Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Intoleranta la gluten
Last Updated: Jan 08 2023 15:58, Started by
Kean
, Feb 23 2019 15:38
·
0
#1
Posted 23 February 2019 - 15:38
De vreo 2 saptamani mi-a descoperit doctorul ca sunt bolnav de "intoleranta la gluten" (pe langa multe altele).Mi-a interzis produsele din grau, orz,fasolea boabe,mazarea,soia,peste,fructele de mare (astea nu ma prea intereseaza oricum) si inca cateva de care nu-mi amintesc. Acum ca persoana invatata cu paine imi cade greu sa ma transfer pe alimentatie "gluten free".
E cineva dintre voi bolnav de acesta intoleranta si cum s-a adaptat in viata de zi cu zi?Si indeosebi ce fel de meniuri foloseste. |
#2
Posted 23 February 2019 - 15:44
Inainte sa faci o schimbare atat de drastica nu e rau sau consulti si un al doilea doctor.
|
#3
Posted 23 February 2019 - 15:45
Kean, on 23 februarie 2019 - 15:38, said:
De vreo 2 saptamani mi-a descoperit doctorul ca sunt bolnav de "intoleranta la gluten" (pe langa multe altele).Mi-a interzis produsele din grau, orz,fasolea boabe,mazarea,soia,peste,fructele de mare (astea nu ma prea intereseaza oricum) si inca cateva de care nu-mi amintesc. Acum ca persoana invatata cu paine imi cade greu sa ma transfer pe alimentatie "gluten free". E cineva dintre voi bolnav de acesta intoleranta si cum s-a adaptat in viata de zi cu zi?Si indeosebi ce fel de meniuri foloseste. Glicemie crescuta..... Suspect de diabet... |
#5
Posted 23 February 2019 - 15:47
Si eu sunt de aceeasi parere - sa consulti alt doctor
Ideea este ca toata viata trebuie sa urmezi o dieta fara gluten Practic trebuie sa fii foarte atent la ce bagi in gura si nu este tocmai usor - mai ales la inceput |
#6
Posted 23 February 2019 - 15:53
Quote Iată însă 6 semne care ar trebui să vă dea de gândit întrucât pot indica prezenţa intoleranţei la gluten (boala celiaca): 1. După ce consumaţi produse pe bază de grâu aaveţi tulburări digestive, probleme la nivelul stomacului şi al intestinelor: gaze, balonare, crampe abdominale, greaţă, constipaţie sau diaree ori o alternare a celor două (care vă duce cu gândul la sindromul colonului iritabil). 2. Aveţi migrene. 3. Durere şi sensibilitate musculară şi a ţesuturilor moi (tendoane, ligamente). 4. Schimbări de dispoziţie. 5. Tulburări neurologice precum ameţeli, dificultate în menţinerea echilibrului, furnicături, dureri şi senzaţii de moleşeală a extremităţilor. 6. Oboseală continuă, acutizată mai ales după mese. *Multe dintre aceste simptome le avem zilnic unii dintre noi... Edited by xmanyacs77, 23 February 2019 - 15:54. |
#7
Posted 23 February 2019 - 15:57
Te scot eu din depresie: https://www.celiaci....ne-fara-gluten/
|
#8
Posted 23 February 2019 - 16:05
underb, on 23 februarie 2019 - 15:44, said:
Inainte sa faci o schimbare atat de drastica nu e rau sau consulti si un al doilea doctor. E nenorocire asta cu glutenul ,iti da totul peste cap ,cica poti sa iei gluten si dupa tacamuri si nu e nevoie decat de 0,01grame ceva de genu. Am si eu din simptomele scrise de xmanyacs77 ,si mai ales oboseala la efort mai alea gafai ,simt ca obosesc dar nu muscular. De la unele alimente simt oboseala ,balonare etc cum ar fi pizza.Oricum nu ma mai intereseaza ca la cate boli si intolerante probabil ca avem ar trebui sa nu mai bem si mancam nimic. |
#9
Posted 23 February 2019 - 16:09
underb, on 23 februarie 2019 - 15:44, said:
Inainte sa faci o schimbare atat de drastica nu e rau sau consulti si un al doilea doctor. Sa-mi zica ce,sa confirme din nou?Am fost la unul privat la care i-am dat pana acum vreo 300€ de a facut analize mai complexe de laborator.La astia cu contracte cu casele de asigurari primesti numai retete cu chimicale de la pharma industry.M-am saturat bre,tot asta mi-a spus ca m-am intoxicat 15 ani cu statine fara sa stiu ca valoarea de 250mg/dl la colesterol era o valaore normala pana in 1980.Abia in 1984 dupa ce industria pharma a reusit cu spaga la mai multi doctori sa declare la o conferinta medicala valoarea normala la 200mg/dl ca sa faca 70% din populatia globului abonata pe viata la chimicalele lor. Sunt chestii care nu sunt cunoscute de foarte multa lume si continua sa se otraveasca cu chimicale sa faca ailalti castiguri de mai multe zeci de miliarde pe an. @ Mizu- vrei sa ma faci brutar pe viata Mizule |
#10
Posted 23 February 2019 - 16:10
Mizu, on 23 februarie 2019 - 15:57, said:
Te scot eu din depresie: https://www.celiaci....ne-fara-gluten/ ar mai face toata ziua. Aa glutenul se gaseste in aproape orice chiar si in coca-cola stiu sigur.In plus ar insemna ca trebuie sa locuiesti singur ca de nu vor manca toti din casa gluten free din cauza unuia. |
|
#11
Posted 23 February 2019 - 16:14
Un-ZeU, on 23 februarie 2019 - 16:05, said:
,Oricum nu ma mai intereseaza ca la cate boli si intolerante probabil ca avem ar trebui sa nu mai bem si mancam nimic. Nu le neglija baiete,ca ai putea avea complicatii mai severe pe viitor.Eu l-am descoperit la 63 de ani,pentru mine oricum e pe ultima suta ,dar banuiesc ca tu esti mai tanar.In primul rand intoleranta asta distruge mucoasa gastro intestinala,ca atare nu mai poti absorbi cantitatea necesara de vitamine si energie necesara metabolismului.Cu consecintele pe termen lung. |
#12
Posted 23 February 2019 - 16:16
Luati si cititi despre ea , e boala dreak o are si Djockovici doar ca omul are
si parale ca manance deosebit. Kean, on 23 februarie 2019 - 16:14, said: Nu le neglija baiete,ca ai putea avea complicatii mai severe pe viitor.Eu l-am descoperit la 63 de ani,pentru mine oricum e pe ultima suta ,dar banuiesc ca tu esti mai tanar.In primul rand intoleranta asta distruge mucoasa gastro intestinala,ca atare nu mai poti absorbi cantitatea necesara de vitamine si energie necesara metabolismului.Cu consecintele pe termen lung. |
#13
Posted 23 February 2019 - 16:16
Eu nu am alergie la gluten, dar sunt la o cura de slabire,asa ca am renuntat la produsele de panificatie. E un pic greu sa renunti la piine,dar te obisnuiesti destul de repede. Poti adopta o dieta bazata pe produse de provenienta animala, legume gatite sau crude, fructe.
Nu mai consum dulciuri,sucuri, produse de panificatie, produse obtinute din cereale, orez. Aceste alimente nu sunt indispensabile,asa ca dpdv al sanatatii esti mai cistigat daca nu le consumi. Treaba e sa ai vointa. |
#14
Posted 23 February 2019 - 16:32
#15
Posted 23 February 2019 - 17:14
|
#16
Posted 23 February 2019 - 17:29
Kean, on 23 februarie 2019 - 16:32, said: Esti cumva pe alimentatie ketonika? Ca ma gandeam si io la ea,fiind cu 20kg peste limita normala de greutate. Maninc asa la trezire un smothie 125 g iaurt grecesc+o banana, o clementina sau o rosie si un ardei dupa caz. La ora 18h45 (ca eu lucrez noaptea) 420 de g de ciorba de legume cu carne (si mai vreau sa scad cantitatea, 10 g pe zi), la aprox 00h20 420 g de mazare, pilaf, salata orientala, depinde si dimineata pe la 6 inainte de culcare 250 de g de salata de varza. Fara piine, zahar (numai din fructe si o linguritade miere la cafea), fara dulciuri. Luni, miercuri, vineri tras de fiare pt partea superioara a corpului biceps, antebrat, tricesps, deltoizi, si inca un exercitiu, nu stiu exact ce muschi, flotari. Mari, joi exercitii de gainage sau 30 min bicicleta, pe weekend bicicleta si treburi casnice. Sa dea caldura si bicicleta, 10 km pe zi, deocamdata nu ma lasa frigul. Cind o sa mi se mai intareasfa organismul exercitii HIiT. Da mi un pm si te motivez ca deja am convins un prieten sa slabeasca, 150 de kg la 1,75 si pe altul sa se reapuce de fiare ca la napadit grasimea pe interior (depuneri pe vasele de singe) Nu s vreun specialist, dar te ajut, cit stiu. |
#18
Posted 23 February 2019 - 17:48
Glutenul se gaseste in principal in cereale, dar nu in toate, orezul brun, nu are gluten
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users