Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne
 Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 

Stuttering in jocuri video

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1
ciocolici95

ciocolici95

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 20.06.2015
Salutare!

Am mai postat chestia asta acum ceva timp, dar având în vedere că situația s-a mai schimbat actual, fac topic nou.

Vă rog eu din suflet să mă ajutați să găsesc o soluție pentru stutteringul meu. Disper, de 1 an de zile mă chinui să găsesc o rezolvare.

Am dus PCul la un de-ăsta de PCuri, au zis că SSDul meu are probleme, așa că l-am scos. Inițial aveam 2 HDDuri și 1 SSD în PC, am lăsat doar HDDurile. Stuttering și mai mult, și mai masiv. Am reinstalat windowsul de o mie de ori, am testat ramii cu memtest, am scos amândouă HDDurile și am cumpărat SSD nou, iar acum am doar SSDul cel nou în PC, am trimis placa video la garanție, am primit un nouă înapoi, am schimbat firele SATA. Deci efectiv nu știu ce să mai fac... Când am scos cele 2 HDDuri pe care le mai aveam în PC, și am băgat SSDul cel nou, am resetat și windowsul că tot aveam stuttering. După reset, în continuare aveam stuttering, apoi după câteva zile stutteringul a dispărut total. Am zis că e o minune, a trecut o săptămână aproximativ, apoi stutteringul a revenit, dar foarte, foarte mic, aproape ignorabil. Eu, bou fiind, am reinstalat iar windowsul (ieri), iar stutteringul meu uriaș și superb de dinainte de reinstalare a revenit. Am făcut același lucru după reinstalare ca de obicei, ca înainte. Nu mai știu ce să fac.

Stutteringul este super iritabil, și diferă de la joc la joc. La jocuri platformă de exemplu este aproape inexistent, și apare brusc foarte puțin, rar. La jocuri gen Counter-Strike: Global Offensive, stutteringul e de la 10/20 secunde, la 10/20 secunde, și nu e doar gen doar ptr o secundă, ci scade și FPSul, apoi sacadează, apoi își revine.

O înregistrare pe care am făcut-o acum mult timp, ca exemplu (încă de pe-atunci tot căutam rezolvare ptr această problemă): [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/DzBjLyfu8Kg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] , dar de reținut că de exemplu acest joc din video, în prezent, are mult mai puțin stuttering.

Pe de-alungul acestui an de când caut rezolvări mi s-a sugerat că HDDul are probleme (dar le-am scos pe toate și am luat 1 SSD nou), că ramii sunt de vină (dar am testat cu memtest), că placa video e de vină (dar am returnat-o și am primit alta nouă), că e ceva de la drivere sau ceva software (dar am reinstalat windowsul și apoi direct am instalat csgo și aveam stuttering, apoi am reinstalat și am făcut update la windows total și tot aveam stuttering, apoi am reinstalat și am instalat toate driverele oficiale de pe website de la placa de bază, placa video ș.a.m.d și tot aveam stuttering, în toate aceste 3 dăți nu am instalat niciun program până la testarea cu jocul). Alte 3 chestii care mi s-au sugerat sunt 1. procesorul e de vină 2. bug de la microsoft de la windows (cică multor sisteme li se întâmplă) 3. Standy List la memorie (dar am eliberat cu RAMMap și EmptyStandbyList și tot degeaba)

Link Speccy: http://speccy.pirifo...TCe6r0vl8aYZQUd

Mulțumesc frumos! Aștept orice fel de sugestii, sunt deschis la orice.

#2
jimi91

jimi91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,929
  • Înscris: 08.01.2018
poate e un semn de la Dumnezeu....


incearca sa joci ceva cu placa video integrata, vezi daca merge la fel...

#3
ciocolici95

ciocolici95

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 20.06.2015

View Postjimi91, on 03 martie 2019 - 02:43, said:

poate e un semn de la Dumnezeu....


incearca sa joci ceva cu placa video integrata, vezi daca merge la fel...

AMD FX 8350

#4
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,907
  • Înscris: 07.11.2006
In primul rand,arata-ne componentele calculatorului tau.
Am vazut ce procesor ai,dar dezvaluie-ne si restul componentelor.
Apoi da-ne detalii despre sistemul de operare pe care-l folosesti.
De asemenea,ar fi indicat sa ne spui ce fel de jocuri doresti sa joci.
Si nu in ultimul rand,este foarte important daca SO si jocurile sunt originale,adica stiu eu,sunt cumparate intr-un fel sau altul.

Edited by adisz, 03 March 2019 - 03:08.


#5
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Ai in sistemul ala, atat hardware cat si software, sunt zeci de lucruri care iti provoaca simultan stuttering.
Unele din cele mai grave probleme sunt provocate de niste chestii de o meschinarie si un ridicol absurd, si  de care probabil nu ai auzit in viata ta...

Pana una alta da disable din BIOS/UEFI la orice ai activat pt monitorizare placa de baza ( turatii vent, voltaje, temperatura, etc.) si da disable tot din BIOS/EUFI la orice setare de control din placa de baza a turatiei ventilatoarelor, in special daca e pe baza de PWM, dar si de orice alt fel (tensiune), si e preferabil sa ai disable si la alte sisteme cu PWM - inclusiv pt VRM-uri procesor, LLC, mai ales daca nu ai OC.
Daca vrei silentios pui Noctua de 120mm, fara PWM si fie cu adaptorul LNA (divizor de tensiune cu rezistor), alegi un model care are turatia dorita de ex 1000 RPM, iar daca nu are pui un fan controller separat, cate o unitate pt CPU, front carcasa, astea sunt obligatorii. Daca ai sursa jos iti trebuie si ventilator spate sus.

In windows fie dezinstaleaza orice software ai si din bios si din windows de monitorizarea  placii de baza, fie macar scoate din start-up, debifeaza, nu lasa sa porneasca automat.
Odată pornit automat sau manual, chiar daca închizi aplicația, rămân diverse rahaturi active care provoacă stuttering, și nu scapi decât dacă scoți din startup, dai restart, și nu mai deschizi utilitarul nici manual.

In fine, ma tem ca si placa de sunet - oricat ar parea de ridicol - dar asa se intampla cu placi de baza ieftine si cu tehnologie chinezeasca, este controlata si ea printr-o interfata comuna de pe placa de baza care iti introduce lag suplimentar, mult mai mult decat ne-ar face bunul simt sa credem, de ex 50 ms care este enorm mai ales cand se suprapune peste altele si le intrerupe cursivitatea.
Dezactiveaza placa de sunet din BIOS. La nevoie pui alta.

Si mai sunt multe alte probleme, si la procesor care are lag de procesare (pipelineuri foarte lungi) si la win 10 neoptimizat, si probabil si la configurarea RAMului, si la drivere, si altele, cum am spus, zeci de lucruri, dar trebuie sa ma culc si eu.
Mai vb. maine...

Edited by loock, 03 March 2019 - 04:02.


#6
Vasiloiu99

Vasiloiu99

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 485
  • Înscris: 28.04.2014
@loock Nu cred ca e placa de sunet. M-as mira sa fie ea. Eu n-am intalnit niciodata ca placile de sunet sa cauzeze probleme.

Eu tind sa cred ca e procesorul sau placa de baza. AMD a avut tot timpul probleme cu procesoarele pana la seria Ryzen. Din ce am cautat si eu de curiozitate pe net legat de stuttering-ul pe FX 8350, am gasit ba ca trebuie dezactivat Turbo-ul din bios, ba ca are probleme cu anumite placi video si alte prostii, dar totusi acest comentariu mi-a atras atentia:

Quote

Yeah its not CPU temps but VRM (voltage regulation modules) that sit on the motherboard beside the CPU. The top down airflow of the stock cooler pushes air down and over the VRM's. Unless your current cooler is top down airflow Id suggest going back to the stock cooler. The VRM's throttle the CPU speed to reduce the load on them so they don't fry. That board has the most basic 4+1 VRM design with no heat sink on them.
Nu m-as mira ca niste tranzistori de pe placa de baza sa nu ofere suficient curent.

Ce ti-as putea eu recomanda e sa schimbi acel FX 8350 tampit cu un i7 de calibrul lui sau mai nou, ori un i7 gen 3 sau gen 4 SH + placa de baza SH, daca vrei sa pastrezi rami. Eu mi-am luat un kit de i7 3770, 16gb ram 1600mhz si placa de baza cu 1100 de lei. Daca vrei sa schimbi si rami te poti duce lejer pe configuratiile actuale de procesoare.

Edited by Vasiloiu99, 03 March 2019 - 03:59.


#7
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Am spus că vreau acum sa dorm, nu sa stau de discuții.
Nu mi-am dat cu părerea, știu sigur ce are.

Legat de vrm și cooler orizontal, am scris deja că are o grămadă de alte probleme.
970-urile alea gigabite sunt niste bashini...
Oricum, nici cu vrm-uri de abit și cu radiatoare calumea pe ele, nu as pune cooler vertical, ci doar orizontal că ventilatorul sa bată pe vrm și pe nortbridge.


#8
SpeedDemon

SpeedDemon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,019
  • Înscris: 18.05.2009
Schimbi pc-ul si gata, fx8350 a fost o porcarie la vremea lui, teapa totala, si acum e complet depasit.
Personal zic ca e placa video, am avut si eu una dar care ama tinea in gta IV in un fps la 2 secunde... orice alt joc mergea, doar ala nu, si era vorba de un HD4850, 2007, GTA IV aparuse in 2008. avea suport de drivere, placa era ceva necurat cu ea, in final dupa vreo 3 ani a murit, am schimabt doar placa cu un hd6850, si gta IV mergea impecabil.
Poate fi si procesorul, e greu de identificat problema.

Edited by SpeedDemon, 03 March 2019 - 07:29.


#9
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
Încearcă să mai umbli la setările jocurilor

Da off la vsync

Văd că ai un ssd Samsung

Astea au belele pe plăcile AMD cu chipset 900

https://community.am...m/thread/231955

https://www.overcloc.../topics/1694921

E posibil sa fie de aici e posibil sa nu.

Testează prin modificarea de setări prin jocuri

#10
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Problema este mai curand de natura hardware sau atat hardware cat si software.

In alta ordine de idei, aria "Windows 10" este legata strict de probleme ale sistemului de operare si aplicatiilor native Windows 10.
Ce tine de jocuri nu face obiectul ariei de fata. Ar trebui in primul rand analizate cerintele hardware si software ale fiecaruia dintre jocuri pentru o rulare optima si verificat daca sunt raportate cazuri cu probleme similare pe aceeasi configuratie, apoi incercate diferite solutii (substituiri hardware, optimizari ale interfetei UEFI, testare a unor drivere mai noi sau chiar mai vechi, tweak-uri asupra sistemului de operare si a jocurilor respective etc).

Topicul se muta pe aria de gaming. Nu dorim pe aria Windows (care este de interes general) dezbateri despre lipsa de performanta in jocuri sau despre probleme intampinate la rularea jocurilor (care aproape in toate cazurile sunt cauzate de hardware). S-au facut deja prea multe exceptii in acest sens, iar solutiile software nu sunt de prea mare ajutor (sau deloc de ajutor). Solutiile cele mai bune pot fi oferite chiar de catre utilizatorii pasionati de gaming si experimentati in acest domeniu care mai curand frecventeaza aria dedicata jocurilor. Prin urmare va rog sa nu mai postati pe astfel de teme in aria Windows!

#11
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,303
  • Înscris: 11.08.2003
1. modifica setarile video pentru jocuri la minim (sau un minim decent) si vezi daca mai face
2. deconecteza-l de la net, aplica ceva din 1. si vezi cum merge.
3. ia unitatea in brate si mergi la un prieten. Asa testezi daca e ceva la tensiunea de la tine, cabluri sau monitor

#12
silverflower

silverflower

    Anti-dogmatic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 04.05.2008
- ciocolici95, ai o mulțime de procese în plus care mănîncă resurse și pot genera sacadarea.
1. Run: msconfig.
2. Startup
3. Open Task Manager
4. Clic dreapta pe fiecare și Disable pe toate procesele de acolo, în afară de Windows Security notification icon (exceptînd un eventual antivirus extern)
5. Închizi fereastra și te întorci la System Configuration.
6. Clic Services
7. Foarte important, mai întîi bifează în stînga jos Hide all Microsoft services.
8. Clic apoi pe Disable all (exceptînd un eventual antivirus extern).
9. Dai restart.
10. Cînd joci să ai închise Chrome, BattleNet (dacă nu-ți trebuie), etc.. Poți lăsa deschis Task Manager (Ctrl-Alt-Del), Performance, ca să monitorizezi dacă ești limitat de procesor sau altceva.
11. Un program util de curățare și optimizare (mai bun decît CCleaner) este WiseCare 365, ar prinde bine.

Edited by silverflower, 03 March 2019 - 09:35.


#13
adrian919

adrian919

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 256
  • Înscris: 23.06.2015
descarca si ruleaza latencymon e pe softpedia,
dezactiveaza pagefile in windows
inchide/dezactiveaza toate aplicatiile inutile/servicii
se intampla si in alte jocuri?

#14
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
ciocolici95, daca-mi spui cum scapi de stuttering, iti dau o ciocolata. Eu ma confrunt cu asta de ani de zile. Am schimbat placa de baza, procesorul, memoriile, sursa, SSD-ul, driverele, am facut si upgrade, nothing works. Am observat totusi, cu cat faci upgrade la componente mai grozave, cu atat stutteringul e mai mic. Dar na, nu toti avem un buzunar cat toate zilele. Depinde si de joc totusi. De ex. in Battlefield nu am deloc, la Shadow of the Tomb Raider am asa si asa si la F1 2018 am baban. Acolo e cel mai rau ca ma trezesc cu masina in zid cand imi revine controlul. Partea cea mai nasoala e ca imi ingheata imaginea si sunetul 1-3 secunde, dar in timpul asta procesorul face ceva, pentru ca atunci cand imi revine controlul, cele 1-3 secunde pierdute se desfasoara pe ecran cu repeziciune si eu nu pot evident reactiona asa rapid. Nu stiu ce il blocheaza. Urmatorul pas ar fi sa renunt la memoria virtuala, dar am doar 8 GB, mai imi trebuie fizic 8. Am incercat pe DDR3, dar nu a avut efect, poate pe DDR4 are, cine stie. Am ramas fara idei.

#15
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006

View Postzzhunt, on 03 martie 2019 - 08:09, said:

Văd că ai un ssd Samsung

Astea au belele pe plăcile AMD cu chipset 900

E posibil sa fie de aici e posibil sa nu.

Testează prin modificarea de setări prin jocuri

E normal sa nu meaga pe ATA/IDE, ca doar sunt SATA3 ( sau si M2 NVMe, sau PCI-E 4X, sau PCI-E 4x M2 )
Cel putin de la a doua generatie de SSD-uri, e cam obligatoriu sa setezi AHCI in BIOS/UEFI.

Am facut in 2013 si 2014 sisteme AMD cu 990 FX si SSD-uri Samsung 830 PRO si 840 PRO, primul lucru pe care l-am facut la ele a fost sa setezi AHCI in BIOS, si functioneaza foarte bine, nu au stuttering sau altceva.

#16
DeuxEx

DeuxEx

    Dark Matter

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,181
  • Înscris: 11.11.2007
Si eu cred ca procesorul este problema. Am avut aceiasi problema cand jucam CS GO pe un i3 4160. Cum am trecut la un i5 4590, problema a disparut.
Incearca si un update BIOS-ului placii de baza.

Edited by DeuxEx, 03 March 2019 - 12:23.


#17
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015

View Postloock, on 03 martie 2019 - 12:15, said:



E normal sa nu meaga pe ATA/IDE, ca doar sunt SATA3 ( sau si M2 NVMe, sau PCI-E 4X, sau PCI-E 4x M2 )
Cel putin de la a doua generatie de SSD-uri, e cam obligatoriu sa setezi AHCI in BIOS/UEFI.

Am facut in 2013 si 2014 sisteme AMD cu 990 FX si SSD-uri Samsung 830 PRO si 840 PRO, primul lucru pe care l-am facut la ele a fost sa setezi AHCI in BIOS, si functioneaza foarte bine, nu au stuttering sau altceva.

Problema e la ssd din seria 860 nu la modelele mai vechi

Acolo se.sugereaza sa se seteze ide că sa nu de-a erori în Smart că ar fi problema cu cablu

Până scoate Samsung un update.ceva daca pt sa.scoata



#18
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,295
  • Înscris: 07.02.2003
Greu de spus exact de la ce este... cele mai probabile cauze dupa mine ar fi load latency cand cer date, sau o aplicatie care face cpu load masiv scurt timp... sau blocheaza scurt timp bus-ul ori drivere video cu probleme.
De verifica cu un monitor software bun daca in shutter apare cpu load masiv. Daca nu cauza e la transfer de date, lipsa cache sau swap calumea.
Ar putea fi si procesorul cum am spus colegii, full pipe sau probleme pe bus catre ram (ram lent), dar la asta te astepti la proace mai slabe de regula...

Edited by andreic, 03 March 2019 - 13:28.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate