Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior
 ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...
 Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 

Intoleranta la gluten

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#37
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,813
  • Înscris: 15.08.2014
Daca au apucat si 60 de ani. In Africa sunt tari unde speranta de viata e sub 50 de ani, dar stie Tipiric mai bine ca OMS-ul
Inteleg ca e o lovitura grea pt tine, dar fi optimist, ca nu e ca si cum ai mai avea de trait 3 luni. Te adaptezi si asta e.

#38
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Teste pentru intoleranta la gluten

Testul nr.1 | TTG – IgA

Exista mai multe teste de sange pe care medicii le recomanda pentru boala celiaca, dar cel mai precis si mai frecvent utilizat, indiferent daca simptomele sunt prezente sau nu, este testul TTG – IgA (Tissue Transglutaminase Antibodies). Testul TTG – IgA va fi pozitiv la aproximativ 98 % dintre pacientii cu boala celiaca, care sunt pe un regim alimentar care contine gluten. Acest fapt arata cat de precis este testul. Acelasi test va deveni negativ la aproximativ 95 % dintre persoanele sanatoase, fara boala celiaca. Aceasta lucru demonstreaza specificitatea testului.
Exista, insa, riscul obtinerii unui rezultat fals pozitiv, in special pentru persoanele cu boli autoimune asociate, cum ar fi diabetul zaharat de tip 1, boli hepatice cronice, tiroidita Hashimoto , psoriazis sau artrita reumatoida si insuficienta cardiaca.
Testul nr.2 | EMA

Testul EMA  (IgA Endomysial antibody) are o specificitate  de aproape 100 % , dar nu este la fel de precis ca testul TTG – IgA. Aproximativ 5-10% din persoanele cu boala celiaca nu au un test EMA pozitiv. De asemenea, este foarte scump, în comparație cu TTG – IgA. Este de obicei recomandat pacientilor dificil de diagnosticat.
Testul nr.3 | IgA seric total

Acest test este utilizat pentru a verifica deficitul de IgA, o afecțiune inofensiva, de obicei asociata cu boala celiaca. Se recomanda in cazul unui rezultat negativ la testele TTG – IgA sau EMA. In cazul in care exista un  de deficit de IgA , medicul dumneavoastra va poate recomanda un nou test DGP(Deaminated gliadin peptide) – IgG si IgA.
Testul nr.4  | (IgA și IgG DGP)

In multe alimente procesate, graul trece printr-un proces de dezaminare, ceea ce face ca amestecul cu alte ingrediente sa se faca mai bine. Acest proces chimic, de asemenea, continua in intestine, fapt care poate complica si mai mult problemele digestive. Organismul uman poate tolera orice alta forma de gluten, cu exceptia gliadinei deaminate .
Acest test poate fi utilizat pentru o evaluare  suplimentara pentru boala celiaca la persoanele care au deficit de IgA sau la persoanele care au un rezultat negativ la testele pentru detectarea anticorpilor TTG sau EMA .
Testul nr.5 |  Testul genetic

Persoanele predispuse la intoleranta la gluten si care pot dezvolta in timp boala celiaca sunt purtatoare ale genelor HLA DQ2 si DQ8 si anume pana la 40% din totalul oamenilor. Din moment ce doar 1% din totalul populatiei  dezvolta boala celiaca, prin depistarea celor doua gene HLA DQ2 sau DQ8 nu se pune   automat diagnosticul de boala celiaca si nici nu inseamna ca se va dezvolta vreodata boala celiaca.
Testarea genetica poate fi folosita pentru a exclude boala celiaca, atunci cand un pacient este deja pe o dieta fara gluten sau dieta ori rezultatele testelor nu sunt concludente. De asemenea testarea genetica este recomandata in cazul rudelor de gradul I (rude ale pacientilor deja diagnosticati cu boala celiaca), stiind fiind faptul ca  aceasta boala este genetica. Testarea genetica se poate face prin analize de sange , test de salivă sau un tampon de obraz .
Testul nr.6 | Endoscopia digestiva superioara

O biopsie luata in timpul unei endoscopii gastro-intestinale superioare poate fi indicata  pentru a confirma boala celiaca dupa ce prezenta anticorpilor a fost stabilita. Uneori, o biopsie confirma diagnosticul  de boala celiaca, atunci cand o persoana este testata pentru o alta afectiune. In cazul in care biopsia prezinta semne de boala celiaca (cum ar fi vilozitati anormale si prezenta inflamatiei la nivelul intestinului subtire), se va recomanda o dieta fara gluten.
In ultimul timp cercetatorii de la  Walter si Eliza Hall Institute au lucrat la un nou test ( ELISPOT) prin care pot diagnostica rapid si cu precizie boala celiaca, fara a fi nevoie de o expunere prelungita la gluten.  Testul este recomandat acelor persoane care au trecut deja la dieta fara gluten in lipsa unui diagnostic precis.
Descoperirile noastre dezvaluie ca acest test de sange este precis dupa numai trei zile de consum de gluten, nu cateva saptamani sau luni necesare in mod traditional sau folosind biopsii intestinale„, a declarat Dr. Tye -Din de la Walter si Eliza Hall Institute. Cu acest test, a fost detectat nivelul de celule T cunoscut fiind faptul ca boala celiaca este cauzata de o reactie anormala imuna (celule T) la prezenta glutenului in dieta, ceea ce duce la deteriorarea intestinului subtire.





Si nu in cele din urma pentru UNII o vizita la psiholog.

#39
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
La psiholog cred ca ai nevoie dumneata.Te-am mai rugat sa nu faci flame daca nu vrei sa aduci ceva constructiv.E ultima oara cand te rog inainte sa-ti fac report la moderator.

#40
robi666

robi666

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 19.06.2011
Scuzati ca trezesc acest fir mai vechi (bine ca nu e din 2013), las o informatie pentru viitorii cititori. Aceste intolerante nu sunt "boli moderne" sau nu sunt "la moda", pur si simplu este vorba despre organismul nostru care cateodata nu face fata unor lucruri. Asa cum exista alergii la polen etc., asa exista si aceste intolerante.

Pentru cei care inca nu sunt convinsi: aprox. doua treimi din populatia asiei este intoleranta la lactoza. Iar conform unor date pe net, mai mult de jumatate din populatia globului este intoleranta (60-70%), iar acest lucru este normal. Noi europenii suntem mai speciali, ne-am adaptat la lapte, insa acest lucru nu este normal la adulti. Doar la sugari

#41
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,120
  • Înscris: 04.02.2011
Eu am o oarecare intoleranță la gluten, mă arde la stomac, m-am obișnuit, folosesc pentru lipii un mix de fibre, fulgi de cocos, făină de tapioca și făină de arorut cu semințe de cânepă, uneori chiar semințe de tef. Iasă ceva chiar mai bun ca din cereale. Desigur, prețul este mai ridicat.

Edited by benis, 25 January 2021 - 23:08.


#42
cincicinci

cincicinci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 20.02.2013
Toate intolerantele sunt nu la gluten lactoza fructoza...aburi. intolerantele se fac la insecticide , pesticide, modificari genetice in trecut ddt. De la ddt a aparut poliomielita. Pesticidele de acum si insecticidele sunt acelasi ddt diluat si se manifesta cu neuropatii ca la ddt.
Nu s-a schimbat nimic.
Bayer a cumparat Montesanto si are grije de sanatatea noastra ca atunci cand a aprovizionat marele razbel cu pocnitori pe marele conducator de atunci tot opera lor
Mancati cu grije ,🥰
Daca scoateti glutenul din alimentatie in cateva luni se vad rezultatele verificat pe interstinu meu. Mananc orez cu legume fierte sau la gratar, pui vaca, peste, curcan, porc slab ...carnuri slabe. Am si intoleranta la lactoza dar 10 gr branza , merge.
Ma simt excelent dupa 2 luni de regim dar trebuiesc vitamine pe care nu le contin alimentele pe care le mananc sau nu le asimilez pentru ca intestinul care face absorbtia este bolnav. Am incercat vitamine si minerale din farmacii dar imi provoaca diaree. Mai cercetez. Se pare ca nu se absorb vitaminele adek probabil calciu si magneziu.

View Postrobi666, on 18 ianuarie 2021 - 22:18, said:

Scuzati ca trezesc acest fir mai vechi (bine ca nu e din 2013), las o informatie pentru viitorii cititori. Aceste intolerante nu sunt "boli moderne" sau nu sunt "la moda", pur si simplu este vorba despre organismul nostru care cateodata nu face fata unor lucruri. Asa cum exista alergii la polen etc., asa exista si aceste intolerante.

Pentru cei care inca nu sunt convinsi: aprox. doua treimi din populatia asiei este intoleranta la lactoza. Iar conform unor date pe net, mai mult de jumatate din populatia globului este intoleranta (60-70%), iar acest lucru este normal. Noi europenii suntem mai speciali, ne-am adaptat la lapte, insa acest lucru nu este normal la adulti. Doar la sugari

Oare de ce sunt aia intoleranti la lactoza? Traiasca pesticidele si i secticidele, la noi au dat mai cu mila. Te rog sa mergi pe campuri primavara sa vezi muntii de pesticide azot si alte tampenii si pe urma sa mananci painea aia si sa vezi si niste lapte asiatic.

Edited by cincicinci, 08 January 2023 - 15:53.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate