Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Casa P in IF, teren triunghi

- - - - -
  • Please log in to reply
877 replies to this topic

#19
pufi73

pufi73

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 23.09.2008
Si inca ceva: parca nu vad prevazuta vreo usa care sa inchida corpul mic. In acest caz ai o suprafata open space foarte mare: living, bucatarie, hol comunicare corpuri, hol corpul mare...Oricum, dupa cum ai mai citit pe aici, ia in considerare ce vi se potriveste, ce va permiteti ( fereastra mare dintr-o bucata o fi fita, dar da bine tare..) Ca o opinie personala, legata de toata aventura constructiei / amenajarii unei case, nu va ganditi daca e ieftin/ scump ci daca va permiteti..Daca da, go for it, daca nu, asta-i viata, n-are sens sa te oftici pentru niste struguri la care n-ajungi...nu de alta, dar or fi si acriPosted Image

#20
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
Simt o mica intepatura, cuvantul fita nu era folosit in sens peiorativ. E ceva fain de avut, daca ti-l permiti. Fiecare decide pentru el, la mine au fost alte lucruri mai importante, atata tot. Poate acum, cand nici nu ai inceput constructia inca, nu inseamna mare lucru sa dai 2000-3000 E in plus (fata de cat costa o casa e un mizilic) dar vei vedea pe parcurs ca daca nu ai un plan bine stabilit si daca nu te tii de el, va fi rau.

#21
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,291
  • Înscris: 29.04.2008
Blue evo 92

2600 x 1800 (aprox)

Antracit (contează culoarea, mult)

Undeva la 800 de euro. 46% a fost reducerea (sic!), așa că ajungem la vreo 350 euro.

Zic aproximativ, pentru că eu a trebuit să scad o ușă și un prag din ofertă.


Proiectul e interesant. Go 4 it. Mai jonglează cu spațiile și apoi du-te la un specialist să-ți facă un necesar energetic. Eu zic că dac izolezi corespunzător dracul nu e chiar așa de negru pe cât se vehiculează.

#22
alex_now

alex_now

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 555
  • Înscris: 21.07.2018
Va multumesc tuturor!

@sorin147 - M-am gandit la varianta asta, dar coltul ala ar avea doar vreo 3.3-3.4mp (daca e ca-n atasament) si nu cred c-ar fi legal. In plus, pe unde as face intrarea, pe unde e acum prevazut spatiul de depozitare in interior sau din exterior? Si ar trebui sa vin cu teava de gaze ocolit, asa ar intra direct in C.T.-ul actual din strada. Credeti ca ar fi diferente vizibile in eficienta termica daca as muta centrala acolo?

@Bylly00 - Inteleg. Pai eu nu tin neaparat sa am geamuri dintr-o bucata, daca e sa se dubleze pretul, le impart in mai multe. Chiar nu vreau chestii speciale, vreau doar o casa in care sa ma simt bine si sa nu rupa banca :) Legat de IPAT, asta incerc sa fac, sa aflu adevarul de la oameni care au deja sistemul Posted Image

@pufi73 (renumerotez sa fie mai simplu)
1. Cum ziceam si mai sus, sunt dispus sa mai impart din geamuri (pe langa reducerea de suprafata propriu-zisa) ca sa tin costurile mai jos.
2. Am incercat sa masor cat mai exact pe schita. Dar da, masa va fi foarte aproape de usa dinspre terasa. Desi va fi loc de iesire pe terasa prin dreapta mesei. In camara, borcane, malai, faina, din-astea. Dar am dubii cu temperatura de acolo, fiind pe vest, vara o sa bata soarele destul de tare, si avand si perete comun cu C.T.-ul, sau chiar in aceasi incapere cu centrala cum se discuta mai sus, s-ar putea sa nu fie fezabil.
3. Sa vad daca ar merge acolo centrala mutata.
4. Cred ca trebuie sa ma sfatuiesc cu un instalator sa vad cat de complicat ar fi cu alimentarea/scurgerea.
5. Ma gandeam oricum la laminat sau la stratificat (ceva sa nu depaseasca 100 lei mp). Nu se pot pune nici covorase foarte subtiri?
6. Da, e intr-adevar un mare open-space, dar cred c-ar fi ciudat sa trag o usa pe holul dintre corpuri.

@iladi - Wow, nu stiu cum ai reusit sa obtii o astfel de reducere. O sa ma gandesc exact cum pot sa impart geamurile ca sa tin costurile mai jos. Legat de specialistul care sa-mi faca necesarul energetic, crezi ca ce va face proiectantul care se va ocupa de partea de instalatii va fi suficient? Sau sa merg la o firma specializata care (se lauda ca) se ocupa exclusiv cu aspectul asta?

Attached Files


Edited by alex_now, 24 February 2019 - 22:29.


#23
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,291
  • Înscris: 29.04.2008
Reducerea ai fenomenală e o tactică a comercianților: Înmulțesc pretul cu 2 și-ți fsc direct o reducere de 46%. Ca tu să nu fii nesimțit și să mai și vrei să negociezi. În caz că ești, au încă o mică rezervă. Cel puțin așa cred eu că se face.

În locul tău aș apela la e firmă specializată. Părerea mea vis a vis de proiectul tău: Pierdere de căldură e direct proporțională cu suprafața radiantă. Ok, acum, în acest stadiu ai o suprafață ceva mai mare decât o casă similară ca suprafață dar cu etaj. Însă eu nu cred că nu se poate rezolva cu o izolație corespunzătoare. Și mai cred că oricine trebuie să-și construiască după dorință, dacă își permite. Un compromis va atrage întotdeauna alt compromis. Și la sfârșit te trezești cu o tonă de frustrări. Vrei casa în triunghi, fă-o. Caută soluții până ești mulțumit de rezultat.

Încă ceva, dacă am înțeles bine amplasamentul pe teren, aș face rocada living-bucătărie. Da, știu că ai vrea să ieși din bucătărie pe terasă, dar mi se pare mai bine ca, în schimb, când cugeți în living să vezi grădina , nu gardul.

Ah, și mută ușa de la dormitorul matrimonial în așa fel încât să cuprindă și baia. De curiozitate, care este structura familiei?

Edited by iladi, 25 February 2019 - 07:58.


#24
mmmgigi

mmmgigi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 20.06.2008
@alex_manea: Nu ai specificat bugetul! care este f important la proiecte din astea mai atipice.
Arhitectul meu zicea ca orice linie pe proiect costa. Ca urmare eu zic ca diferenta dintre varianta actuala a proiectului tau presupune costuri aproape duble decat o varianta compacta.
Totodata cu desfasurarea casei pe tot terenul pierzi o gramada de gradina si spatii verzi. 1000mp nu este f mult.
Nu vad nicaieri spatii de depozitare. Ce faci cu lopata si roaba? Le faci un sopru in fata terasei?
Nu zic ca nu arata bine proiectul, dar gandeste-te prima data la niste lucruri practice si in primul rand daca chiar iti permiti sa ajungi la rezultatul final visat.

#25
alex_now

alex_now

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 555
  • Înscris: 21.07.2018
@iladi - Ciudata tactica daca ma intrebi pe mine, n-am mai auzit de astfel de discount-uri. O sa incerc sa gasesc si o firma specializata pe partea asta energetica, sa vad cum ar putea sa ma ajute in stadiul de proiect. Suprafata radianta = geamuri? In ecuatia ta ma refer. Multumesc pentru incurajari, asta incerc sa fac, sa gasesc solutiile care imi vor permite sa construiesc la ce m-am gandit si totusi sa iasa ceva ok de intretinut. Initial erau invers bucataria si living-ul, dar mi-am dat seama ca pana si acum, la bloc, stau mai mult in bucatarie decat in living. Nu vreau baia in dormitorul mare, nu-mi place ideea, prea ca la hotel :) Momentan suntem doar eu si prietena mea. Sigur vor mai fi niste pisici si caini. In rest, nu se stie :)

@mmmgigi - Bugetul e undeva la 100k de euro pentru casa la cheie. Sunt 175 mp construiti acum. Deci ar veni vreo 570 de euro pe mp. N-am pretentii de cine stie ce finisaje, unele medii sau usor peste imi sunt suficiente, prefer sa investesc intr-o mai buna izolatie termica. Daca stai sa analizezi, proiectul nu e unul complicat: sunt de fapt 2 casute legate de un hol. In varianta actuala, imi ramane destul teren pentru ce vreau eu sa fac: gazon, pomi, o mini-sera. Am in plan si o magazie de vreo 20mp in care sa depozitez bicicletele, cauciucurile, uneltele de gradina, masina de tuns iarba, etc. Nu stiu insa daca sa o prind de acum in proiect sau sa o las pentru peste cativa ani. Varianta 1 implica mai multi bani, c-ar trebui sa o construiesc pana expira A.C., la varianta 2 nu stiu daca va mai trebui sa fac alt proiect atunci.

#26
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,971
  • Înscris: 01.03.2013

View Postalex_now, on 25 februarie 2019 - 09:29, said:

100k de euro pentru casa la cheie. Sunt 175 mp construiti acum.
Nu cred ca-ti ajunge.
Am teren 477 mp si o casa tot de 175 mpc, dar geometrie mult mai simpla ca a ta, cu doar 25 mp geamuri (nici unul nu este tip cortina), termoizolatie doar 12 cm polistiren, cu toate utilitatile in fata portii...

Am depasit 100 K EUR si inca nu-s gata. Am inclus in acesti bani ABSOLUT TOT:
- costurile cu arhitectul, obtinerea AC, toate taxele pentru receptie si intabulare
- decopertat teren, eliminat moloz
- gard, imprejmuire
- porti, balustrade, automatizare poarta auto
- pavaj
- adus pamant de umplutura, bun pentru gazon
- toate bransamentele la toate utilitatile

Finisajele la mine sunt cu gresie si faianta din dedeman, de max. 50 RON / mp, obiecte sanitare tot de la dedeman...

#27
alex_now

alex_now

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 555
  • Înscris: 21.07.2018
@kolfleading - Eu ziceam 100k doar casa. Proiectul, cheltuielile cu trasul utilitatilor (nu e nimic pe teren momentan), lucrarile necesare la teren, gardul, etc. nu-s in banii astia.

Edited by alex_now, 25 February 2019 - 09:52.


#28
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,291
  • Înscris: 29.04.2008

View Postalex_now, on 25 februarie 2019 - 09:29, said:


la bloc, stau mai mult in bucatarie decat in living.

Nu vreau baia in dormitorul mare, nu-mi place ideea, prea ca la hotel

Momentan suntem doar eu si prietena mea. Sigur vor mai fi niste pisici si caini. In rest, nu se stie


Bugetul e undeva la 100k de euro pentru casa la cheie. Sunt 175 mp construiti acum.

la bloc.... Va trebui sa te obisnuiesti cu ideea ca casa nu e bloc. Sau cel putin, asa ar trebui sa fie.

Dap, pare ca la hotel, dar are niste avantaje practice.

In acest caz, de ce atatea dormitoare?

In principiu bugetul ar trebui sa fie undeva cam la limita, dar fezabil, cu putina atentie.

#29
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,971
  • Înscris: 01.03.2013

View Postalex_now, on 25 februarie 2019 - 09:52, said:

@kolfleading - Eu ziceam 100k doar casa. Proiectul, cheltuielile cu trasul utilitatilor (nu e nimic pe teren momentan), lucrarile necesare la teren, gardul, etc. nu-s in banii astia.
Atunci ai sanse sa te incadrezi.

#30
alex_now

alex_now

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 555
  • Înscris: 21.07.2018
@iladi - Da, asa e, dar chiar si la casa ma vad mai mult stand in bucatarie, mai ales ca o sa fie mai luminata. Dar o sa ma mai gandesc la problema asta. Am zis 3 dormitoare ca sa fie future-proof, nu se stie. Momentan, unul poate fi folosit pe post de birou, unul pe post de mini-sala. Si ma gandesc si la faptul ca, daca as vrea sa vand la un moment dat, o casa cu 3 dormitoare e mai cautata decat una cu 1 sau 2.

Ce parere aveti de ideea cu lipsa placii in corpul de jos si de Velux in invelitoare?

#31
mmmgigi

mmmgigi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 252
  • Înscris: 20.06.2008

View Postalex_now, on 25 februarie 2019 - 09:29, said:

@mmmgigi - Bugetul e undeva la 100k de euro pentru casa la cheie. Sunt 175 mp construiti acum. Deci ar veni vreo 570 de euro pe mp. N-am pretentii de cine stie ce finisaje, unele medii sau usor peste imi sunt suficiente, prefer sa investesc intr-o mai buna izolatie termica. Daca stai sa analizezi, proiectul nu e unul complicat: sunt de fapt 2 casute legate de un hol.

Eu zic ca o sa te lamuresti in momentul in care iti face arhitectul un calcul simplu al volumului de caramida. O sa constati ca exact acelasi volum intra intr-o casa cu probabil 300mp construiti.

View Postalex_now, on 25 februarie 2019 - 10:14, said:

Ce parere aveti de ideea cu lipsa placii in corpul de jos si de Velux in invelitoare?

arata superb, dar costurile cresc pe masura.
Insa nu isi prea are rost daca faci geamurile suficient de mari.

Edited by mmmgigi, 25 February 2019 - 10:20.


#32
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,951
  • Înscris: 17.01.2012

View Postalex_now, on 24 februarie 2019 - 14:27, said:


@filipxxx - mie imi surade ideea cu incalzirea in pardoseala. Am doua potentiale probleme cu asta: (1) cat de reliable sunt tevile alea flexibile (n-as vrea ca peste 5 ani sa ma apuc sa sap si sa caut fisuri), si (2) problema cu ridicarea prafului de care tot aud.

IPAT-ul (încălzirea-n pardoseală) e cea mai economică variantă..., nu te mai gândi la alte prostii (gen praful din aer sau alte alea...)
io n-am auzit să se fi spart vreo țeavă bine pusă!!!

#33
filipxxx

filipxxx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,917
  • Înscris: 25.04.2006
E spectacol sa ai asa ceva, dar maxim la living. La abordare fara placa de sus trebuie neaparat o inaltime peste medie altfel arata ciudat si nu renteaza pe toata suprafata casei, costurile sa incalzesti si sa racesti o incapere foarte inalta sunt imense raportat la una normala cu pod de-asupra. Nu mai zic de constructia propriu-zisa, ma gandesc doar cat iti iau muncitorii sa iti izoleze tot acoperisul urcati pe schele. Genul acesta de case il vad mai potrivit pentru structuri de lemn sau metal unde structura si finisaje merg mult mai repede si usor.

#34
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,951
  • Înscris: 17.01.2012

View Postalex_now, on 25 februarie 2019 - 10:14, said:

Ce parere aveti de ideea cu lipsa placii in corpul de jos si de Velux in invelitoare?

lipsa plăcii o înlocuiești cu învelitoare pt acoperiș din panouri sandwich cu poliuretan cu grosimea de cât te ține buzunarul (10-20 cm) - soluția e fantastic de bună, am io!

View Postalex_now, on 24 februarie 2019 - 12:23, said:

- Ferestrele- acum avem cativa pereti integral geam si sunt destul de sceptic si asupra costului si asupra pierderilor de caldura

e foarte frumos cu pereți de sticlă
pt eficientizarea izolării termice poți prinde în proiect ca aceste ferestre gigant să fie dotate, atât la int cât și la ext (dacă ai buget),  cu rulouri din aluminiu care au la interior spumă poliuretanică
io am la toate ferestrele, dar doar la ext și=ți pot spune că există o diferență deosebită iarna când bate vântul, iar în sobă tot 2 saci de peleți ard...

#35
filipxxx

filipxxx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,917
  • Înscris: 25.04.2006
@gushpi Cum te descurci vara cu caldura si soarele? Ma interesa sa fac acoperis de asta la ceva care se vrea camera tehnica si depozitare in spatele casei, insa am fost in niste service-uri facute cu asa ceva si vara erai ca in cuptor, acoperis din sandwich de 10 cm si sigur era insuficient ca sa tina soarele departe.

#36
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,951
  • Înscris: 17.01.2012
io am așa (de la ext la int):
-panou sandwich de 5 cm (dar regret, trebuia de 10)
-scândură 2,5 cm
-polistiren EPS de 10 cm
-folie anticondens - inutilă, dar o cumpărasem deja Posted Image
-osb de 10 mm
-aer 60 cm, închis apoi cu rigips (casă P+M, deci făr-de pod!)

ultima casă din cartier de pe care se topește zăpada e a mea
vara (când 'mnezeu  exagerează cu canicula) AC-ul merge cam de la 18 la 24
-casă orientată spre S-V

Attached Files



Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate