Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Biorinil, se mai poate gasi totus...

Topless in Hurghada

Motor 4 timp ohv.

Crapaturi zid despartitor camere
 A murit Bernard Greene (B.G. Prin...

Rotatie anvelope

Aparat de radio

Site-uri si a d block (poll)
 4/5g - este necesar a se inlocui ...

Dressing pe comanda - Bucuresti

FOOTBALL...TOP 5 CHAMPIONSHIPS......

Planseu inclinat din beton armat ...
 Reconfigurare pereti dupa ce inca...

AnyDesk - Probleme sunet

Banda de accelerare foarte lunga ...

clever-pv.com - incarcare EV din ...
 

Casuta de lemn - ce acte trebuie?

- - - - -
 • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
eireman

eireman

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,741
 • Înscris: 11.10.2016
Ciudat,primarii abonate la serviciu de satelit? Pai eu mi-am construit garaj cu doua usi langa casa iar terasa din spate e transformata in extensie a casei,are efectiv doua camere si baie,nu am intrebat nicaieri pentru ca nu consider ca primaria are ce sa stie ce si cum...nu a contribuit primaria cu nimic la costurile constructiei.

#20
florin1008

florin1008

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 653
 • Înscris: 17.11.2013

View Postpasilla, on 24 februarie 2019 - 18:16, said:

Atata timjp cat nu are "radacini", nu am nevoie de aprobarea nimanui.


Pai o parte din ele le ingrop sa ne le fure hotii. Parca era dupa bunul plac aranjarea lor. In articolol 11 din leage 50 scrie clar ce poti face fara autorizatie. Restul e can-can pe internet.

View Posteireman, on 24 februarie 2019 - 18:29, said:

Ciudat,primarii abonate la serviciu de satelit?
Probabil ca erau ortofotoplanuri.

#21
Baxon

Baxon

  Dachshund

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 14,720
 • Înscris: 01.03.2017
Daca nu  faci fundatie nu trebuie nici o autorizatie ! Pt o magazie de scule /unelte nu-ti cere nimeni autorizatie de amplasare , daca vrei neaparat poti s-o declari la primarie cu specificatia amplasare provizorie insa nu merita sa-ti complici existenta . In caz ca te paraste ceva vecin  invidios , cand vin aia cu controlu , pui mana pe casuta si-o muti 20 cm mai incolo , la chestia asta controlorii o sa plece cu coada intre picioare !

#22
florin1008

florin1008

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 653
 • Înscris: 17.11.2013

View PostBaxon, on 24 februarie 2019 - 18:35, said:

Daca nu  faci fundatie nu trebuie nici o autorizatie !

Unde scrie treaba asta? Da legea si articolul.
In legea 50 la articolul 11 scrie treaba asta:
"(2) Se pot executa fără autorizaţie de construire şi lucrări pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau închise, destinate difuzării şi comercializării presei, cărţilor şi florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fără fundaţii şi platforme, precum şi fără racorduri şi/sau branşamente la utilităţi urbane, cu excepţia energiei electrice."

#23
Baxon

Baxon

  Dachshund

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 14,720
 • Înscris: 01.03.2017
N-ai treaba cu legea 50 in primul rand ! Si articolul citat de tine se refera la sptiul public Posted Image
Daca eu imi pun in curte o covata , trebuie sa cer autorizatie ?

#24
Tipiric

Tipiric

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,335
 • Înscris: 02.12.2007
Bre, cumpara cotetul ala si pune-l unde trebuie, nu o sa te verifice nimeni.
Vecinii habar n-au ca trebuie autorizatie pentru cotete d'astea. Au si ei cotete fara autorizatie gramada. Ca sa nu mai spun ca in mediul rural sunt multe case fara autorizatie de constructie pentru ca s-au construit in vremurile in care nu exista asa ceva. Iar primarul stie ca la urmatoarele alegeri are nevoie de voturi asa ca are grija sa nu se puna rau cu alegatorii.
Si daca tot esti fricosul fricosilor pune cotetul ala pe niste roti (nu conteaza de care), din punct de vedere legal ala e obiect mobil si nu iti trebuie autorizatie pentru el.

#25
florin1008

florin1008

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 653
 • Înscris: 17.11.2013

View PostBaxon, on 24 februarie 2019 - 18:41, said:

N-ai treaba cu legea 50 in primul rand ! Si articolul citat de tine se refera la sptiul public Posted Image
Daca eu imi pun in curte o covata , trebuie sa cer autorizatie ?
Unde scrie ca se refera doar la spatiu public?
Trebuie autorizatie pentru orice rahat. Autorizatia certifica faptul ca respecti toate regulile. De exemplu nu ai voie nici sa pui o panseluta la o distanta mai mica de 60 de cm de gard. Ca sa faci o astfel de afirmatie trebuie sa te bazez pe ceva. De asta spun sa dai o lege si un articol, sa vedem. Eu aia cu distanta de 60 de cm am scos-o din articolul 612 din codul civil. Daca pun un garaj de tip granitul sau o casuta d-asta la mai putin de 60 cm? Daca o pun la 1 metru dar o fac de 10 metri inaltime si in zona aia ai regim de inaltime de 8 metri, cum e?

Chestiile astea cu pus unde vrei merg pana nu mai merg. Daca nu are vreo treaba cu vecinii isi face bloc acolo. E irelevant cu ce poti sa scapi.

Edited by florin1008, 24 February 2019 - 18:52.


#26
DaculScoril0

DaculScoril0

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,194
 • Înscris: 03.12.2014

View Postpasilla, on 24 februarie 2019 - 18:10, said:

Legea nu stipuleaza asa ceva, dar este aberant.
Orice proprietar, are dreptul ca sa isi puna o stiva de lemne pe terenul sau. Si acea stiva de lemne poate fi aranjata dupa placul lui. Nu are nevoie de aprobarea nimanui.
serios???
Și dacă stiva aia de lemne se prăvale peste un trecător de pe stradă, cum e?

#27
JurasikMan

JurasikMan

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,289
 • Înscris: 30.10.2006

View PostAdm, on 24 februarie 2019 - 17:58, said:

cf legii ai nevoie ca la o casa normala, de autorizatie constructie, dar in practica nu te intreaba nimeni de sanatate
Nu-i adevarat . De unde a aparut informatia asta ? Casutele de lemn de la Dedeman nu se incadreaza nici macar la dependinte , nefiind legate de o locuinta principala si nebeneficiind de utilitati gen apa , canalizare . O casuta de lemn nu are nevoie de absolut nici o autorizatie . Este un sopron mai elegant . O locuinta din lemn este altceva . Sa nu facem confuzie intre o cacarie in care bagi scule si o locuinta destinata traiului . Spatiile acoperite fara fundatie nu se incadreaza la "locuinte" , nu sunt purtatoare de taxe si impozite . confuzia vine din faptul ca unii inspectori ai primariilor , in excesul lor de zel si lipsa de pregatirea profesionala , au inceput sa ameninte ca dau amenzi pentru soproane si cotete daca proprietarii nu platesc taxe pe ele . In realitate nu au nici o baza legala . Acum cativa ani m-am trezit cu niste tampiti de la primarie care mi-au spus ca am in curte niste acareturi care nu apar in planul casei si le-am zis ca vreau sa imi spuna in baza carei legi trebuie sa platesc impozit pe un sopron fara fundatie ? S-au uitat unul la celalalt , s-au intors si au plecat. De atunci nu i-am mai vazut . Stiu ca acum vreo 2 sau 3 ani , s-a modificat legea impozitelor si taxelor pe locuinte si atunci , niste imbecili din unele primarii au interpretat aiurea o prevedere si au taxat abuziv unele terenuri intravilane care nu erau destinate constructiilor de case dar in anul urmator lucrurile au revenit la normal . In 2016 am platit impozit 1500 lei . anul asta 430 .

Edited by JurasikMan, 24 February 2019 - 19:57.


#28
crispolux

crispolux

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 511
 • Înscris: 29.08.2009
pentru cei care nu au citit legea Legea 50/1991, actualizata sau nu au inteles-o le recomand art. 3
Articolul 3
(1) Constructiile civile, industriale, agricole, cele pentru sustinerea instalatiilor si utilajelor tehnologice, pentru infrastructura de orice fel sau de oricare alta natura se pot realiza numai cu respectarea autorizatiei de construire, precum si a reglementarilor privind proiectarea si executarea constructiilor, pentru:
a) lucrari de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, reabilitare, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora, cu exceptia celor prevazute la art. 11;
b) lucrari de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum si orice alte lucrari, indiferent de valoarea lor, care urmeaza sa fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevazute de lege - monumente, ansambluri, situri - inclusiv la anexele acestora, identificate in acelasi imobil - teren si/sau constructii, la constructii amplasate in zone de protectie a monumentelor si in zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la constructii cu valoare arhitecturala sau istorica deosebita, stabilite prin documentatii de urbanism aprobate;
c) lucrari de construire, reconstruire, modificare, extindere, reparare, modernizare si reabilitare privind caile de comunicatie de orice fel, drumurile forestiere, lucrarile de arta, retelele si dotarile tehnico-edilitare, bransamente si racorduri la retele de utilitati, lucrarile hidrotehnice, amenajarile de albii, lucrarile de imbunatatiri funciare, lucrarile de instalatii de infrastructura, lucrarile pentru noi capacitati de producere, transport, distributie a energiei electrice si/sau termice, precum si de reabilitare si retehnologizare a celor existente;
d) imprejmuiri si mobilier urban, amenajari de spatii verzi, parcuri, locuri de joaca si agrement, piete si alte lucrari de amenajare a spatiilor publice;
e) lucrari de foraje si excavari necesare pentru efectuarea studiilor geotehnice si a prospectiunilor geologice, proiectarea si deschiderea exploatarilor de cariere si balastiere, a sondelor de gaze si petrol, precum si a altor exploatari de suprafata, subterane sau subacvatice;
f) lucrari, amenajari si constructii cu caracter provizoriu necesare in vederea organizarii executarii lucrarilor, in conditiile prevazute la art. 7 alin. (1) si (13) ;
g) organizarea de tabere de corturi, casute sau de rulote;
h) lucrari de constructii cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame, copertine si pergole situate pe caile si spatiile publice, anexe gospodaresti, precum si anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate in extravilan;
i) cimitire - noi si extinderi.
(2) In vederea simplificarii procedurii de autorizare a executarii lucrarilor de constructii provizorii prevazute la alin. (1) lit. d) , g) si h) , autorizatia de construire se emite in baza documentatiilor tehnice - D.T. cu continut simplificat in raport cu continutul-cadru prevazut in anexa nr. 1.

#29
mihnearau1

mihnearau1

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,588
 • Înscris: 20.09.2016

View PostAdm, on 24 februarie 2019 - 17:58, said:

cf legii ai nevoie ca la o casa normala, de autorizatie constructie, dar in practica nu te intreaba nimeni de sanatate

ai nevoie de autorizatie doar daca constructia are fundatie
altfel e considerata provizorie

#30
Baxon

Baxon

  Dachshund

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 14,720
 • Înscris: 01.03.2017
Mereu vor fii unii cu gura ca trebuie autorizatie si pt wc-ul din fundu curtii si sunt convins 100% ca si acestia au cotete puse prin ograda , fara nici o autorizatie ...
Io mai zic doar atat , casuta asta de gradina poti s-o pui in curtea ta unde ai chef fara sa fie nevoie de autorizatie de amplasare sau construire ( vine gata facuta ) ; vorba colegului ii atasezi 2 roti de bicicleta si o muti la fiecare 5 minute ma hacana ....
Cand faci fundatie da ai nevoie legal de autorizatie insa cati v-ati turnat trotuare si ati cerut autorizatii ?

#31
Adrianradu

Adrianradu

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,667
 • Înscris: 02.10.2016

View Postciine, on 24 februarie 2019 - 18:17, said:


Ba da , stipuleaza .Citeste definitia constructiei
Daca nu ai fundatie  nu ai treaba cu autorizarea , este o gramada de lemne frumos aranjata
...multumesc...
Lasa-l ca oricum are pareri si opinii in orice domeniu...

#32
florin1008

florin1008

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 653
 • Înscris: 17.11.2013

View PostBaxon, on 24 februarie 2019 - 20:26, said:

Mereu vor fii unii cu gura ca trebuie autorizatie si pt wc-ul din fundu curtii si sunt convins 100% ca si acestia au cotete puse prin ograda , fara nici o autorizatie ...
Io mai zic doar atat , casuta asta de gradina poti s-o pui in curtea ta unde ai chef fara sa fie nevoie de autorizatie de amplasare sau construire ( vine gata facuta ) ; vorba colegului ii atasezi 2 roti de bicicleta si o muti la fiecare 5 minute ma hacana ....
Cand faci fundatie da ai nevoie legal de autorizatie insa cati v-ati turnat trotuare si ati cerut autorizatii ?
Nu trebuie sa ceri. Scrie in articolul 11 din legea 50 can nu iti trebuie autorizatie la trotuare.
Si da. Pui cotetul in ograda dar il pui pe barba ta si cotetul ramane acolo din mai multe motive, ca de exemplu relatii bune cu vecinii sau ca nu se obosesc autoritatile locale sa aplice legea la sange.

Omul a intrebat daca ii trebuie ceva si i s-a spus ca da. I s-a mai spus sa se adreseze in scris autoritatilor locale. Daca aia ii dau raspuns ca nu, e boier. Chiar daca ii face cineva reclamatie are hartia aia.

#33
ciine

ciine

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 10,068
 • Înscris: 04.06.2007
Toate constructiile mobile care nu implica fundatie nu au autorizatie.
Am firme linga mine care din acesta cauza isi creaza ateliere de lucru in containere metalice  chiar si pe 2 nivele.
Am avut o speta acum ceva ani cu  directia de drumuri  care incerca sa -mi puna o taxa pe pod la intrarea in curte ,iar la instanta suprema  am ajuns pina la a defini constructia ca fiind ceva ce are nevoie de fundare, astfel in cat podul meu fiind realizat din dale de beton asezate peste sant a fost declarat cale de acces , trotuar , pavaj , etc nu constructie purtatoare de taxe.

In acest caz , omul nu construieste nimic , cumpara ceva manufacturiat  il transporta si-l pune in gradina  si vorba unui coleg ii pune roti , daca un container marin de 2,5m /12m  nu intra la constructie de ce ar intra un cotet de 2,5/2,5m ????

#34
brawnie

brawnie

  Ing.

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,395
 • Înscris: 25.09.2008
Nu ai nevoie de nimic atata timp cat nu ii faci fundatie. ...de vei dori sa torni placa de beton sub ea dpdv legal ai avea nevoie de autorizatie, dar cum ti-am scris si pe celalalt topic deschis eu nu iti recomand sa pui casuta pe o placa de beton pentru ca oricumm ea va trebui sa fie suspendata un pic ca sa nu te trezesti ca trage apa de la placa.... torni fain frumos niste cuburi de beton la colturi si iti amplasezi casuta....

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate