Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 

Schimbare scaune Microcar si inmatriculare

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
likeme

likeme

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 24.02.2019
Salut, am un Microcar virgo 3 si as vrea sa ii schimb scaunele fata cu altele 2 care sunt rabatabile si o bancheta in spate. Stiti cumva daca se potrivesc scaunele de lupo? Sau imi puteti da un link unde gasesc scaune si bancheta special pentru microcar sau macar ceva care sa se potriveasca?
Si masina e inmatriculata in Targu Jiu cu numere galbene, si eu as vrea sa o inmatriculez in Bacau cu numere de masina normala, cam cat m-ar costa si ce acte imi trebuie?

#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Întreabă și tu la acte auto de costuri că poate diferă de o mașină normală.

Quote



Acte necesare inmatriculare auto 2019. Ce trebuie sa aveti la dosar:
cerere de inmatriculare tipizat (este gratuita si o puteti descarca de pe Internet sau o gasiti la DRPCIV);
fisa de inmatriculare auto vizata la Directia Impozite si Taxe Locale de sector semnata de fostul si de actualul proprietar, in cazul persoanelor juridice este nevoie si de stampila firmei (original); Daca vanzarea are loc in Bucuresti puteti face aceasta fisa. In provincie nu se mai elibereaza, stampila de la fisc se pune pe contractul de vanzare-cumparare,
cartea de identitate a vehicului (original si copie);
certificatul de inmatriculare al fostului proprietar in care acesta a inscris transmiterea dreptului de proprietate (talonul - original). ITP-ul trebuie sa fie valabil (inspectia tehnica periodica);
contractul de vanzare-cumparare sau factura (in original si copie) Contractul de vanzare-cumparare trebuie stampilat de institutiile fiscale;
actul de identitate al solicitantului (original si copie);
asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) cu numele noului proprietar (copie);
dovada de plata a contravalorii certificatului de inmatriculare (talon auto - original - 37 lei); Se poate plati pe loc politistului;
placutele cu numarul de inmatriculare vechi, daca vreti/trebuie sa le schimbati (40 lei) sau dovada ca fostul proprietar le-a rezervat;
certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Roman (original) si ITP - doar pentru masinile aduse din strainatate 450 lei;
documentele de inmatriculare eliberate de autoritatile straine (original), precum si placutele de tranzit sau dovada ca masina a fost adusa pe platforma;
dovada platii TVA pentru masinile aduse din UE daca autoturismul va fi inmatriculat de o firma neplatitoare de TVA sau o persoana fizica - formularul "Certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea aduagata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport"
dovada efectuarii formalitatilor vamale de import - doar pentru masini din afara UE
Etape si costuri inmatriculare auto
Atunci cand cumparati o masina, pentru a face rapid actele, va puteti intalni cu vanzatorul la Directia Impozite si Taxe Locale (Administratia Locala) de sectorul de care apartine. In provincie, sunt firme care fac acest lucru langa sediile primariilor sau politiei. Aici gasiti un birou unde puteti face actele: contract de vanzare-cumparare (5 exemplare - 3 urmand sa fie stampilate de fisc si vor ajunge la cumparator), fisa de inmatriculare - care trebuie sa contina stampila de scoatere din evidenta de catre vanzator in baza prezentarii contractului de vanzare-cumparare cu noul proprietar, a cartii de identitate a vehiculului si a actului de identitate.
Odata ce avem contractul de vanzare-cumparare incheiat cu vanzatorul si stampilat de Directia Impozite si Taxe Locale a acestuia, ii mai cerem vanzatorului sa semneze pe spatele talonului unde scrie: Instrainat de .... la data de ..., pentru ca fara semnatura vanzatorului pe spatele talonului politistul va refuza dosarul.
Dupa ce vanzatorul a incheiat contractul de vanzare-cumparare, l-a stampilat la institutia financiara, ne-a inmanat cartea masini si talonul, ii putem da banii pe autoturism.


Daca masina este cumparata de la o firma, vom merge mai intai la sediul acesteia pentru a ne elibera factura. Vom cere o semnatura si o stampila pe spatele talonului, iar dupa aceea impreuna cu un delegat al firmei vom merge la Directia Impozite si Taxe Locale pentru a primi fisa de inmatriculare vizata.
Trebuie sa cereti vanzatorului si o copie dupa asigurarea RCA, pentru a putea circula cu masina cateva zile pana o inscrieti pe numele noului proprietar. Daca masina nu are deloc RCA puteti face asigurare in vederea inmatricularii in ziua cumpararii autoturismului si va fi valabila incepand chiar din ziua aceea (este singurul caz in care RCA-ul este valabil din ziua in care il faceti).
Urmatorul pas este sa mergeti la Directia Impozite si Taxe Locale unde aveti domiciliul, pentru a trece masina in evidenta si a primi o stampila pe 3 contracte de vanzare-cumparare si pe fisa de inmatriculare. Cumparatorul ia masina cu impozitul platit pe anul in curs, obligatia de a plati impozit ii revine de la 1 ianuarie in anul urmator.
Taxa de 37 de lei pentru eliberarea certificatului de inmatriculare (talon) se plateste direct politistului sau prin internet banking, virament, mandat postal catre contul unic deschis de catre fiecare Institutie a Prefectului. Plata in numerar se poate face la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului si la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).


Taxa pentru placutele de inmatriculare se plateste politistului care va primeste dosarul la DRPCIV si costa 40 lei - numere la rand sau 85 de lei pentru numere preferentiale. Daca sunteti din acelasi oras puteti pastra numerele si nu veti mai plati nicio taxa. Daca le schimbati trebuie sa le predati politistului, odata cu dosarul. Aflati aici daca este disponibil numarul de inmatriculare preferential.

Sursa
https://www.wall-str...i-si-etape.html

Cu scaunele.
Le măsori frumos pe ale tale, apoi le măsori pe cele pe care le vrei. Dacă bat la dimensiuni, șinele se pot modifica relativ ușor.

Spor la muncă.

UIte un nene ce dezmembrează ca a ta

https://www.olx.ro/o...html#2862b5da64

Fă o întrebare.

Edited by waterman, 24 February 2019 - 10:55.


#3
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Copilul nu vrea scaune originale, el vrea sa puna rabatabile, sa mai bage o bancheta in spate. Ca nu incape bancheta, usile nu sunt destul de mari sa poata intra cineva in spate, ca e ilegal, nu conteaza pt el.

#4
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,786
  • Înscris: 25.06.2007

 likeme, on 24 februarie 2019 - 10:38, said:

Salut, am un Microcar
Și eu am un Microcar, îl folosește băiatul meu cel  mare. Tu crezi ca o troșcoletă din asta mai poate urca vreo panta, sau accelera cât de cât cu 3-4 persoane in el? Plus că e ilegal.

Edited by Karhu, 24 February 2019 - 12:07.


#5
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,857
  • Înscris: 30.11.2017
Păi o pantă o urci şi cu co căruţă cu un cal. Asta tot are vreo 25 cai putere de ce nu ar merge?

Doar nu trebuie 350 CP ca să duci 3-4 persoane.

#6
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,786
  • Înscris: 25.06.2007

 cipri2bau, on 24 februarie 2019 - 12:15, said:

...
6 cp are.
Asta a lu’€™ fiu-meu, dacă-s doi in ea, la panta imediat gâfâie, scade viteza de la 50 la 30-35 imediat, cu accelerația la maxim.

Edited by Karhu, 24 February 2019 - 12:23.


#7
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,857
  • Înscris: 30.11.2017
Să înţeleg că lăstunul era mai puternic?

Cât consumă microcarul ăsta? e cu motor de motoretă sau de drujbă dacă are doar 6 cai?

Şi totusi cu 6 cai frumoşi înhămaţi la o căruţă poţi sui bine dealul cu 2-3 persoane în trăsură. Oricum merg înhămaţi 2 maxim 6.

#8
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Mobra avea 4 cai, 4 viteze, Hoinarul 5CP, 5 viteze,  mult mai usoara decat masinuta, abia urcai la deal cu 2 persoane.

#9
likeme

likeme

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 24.02.2019

 rumegus, on 24 februarie 2019 - 11:50, said:

Copilul nu vrea scaune originale, el vrea sa puna rabatabile, sa mai bage o bancheta in spate. Ca nu incape bancheta, usile nu sunt destul de mari sa poata intra cineva in spate, ca e ilegal, nu conteaza pt el.
Il omologhez dupa modificarile astea.

#10
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Degeaba-l omologhezi tu, daca nu ti-l omologheaza la RAR. Ai vazut macar o masinuta din asta in realitate? Ai vazut cat loc ramane in spatele scaunelor din fata? Nici daca gasesti un set de scaune de Lastun, nu incap. Sa nu zic de acces. Cauta pe net poze cu masini care au si versiunea cu 2, si cu 4 usi, un Golf de ex, sa vezi cu cat e mai lunga usa la una cu2, fata de una cu 4 usi. Ia vezi in carte, care e mma, greutatea maxima ce poate fi incarcata in masina, apoi gandeste-te la omologare.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate