Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Intoleranta la gluten
Last Updated: Jan 08 2023 15:58, Started by
Kean
, Feb 23 2019 15:38
·
0
#19
Posted 23 February 2019 - 19:41
Alimentele cu gluten nici nu-s asa multe, atata ca ne-am obisnuit sa le mancam noi ca porcii. Doar am dat mai sus 10 moduri in care poti sa faci paine fara gluten.
Fara gluten poti avea o alimentatie chiar mai diversificata si sanatoasa decat inainte cand mancai gunoaie. |
#20
Posted 23 February 2019 - 19:50
#21
Posted 23 February 2019 - 19:51
asta e o moda noua cu glutenul. pe afara face ravagii din pacate prin capul celor saraci cu duhul. unii mai si platesc ca sa le gaseasca boala asta inchipuita...
nu mai mancati ma kkt ca kkt va iese la analize.... Edited by belogerer, 23 February 2019 - 19:52. |
#22
Posted 23 February 2019 - 19:52
"Berea poate fi produsa si din cereale, cum ar fi mei, orez, sorg, hrisca și porumb, cereale care nu contin gluten, iar in acest caz nu declanseaza un raspuns autoimun la persoanele cu boala celiaca.
Unii producatori de bere declara ca berea nu prezinta nici un pericol daca aceasta are continut redus de gluten (sub 20 ppm). In cele mai multe tari, acest continut redus de gluten face ca berea sa fie clasificata din punct de vedere tehnic drept bere fara gluten." |
#23
Posted 23 February 2019 - 19:56
petit_christian, on 23 februarie 2019 - 17:48, said:
Glutenul se gaseste in principal in cereale, dar nu in toate, orezul brun, nu are gluten Da,in orez nu este in cartofi nu este dar cand faci un sos iti trebuie paine sa stergi farfuria sau la supe. Mizu, on 23 februarie 2019 - 19:52, said:
, Unii producatori de bere declara ca berea nu prezinta nici un pericol , Tu mai crezi ce zice industria alimentara sau industria pharma in ziua de azi.Aia ar vinde si pe ma-sa sa faca catiguri de milioane si miliarde.Industria pharma din SUA face castiguri de 30 miliarde anual numai din statine. |
#24
Posted 23 February 2019 - 20:07
Problema ta e ca dupa o anumita varsta iti schimbi mai greu obiceiurile, dar poti face supa mai usoara ca sa nu ai nevoie de paine la ea, cumpara-ti o carte de bucate pentru celiaci.
|
#25
Posted 23 February 2019 - 20:10
Mai taie din ele, daca eu de doua spatamini manic fara piine, si maninc ciorba zilnic, tu imi spui ca nu se poate. Daca ai vointa se poate,daca nu, te plingi. Daca vrei sa slabesti, la motivatie si vointa trebuie sa lucrezi, ca daca nu, degeaba, mereu vei gasi motive.
Exact acelasi comportament il au si dependenti de alcool,droguri si tigari (aici intru si eu deocamdata,dar am de gind sa ma las si is constient ca in fara de prostie nu am motiv sa fumez). Si ca sa pun problema altfel, daca nu maninci sosuri mori, faci vreo boala fatala? Nu poti sa le maninci fara piine, renunti la sosuri si gata, pb rezolvata. Repet, asta daca vezi sa slabesti,sa ai o viata sanatoasa, daca nu mereu vei gasi cite ceva de care sa te agati. Si iti spun fara rautate, din experienta proprie,vai cum sa mainici fara piine, vai cum sa nu maninci aia si ailalta. F simplu, nu mai maninci si gata, ti e greu 3 zile si aia e. |
#26
Posted 23 February 2019 - 20:13
petit_christian, on 23 februarie 2019 - 17:29, said:
Nu stiu ce e aia alimentatie ketonica, mi am facit singur meniul pe baza a ce imi place, am redus cantitatile f mult, dar treptat si m am apucat de sport. , Alimentatia ketonica se bazeaza pe eliminarea tottala sau aproape eventual 5% maxim a hidrocarburilor din alimentatie.Energia e furnizata corpului din glucoza (zahar) care e obtinut din zaharul ingerat si din hidrocarburi.Alimentatia ketonica se reduce la maxim 5% hidrocarburi,legume fructe fara zahar sau cu continut extrem de mic si grasimi.In momentul cand ficatul nu mai poate produce glucoza din HC si zahar,trece pe grasimi si incepe sa fabrice agenti ketonici.Agentii ketonici sunt produsi si de creier din glucoza pentru ca creierul se hraneste cu agenti ketonici.In momentul cand ficatul va incepe sa produca intregul necesar de energie din grasimi cu agenti ketonici se zice ca esti in proces metabolic de ketoza.Alimentatia ketonica se foloseste pentru vindecarea epilepsiei si in tratarea bolii Alzheimer.Multi culturisti trec inainte de un concurs important pe alimentatie ketonica pentru definire.E un proces mai greu de trecere de la alimentatie normala pe cea ketonica dar daca reusesti si te mentii in el ai multe avantaje.Se foloseste si ca si cura de slabire fara efect de yo yo.Normal ca trebuie sa vorbesti cu un doctor internist sau endocrinolog nu stiu sigur daca vrei sa incepi,intrucat trebuie sa faci analize la anumite intervale de timp sa te afli in parametrii normali de functionare a corpului. |
#27
Posted 23 February 2019 - 20:15
De fapt organismul uman poate trai f bine doar cu carne fiarta, la cuptor sau gratar si legume crude/la gratar si fructe. Fara lactate, patiserii si alte alea. Carne si legume, si dieta asta e chiarf sanatpasa, in 2017 am slabit asa vreo 20 de kg, dar avind si alte pb am.pus inapoi vreo 15, dar nu imediat, in vreo citeva luni bune.
O singura concluzie, ori avem vointa, ori nu, restul sunt mofturi. |
#28
Posted 23 February 2019 - 20:15
petit_christian, on 23 februarie 2019 - 20:10, said:
, Si iti spun fara rautate, din experienta proprie,vai cum sa mainici fara piine, vai cum sa nu maninci aia si ailalta. F simplu, nu mai maninci si gata, ti e greu 3 zile si aia e. La mine aici in Austria este si paine fara gluten nu ma plang,dar imi pare rau de fasole,mazare si altele. |
|
#29
Posted 23 February 2019 - 20:24
Sa iti spun drept eu m am ingrasat in parte bolii pe care o am si acum este sub control si in parte lacomiei. Dupa ce ajung la kg dorite, stomacul se va fi micsorat si va fi la dimensiuni normale si voi evita festinurile,prajelile, piinea si produse de patiserie cit mai putine. Daca stomacul se mareste f tare,.poti sa tii orice dieta. Daca e la dimensiuni ok, esti putin atent la cantitate si faci vreun sport poti sa maninci orice ca te mentii.Dar in cantitati limitate, ca daca stomacul se mareste din nou,te invirti in jurul cozii.
Referitor la boala te inteleg,ca si eu sunt bolnav si am niste constringeri,dat asta este,ce sa facem? Plinsul nu rezolva nimic, ne adaptam, luam lucrurilecum sunt si asta e. Fasolea si mazarea au proteina vegetala si fibre, fibre gasesti in legume si bagi proteina animala si aia e, o sa te obisnuiesti si fara ele, nu trebuie sa te lasi cuprins de neputinta ca iti faci mai rau. Capul sus, o noua etapa a vietii tale tocmai a inceput, cu plusuri si minusuri ca orice altceva pe lumea asta. Curaj! Edited by petit_christian, 23 February 2019 - 20:26. |
#30
Posted 23 February 2019 - 20:27
Kean, on 23 februarie 2019 - 19:50, said:
Da si fasolea boabe si mazarea si fructele de mare.De aia ma strofoc ca imi placeau foarte mult si trebuie sa le inlocuiesc.Si berea ca doara se fermenteaza cu grau si alte sorturi de cereale. Ce PLM are legatrura cu glutenul ?. A devenit lumea maniaca de la zvonacii cu boala glutenului. De mai bine de 2000 de ani mananca lumea produse cu gluten la greu si acu s-a sculat catorva sa faca ei afaceri bune si sa promoveze produse fara gluten... Un mai mare cacat nu am auzit. Sunt o mica parte din oameni ce au intoleranta la gluten, dar este la fel de comparabila cu intoleranta la lactoza, sau la fel de comparabila cu alte alergii, ce pot fi diverse. Selectia naturala sa-si spuna cuvantul. Edited by keta, 23 February 2019 - 20:28. |
#31
Posted 23 February 2019 - 20:37
Daca omul a fost diagnosticat cu boala asta, de ce faci scandal? Ghinionul lui sa fie printre aia putini. Eu am o boala de care sufera 2% din populatia globului, ce sa fac? sa pun medicii la indoiala, cind ei au investigat cu aparatura moderna, cind vad ca exista o imbunatatire enorma a calitatii vietii, sa neg realitatea, doar ca procentul de bolnavi e f mic?
Asa si cu el, are boala asta, se acapteaza. |
#32
Posted 23 February 2019 - 20:51
#33
Posted 23 February 2019 - 20:57
keta, on 23 februarie 2019 - 20:27, said:
, Selectia naturala sa-si spuna cuvantul. Du-te ma,daca te trimit la instalatii solare unde de obicei iti faci veacul si ai avut cateva suspendari pentru spam si flame zici ca-s baiat rau.Daca nu esti afectat si nu vrei sa participi la discutie vria ancora te rog. |
|
#34
Posted 23 February 2019 - 21:04
Ia du-te printr-o tara Africana, Venezuela, Coreea de Nord, Cuba si alte Vagauni si spune-le de intoleranta de la orice aliment, care vrei tu.
O sa te manance de viu. |
#35
Posted 23 February 2019 - 21:12
Normal, ca aia cu intolerante, alergii, fel de fel de boli, is putrezi de mult. Au ramas in viata numai cei mai sanatosi. Te ai gindit mult pina sa spui asa o prostie?
|
#36
Posted 23 February 2019 - 21:14
Tipiric, on 23 februarie 2019 - 21:04, said:
Ia du-te printr-o tara Africana, Venezuela, Coreea de Nord, Cuba si alte Vagauni si spune-le de intoleranta de la orice aliment, care vrei tu. O sa te manance de viu. Da mai,aia au murit la 60 de ani si n-au stiut dece ca erau "rosii in obraji" cum se zice pe la noi. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users