Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...

Intreprindere individuala fara ac...
 Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...

Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa
 [email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur

Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...
 Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni
 

Fenomenologia bizara a problemei UFO

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
burkina

burkina

    Shemhamphorash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,799
  • Înscris: 07.10.2017
Nu stii ce vorbesti. Tu crezi ca poti sa filmezi ceva noaptea cu un telefon? Ma refer la chestii care se vad un pic mai bine decat o stea?

Sau mai crezi ca de cand lumea are smartphonuri, se mai uita cineva pe cer? Posted Image Toti stau cu nasu-n ecrane, degeaba au camere 4k pe ele.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/3RlbqOl_4NA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Asta e doar un video din 2004, care plm stie cum a ajuns sa fie desecretizat.

Presupunand ca ajungi sa filmezi niste alieni cand schimba uleiu' la OZN in padure, cam cat timp crezi ca dureaza pana vin men in black sa te umfle de cand pui filmuletu pe YT? :)

Edited by burkina, 23 February 2019 - 19:08.


#20
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,501
  • Înscris: 22.12.2015
Ma bucur ca ai facut referire la Men in Black, a se citi musai despre acest caz cu totul enigmatic, chiar inspaimantator :

https://coolinterest...he-man-in-black

Deci, dupa cum spuneam anterior, Men in Black par a fi o alta portretizare virtuala creata de creier in prezenta acestor entitati (in realitate nu arata asa cum ii percepem). Se pare ca descrierea lor antropomorfica difera in mod variat, in functie de specificul cultural al natiunii unde isi fac simtita prezenta, nivelul tehnologic al scocietatii respective si poate chiar aspecte de interpretare care sunt distincte de la individ la individ. Stiu si sunt constient ca aparent e aberant ce scriu in aceste momente, insa nu exista o alta explicatie.

Edited by doxan, 23 February 2019 - 19:22.


#21
mitica13

mitica13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 05.04.2007
https://zilo.app/BorwI

#22
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View PostPaz, on 23 februarie 2019 - 18:34, said:


Pai odata ce s-au lasat vazuti e clar ca au interferat. Nu te poti arata in fata lumii lasandu-i cu gura cascata si sa pretinzi ca nu interferezi. Sau n-au fost ei ? Posted Image

A aparut stietot. Posted Image
Era imposibil sa nu fie detectati la nivelul tehnologiei umane. Si totusi, ei vor sa arate ca nu suntem singuri in univers. Avem de invatat sa nu ne autodistrugem.

#23
sam92

sam92

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 151
  • Înscris: 08.01.2013
Problematica asta UFO mi se pare ca e o noua specie de metafizica.E un refren pe care il canta lumea demult."Nu suntem singuri!"Zei, iele, ingeri, dijini, draci, zâne...Pentru mii de ani...Apoi pentru ca acestea ni s-au părut cam vechi si demodate, au apărut extratereștrii.Iar acestia n-au fost diferiti prea mult de vechile concepte, chiar daca au intrat cumva in competiție cu acestea.Deoarece extraterestrii au aparut intr-o vreme cand stiinta era destul de puternica, s-a incercat acreditarea ideii ca extraterestrii sunt atat de reali incat pot fi studiati cu intrumente stiintifice, iar daca stiinta nu-i poate studia nu inseamna ca ei nu-s reali, ci ca stiinta trebuie sa se dezvolte.Mii de ani de dezvoltare stiintifica nu vor putea face ca nimicul sa fie studiat...Daca o planeta e pustie, atunci ramane pustie indiferent cat de bine calibrezi instrumentele de masura...

Edited by sam92, 24 February 2019 - 11:13.


#24
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
E foarte posibil sa nu fim singuri in Univers dar din cu totul alte motive decat cele vehiculate public, unde suntem clar pe o pista falsa.

Omul actual e pur si simplu o fiinta prea complexa ca sa fie doar rezultatul evolutiei din primate, fara interventie genetica din afara iar aceasta masinarie complexa care este omul e primul indiciu ca exista niste entitati superioare care au intervenit.

Omul actual (in forma fizico-genetica actuala) are o vechime de doar 10.000 de ani si nu provine direct din niciun stramos hominid cunscut.

#25
Paz

Paz

    Kitzbühel

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,942
  • Înscris: 29.04.2018

View Postpacopaco1967, on 24 februarie 2019 - 10:50, said:

Si totusi, ei vor sa arate ca nu suntem singuri in univers.

Eu cred ca daca chiar ar fi alieni si ar vrea sa se arate, ar face-o in mod inechivocabil.

N-am sa cred nici cand am sa-i "vad", simturile pot fi inselate.

#26
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,720
  • Înscris: 08.10.2004

View Postburkina, on 23 februarie 2019 - 18:48, said:

Nu suntem singuri bossane, UFO-urile sunt reale, a vazut fratele tau cu ochii lui din cap acu 2 ani una bucata.

Toate miturile esentiale ale omenirii povestesc de fiinte supranaturale care vin din cer cu nave da fer n shiet, si care ne invata sa facem focu', metalurgie, agricultura, ne dau cod de legi si chestii, dupa care pleaca cu promisiunea reintoarcerii. Mit recurent asta, si Jesus a promis parca sa "he'll be back", si Terminator.

E o carte foarte misto scrisa de un baeat destept, aparuta pe vremea lui Ceasca, Enigmele miturilor astrale, Victor Kernbach, face toti banii.

Omu' e bossulica pe istorie comparata si paleoastronautica n shiet. Citeam in tinerete.


a noua de la dreapta la stanga ...si nu e cea mai buna  din ce e pe acolo.

#27
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postdoxan, on 23 februarie 2019 - 17:35, said:


Se stie azi cu precizie destul de certa ca cel putin in vecinatatea noastra imediata ( sisteme stelare undeva pana la 100 de ani lumina) nu exista absolut nicio civilizatie extraterestra aflata macar la nivelul nostru tehnologic, adica folosirea spectrului radio pentru comunicatii. Probabil situatia e aceasi pentru toata galaxia si putem specula mai departe ... chiar intreg Universul Observabil (un mare fizician numit Paul Davies sustine treaba asta, nu eu). Sterilitatea vietii inteligente pare a fi o constanta, la fel ca Legea lui Hubble.Din pacate !
Si cu toate acestea, indicile sugereaza ca suntem vizitati. Intrebarea ramane valida : de cine sau mai bine spus, de ce anume, si in ce scop ? Cand am scris titlul threadului, nu intamplator am ales sa folosesc cuvantul bizar, fiindca natura fenomenului in sine pare a fi mult mai enigmatica decat ai presupune la prima vedere. Stii ca toate datele stintifce iti sugereaza fara echivoc ca mai mult ca sigur suntem singuri in Universul Observabil, si cu toate acestea suntem vizitati, chiar constant in niste vehicule care aparent nu sunt practice pentru calatorii interstelare si prezinta caracteristici care nu pot fi descrise decat ca fiind magice in privinta performantelor de zbor in atmosfera Pamantului. Concluzia : Mindfuck ! Posted Image

Aceasta este perspectiva propriei noastre gandiri din aceasta epoca.

In realitate nimeni nu are nevoie de societate, de lideri, samd, iar  serialele sf surprind aceste lucruri Star Gate SG1, Star Trek serialele, Predator, samd.

Ce valoare crezi ca i-ar da Dark Vader lui Burebista?!

Dar la diferente si mai mari ?!

#28
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View PostPaz, on 23 februarie 2019 - 18:34, said:

Pai odata ce s-au lasat vazuti e clar ca au interferat. Nu te poti arata in fata lumii lasandu-i cu gura cascata si sa pretinzi ca nu interferezi. Sau n-au fost ei ? Posted Image

A aparut stietot. Posted Image

Cu ce ar fi mai interesanta o mica asezare din Iacutia decat o mica asezare din Labrador, Laponia ori milioanele de asezari de pe toata planeta?!

De ce ar trebui ca lumea sa aleaga acea asezare comuna din celelalte milioane si care ar fi sansele sa viziteze acea asezare taman cand bastinasii invoca o vizita?!

Poate vom vizita satul iacut pe cand nu va mai fi acolo, ori poate am fost acolo pe cand inca nu aparuse ori era alta asezare acolo cu alti oameni mai primitivi care au uitat totul ori nu au inteles nimic.

#29
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006
Probabil fiinte malefice, demoni, deloc straini de om si Pamint. In cazul asta aspectul fizic ar fi doar o latura a lor, putind induce in eroare simturile si sa apara chiar daca nu sunt acolo unde sunt vazuti. Oricum nu par binevoitori sau foarte inteligenti. Restul pot fi iluzii induse.

Edited by Dihorul Razboinic, 04 May 2019 - 15:11.


#30
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Raspunsul meu sintetic pentru Doxan:

Am avut tot timpul impresia ca majoritatea savantilor, nu inteleg problema pana la capat.

Eu cred ca Universul este adecvat vietii, colcaie de viata si de planete habitabile chiar si in Alpha Centauri, chiar si in alte parti din sistemul nostru solar dincolo de Pamant, pe cand problema OZN este altceva.

Nu ma intereseaza fulgerele plasmatice de pe acea colina din Suedia deoarece au fost studiate in amanunt, la fel si multe alte situatii, asa ca ma refer exclusiv la cazurile UFO reperate prin radar multiplu si direct din avioane militare de interceptare.

Daca serviciile secrete nu incearca sa ne minta cum ca exista si se manifesta nave UFO pentru a ascunde proiectele secrete in spatele unei isterii de masa elaborate, atunci OZN exista.

Realitatea universului ne spune de asemenea ca OZN exista.

Motivele intentiilor OZN sunt discutabile si cele mai false sunt chiar interpretarile oamenilor a caror mentalitate a ramas blocata la nivelul sec. 18-20, in care omul nu mai evolueaza fizic, nici structurile sociale nu mai evolueaza, samd, adica un scenariu de tipul celui din Star Trek ori Star Wars, in care oamenii si ET-ii raman vesnic carnali, limitati si cu aceleasi probleme socio-biologice ori  economice de la cap la coada.

In realitate acest gen de societate si de carnalitate nu rezista foarte mult in fata tehnologiei fiind o faza tranzitorie spre ciber-droidizare si autonomie personala absoluta.

Asadar ET-ii sunt droizi vesnici cu autonomie personala absoluta, iar intentiile si interesele pot varia de la o rasa la alta conform scenariilor din filmele de anticipatie mai indraznete gen: Starship Troopers, The Day the Earth Stood Still (2008), Edge of Tomorrow, samd.

De asemenea nu trebuie sa confundam problema vizitelor extraterestrilor la modul absolut cu problema OZN moderna, in sensul ca Pamantul a fost vizitat de catre ET-ii in cei 4-5 miliarde de ani, probabil chiar si in perioada antica si medievala ori chiar si mai curand, dar OZN ori o parte a acestora ar putea fi nave ale oamenilor din viitor ori dintr-o realitate pamanteana alternativa, ori chiar apartinand nazistilor din Antarctica ori de pe Luna.

#31
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Am sa incerc sa raspund punctual la ideile tale:

1.) Se pune evident următoarea întrebare, raportându-ne la Ecuaţia lui Drake şi Paradoxul lui Fermi? Dacă o potenţială civilizaţie extraterestră ar dispune de tehnologia de a efectua călătorii interstelare către planeta noastră, folosind sisteme de propulsie exotice (care totuşi nu depăşesc constantă C) => ATUNCI CUM SE POATE EXPLICA FRECVENTA VIZITĂRII? De ce ar avea nevoie o potenţială civilizaţie extraterestră să trimită mii de misiuni anuale pe Pământ, când aceleaşi seturi de date le-ar putea obţine lejer folosind doar o singură misiune automată tip survol? Care ar fi rostul?

Raspunsul meu (Infinity):

Navele pot fi drone care filmeaza continu activitatea de pe Pamant si recolteaza ADN si alte informatii;
Pot fi nave turistice ori drone avatar apartinand mai multor persoane;
Pot fi nave naziste antarctice ori de pe Luna ce fac trafic de materiale organice de la animale la legume si fructe proaspete, samd;
Pot fi drone a mai multor civilizatii ET cu scopuri si interese diferite.




2.) Ceva nu se leagă, iar cum Universul Observabil e aparent izotrop şi omogen, este firesc să considerăm că limitările impuse de contanta C (în afară de nişte particularităţi potenţiale privind caracteristicile experimentale ale unor tipuri de neutrino) este cel mai probabil INVIOLABILA în contextul Universului SAP pe care îl observăm noi! În afară de posibilitatea cosmologică teoretică că în momentul în care Universul observabil era într-o stare super densă si fierbinte, iar inflaţia să fi fost mai puternică (problema orizontului)... singura posibilitate care s-ar putea imagina că C să fie depăşită e doar exploatând fenomenul inseparabilitatii cuantice (însă chiar dacă admitem prin absurd că ar exista entităţi în Universul Observabil capabile de aşa ceva, este destul de clar că cel mai probabil nu ar putea fi util decât pentru a transmite cumva mesaje instantanee, în nici un caz nu ar permite o călătorie superluminică).
Luând toate aceste aspecte în consideraţiune, pare destul de clar că vehiculele/sistemul de propulsie pe care ET l-ar folosi (în scenariul în care vizitatorii chiar ar avea origine interstelară) => ar trebui să implice sisteme de propulsie care niciodată nu ar ajunge în termeni relativistici să depăşească C, se poate imagina că ar fi fezabil să foloseşti un motor nuclear prin impuls/Orion sau o pânză solară de mari dimensiuni, însă în acest scenariu => călătoria chiar şi către sistemele solare apropiate gen Tau Ceti sau Proxima Centauri, tot ar dura o secole (luând în calcul şi perioada necesara executarii manevrei de frânare treptata şi apoi arderea finala in vederea inserţiei orbitale).
Aşadar! Orice astrofizician serios ar spune pe bună dreptate, că având în vedere toate aceste aspecte [...] din punct de vedere tehnic, deşi călătoria interstelară ar fi posibilă conform legilor fizicii, ea cel mai probabil ar fi nepractică din perspectiva biologică, a reurselor necesare şi mai ales a constantei t care apare inevitabil în problema.
Desigur, având în vedere cât de vast e Universul Observabil se poate specula că undeva în imensitatea spaţiului, exista civilizaţii care poate au reuşit să ocolească toate aceste impedimente. Poate că şi-au migrat de mult conştiinţa în corpuri sintetice, poate că din perspectiva biologică trupurile lor funcţionează pe baza unui alt sistem metabolic care le permite să trăiască zeci/milioane de ani în termenii noştri de referinţă pentru t sau poate că navele lor dispun de un dispozitiv artificial similar cu un pântec biologic, care poate crea viitorii membri ai expediţiei în clipa în care nava lor a obţinut inserţia orbitală.


Raspunsul meu (Infinity):

Cand ai la dispozitie implanturi cuantice atunci poti controla propriul corp si propriul timp subiectiv, astfel nu doar ca nu imbatranesti, dar cateva secole pot dura cat o partida de sah.
Faptul ca civilizatia noastra este presata de timp si nu se poate sustrage timpului, nu inseamna ca altii nu pot controla timpul (chiar si animalele care hiberneaza sunt peste civilizatia umana la acest nivel).



3.) Speculaţii, wishful thinking? Probabil, având în vedere că ascultăm cerul de 70 de ani şi până acum nu am detectat nici un semnal radio sau urmele vreunui artefact lăsat în urmă de alţii, fie în sistemul nostru solar sau sub forma unor megastructuri. Având în vedere că vârsta estimată a Universului Observabil este de 13,8 miliarde de ani, trebuia până acum să găsim nu una, ci nenumărate astfel de dovezi sub forme de artefacte sau indicii indirecte numai în sistemul solar (spre exemplu izotopi de plutoniu sau alte elemente transuranice despre care ştim că in general nu pot fi create în decât în laborator). O civilizaţie a cărui vechime ar fi sa zicem de 30 de milioane de ani, ar fi avut timp suficient folosind metode de propulsie inferioare mult mai reduse decat C să colonizeze cu sonde autoreplicante Von Neumann o întreagă galaxie că a noastră în doar câteva sute de mii de ani! Un nimic la scara cosmică! Unde este dovada?


Raspunsul meu (Infinity):

Pe pamant abia gasim bolovani de la constructiile medievale, deci nu suntem atat de avansati sa gasim resturi ET-e!
Pe de alta parte, nu stim inca toate mineralele de pe Pamant si ce au creat civilizatiile pamantene de dinaintea noastra ca sa putem discrimina ce ar putea fi ET-u fata de Pamant, de Luna ori de toate mineralele din sistemul solar!

Inca nu stim cum gandeste o civilizatie de nivel Van Newman, adica daca isi doreste infestarea galaxiei cu drone autoreplicante si riscul in aceasta situatie, ori chiar sensul unui asemenea demers!

Ma gandesc ca telescoapele bazate pe lentile gravitationale ar scurta enorm timpul explorarii galaxiei fata de lentele drone autoreplicante!
Probabil ca dronele ar fi utilizate pe distante stelare proxime civilizatiei aflata in expansiune pentru construirea de avanposturi cu baze de emisie-receptie, sonde de explorare planetara, baze de autoreplicare si replicare la distanta, samd.

In plus galaxia este un mediu dinamic, asa ca multe sonde trimise aiurea ar putea fi surprinse de supernove si nori galactici ...

#32
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,501
  • Înscris: 22.12.2015
Dar, exista totusi un mare dar... Noi inca nu stiim daca o asemenea enitate creata artificial de carne, are intr-adevar constiinta sau nu.

Edited by doxan, 05 May 2019 - 09:10.


#33
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postdoxan, on 05 mai 2019 - 09:09, said:

Dar, exista totusi un mare dar... Noi inca nu stiim daca o asemenea enitate creata artificial de carne, are intr-adevar constiinta sau nu.

Ce anume?! La ce te referi?!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate