face fata e un flux nenatural de particule sau fotoni de mare energie. Adica in preajma unei surse ionizante de mare putere, dinspre ultraviolet incolo.

Dar bineinteles, astea trebuie testate, masinaria e complicata. Si de testat au fost testate, le-am testat si noi. Fluxuri de unde de ordinul gigahertilor exista si nu creeaza panica Wifi-ul blututul, 3G, 4G. Ce aduce nou 5G e cresterea frecventei, car duce la o rata mai mare de absorbtie in curpul uman, microundele de frecventa mai mare sunt puternic absorbite de mediu, de aia nici nu se propaga pana la distante foarte mari, tehnologia 5G va avea celule de dimensiuni mici, probabil va fi greu implementata la scara nationala. Va fi practic un sistem de relee in zona cu populatie multa legate prin fibra optica, habar n-am cum procedeaza astia.
Sa nu crezi insa ca in prezent nu exista fluxuri de unde de zeci de gigaherti. Exista antene directive care transmit date in vizibilitate directa prin Bucuresti care opereaza pe la 20GHz si mai bine. Date de ordinul a 1Tera provenite din zborurile aeriene aerofotogrammetrice prin acest mod se transmit. Si nu de ieri de azi, de peste 10 ani.
3 ore de zbor fotogrammetric, produc Terabytes de date(fotografii raw), care trebuiesc golite si transferate rapid pentru ca sa poti zbura si a doua zi. Pe langa reteaua de fibra optica, exista si transferul wireless, dar pe o banda foarte larga de frecvente, la frecventa mare si prin antene foarte directive cu vizibilitate directa intre ele.

View PosttheMisuser, on 18 iunie 2020 - 19:43, said:

Si apropo de ideea cu plasma si cum e ea la temperatura prea mare - pai in domeniul bio, un ou de pilda isi schimba configuratia chimica la 65 grade. iti trebuie doar un caz nefericit de rezonanta si/sau focalizare a campurilor electrice (data de variatia mediului intern) si ai si varful de temperatura, si campul electric si tac-pac s-a busit ceva.
Desigur, asta se intampla (prea) aproape de antena. Dar avem telefoanele aproape (in near-field cum zici tu).
Da, dar pentru asta calculele sunt simple.
Ai densitatea de energie per volumul oului, calculabila. Ai caldura specifica a oului si calculezi cu cate grade se incalzeste per unitatea de timp. In felul asta iti faci o idee .Daca se incalzeste cu un grad pe secunda, e nasol, daca se incalzeste cu o milionime de grad pe ora, e bine.

Mai exista si indicele SAR, care da cantitatea de energie maxim admisa pentru a putea fi absorbita de catre un kilogram de masa vie. Iti faci o idee, si chestia asta depinde de cantitatea de energie, nu de frecventa undei. Adica daca n-a creat probleme la 2G, 3G, nu va crea nici la 5G cat timp fenomenul admitem ca ramane de natura termica.

Edited by maccip, 18 June 2020 - 20:28.


#149
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,786
  • Înscris: 16.01.2017
Adverse health effects of 5G mobile networking technology under real-life conditions

"5G mobile networking technology will affect not only the skin and eyes, but will have adverse systemic effects as well."

Nu-i foarte grav, se poate si mai rau. Posted Image

#150
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,036
  • Înscris: 02.03.2003
Este foarte interesant ca noua tehnologie a mobilizat savanti militanti care incearca sa convinga populatia ca este vorba doar de un efect termic produs de radia electromagnetica.
Oare cati dintre acesti oameni de bine s-ar expune benevol, timp indelungat, unor astfel de campuri ?

Edited by terratec, 18 June 2020 - 22:46.


#151
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,786
  • Înscris: 16.01.2017
Efectele cu adevarat nasoale nu sunt popularizate, pentru ca nu s-au facut studii si nu se cunoaste mecanismul prin care REM actioneaza.
Problema cea mai serioasa dezvoltata la oameni pare sa fie electro-hipersensibilitatea (EHS). Se presupune ca pana acum s-a dezvoltat sub diferite forme/manifestari in 4-8% din populatie, iar unii cercetatori anticipeaza ca nu peste mult timp ar putea afecta pana la 50% din populatie (!).

"Simptomele variază de la senzații de arsură sau furnicături pe piele până la amețeli, greață, dureri de cap, tulburări de somn și pierderea memoriei. În cazuri extreme, cum ar fi Segerbäck, pot apărea probleme de respirație, palpitații cardiace și pierderea cunoștinței."

Cazul Segerbäck e tare de tot, pare de domeniul SF.

"Segerbäck a fost cândva un inginer de telecomunicații de elită. El a lucrat pentru Ellemtel, o divizie a gigantului telecom din Suedia, Ericsson, timp de mai bine de 20 de ani, conducând un grup de ingineri care a proiectat circuite integrate avansate pentru sisteme de telecomunicații prototip. El a folosit cele mai noi și mai avansate echipamente de calculator și telecomunicații disponibile, pe un nivel de echipamente la care numai Ericsson și armata suedeză au avut acces. Drept urmare, ochii i-au fost expusi la o baie de radiații neionizante, de la calculatoare, lumini fluorescente și antena telecom situată chiar în afara ferestrei sale.

El a observat primele sale simptome - amețeli, greață, dureri de cap, senzații de arsură și pete roșii pe piele - la sfârșitul anilor 1980, un deceniu în activitatea sa de cercetare în telecomunicații. Cu exceptia a doi, dintre cei 20 sau mai mulți alți membri ai grupului său au raportat simptome similare, deși ale lui au fost de departe cei mai severe. EHS-ul său s-a înrăutățit și acum, spune el, chiar și radarul de la aeronavele cu zboruri joase îl poate porni. Segerbäck este convins că furtuna perfectă a EMF-urilor din biroul său, combinată cu fumuri potențial toxice din noul său computer, erau responsabile pentru starea sa. "Medicii companiei nu au înțeles ce se întâmplă"."

"La începutul anilor 1990, compania a instalat scuturi metalice în jurul dormitorului său și pentru a studia acasă, astfel încât să poată dormi și să lucreze fără expunere la radiații. Pentru a-i permite să iasă afară, autoritățile medicale i-au oferit lui Segerbäck un costum rezistent la EMF, precum cele purtate de inginerii care lucrează în imediata apropiere a turnurilor de telecomunicații și a liniilor electrice de înaltă tensiune. Firma chiar a modificat un Volvo pentru a putea călători în siguranță la și de la locul de muncă. Transporturile sale s-au încheiat când turnurile de telefonie mobilă au început să răsară în jurul Stockholmului la mijlocul anilor '90, forțându-l în cele din urmă retragerea în pădure."

Acum traieste intr-o casa dintr-o padure in conditii de izolare de tip SF, impotriva REM.  Posted Image  E lunga povestea, dar merita citita toata.

The Man Who Was Allergic to Radio Waves - Popular Science/Science

Cei care au ghinionul sa dezvolte EHS au incurcat-o. Alergia e evolutiva si nevindecabila, in conditiile in care 5G se anunta a fi "cireasa de pe tort" la capitolul "electromagnetic smog".

Va fi interesant.Posted Image

#152
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,065
  • Înscris: 06.01.2007
Frumos, insa un studiu clinic serios ar trebui sa furnizeze niste parametri ai radiatiei. Inteleg ca efectele asupra individului sunt mai greu de cuantificat, dar macar niste date despre radiatiile alea neionizante ar trebui sa apara.
Si ipoteza ca efectele adverse nu ar fi provocate de catre radiatii, vad ca pica din start. Nu se face asa.
Un studiu statistic corect trebuie sa invalideze ipoteza nula (ipoteza ca undele EM nu provoaca efectele alea).
Si asta se face in cadrul presupunerii ca ipiteza nula e valida, demonstrezi ca acest lucru implica o probabilitate foarte mica in randul esantionului de oameni analizat.

Altfel putem presupune ca cu totii murim din cauza ca mancam daca nu analizezi si ce se intampla daca nu mananci, daca e sa simplifici inferenta statistica catre una simpla, cauzala.

#153
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,786
  • Înscris: 16.01.2017
Nu vor sa faca/finanteze studii serioase pe problema asta ca sa nu incurce dezvoltarea tehnologiei. De fapt comunitatea stiintifica ingrijorata de problema, asta a cerut, sa amane instalarea echipamentelor pana se fac niste studii profunde si serioase.
S-au facut multe studii foarte serioase pe anumite segmente, din care rezulta un potential de efecte foarte negative, dar studiile respective au urmarit niste aspecte punctiforme, in general pentru aplicatii in medicina, radiologie si... militare. Nu s-au facut studii cap-coada dedicate problemei in discutie.
..............................................
Aspectul medical e foarte interesant. Pentru ca nu se cunoaste mecanismul intim prin care REM interactioneaza cu structurile biologice (in special asupra sistemului nervos), nu se pot identifica efecte directe si precise, ca urmare efectele nu se incadreaza la capitolul "boli" cunoscute cu potentiale tratamente, doctorii nu sunt pregatiti sa le identifice pe baza unor proceduri prestabilite, nu pot da solutii.

Populatia nu e capabila se identifice cauza unor manifestari cel putin neplacute, nici doctorii nu fac legatura cu REM (nici un doctor nu cred ca se gandeste de ex. ca poate sa te doara burta si sa-ti fie rau de la expunerea la REM...), iar presa e manipulata sa tina in umbra evenimentele semnalate ca ar fi legate de expunerea la REM.

De ex. cati au auzit despre asta?: The First Report of 5G Injury from Switzerland

"De îndată ce antenele au fost instalate, mai mulți locuitori și familii întregi din inima Genevei au raportat simptome neobișnuite similare cu sunete puternice la ureche, dureri de cap intense, dureri de cap insuportabile, insomnie, dureri în piept, oboseală și nu se simt bine în casă. Un rezident din Geneva, în vârstă de 29 de ani, Johan Perruchoud, a sunat la Swisscom și i s-a spus că, într-adevăr, turnurile de celule 5G au fost activate în aceeași zi în care a început să simtă simptomele. Când alții au apelat Swisscom, li s-a spus că totul este legal și se incadreaza în liniile directoare (dpdv tehnic)."

De data asta "studiul" va fi facut live, pe toata biosfera simultan, ca sa nu mai fie dubii.Posted Image

#154
mannes

mannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,703
  • Înscris: 30.04.2006

View PostRosebud09, on 16 iunie 2020 - 18:43, said:

Pe mine ma sperie mai mult ce pot face astia cu 5G. Nu stiau chiar tot depre noi pana acum, vor stii  mai mult decat stim noi despre noi, ce facem, cand unde, poate si de ce cu atata AI.
problema este pusă un ilogic doar în spatele 5G.

ideea trebuie reformulată după cum urmează: se dorește de fapt conectarea a orice într-o rețea imensă de înaltă viteză. acasă merge să conectezi la WiFi a/c și a/x toate dispozitivele pe care le deții. un access point modern are capacitatea de a conecta toate aceste dispozitive, fie ele frigidere, mașini de spălat, TV-uri, calculatoare sau mai știu eu ce are fiecare pe-acasă.

dar ce se întâmplă când suntem în mișcare? trebuie să ne bazăm pe operatorii de servicii mobile de telecom pentru a ne conecta dispozitivele mobile la rețea. 5G este doar o altă iterație a acestei viteze de acces. după cum am spus și într-o postare anterioară, pentru a se asigura o lățime de bandă bundă este necesar să se lucreze la frecvențe mai mari. de aceea WiFi a/c și a/x functionează în banda de 5GHz, cea de 2.4GHz a WiFi bgn neputând oferi o conexiune suficient de rapidă. dar un astfel de dispozitiv pe care îl avem fiecare acasă trebuie să acopere o suprafață mică, deci se poate lucra cu puteri mici și inofensive în antene. tehnologia 5G pe de altă parte trebuie să lucreze la nivel de teritoriu. de aceea va fi necesară o putere de emisie mult mai mare, care nu este neapărat sănătoasă.

PS: am absolvit facultatea de telecomunicații și lucrez ca administrator de rețele și servere, deci poate văd un pic altfel toată povestea asta. 5G este pentru mine doar o infrastructură cu anumite efecte fiziologice nedorite.

Edited by mannes, 19 June 2020 - 12:28.


#155
mannes

mannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,703
  • Înscris: 30.04.2006
ca un rezumat, ce ar trebui să ne sperie:
1. direcția Orweliană a supravegherii spre care ne îndreptăm prin folosirea de dispozitive conectate la rețea care trimit în permanență date intime despre noi către diferiți actori (instituții, organizații etc). Ni se prezintă totul într-un ambalaj foarte colorat, dar per total e periculos. apropo, nu folosesc FB, n-am instagram, nu mă interesează rețelele sociale.
2. orice antenă care emite cu putere prea mare pentru masa corporală a unui individ obișnuit, fie ea antenă FM, TV, GSM sau radar de aviație

vorba 'ceea, nu pistolul ucide, ci cel care trage cu el. iar dacă tragi cu gloanțe oarbe sau de cauciuc nu ucizi deloc. adică atâta timp cât o tehnologie e sigură din pdv fiziologic și se iau toate precauțiile necesare pentru implementarea corectă a acesteia, eu unul nu pot avea nimic împotrivă.

#156
Shade_Wo

Shade_Wo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 776
  • Înscris: 07.09.2006

View PostRamuran, on 19 iunie 2020 - 11:27, said:

"De îndată ce antenele au fost instalate, mai mulți locuitori și familii întregi din inima Genevei au raportat simptome neobișnuite similare cu sunete puternice la ureche, dureri de cap intense, dureri de cap insuportabile, insomnie, dureri în piept, oboseală și nu se simt bine în casă. Un rezident din Geneva, în vârstă de 29 de ani, Johan Perruchoud, a sunat la Swisscom și i s-a spus că, într-adevăr, turnurile de celule 5G au fost activate în aceeași zi în care a început să simtă simptomele. Când alții au apelat Swisscom, li s-a spus că totul este legal și se incadreaza în liniile directoare (dpdv tehnic)."

Argumentul de mai sus, în alte cuvinte, spune că simultaneitatea implică cauzalitate. Totuși, dacă, în cazul rețelelor Swisscom cel puțin, exact aceleași frecvente au fost folosite și înainte [ca unii locuitori să acuze simptomele respective] pentru comunicații, nu vi se pare că argumentul nu mai are obiect?

Attached File  000.png   58.52K   13 downloads

Sursa imagine: https://www.swisscom...ent-health.html

Edited by Shade_Wo, 19 June 2020 - 13:52.


#157
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,036
  • Înscris: 02.03.2003
Ar fi frumos daca echipele de lobby s-ar muta cu familiile in raza de actiune a antenelor si ar locui acolo timp de cativa ani.
Cateva sute de indivizi de toate varstele ar constitui un esantion relevant pentru un studiu real.
Ideal ar fi sa gaseasca zone cu multi utilizatori si paduri de stalpi.

#158
mannes

mannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,703
  • Înscris: 30.04.2006

View PostShade_Wo, on 19 iunie 2020 - 13:43, said:

Argumentul de mai sus, în alte cuvinte, spune că simultaneitatea implică cauzalitate. Totuși, dacă, în cazul rețelelor Swisscom cel puțin, exact aceleași frecvente au fost folosite și înainte [ca unii locuitori să acuze simptomele respective] pentru comunicații, nu vi se pare că argumentul nu mai are obiect?

Attachment 000.png

Sursa imagine: https://www.swisscom...ent-health.html

dacă s-au folosit exact aceleași frecvențe înseamnă că s-a folosit putere de emisie neconformă, ceea ce a dus la efecte asupra viețuitoarelor, fie ele oameni sau păsări chiar.

dacă prin absurd îmi fac un access point WiFi a/c sau a/x pe 5GHz care să bată până pe o rază de 5KM, garantat toți vecinii vor avea dureri de cap, de la oameni până la pisici...

la fel putem compara un mouse wireless și un cuptor cu microunde. ambele funcționează pe frecvența de 2.4GHz, numai că unul nu are efecte asupra corpului în timp ce celălalt îl afectează

Edited by mannes, 19 June 2020 - 14:56.


#159
Failsafe

Failsafe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 844
  • Înscris: 25.04.2020
Cea mai mare problema cu 5g e daca ofera statelor posibilitati marite de supraveghere si urmarire a indivizilor(unde se afla, pe unde umbla, ce comunica samd!

Trebuie militat pentru codarea si anonimizarea stricta a comunicatiilor si eliminarea datelor ce permit geolocalizarea, respectiv modurile de rutare ce ar facilita asa ceva! Strict interzise orice tehnologii care nu s-ar conforma acestor deziderate!

#160
mannes

mannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,703
  • Înscris: 30.04.2006

View PostFailsafe, on 19 iunie 2020 - 16:24, said:

Cea mai mare problema cu 5g e daca ofera statelor posibilitati marite de supraveghere si urmarire a indivizilor(unde se afla, pe unde umbla, ce comunica samd!

Trebuie militat pentru codarea si anonimizarea stricta a comunicatiilor si eliminarea datelor ce permit geolocalizarea, respectiv modurile de rutare ce ar facilita asa ceva! Strict interzise orice tehnologii care nu s-ar conforma acestor deziderate!

omule, toate tehnologile de comunicații oferă posibilități de supraveghere. că e 1G, 2G, 3G, 4G, 5G , 10G, draciG, sau că ISP-ul îți monitorizează ție traficul de acasă făcut prin rețea cablată tot aia este! e doar o viteză de acces internet și nimic mai mult. dacă ești pe edge înseamnă că o anumită tehnologie de supraveghere nu mai funcționează??? nu mai funcționează la fel de rapid doar.

nu știu cum nu puteți înțelege faptul că 5G este doar o infrastructură de date rapidă. atât. supravegherea se poate face și folosind dial-up. mai lent, dar se poate! routez ce am nevoie pe unde am nevoie și gata.

cea mai mare problemă cu 5G este că folosește frecvențe ridicate. ori pentru a acoperi o anumită suprafață cu semnal trebuie o putere de emisie muuuuult mai mare comparativ cu alte benzi de frecvență (800MHz pt. GSM sau chiar un radio FM de 101.3MHz). ori multă putere de emisie înseamnă efect fiziologic asupra organismelor.

serios, luați lecții de propagarea undelor și apoi postați aici.

Edited by mannes, 19 June 2020 - 17:08.


#161
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,065
  • Înscris: 06.01.2007
Daca vrei sa nu fii localizat, nu emite unde. Undele de la tine vin.
Internetul si telefonia sunt bidirectionale. Tot ce emiti, se aude si se poate auzi.
La fel si gura. Daca vrei sa vorbesti, vei fi localizat de catre cei din jur.

Si.. din momentul in care cuvintele iti pleaca din laringe, nu mai detii tu controlul, ele se duc peste tot unde se duc ele.
Nu exista sa nu poti fi localizat atata timp cat disturbi armonia cosmica.

#162
mannes

mannes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,703
  • Înscris: 30.04.2006
încă un exemplu de relație între putere, frecvență și distanță:

în domeniul frecvențelor audio: un ascultător aflat la distanța de 20m față de o boxă audio. sunetele joase emise de un subwoofer de 30W vor fi percepute într-un anumit fel. sunetele înalte emise de un tweeter de 30W vor fi percepute mai slab. evident că vor trebui folosite tweetere de putere mărită pentru ca la aceeași distanță sunetele să fie percepute la același nivel.

tot propagare a undelor este. că sunt unde mecanice elastice (sunete) sau electromagnetice, legile propagării se păstrează.

Edited by mannes, 19 June 2020 - 17:21.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate